[Επίσημο] Samsung Galaxy SII

Re: Samsung Galaxy S II - The legend lives on

To είδα από κοντά και έπαθα πλάκα. Τρομερό κινητό ταχύτατο. Η οθόνη πολύ καλή και με άμεση ανταπόκριση, πολύ λεπτό και ελαφρύ. Ελπίζω η Apple να βγάλει κάτι καλό τον Σεπτέμβρη γιατί δεν την βλέπω καλά.
Το Android έχει βελτιωθεί πολύ. Εγώ έχω μείνει στο 2.1 αλλά το 2.3 βλέπω ότι κοντράρει στα ίσια το ios.

Το iphone 4 που εχω με αρκετη χρηση internet, 1,5 ωρων 3g, αντεχει απο το πρωι που παω στη δουλεια εως το απογευμα στις 6-7, μετα παπαλα...

Απάντηση: Re: Samsung Galaxy S II - The legend lives on

T Ελπίζω η Apple να βγάλει κάτι καλό τον Σεπτέμβρη γιατί δεν την βλέπω καλά.

Μπα......
Οτι και να βγάλει η μηλιά, έχει ορκισμένους οπαδούς που δεν μετακινούνται εύκολα (κάτι σαν το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ένα πράγμα :flipout: ) . εξάλλου έχει τους τρόπους και το έχει αποδείξει (βλ. marketing) να το πλασάρει σαν το νέο ελιξήριο της ζωής. Θα γίνει θέμα στα δελτία ειδήσεων από το star μέχρι το CNN από το πρωί μέχρι το βράδυ.....

Απάντηση: Samsung Galaxy S II - The legend lives on

Ναι τα έχω όλα κλειστά κ τα ανοίγω μόνο όταν θέλω να τα χρησιμοποιήσω. Έτσι εξοικονομώ μπαταρία. Σε όλα τα κινητά έτσι έκανα κ κάνω. Ποιός ο λόγος να είναι όλα ανοιχτά χωρίς να τα χρησιμοποιώ ; 1-2 πατήματα είναι άλλωστε. -bye-

δλδ βρε Μιχάλη (και οι υπόλοιποι) τι κάνεις (κάνετε)? Εχεις κλειστό το ΒΤ, σε καλούνε, και τους λές "ξαναπάρτε γιατί δεν είχα ανοίξει το BT οπότε δεν μπορώ να μιλήσω με το handsfree"?
Μετά τα email πως τα βλέπεις? Μόνο όταν ανοίγεις 3G και data, ή wifi? Τότε τι νόημα έχει αυτό που πρεσβεύουν τα smartphones, για τέτοιες λειτουργίες "παντού και πάντα"?
και πάει λέγοντας.

το μόνο που πραγματικά έχει νόημα να ανοιγοκλείνει κατά παραγγελία, είναι το gps...

+1
Ουτε το wifi δεν κλεινω... Παντως με καθημερινη αρκετα εντατικη χρηση, την βγαζω την ημερα με το 4αρι..

Για το gps εχω παντα καλωδιακι στο αυτοκινητο...

Εμενα το 4αρι με ολα συνεχεια ανοικτα (BT, WiFi, 3G) κραταει, με λιγη χρηση για ομιλία όμως, ~36+ ωρες.

Re: Απάντηση: Samsung Galaxy S II - The legend lives on

Ειδικά όταν ανοίγει το gps είναι φωτιά και λάβρα....ουράνιο θες εκεί όχι μπαταρία λιθίου.....

E, λογικό ειναι, εδώ και κανονικές συσκευές αυτοκινήτου μετά απο 2-3 ώρες θελουν φορτιση απο τον αναπτήρα του αυτοκινήτου..

Οπως ειπώθη αυτά ειναι ασπιρίνες για τον ετοιμοθάνατο.. Λογικά τα fuel cells θα λύσουν το πρόβλημα οταν κυκλοφορήσουν.. εκτός αν δουμε κατι πραγματικά επαναστατικό στην πορεία...

