[Επίσημο] Samsung Galaxy S8 Series

Μια χαρά την βγάζει, ακόμα και το μικρό 7αρι. Φυσικά εξαρτάται του τι χρήση κάνει κάποιος πχ αν τραβάει όλη μέρα videos η χρησιμοποεί gps, δεν θα του κρατήσει πολύ η μπαταρία.
ΥΓ είναι fan όχι fun

Αληθεια βρε fun boys, το μηλαρακι σας βγαζει τη μερα? Η συζυγος (ειδικα αφου της εκανα δωρο και το μηλο-ρολοι) λεει πως το 5ς της δεν βγαζει τη μερα.
Για το δε εταιρκο 6ς η μερα δε βγαινει με τιποτα (σε συγκριση το blackberry που εχω εγω στο ιδιο δικτυο βγαζει 3-4 μερες)

Έτσι ειναι

Οσα iPhone είχα, απο το 4 και μετά, με μετρια χρήση εκτός wifi (μιλάω για email, browsing και όχι gps, video κλπ) πολύ δύσκολα να τη βγάλουν τη μέρα

Και όσων άλλων ξερω, τα ίδια ειναι

Αληθεια βρε fun boys, το μηλαρακι σας βγαζει τη μερα? Η συζυγος (ειδικα αφου της εκανα δωρο και το μηλο-ρολοι) λεει πως το 5ς της δεν βγαζει τη μερα.
Για το δε εταιρκο 6ς η μερα δε βγαινει με τιποτα (σε συγκριση το blackberry που εχω εγω στο ιδιο δικτυο βγαζει 3-4 μερες)

Ακου να δεις πως εχει η κατασταση. Το 6s τοχεις ολη την ωρα στα χερια γιατι ειναι ευχαριστη η χρηση του (το ιδιο κ η συζυγος το 5s). Το δε μπλακμπερι βγαζει 3-4 μερες επειδη δε σε τραβαει να το χρησιμοποιησεις και κανεις χρηση ρολοι (κοιτας μονο την ωρα). Μια φορα μαλιστα σου ειχε κρατησει και 10 μερες (εκεινη την φορα δε στουστειλαν ουτε 1 mail). λολ

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

εγω παλι με το Iphone 6s plus εβγαζα ανετα 1.5 μερες, ενω με κανενα android που ειχα (και εχω τωρα) δεν το εχω καταφερει αυτο.
Με την παντόφλα, λογικό να βγάζεις σχετικά άνετα τη μέρα

/ ΟΤ

Περιεργο. Με το S7E, BT streaming αρκετες ωρες, data/wifi on, αρκετο chatting/βιντεοκλησεις, sync, browsing και κλησεις, γυρω στο 5% στο τελος της δευτερης μερας. Κλειστό το always on screen (το θεωρώ περιττο).

Ακου να δεις πως εχει η κατασταση. Το 6s τοχεις ολη την ωρα στα χερια γιατι ειναι ευχαριστη η χρηση του (το ιδιο κ η συζυγος το 5s). Το δε μπλακμπερι βγαζει 3-4 μερες επειδη δε σε τραβαει να το χρησιμοποιησεις και κανεις χρηση ρολοι (κοιτας μονο την ωρα). Μια φορα μαλιστα σου ειχε κρατησει και 10 μερες (εκεινη την φορα δε στουστειλαν ουτε 1 mail). λολ

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Χα χα... Ωραιο το σχολιο για το ΒΒ αλλα στα 11 χρονια που δουλευω εξωτερικο, δε θυμαμαι μια μερα (1) χωρις καμια εκατοστη emails. Οσο για τη χρηση, κυριως χρησιμοποιει το δικο της (5ς). Βεβαια (παραδοξως) στη Νεα Υορκη εχουμε θεμα με το σημα της κινητης (ειδικα στο Μανχαταν). Το Ν6 μου για παραδειγμα, ανετα βγαζει 2-3 μερες οταν ειμαι Ελλαδα, ενω εδω ειμαι στη μιαμιση μερα. Τα ΣΚ εκτος Μανχαταν συνηθως δεν το φορτιζω (και βγαζει ανετα ακομα και την εντατικη χρηση στο γυμναστηριο με streaming απο κινητη, bluetooth για 2 ωρες, συνεχομενη χρηση οθονης κλπ)

Παντως βγηκαμε εκτος θεματος (τελειως). Οποτε sorry απο τα παιδια που ενδιαφερονται για το S8

ΥΓ: Τακη... Σωστος! Φαινεται μετα τα ελληνικα, ξεχναω και τα αγγλικα μου!! :-)

