[Επίσημο] Samsung Galaxy S7 Series

Πολυ αμφιβάλλω αν με το iPhone βγάζεις 1.5 ημέρα και εδω με το ζόρι 1 ημέρα.
Σιγα μην εχει το iPhone την ΤΕΡΑΣΤΙΑ αυτονομια.
Σε καμια περίπτωση.
Και εγω στο iPad αν το ζορίζω πανω απο 5-6 ώρες δεν θα μου βγάλει.
Τα 8ωρο αυστηρά με μέτρια χρηση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εδω τα 2 απο τα πιο αξιόπιστα site οπου κάνουν review με πλέον σύγχρονους μεθόδους και εργαλεία.
Και το Anandtech φίλα προσκείμενο σε Apple μαλιστα μιας και το εξαγόρασε site με φιλικά αισθήματα προς την ίδια.

http://www.notebookcheck.net/Apple-iPhone-6S-Plus-Smartphone-Review.151376.0.html
http://www.anandtech.com/show/10120/the-samsung-galaxy-s7-review/2

Οι διαφορες ειναι μικρές και ΔΕΝ δικαιολογούν αυτα που αναφέρεις εσυ ως μεγαλη διαφορα και μαλιστα με αντιστρόφως αποτέλεσμα απο αυτα που λες.

Δεν μ ενδιαφέρουν αυτά τα τεστ, γιατί δε βασίζονται πραγματικές συνθήκες.

Δεν έχω λόγω να σου πω ψέματα, δεν έκανα τέτοια αλλαγή για να τη πω στους Android αδες!

Εγώ σου αναφέρω τι συμβαίνει τώρα που τα έχω, και όχι τι λένε τα τεστ άλλων, που προφανώς δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες με μένα.

Πχ κάνεις δεν αναφέρει ότι σχεδόν όλες οι κάμερες τραβάνε μεν 4κ, αλλά από τη μια υπερθερμαινονται και από την άλλη δεν υπάρχουν καν εφαρμογές που να τα επεξεργαζεσαι...

Ipad με 5 ώρες δεν έχω δει και χρησιμοποιήσει.

Δε χρειάζεται να μου το πει ένα review, το βλέπω τώρα που το έχω μπροστά μου!

Δεν χρειάζεται τεστ να μου πει ότι το s7 υπερθερμαινονται όταν τραβάει 4κ , το βλέπω τώρα που το κάνω. ... κλπ

Και για να τελειώσω εδώ. ... για να βγάλω τους χρόνους που είχα πριν, πρέπει να κλείσω αρκετά πράγματα στο κινητό μου τώρα, δεν ξέρω αν αλλάξει αργότερα αυτό, εδώ είμαστε να τα πούμε.
Χρόνους όμως που βγάζουν κάποιοι με 10 ωρες ανοιχτής οθόνης, δεν υπάρχει περίπτωση να τους δω, λόγω της χρήσης που κάνω.

Κάτι ακόμα αλλά που δεν αναφέρουν πολλοί. ..

Ότι πιθανόν, για πολλά από αυτά τα θέματα ίσως να οφείλονται και στις sd cards.
Εγώ χρησιμοποιώ μια 128gb SanDisk extreme pro, με πολύ υψηλό transfer , γύρω στα 80-90 mb/sec.

Αν είχε μοντέλο με 128 gb η samy θα το έπαιρνα γιατί η χρήση sd card μπορεί να φρενάρει τη συσκευή και να τη δυσκολέψει. ...

welcome to the android world :) βασικά έχεις δίκιο στα περισσότερα που γράφεις, το android έχει πολλά θέματακια ακόμα στη διαχείριση ενέργειας + κακογραμμένες εφαρμογές (όπως το skype πχ). Δοκίμασε το greenify. Mε rooted συσκευή + amplify +greenify+ powernap έχω φτάσει της 2+ μέρες με την χρήση που κάνεις αλλιώς η μία μέρα είναι το ταβάνι σε όλες τις συσκευές με αυτή την χρήση. To θέμα που αναφέρεις για υπερθέρμανση φαντάζομαι είναι σε συνδυασμό με το brightness της οθόνη ενώ καταγράφεις το βίντεο δοκίμασε το autο +. Όσο για το ρολόι εγώ έχω το sony smartwatch 3 και βγάζω σχεδόν 2 μέρες με always on display+ gps, χωρίς να το κλείνω τα βράδια

Καλά εγω δεν ανέφερα για 10ωρο sot και ουτε τα πιστεύω εννοείται.
Αλλα ουτε βέβαια και σχεδόν 50% καλυτερη συμπεριφορά του iPhone.
Σε καμια καμια περίπτωση.

