[Επίσημο] Samsung Galaxy S6 Series

Συνηθειο ειναι.
Και στο android εμφανιζονται αλφαβητικα, αλλα μπορεις να τα κανεις group σε φακελο και να τα βρισκεις πιο ευκολα.
Επίσης αυτον τον φακελο μπορεις να το βαλεις στην μπροστινη οθονη

Πέραν του ότι είναι customizable το κάθε launcher σε android (Λ.χ. μεγαλα εικωνίδια, φάκελοι κ.ο.κ.)
Μπορείς να αλλάξεις launcher εάν θες
Λ.χ. υπάρχουν windows style launchers
Κατά τα άλλα μέχρι και η apple κινείται να βάλει κάτι αντίστοιχο του Now που η αλήθεια είναι ότι βολεύει πολύ
Άρα, εφόσον θες κάτι διαφορετικό από τον όποιο default launcher που δε σε βόλευε, υπάρχουν δεκάδες (αν όχι εκατοντάδες) launchers, για όποιον ψάχνει κάτι το ιδιαίτερο ή διαφορετικό

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Samsung Galaxy S6 και S6 Edge

Εγώ το αντίθετο. Επιασα μια στιγμή ένα Nokia και μου φάνηκε περίεργο.

Εντάξει συνήθεια είναι πιστεύω. θέμα χρόνου.

+1

Tα μενού των Lumia μου φαίνονται υπερβολικά μπερδεμένα σαν λαβύρινθος.

Αγόρασα την θήκη προστασίας για το edge που έχει το πλαίσιο (δεν βρήκα αλλού). Καλύπτει μόνο μέρος (!) της οθόνης, και αφήνει τα άκρα χωρίς προστασία.
Και χωρίς οδηγίες τοποθέτησης. Μην την πατήσει και άλλος... :flipout:

Απάντηση: Re: [Επίσημο] Samsung Galaxy S6 και S6 Edge

Δεν είναι θέμα συνήθειας, είναι θέμα σχεδιασμού. Για παράδειγμα: στο android σου δίνει σελίδες με εικονίδια εφαρμογών. Ο εντοπισμός μιας εφαρμογής είναι τρομερά δύσκολος, επειδή έχει λίγες εφαρμογές ανά σελίδα, τυχαία βαλμένες, και με έμφαση στο εικονίδιο. Πρέπει να θυμάσαι το εικονίδιο κάθε εφαρμογής, και να κάνεις πολλές κινήσεις να την εντοπίσεις.

Στα windows, έχεις μια λίστα με όλες τις εφαρμογές αλφαβητικά, με μικρότερο εικονίδιο, και το όνομα της εφαρμογής σε πρώτο πλάνο. Την βρίσκεις πολύ ευκολότερα, χωρίς να θυμάσαι καν το εικονίδιο, και έχεις και μεγαλύτερο αριθμό εφαρμογών ανά οθόνη.
Είναι θέμα launcher. Το android είναι το πιο παραμετροποιήσιμο λειτουργικό από τα συστήματα των κινητών. Οι στάνταρ launchers συνήθως δεν έχουν πολλές επιλογές. Αν και δεν ξέρω πόσο καλός είναι του S6. Αλλά υπάρχουν launchers στο android που αλλάζουν τα πάντα. Μέγεθος εικονιδίων, το ίδιο το εικονίδιο, μέγεθος και γραμματοσειρά και background ονόματος εφαρμογής, έχουν διάφορες μορφές ταξινόμησης των εφαρμογών ανάλογα με ημερομηνία ή συχνότητα χρήσης ή αλφαβητικά, φτιάχνουν φακέλους όπου μπορούμε να βάζουμε εφαρμογές, μπαίνουν εικονίδια εφαρμογών στην αρχική οθόνη κτλ.
Υπάρχουν και launchers που κάνουν ένα android κινητό να μοιάζει με windows για όποιον τα έχει συνηθίσει και τα προτιμά.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lx.launcher8
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jss.android.windows8
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gpt.wp8launcher
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myfknoll.win8.launcher
https://play.google.com/store/apps/details?id=techapp.launcher8free

Είχα πει στον εαυτό μου ότι το Note 3 θα είναι το τελευταίο Samsung κινητό που αγόρασα,τόσο λόγω των προβλημάτων με την Lollipop που αχρήστευσε το τηλέφωνο,όσο και των άχρηστων εφαρμογών που γεμίζει η Samsung τα κινητά της.
Μακρυά επίσης με κρατάει και το Knox.
Όλα τα παραπάνω μέχρι σήμερα το πρωί που ήρθε πελάτης κρατώντας ένα inox/ασημί edge....
Παιδιά έπαθα πλάκα!!!
Τέτοιο όμορφο κινητό δεν έχει ξαναβγεί νομίζω.
Άνοιξε την flip cover θήκη του,και η εικόνα αυτού του εξαιρετικά ιδιαίτερου και πανέμορφου κινητού,σφηνώθηκε στο μυαλό μου.
Ένα κόσμημα στην κυριολεξία!!!
Βρε τι έπαθα ο φτωχός στα καλά καθούμενα...