Και το Galaxy S8 έρχεται με δύο είδη NAND Flash μνήμης;

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με το είδος της εσωτερικής μνήμης στα Huawei P10, P10 Plus και Mate 9, για το
οποίο η Huawei έχει ήδη απολογηθεί και εκδώσει επίσημη ανακοίνωση, ίσως είναι η σειρά της Samsung να αντιμετωπίσει
το ίδιο πρόβλημα.​

Σύμφωνα με πληροφορίες του (συνήθως έγκυρου) XDA, χρήστες παρατήρησαν διαφορετικές ταχύτητες ανάγνωσης
(sequential) δεδομένων στα S8 τους, με αποτέλεσμα να το ψάξουν περισσότερο. Ανακαλύπτοντας, εν τέλει, πως
ορισμένα S8 χρησιμοποιούν NAND flash μνήμη της Samsung, άλλα της Toshiba και πως ορισμένα από αυτά είναι
κατασκευασμένα με βάση τα UFS 2.0 specs και όχι τα UFS 2.1, όπως αρχικά διαφήμιζε και η εταιρεία. Να σημειωθεί
πως η αναφορά στη UFS 2.1 μνήμη έχει αφαιρεθεί από ορισμένες σελίδες της Samsung, κάτι που ίσως επιβεβαιώνει
το ζήτημα.

Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Πρώτον, απ'ότι φαίνεται, τα S8+ δεν επηρεάζονται καθόλου από τα παραπάνω
καθώς όλα έχουν UFS 2.1 μνήμη, τουλάχιστον με βάση τα στατιστικά μέχρι στιγμής. Δεύτερον, τα Exynos μοντέλα του
S8
, αυτά που είναι διαθέσιμα και στην ευρωπαϊκή αλλά και την ελληνική αγορά δηλαδή, επίσης δε φαίνονται να επη-
-ρεάζονται.
Μονάχα ορισμένα Snapdragon Galaxy S8 έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής με UFS 2.0 μνήμη, αλλά ακόμη
και σε αυτά, ο χρήστης είναι απίθανο να δεί κάποια ουσιαστική διαφορά στην ταχύτητα της συσκευής του, παρά μόνο
σε απειροελάχιστες περιπτώσεις και κατά την εκτέλεση benchmarks. Στο σχετικο θέμα του XDA θα δείτε πως μπορείτε
να καταλάβετε ποιό τύπο μνήμης έχει το S8/S8+ σας και πως θα μετρήσετε την ταχύτητά της.

UFS-2.0-Table-1024x448.jpg

[via] . [via]

Λοιπόν παρέλαβα εχθές το κινητό από UPS από την παραγγελία μου που είχα κάνει.
Πρώτες εντυπώσεις εξαιρετικά βολικό και μαζεμένο σε διαστάσεις και πάνω απ όλα πανέμορφο!

Ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα σε οτιδήποτε κυκλοφορεί στην αγορά και δίνει ένα θετικό τόνο ανανέωσης φέρνοντας κάτι φρεσκο και διαφορετικό από τα τετριμμένα.

ebb0c3349166744f91cbb7f761b731d5.jpg

1f0b976ba92dfe4010c67f7b03262b36.jpg

Η οθόνη εξαιρετική λευκό από άκρη σε άκρη είτε σε ευθεία γραμμή είτε υπό γωνία χωρίς κοκκινίλες η ροζιλες που φοβόμουν.

Έχει έναν τόνο προς ελαφρό θερμό το λευκό του.
Όχι προς ψυχρό όπως με s6/7 edge και Axon 7 τα τελευταία μου κινητα με OLED panel.
Όσοι θα ήθελαν η προτιμούν ψυχρό τόνο του λευκού εξαιρετικά απίθανο η ακατορθωτο να πετύχουν στην s8 σειρά λόγο ότι έχει διαφορετική δομή το RGB του panel.

Παίζοντας με τις ρυθμίσεις των χρωμάτων δεν δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα και έτσι το άφησα μαμά που είναι πιο natural.

Με 54% μπαταρία μου ήρθε και έως πάει στο 10% όπου το έβαλα στην πρώτη φόρτιση με το δικό μου φορτιστή της Sony 1.5Α πρόλαβε και έγραψε 2.5 ώρες SOT με συνεχές κατέβασμα,στήσιμο,σεταρισμα και συνεχές ψαχουλισμα μιας και έχει μπόλικο πράγμα σε πάσης φύσεως ρυθμίσεις να το φέρεις στα μέτρα σου.