Και στο ενα και στο αλλο μεγαλη υπερβολή.

Η διαχείρηση αυτονομίας μονο σε iPad ειναι πολυ εξαιρετικη οχι ομως στα iPhone.
Διοτι στα πρώτα δεν τσιγκουνεύεται σε μπαταρίες ενω στο iPhone μέτρια πράγματα ειδικά το μικρό 4.7 που ειναι μαύρο χαλι διαχρονικά σε ολες τις σειρές.
Και οσο καλή διαχείρηση να κανει το iOS δεν μπορεί να νικήσει τους νόμους φυσικής και τις μέτριες χωρητικότητες μπαταρίες.

Και επαναλαμβάνω μην συγχέουμε την δικιά μας πολυ βαρια χρηση που κανεις εσυ με το πλοιοψηφια των χρηστών που δεν κάνουν τη χρηση που κανεις εσυ.

Και ουτε συμφωνώ με πανω με greenify κλπ που ουδέποτε εχω ασχοληθεί αλλα ουδέποτε αποτελούσε ανασταλτικός παράγοντας να μην εχω πολυ καλή αυτονομια με την αναλογη συσκευη.

Δεν ειμαστε εποχές android 2.3 προ 3-4 ετων που ήθελες mod και root και δεν συμμαζεύεται.

Τωρα αν κάποια εφαρμογή δεν δουλεύει σωστα ειναι θέμα εφαρμογης και οχι του android.

Last edited:
welcome to the android world :) βασικά έχεις δίκιο στα περισσότερα που γράφεις, το android έχει πολλά θέματακια ακόμα στη διαχείριση ενέργειας + κακογραμμένες εφαρμογές (όπως το skype πχ). Δοκίμασε το greenify. Mε rooted συσκευή + amplify +greenify+ powernap έχω φτάσει της 2+ μέρες με την χρήση που κάνεις αλλιώς η μία μέρα είναι το ταβάνι σε όλες τις συσκευές με αυτή την χρήση. To θέμα που αναφέρεις για υπερθέρμανση φαντάζομαι είναι σε συνδυασμό με το brightness της οθόνη ενώ καταγράφεις το βίντεο δοκίμασε το autο +. Όσο για το ρολόι εγώ έχω το sony smartwatch 3 και βγάζω σχεδόν 2 μέρες με always on display+ gps, χωρίς να το κλείνω τα βράδια
Δεν είναι το πρώτο Android τηλέφωνο που δοκιμάζω, κάθε άλλο.
Έχω δοκίμασε πολλά flagships, είχα το samy s6 edge plus, Sony x3, HTC m8, one plus one κλπ

Το Android συνεχώς βελτιώνεται, αλλά έχει δουλειά ακόμα. ...
To hardware το έχει, αλλά θέλει πολύ optimization η κάθε εταιρεία στα κινητά της.

Camera sensors compared: Sony vs. Samsung

Samsung unveiled its own camera with Dual Pixel autofocus, a 12MP unit just like the Sony IMX260. And both of those are used in the Galaxy S7 and S7 edge. But which one did you get? Does it even matter?​

You can use AIDA64 to check, under Devices you'll find a Camera ID field that says either SONY_IMX260 or SLSI_S5K2L1 (this is the Samsung one).

Taskumuro procured phones with both camera sensors and went on a shooting expedition.

The results show that there are indeed some differences, but there's no clear winner. The Sony sensor has the edge in some shots, the Samsung comes out ahead in others. So, there's no win or lose here.