Και μετα το Note 3 θα πεσεις σε πιο μικρη οθονη;
Θα σε βολέψει;

Κι εγω τα ειδα σημερα για 1η φορα.
Οντως το edge ξεχωριζει. Το απλο, μου ηταν εντελως αδιαφορο σχεδιαστικα.

S6/S6 Edge: Ξεκινάει η αναβάθμιση σε Android 5.1.1

Η αναμονή για την αναβάθμιση σε Android 5.1.1 Lollipop για τους χρήστες Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge,
φτάνει στο τέλος της, καθώς οι πρώτες συσκευές ξεκίνησαν να δέχονται την νέα έκδοση το λογισμικού.
Οι πρώτοι τυχεροί είναι οι κάτοχοι συσκευών της T-Mobile στις ΗΠΑ. Η νέα έκδοση φέρνει πολλά bug
fixes αλλά και νέες λειτουργίες.​

Έτσι λοιπόν έχουμε βελτιωμένη εφαρμογή κάμερας με ρύθμιση έκθεσης, parallax effect στις ταπετσαρίες
και αρκετές αισθητικές βελτιώσεις.

Αύξηση βλέπουμε και στις επιδόσεις που γίνονται ακόμα καλύτερες.

Η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη μέσω OTA (Over The Air) ή μέσω του KIES από τον υπολογιστή μας.

Φήμες θέλουν το Androd 5.1.1 να φτάνει στο Galaxy Note 4 στα τέλη του Ιουλίου, με τις σειρές A και Ε
να ακολουθούν αργότερα. Για τις παλαιότερες ναυαρχίδες δεν έχουμε κάποια ενημέρωση, αλλά η ιστορία
λέει πως θα αναβαθμιστούν και αυτές.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

[via] . [via]
(Sent from Galaxy S6)

Last edited:
Είχα πει στον εαυτό μου ότι το Note 3 θα είναι το τελευταίο Samsung κινητό που αγόρασα,τόσο λόγω των προβλημάτων με την Lollipop που αχρήστευσε το τηλέφωνο,όσο και των άχρηστων εφαρμογών που γεμίζει η Samsung τα κινητά της.
Μακρυά επίσης με κρατάει και το Knox.
Όλα τα παραπάνω μέχρι σήμερα το πρωί που ήρθε πελάτης κρατώντας ένα inox/ασημί edge....
Παιδιά έπαθα πλάκα!!!
Τέτοιο όμορφο κινητό δεν έχει ξαναβγεί νομίζω.
Άνοιξε την flip cover θήκη του,και η εικόνα αυτού του εξαιρετικά ιδιαίτερου και πανέμορφου κινητού,σφηνώθηκε στο μυαλό μου.
Ένα κόσμημα στην κυριολεξία!!!
Βρε τι έπαθα ο φτωχός στα καλά καθούμενα...

Και το απλο Σωκρατη ειναι κοσμημα..πρωτου καταληξω στο note 4,εκανα μια τελευταια βολτα στα καταστηματα.επιασα και επαιξα και με τα 2 6αρια.με ψαρωσαν και τα 2 με την ποιοτητα τους.μπορει να εφαγε κραξικο για την ενσωματωμενη μπαταρια και την μη-επεκτασιμη μνημη,αλλα σε κερδιζουν με την πρωτη ματια και τα 2 τηλεφωνα.με κερδισε ο νοτης στα σημεια,αλλα τα 6αρια ηταν σιγουρα η 2η επιλογη μου..

Galaxy S6: Περιέργως, εξαφανίζεται το toggle ενεργοποίησης δεδομένων κινητής

Γεμάτη περηφάνια η Samsung για την εμπορική επιτυχία του νέου Galaxy S6, καθώς βλέπει τα ποσοστά πωλήσεών του συνεχώς να ανεβαίνουν, δεν θα μπορούσε να αδιαφορήσει και για την υποστήριξη του, για αυτό ήδη εργάζεται πυρετωδώς πάνω στην ανάπτυξη του update σε Android 5.1.1 Lollipop και επιταχύνει ακόμη περισσότερο ώστε να φέρει το γρηγορότερο δυνατό τη νέα αναβάθμιση στη δημοφιλή της συσκευή. Το νέο αυτό update θα περιλαμβάνει διορθώσεις και βελτιώσεις σε πολλά σημεία, καθώς, αν και η συσκευή είναι από τις πιο δυνατές ναυαρχίδες, έχει ακόμα μερικά ενοχλητικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Το πιο πρόσφατο ζήτημα που έχει προκύψει είναι πως εντελώς μυστηριωδώς εξαφανίζεται το toggle ενεργοποίησης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας από τις γρήγορες ρυθμίσεις.​

Προσωρινά, οι κάτοχοι του Galaxy S6 που αντιμετωπίζουν το παραπάνω θέμα πρέπει κάθε φορά να πηγαίνουν στο Mobile Data από τις Ρυθμίσεις για να ενεργοποιήσουν τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Ούτε ο καθαρισμός της μνήμης cache, ούτε η επανεκκίνηση της συσκευής δεν βοηθάνε.