Μια θετική εντύπωση η πρώτη που συναντώ σε Samsung συσκευή ότι επιτέλους σου δίνει το περιθώριο να κανεις απεγκατάσταση(uninstall) μπόλικες εφαρμογές κυρίως της Google που δεν σου χρειάζονται και τα θεωρείς περιττά.

Kudos στην Sammy για αυτό.

Μου έβγαλε κάποια στιγμή αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση που βγήκε προχθές περίπου 650mb την οποία όμως δεν έχω περάσει μιας και θέλω πρώτα να τσεκάρω τα του Bixby button και αντικατάσταση του με κάποια άλλη λειτουργία.

Περαιτέρω εντυπώσεις επόμενες ημέρες μιας και αναμένω να παραλάβω και σε Arctic Silver έως αποφασίσω πιο από τα 2 θα κρατήσω.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ευχαριστώ παιδιά!!

Κάποιες επιπλέον παρατηρήσεις από το πρωί που το δουλεύω μετά την πρώτη ολοκληρωμένη φόρτιση που του έκανα όλο το βράδυ.

Η μπαταρία φέρεται σε ικανοποιητικά επίπεδα για τα κυβικά του(5.8/3000)
Από 100% το πρωί στις 8:30 έως τώρα που πήγε στο 45% εχω 4 ώρες SOT και η χρήση ήταν 60-40 Data-WiFi και η χρήση ένα μισάωρο browsing με dolphin,περίπου 2.5 ώρες μουσική με PowerAmp και συνεχώς σύνδεση με stereo Bluetooth.
Συνεχές συγχρονισμός με 2 email account σε push,AOD καμία ώρα φωτεινότητα στο 50% και αυτόματο,αρκετό WhatsApp messaging εντός της ημέρας και λίγες φωτογραφίες.

Τώρα στα θετικά τα της συσκευής.

1. Εξαιρετική οθόνη.
2. Εξαιρετικά βολικό και εύχρηστο στο χειρισμό με ένα χέρι.
3. Θερμοκρασίες ίσα που το αισθάνεσαι.
4. Στο λογισμικό έχει παραπάνω customization όσο ποτε αλλωστε από μάνα του.
5. Ελαφρύ και ποιοτική κατασκευή.
6. Το LED notification δυνατό και ευδιάκριτο και υποστηρίζει multicolor.

Στα αρνητικα τώρα.
1. Το WiFi του είναι ολίγων αδύναμο όταν απομακρύνεσαι από το router.
Πχ στο μπαλκόνι του σπιτιού πιάνω 2 γραμμές maximum όταν με το Axon 7 έχω 3-4.

Κλασικά το WiFi reception των Samsung δεν είναι και το καλύτερο δυνατό,όχι ότι θα σε προβληματίσει ιδιαίτερα απλά πιο αδύναμο από άλλες συσκευές.
2. Το glossy γυαλί είναι fingerprints magnet για πλάκα.
Η γλίτσα κάνει πάρτι δηλαδή,θέλει συνεχές καθάρισμα.

Skin θέλει 100% αλλιώς καταντά αηδία.

3.Επίσης κάκιστη επιλογή το αλουμίνιο περιμετρικά να είναι glossy και βαμμένο στο εκάστοτε χρωμα
Οπτικά είναι γυφτε.
Σε mat και αλουμίνιο απόχρωση ήταν προτιμότερο και πιο Premium όπως σε s6 και S7 σειρά.

4.Στα του λογισμικού δεν μου αρέσουν κάποια πράγματα που ενώ δούλευαν άψογα στο S7 εδώ όχι.

Πχ ο edge player δεν δουλευει εδώ όπως σε S7 δηλαδή διαχείρηση μουσικής και εμφάνιση album art και το μόνο που κάνει είναι να ανοίγει την εκάστοτε music player εφαρμογή.
https://forum.xda-developers.com/s7-edge/themes/app-control-google-play-music-edge-panel-t3365528

Επίσης αρνητικό ότι οποιοδήποτε music player να βάζεις στην lock screen εμφανίζεται το widget διαχείρισης μουσικής της Samsung αποκλειστικά και όχι του αντίστοιχο του εκάστοτε player.

Αφαίρεσα το stock Google music player αλλά μηδενικό αποτέλεσμα.

Και αυτό του Samsung είναι ελλιπές πχ δεν εμφανίζει album art.

Δοκιμασμένο με PowerAmp,Player Pro και Ν7 Player.