GSMArena

Screenshot_2016_03_12_21_04_04_com_android_chrom.jpg

(Sent from Mi Note Pro)

Ειρηνη παιδιά.
Η αλήθεια είναι στη μέση.

Εγώ έχω ένα note 4 και όλο απορώ με κάτι σκορ (πιτσιρικαδων ?) που αναφέρουν 5 και 6 ώρες sot.
Έχω 5 αρχικές σελίδες γεμάτες με refreshable widgets ,είμαι πάντα με 4g/4g+ και με bt έχοντας παράλληλα 3 συγχρονισμένα Gmail accounts.
Το σερφαρισμα γίνεται κατά 80% από 4g και το υπόλοιπο από wifi.
Ποτέ δεν έχω ξεπεράσει τις 4 ώρες και με ομιλία 2 ώρες σχεδόν.
Ασχέτως της σκληρής χρήσης , σίγουρα θα είχα καλύτερα αποτελέσματα αν είχα μια απλή αδεια Home screen όπως του iPhone.
Είναι και θέμα χρήσης αλλά και θέμα εφαρμογής.( Ποτέ μην βάζετε τυχαία widget και εφαρμογές σε οποιαδήποτε πλατφόρμα )

ΥΓ. Την χρήση που αναφέρω πιο πάνω , ένα iPhone 6/6 plus δεν την πλησιάζει καν...

Δεν έχω κανένα widget εκτός βασικού ρολογιού, ούτε έχω εγκαταστήσει περίεργα προγράμματα.
Απενεργοποιησα μερικούς Αυτόματη στους, πχ backup και θα φωτογραφιών πως θα πάει.
Όπως είπα πάλι, με 6s plus και την ίδια χρήση, έβγαζα άνετα 1,5 μέρα.
Αυτό δεν αλλάζει για μένα, για σένα όπως και άλλους, με τη δικιά σου χρήση μπορεί κάποιο άλλο τηλέφωνο να σου δώσει περισσότερη αυτονομία. ... έμενα όχι.
Είναι πολύ υποκειμενικο θέμα, γιατί κάνουμε εντελώς διαφορετική χρήση, έχουμε διαφορετικά αξεσουάρ, κλπ

Ένα τελευταίο αρνητικό που διαπιστώνω, όπως και στο xda, είναι η πολύ ευαίσθητη οθόνη αφής. ... ενεργοποιείται εύκολα με το παραμικρό , μου θυμίζει την πρώτη τη φορά που έπιασα οθόνη αφής και πατούσα τα πάντα εύκολα κατά τύχη.

Θέλει διόρθωση στο software, γιατί δεν ήταν έτσι στο samy s6 edge plus που είχα λίγο πριν.

Θα μου επιτρέψεις να έχω αντίθετη αποψη για το iPhone 6s plus (οχι το 6/6s).

Παρόμοια χρήση με αυτή που αναφέρεις κάνω και εγώ σερφάρισμα κυρίως με 4g, αρκετό FB App, Insta, Twitter 6 email accounts, παροδική χρήση άλλων εφαρμογών που χρησιμοποιουν internet και περίπου 2 ώρες ομιλία , συνοψίζοντας χαλαρά 5 τουλάχιστον ώρες σκίσιμο και το βραδάκι έχω 25-30% υπόλοιπο.

Κουβέντα κάνουμε οχι κόντρες ποιος εχει το καλυτερο κλπ.

Δεν υπάρχει κόντρα, τις εμπειρίες μας λέμε., και έχουμε καλή διάθεση για κουβέντα.
Ότι μπορεί να μάθει κάνεις απ αυτές, καλό είναι.
Ούτε κόλλημα έχω, ούτε προκατηλλειμενος είμαι.

Έχω πολύ καλή διάθεση γι αλλαγή και απλά αναφέρω τα αρνητικά για να ξέρει κάποιος τι να περιμένει .

Αυτό που έχω καταλάβει από τις πολλές αλλαγές σε κινητά, ταμπλέτες, έξυπνα ρολόγια, υβριδικες ταμπλέτες κλπ τα τελευταία χρόνια είναι, ότι είχε δίκιο, αυτός που είχε πει...