Μιας και αναφέρθηκε για fuel cell υπάρχει ήδη gadget για μικρές ηλεκτρικές συσκευές. Το σετ έχει βασικά 3 κομμάτια, μια συσκευή ηλεκτρόλυσης νερού που έχουμε στο σπίτι η οποία παράγει το υδρογόνο, μικρά φιαλίδια(δοχεία) μεταλλικών υδριδίων (απολύτως ασφαλή) για την αποθήκευση του υδρογόνου και την κυψέλη καυσίμου που είναι σε μέγεθος battery pack. Γεμίζουμε το φιαλίδιο στο σπίτι και μετά έχουμε τρελή αυτονομία για τις συσκευές μας. Κόστος αν θυμάμαι καλά κοντά στα 1000 ευρώ.

δλδ βρε Μιχάλη (και οι υπόλοιποι) τι κάνεις (κάνετε)? Εχεις κλειστό το ΒΤ, σε καλούνε, και τους λές "ξαναπάρτε γιατί δεν είχα ανοίξει το BT οπότε δεν μπορώ να μιλήσω με το handsfree"?
Μετά τα email πως τα βλέπεις? Μόνο όταν ανοίγεις 3G και data, ή wifi? Τότε τι νόημα έχει αυτό που πρεσβεύουν τα smartphones, για τέτοιες λειτουργίες "παντού και πάντα"?
και πάει λέγοντας.

το μόνο που πραγματικά έχει νόημα να ανοιγοκλείνει κατά παραγγελία, είναι το gps...

Bluetooth έχω μόνο στο αμάξι. Οπότε το έχω πάντα κλειστό.
Κ όταν θέλω να δω εμαιλ, ίντερνετ κτλ., τότε ανοίγω το 3g κ ειμαι οκ.

Έχει βγει και εφαρμογή για android για διαχείριση της σύνδεσης δεδομένων και ανοίγει μόνο του 3G/HSDPA ή το αφήνει σε 2G για εξοικονόμηση μπαταρίας. Έχει καλή προρύθμιση, αλλά αν κάποιος θέλει μπορεί εύκολα να το παραμετροποιήσει πλήρως σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Μιας και αναφέρθηκε για fuel cell υπάρχει ήδη gadget για μικρές ηλεκτρικές συσκευές. Το σετ έχει βασικά 3 κομμάτια, μια συσκευή ηλεκτρόλυσης νερού που έχουμε στο σπίτι η οποία παράγει το υδρογόνο, μικρά φιαλίδια(δοχεία) μεταλλικών υδριδίων (απολύτως ασφαλή) για την αποθήκευση του υδρογόνου και την κυψέλη καυσίμου που είναι σε μέγεθος battery pack. Γεμίζουμε το φιαλίδιο στο σπίτι και μετά έχουμε τρελή αυτονομία για τις συσκευές μας. Κόστος αν θυμάμαι καλά κοντά στα 1000 ευρώ.

ωπ..... για άνοιξε κανά θεματάκι με φωτό και links να δούμε τι είναι αυτό. Και πως γίνεται; βγάζει όλων των ειδών τα βύσματα για φόρτιση; (mini usb, usb, φίσα apple κλπ)

Re: Απάντηση: Samsung Galaxy S II - The legend lives on

Το βρήκα: POWERTREKK ! Αλλά δεν πωλείται ακόμα..... :frown:

http://www.engadget.com/2011/02/13/powertrekk-charges-gadgets-over-usb-using-one-fuel-cell-and-one/

http://www.powertrekk.com/product/

Με μια κουταλιά νερό έχουμε ρεύμα! :stoned:
Φαντασου ΤΙ υπαρχει στον κοσμο "τεχνολογικά" και καποιοι "επιτηδειοι" ΔΕΝ αφηνουν να εφαρμοστει μαζικα για να ΜΗΝ χανουν λεφτα απο πωλήσεις μπαταριών ( τεχνολογιας του '96 ) !!!! :argue:

Το βρήκα: POWERTREKK ! Αλλά δεν πωλείται ακόμα..... :frown:

http://www.engadget.com/2011/02/13/powertrekk-charges-gadgets-over-usb-using-one-fuel-cell-and-one/

http://www.powertrekk.com/product/

Με μια κουταλιά νερό έχουμε ρεύμα! :stoned:

Πωλείται αυτό που λέω (δεν είναι το παραπάνω), υπάρχει και εισαγωγέας στην Ελλάδα και το έχω δει να δουλεύει.
Θα επικοινωνήσω να μου στείλει περισσότερες πληροφορίες και θα ανοίξω θέμα.

Last edited:

Για να ξαναγυρίσουμε στο θέμα μας, είχα την ευκαιρία να παίξω σε ένα public με το galaxy S2 και μάλιστα να το συγκρίνω με το iPhone4 που ήταν ακριβώς δίπλα-δίπλα.

Θετικά:

-Φαντάζεστε ποιό είναι το πρώτο.... οι 4.3" έχουν απλά ΧΑΟΤΙΚΗ διαφορά από τις 3.5", οι οποίες εκτός από το wow effect έχουν και πρακτική λειτουργία π.χ. στο ιντερνετ βλέπεις 1/3 ακόμα σελίδα χωρίς να κάνεις scroll. Χαίρεσαι να διαβάζεις. Επίσης παρατήρησα ότι ο default browser σου δίνει ΚΑΘΑΡΗ όλη την οθόνη!

-ελαφρύ και φλούδα. Αν το δώσεις σε κάποιον κλειστό και του πεις ότι είναι dummy, άνετα το πιστεύει, δεδομένου του μέγεθούς του.

-γρήγορο. Πολύ γρήγορο. Προσπάθησα να το κολλήσω με γρήγορες εναλλαγές μεταξύ hard buttons και touch οθόνης και δεν κόλωνε. Υπάκουε αριστα. Δεν περίμενα σε καμιά στιγμή να έρθει να με βρει η οθόνη. Για να μην το κουράζω, η λέξη ακαριαία πιστεύω τα λέει όλα.

-η αίσθηση touch έγινε iPhone. Μπορεί να φτάσαμε στα μέσα του 2011, αλλά η "καραμέλα" της αίσθησης touch που έχει το iPhone έλιωσε. Αντε και για να μην στεναχωρήσω τα apple fanboys σας δίνω και 1%, δεν έλιωσε 100% αλλά 99% σίγουρα -bye-

-άριστη η γραφή στο πληκτρολόγιο και επίσης και η εναλλαγή αγγλικά-ελληνικά με το σύρσιμο πάνω στο space. Κανένα κόμπιασμα.

Αρνητικά:

-δεν έχει την αίσθηση πολυτέλειας που σου δίνουν τα iPhone. Αν π.χ. ήταν το πίσω κάλυμμα κανά αλουμίνιο θα ανέβαζε πολύ την αισθητική του.

-Η οθόνη λόγω της μικρότερης ανάλυσης από το iPhone4 είναι ελάχιστα πιό "θολή". Δεν έχει αυτό το clear crispy. Και πάλι αυτό φαίνεται ιδιαίτερα όταν τα έχεις δίπλα δίπλα. Φυσικά άνετα ζει κάποιος και μ´αυτή την ανάλυση (είναι το ριμάδι το μέγεθος που σε μαγεύει και τα ξεχνάς όλα τ' άλλα).