5.Τα ηχεία του είναι μέτρια σε απόδοση.

Τα Ακουστικά δεν τα δοκίμασα ακόμα.

6. Θα ήθελα παραπάνω customization και επιλογές στο AOD.
Πχ την δυνατότητα να προγραμματίζεις το χρόνο που θα είναι ανοιχτό η να ξυπνάει πχ με ένα άγγιγμα η σήκωμα να βλέπεις τις πληροφορίες που θες και να σβήνει μετά πχ ακουμπάς στο τραπέζι.

Επίσης δεν μου αρέσει που είναι στατικό,θέλω να κινείται εντός οθόνης όσο το έχεις ανοιχτό συνέχεια.

Αυτές οι επιπλέον παρατηρήσεις-εντυπώσεις μου μια πρώτη γεμάτη ημέρα.

Last edited:
Τέρμα πάνω την έχω.
Από προεπιλογή είναι ένα σκαλί κάτω αλλά την ανέβασα στο maximum.

Έτρεξα και benchmarks για την UFS και έχει 770 ανάγνωση και 210 εγγραφή άρα 2.1 προδιαγραφών.

Η UFS 2.0 πιάνει 500-600 ανάγνωση.

Αυτά που επηρεάστηκαν είναι US version με Snapdragon(835)

Επίσης έτρεξα και benchmark για την micro sd και αυτή τη φορά εκμεταλλεύεται καλύτερα την προδιαγραφή της κάρτας που έχω μια Samsung Pro 64αρα.

67/61 ανάγνωση/εγγραφή.
Στο S7 edge διάβαζε 65/40.

Βέβαια πάλι δεν εκμεταλλεύεται στο πολύ κοντά μέγιστο με βάση τις προδιαγραφές της κάρτας που δίνει η Samsung που πιάνω σε Axon 7 η LG Flex 2 θυμάμαι η σε SP4/SB η το ThinkPad που έχω το 8αρι Windows Tablet.

Λοιπόν στο θεμα που ανέφερα στο 4 πάνω το ελυσα η μαλλον το έκρυψα με της Samsung το music player που ξεχωριστά κατεβαζεις απο Samsung store(μιας και δεν ειναι εγκατεστημενο out of the box)οπου έχει και edge player λειτουργία για πλήρη διαχείριση μουσικής από edge screen συν album art feature και έτσι χρησιμοποιώντας το edge player απο edge screen παρακαμπτουμε το τραγικό μαμισιο widget της συσκευης που δεν αφήνει τρίτους player να αλληλεπιδρανε με τα δικα τους widget στη lock screen.

Βέβαια αυτό σημαίνει οτι δεν θα μπορούμε να αξιοποιησουμε τρίτους εξαιρετικούς player η αλλιως σε limited λειτουργία να τους λειτουργούμε πράγμα απαράδεκτο να βάζει η Samsung τρικλοποδιές και εμπόδια στην φύση και ελευθερία του Android περιοριζοντας το customization.

Δεκάδες συσκευές τόσα χρόνια πρώτη φορά βλέπω τέτοια πολιτική απο μια εταιρία σε μια συσκευή.

Ελπιζω με κανα update να λυθεί το θεμα διοτι με καθόλου καλο ματι το βλέπω.

Παρέλαβα εδώ και και 2 ημέρες τα skin από dbrand και slickwarps

43ef4c3f2b0d21b3a6809e7ac9022b3a.jpg

Είναι στα εξής 3 σχέδια.

1.Galaxy S8 Back Black Dragon
Galaxy S8 Front Top Red Carbon
Galaxy S8 Front Bottom Red Carbon
Galaxy S8Camera Red Carbon

2.GALAXY S8 NAKED WRAP(όπου μου δώσανε ένα δεύτερο για δώρο!)

3.ANIMALACTIC SERIES SKINS/WRAPS FOR GALAXY S8-BLACK PANTHERA

Εντωμεταξύ εχθές ειδα για πρώτη φορα το plus και το σύγκρινα με το δικο μου το s8.
Χαώδη η διαφορά μεταξύ τους,δεν συγκρίνεται το μικρο σε βολικότατα, ευχρηστία,εργονομία και χρήση με ένα χερι.

Είχα είναι η αλήθεια στην ακρη του μυαλού μου μήπως τελικά στο τέλος το μεγάλο με καλύψει καλυτέρα και με κερδίσει έναντι του μικρου, αλλά δεν.

Στην πράξη πιάνοντας το μου φάνηκε αρκετά δύσχρηστο, τεράστιο και άβολο για τα γούστα μου αν και η οθόνη πιο χορταστική.