Ελπίζουμε να λυθεί και αυτό με την έλευση του Android 5.1.1 Lollipop.

gsmarena_001.jpg

[via] . [via]
(Sent from Galaxy S6)

Ήρθε και η 5.1.1 :smile:

2v8qxi8.png

η 5.1.1 επανέφερε και τα εικονίδια που είχαν χαθεί από την notification bar....

hwh9ub.png

(Sent from Galaxy S6)

Last edited:
Tα ίδια με πρίν η ραμ (900mb me 1gb)!!

τo multitaskin & η ραμ μου φαίνονται ίδια με πριν (καμία διάφορα).

2elqyvc.png

Στην κάμερα πέρασε και αυξομείωση φωτεινότητας..

qn0dy1.png

207nz8m.png

Στην notification bar μπορείτε αφαιρέσετε το "S Finder" και το "Γρηγόρη Συνδέσει" ή να αφήσετε ένα από τα δύο :)

Screenshot_2015_06_22_20_52_45_1.png

Screenshot_2015_06_22_20_54_28_1.png

Screenshot_2015_06_22_20_54_15_1.png

Screenshot_2015_06_22_20_53_02_1.png

(Sent from Galaxy S6)

Υποστήριξη RAW και χαμηλότερες τιμές ISO στα Galaxy S6 και S6 Edge

Υποστήριξη του προτύπου RAW και χαμηλότερες «τιμές» ISO προσθέτει στις «δυνατότητες» των Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge η Samsung, με το Android 5.1.1. Σύμφωνα με αναφορές, η εφαρμογή της camera των συσκευών αναβαθμίζεται, συμπεριλαμβάνοντας πλέον τα παραπάνω, παρ’ όλα αυτά οι νέες δυνατότητες δε θα μπορούν να ενεργοποιηθούν μέσω της εργοστασιακής, stock εφαρμογής.​

galaxy-s6-android-5-1-advanced-camera-features-2-261x465.jpg

Η λειτουργία Pro που βρίσκεται ήδη στην εφαρμογή της φωτογραφικής μηχανής επιτρέπει στο χρήστη να προσαρμόσει την τιμή ISO αλλά, αυτή τη στιγμή, το 100 είναι το χαμηλότερο προσφερόμενο επίπεδο. Με το Android 5.1 προστίθεται η τιμή 50, η οποία είναι χαρακτηριστικό πολλών ψηφιακών cameras, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επεξεργασίας της ταχύτητας του κλείστρου.

galaxy-s6-android-5-1-advanced-camera-features-6-261x465.jpg

Για την πρόσβαση σε όλες αυτές τις λειτουργίες χρειάζεται η εγκατάσταση μιας third-party camera app από το Google Play Store, η οποία θα πρέπει να υποστηρίζει το Camera2 API του Android Lollipop. Δεν υπάρχουν αναφορές πότε κι αν η Samsung θα ενεργοποιήσει τις λειτουργίες για πρόσβαση μέσω της stock εφαρμογής, όμως μπορείτε ήδη με μια ξεχωριστή εφαρμογή και την αναβάθμιση της συσκευής σας να τις δοκιμάσετε.

[via] . [via]
(Sent from Galaxy S6)

Η αναβάθμιση ξεκίνησε από τα Γαλλικά (το δικό μου είναι Γαλλικής εισαγωγής).

Το δικό σου τι είναι?

(Sent from iPad Air 2)

S6 & S6 Edge: Αναβαθμίζονται σε 5.1.1 και στην Ελλάδα

H έκδοση Android 5.1.1 είναι διαθέσιμη και για τα Ελληνικά Samsung Galaxy S6 και S6 Edge, όπως προκύπτει
από αναφορές χρηστών. Βάσει των όσων γνωρίζουμε μέχρι τώρα η αναβάθμιση μπορεί να πραγματοποιηθεί OTA
(Over The Air) στις συσκευές που είναι αγορασμένες από το δίκτυο της Vodafone.​

Στην αναβάθμιση περιλαμβάνονται μικρές αλλαγές και διορθώσεις, ενώ οι πλέον ο app drawer περιλαμβάνει και τα
Ελληνικά γράμματα στην πάνω δεξιά γωνία, για γρηγορότερη περιήγηση στις εφαρμογές και αλφαβητική ταξινόμηση.
Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν τη δυνατότητα κατάργησης των συντομεύσεων Quick Connect και S Finder από τον
πίνακα συντομεύσεων.

[via]

Πάντως στο δικό μου η μπαταρία έστρωσε. Και η βάση ασύρματης φόρτισης με έχει βολέψει πολύ...