Αν θες να τρέχει καλά το software που φτιάχνεις, πρέπει να φτιάχνεις και το δικό σου hardware, και το αντίστροφο.

Έχω πολλά θετικά άλλωστε να πω, μάλλον τα έχω αναφέρει ξανά.

Έχει καταπληκτική οθόνη, τη καλύτερη που εδώ δει , με τις σωστές ρυθμίσεις βέβαια.
Δίνει αξέχαστη εμπειρία στο vr σε αντίθεση με το iPhone που είχε μικρή ανάλυση και χειρότερο μαύρο. Είδα χτες το avatar 3d στο gear vr και υπήρχαν στιγμές που νόμιζα ότι ήμουν μέσα στη ταινία, στο περιβάλλον, αν συμμετείχαν κι εγώ στα δρώμενα!

Είναι πια πολύ γρήγορο και με τόση μνήμη δεν έχει πια θέμα με το multitasking.
Τα lag και οι τα μικρό πατώματα είναι λίγα και δε χαλάνε πια την εμπειρία χρήσης τις περισσότερες φορές.

Έχει πολύ καλή φωτογραφική, απλά θέλει λιγότερο επεξεργασία για να μη φαίνεται ψεύτικο το τελικό αποτέλεσμα.

Η μπαταρία τέλος δεν είναι κακή, απλά τη περίμενα καλύτερη.

Περισσότερα από βδομάδα που θα έχει στρώσει κάπως η κατάσταση. ...

Για πες Γιάννη σε σχέση με το S6 edge+ ποιό θεωρείς ότι είναι καλύτερο?

Είμαι ανάμεσα σε S7 edge & S6 edge+ !

Το βαρέθηκα το Mi Note Pro :p

(Sent from Mi Note Pro)

Πάντως σήμερα που λόγω πολύ τρέξιματος δεν έπιασα το κινητό πολύ στα χέρια μου, βγάζοντας το κινητό από το φορτιστή στις 7 το πρωί, αυτή τη στιγμή 11 το βράδυ έχω 61% στη μπαταρία. Όμως στην ουσία πέρα από κάποια τηλέφωνα και το refresh του email client άλλη χρήση δεν του έκανα. Όλα ανοικτα, 4g, WiFi κλπ. Οπότε έχει να κάνει πολύ με τη χρήση που κάνουμε. Θέμα υπερθερμανσης σε καθημερινή χρήση και σε games δεν έχω κανένα, σε αντίθεση με το note 3 που εβραζε.

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Samsung Galaxy S7 και S7 Edge

Το βαρέθηκα το Mi Note Pro

(Sent from Mi Note Pro)
Οπτικά μου άρεσε πιο πολύ το s6 edge plus κυρίως λόγω του χρώματος που ήταν Black Blue.
Είχε και μεγαλύτερη οθόνη φυσικά.

Ήταν όμως πιο δύσκολο στο κράτημα στο χέρι, λόγω των αιχμηρων ακμων.

Το έδωσα λίγες μέρες πριν βγει η αναβάθμιση στο νέο ανντροιντ, οπότε δε ξέρω τι συμπεριφορά θα έχει τώρα, απ ότι έχω ακούσει είναι ακόμα πιο σταθερό και γρήγορο.

Οι 2 βασικοί λόγοι που το άλλαξα, ήταν η κάμερα και η δυνατότητα για sd card.
Έχω συνηθίσει πια σε μεγάλες χωρητικότητες και δε τη παλεύω με τα 32 που στην ουσία ήταν 22 23 gb .

Αν κάποιος δε θέλει παραπάνω χωρητικότητα, για μένα, δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Και το βρίσκεις πολύ πιο φτηνά το s6 edge plus, 450 άνετα!
Εγώ τόσο το έδωσα με 2 θήκες.

Δεν είναι και λίγο να γλυτώνεις 300 ευρώ.

Από ταχύτητα και χρήση καμία διαφορά.