Ενας επιπλέον λόγος να μείνω με το μικρο ειναι γεγονός ότι το plus δεν είναι πολύ καλύτερο σε αυτονομία από το μικρο σε αντίθεση με s7 σειρά που η διαφορα στα 2 μοντέλα ήταν μεγάλη) από την άλλη εχω συνηθίσει να χειρίζομαι το κινητο με ένα χερι αποκλειστικά και εκεί κακα τα ψέματα υπερτερεί κατά κράτος το μικρο και από την άλλη βαλε την παράμετρο ότι εχω στην κατοχή μου πάντα ένα ipad 9.7 ίντσες που τακτικά το κουβαλάω μαζι και το οποιο μπορεί πιο αποδοτικά να καλύψει την ανάγκη σε multimedia περιεχόμενο η gaming και φυσικά πιο ανετο και χορταστικο διάβασμα η browsing από ότι το plus.

Εξίσου extra μειονέκτημα στο plus όπου η θέση του fingerprint scanner δίπλα στην κάμερα κάνει μπαμ πολύ περισσότερο από ότι στο μικρό.

Στα της συσκευής τώρα σε επίπεδο λογισμικού για όσους θέλουν να κόψουν ενημερώσεις λογισμικού απο Samsung η παρακάτω εφαρμογή δουλεύει άριστα.
Το μυστικό ειναι στο σεταρισμα της συσκευής ειτε στην αρχη ειτε μετα απο hard reset να το κάνουμε αποκλειστικά με mobile data και οχι με WiFi κατεβάζοντας αφου τελειώσουμε το αρχικό setup την εφαρμογή και να μπλοκάρουμε ενημερώσεις.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kunkunsoft.packagedisabler&hl=en

Η πρώτη κίνηση αποκλειστικά αυτή,μετά κάνουμε μια επανεκκίνηση τη συσκευή και μπορούμε πλέον ελεύθερα να συνδεθούμε σε WiFi και υπόλοιπο σεταρισμα-στήσιμο συσκευής.

Αλλιώς αν κάνουμε από αρχή setup με WiFi η συσκευή από μόνη της θα τρέξει στο παρασκήνιο να βρει την όποια διαθέσιμη αναβάθμιση και μετά δεν έχει νόημα να βάλουμε την εφαρμογή αφού ήδη θα βγαζει ειδοποίηση και θα χτυπάει συνεχώς την πόρτα απ εξω και μας περιμένει χωρίς να μπορούμε να αναιρέσουμε το αναπόφευκτο(να μας προτρέπει συνεχώς να κάνουμε την αναβάθμιση με συνεχές υπενθύμιση)

Στα της μπαταρίας να πω ότι για 2 σερι ημέρες(Τριτη-Τετάρτη) εβγαλα 6+ ωρες SOT με 2 πλήρες φορτίσεις.
Πολύ ικανοποιημένος θα ελεγα.
Τα περίμενα σαφώς χειροτέρα αλλά με εξέπληξε ευχάριστα.

Πιο κοντά σε 7 edge παρα σε s7 flat με απολυτη σιγουριά.

Σε πιο νορμάλ χρήση θα με βγάζει ανετα 1.5 ημέρα η και 2.

Με λιώσιμο αυτές τις 2 ημέρες με μπόλικο σκαλισμα σε ρυθμίσεις και σεταρισματα,hard reset εξίσου εκανα με μπόλικες προσθααφαιρεσεις app με δοκιμη αρκετων Bixby remapping app και πολλές δοκιμες σε edge player και music player app εως βρω τη σωστη χημεια και ισορροπία που ήθελα.

Με λυπη μου διαπίστωσα ότι third party music app δεν συνεργάζονται αρμονικά με edge player λειτουργια αντίθετα με ότι συνέβαινε με 7 edge και οσο ήμουν με 6.0.1.

Μονο με Samsung player δουλεύει πολύ καλα και αυτό μετα από αρκετές δοκιμές.

Φωτεινότητα μεταξύ 30-50% αναλογια WiFI-data 70-30 με μπόλικη μουσική με Bluetooth stereo handsfree,αρκετο browsing,δοκιμή κάμερα με φωτογραφίες το AOD καμιά ωρα ημερησίως χρηση,με συγχρονισμους 2 email account push,μπολικο messaging με WatchApp.

Σήμερα καλως εχόντων των πραγμάτων θα παραλάβω και το arctic silver και θα αποφασίσω ποιο από τα 2 χρώματα θα κρατήσω.