Πάντως σήμερα που λόγω πολύ τρέξιματος δεν έπιασα το κινητό πολύ στα χέρια μου, βγάζοντας το κινητό από το φορτιστή στις 7 το πρωί, αυτή τη στιγμή 11 το βράδυ έχω 61% στη μπαταρία. Όμως στην ουσία πέρα από κάποια τηλέφωνα και το refresh του email client άλλη χρήση δεν του έκανα. Όλα ανοικτα, 4g, WiFi κλπ. Οπότε έχει να κάνει πολύ με τη χρήση που κάνουμε. Θέμα υπερθερμανσης σε καθημερινή χρήση και σε games δεν έχω κανένα, σε αντίθεση με το note 3 που εβραζε.

Σε SBS το ειδες ή παιζει καποια άλλη version σε vr;
Σε sbs...

Το βαρέθηκα το Mi Note Pro :p

(Sent from Mi Note Pro)

Αργά η γρήγορα θα πας στο s7 edge και το αλλο θα σου θυμίζει μπακατέλα ξεχασμένη σε μπαούλο σε πατάρι οσο θα το εχεις:p
Βάλε και micro sd,αδιάβροχοποίηση,μεγαλύτερη μπαταρια και κυριως πιο βολικό και πρακτικό στο χέρι και στο κράτημα.

Μεγάλο συν το τελευταίο ο πιο άνετος χειρισμός στο χέρι.

Το edge+ ειναι στα χωράφια που παιζουν μπάλα σαγιονάρες και βατραχοπέδιλα.
Και ειδικά καλοκαιρι θα ειναι βαρίδι απο ολες τις απόψεις.

Last edited:
δυστυχως το μπαχαλο με το android και τις επιλογες καθε εταιρειας να κανει "του κεφαλιου " τησ συνεχιζεται!

Εχω αγορασει ολες τις (ακριβες) εφαρμογες για video recording και editing kai ΚΑΜΙΑ δε δουλευει σωστα στο S7 :rifle:

Κι οχι μονο αυτο, αλλα σε συνομιλια με τους devs των εφαρμογων, μου αναφερουν οτι δε διορθωνεται απ αυτους, αλλα μονο απο τη Samy (καλα κρασια δηλ) ... bravo Samsung ! :damnyou:

Αυτο αφορα τις 2 καλυτερες εφαρμογες οπως το filmic pro και cinema 4K .

We are aware of the problem about the encoding on Samsung Galaxy models and also on LG G4.

This is related to the mp4 encoder engine. Unfortunately the whole mp4/h.264 encoding subsystem is independent from the application layer. That means we (and other developer who are using the camera2 api) can not fix this issue from our application. Only the manufacturers (like Samsung or LG) can fix it. We have already reported this issue for them.

There is a workaround for this problem:

1) Restart your phone
2) Record a short a clip within 5 mins with Cinema 4K app after the fresh restart as a reference clip (this clip should be correct according to our tests)
3) Record videos (these videos might be corrupt ones, but all the frames and audio are in them)
4) There is an app "MP4Fix", download it from the Google Play
5) Use MP4Fix app to fix the corrupt mp4 file with the help of the reference video you recorded

We hope that manufacturers will correct this issue about their camera2 api implementation.

Thanks,
Gabor

και μολις ανακαλυψα οτι το δικο μου s7 εχει αισθητηρα στην καμερα της samsung (οχι οτι εχει για μενα σημασια) απλα το αναφερω, η συσκευη ειναι ''ελληνικη'' (eur-gr) και αγοραστηκε απο τα media markt ( πληροφοριακα για οσους σκοπευουν να την αγορασουν).

μετα την δευτερη φορτιση η συσκευη μου εδωσε sot 4 ωρες. καλα θα το ελεγα για αρχη. αυτα.....

δεν εχει τοση σημασια.... μην αγχωνεσαι. Αλλωστε στα τεστ και οι 2 εχουν πολυ καλα αποτελεσματα.
Οι διαφορες ειναι κυριως λογω εντονης επεξεργασιας.

ΚΑτι που ακομα δεν υπαρχει στο Android, ειναι ο χειρισμος και η συνδεση μεσω USB με car stereo kai home cinema.
Δεν υπαρχει ακομα τροπος δυστυχως για κατι τετοιο, οποτε με βλεπω να παιρνω κι ενα ipod μονο γι αυτη τη δουλεια στο αμαξι κυριως.