-Ανοιξα την φωτ. μηχανή και στα δυό τηλέφωνα. Σαφώς στο Samsung είναι πιό κορεσμένα τα χρώματα , ειδικά κάτι κίτρινα, πράσινα τα δείχνει φωσφορούχα που σε καμιά περίπτωση δεν ήταν έτσι στην πραγματικότητα. Από την άλλη παρατήρησα ότι το S2 κάνει πιό σωστή φωτομέτρηση απ' ότι το iPhone. Τα μαλλιά και το πρόσωπο της γυναίκας μου (που την έβαλα να στηθεί να κάνει το μοντέλο :grinning-smiley-043 ) φωτιζόντουσαν ακριβώς το ίδο με την πραγματικότητα στο S2 παρά στο iPhone. Και αυτό επειδή στο iPhone ήταν πιό σκοτεινή η εικόνα. Εννοείται λόκαρα στο πρόσωπο και στα δύο τηλέφωνα, παρόλ' αυτά παρέμενε πιό σκοτεινή η εικόνα στο iPhone, με αποτέλεσμα και τα μαλιά να φαίνονται πιό σκούρα και το πρόσωπα, ενώ δεν ήταν έτσι στην πραγματικότητα.

-και στα δύο κατάφερα να δω σκακιέρα στον browser. Ισως γιατί έμπαιναν στο free wifi του Mall που δεν ήταν δυνατό (επιτρέπεται ολόκληρο public να μην είναι τίγκα με δικό του free WiFi; )

-λίγο περίεργο το editing (select,cut,copy,paste) με επιλογές αντί για μεγεθυντικό φακό, αλλά έχει αλλάξει προς το καλύτερο από το περσινό samsung galaxy που είχα δει. Μπορεί να έχει επιλογές αλλά είναι πολύ γρήγορες, ΑΚΑΡΙΑΙΕΣ. Θεωρώ είναι θέμα χρόνου να το συνηθίσει κάποιος. Χωρίς manual χωρίς τίποτα, αμέσως έκανα select copy-paste με τα markers που βγάζει. Στοίχημα ότι δεν προβληματίζει κανέναν. Εξεικοιώνεσαι αμέσως.

-δεν έχει τα εφφετζίδικα γνωστά κολπάκια της apple που χρησιμοποιεί από το iPhone μέχρι τα Mac. Εννοώ αυτά που είπε και ο Γιάννης παραπάνω, τα zoomάκια, τα fadάκια όταν αλλάζεις λειτουργίες, καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Είναι αυτά που δίνουν το κερασάκι στην τούρτα, που κακά τα ψέματα μόνο η apple τα χει αυτά.

Από αυτονομία δεν έχω μεγάλες προσδοκίες. Ούτε ημέρα δεν πρόκειται να βγάζει με την δική μου χρήση, όπως δεν βγάζει και το iPhone. Επομένως δεν μπαίνω σε σύγκριση γι αυτόν τον παράγοντα.

Επί της ουσίας όμως, αυτό που μετράει σε ένα smartphone είναι η λειτουργικότητα η οποία δεν με χάλασε καθόλου. Αν μου λέγατε τι θα ήθελες παραπάνω θα έλεγα μια πινελιά πολυτέλειας στην εμφάνιση, π.χ. ένα inox κάτι που να μην θυμίζει τελείως πλαστικούρα.

επειδή όμως ΓΙΑ ΜΕΝΑ:
- η λειτουργικότητα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από την εμφάνιση,

- δίνω μεγάλη βαρύτητα στο μέγεθος της οθόνης, βαρέθηκα στην τελική 6 χρόνια τις 3.5" (4 το iPhone και 2 το Qtek 2020i)

- πιστεύω ότι ούτε για ανέκδοτο δεν πρόκειται να βγάλει το iPhone 5 με 4.3" (ούτε καν 4" δεν θεωρώ ότι θα χει) όπως καταλάβατε αύριο το χτυπάω και ετοιμαστείτε για Hardcore ερωτήσεις , δεν είμαστε σε ηλικία για διάβασμα κατεβατών και πειράματα..........αρκετό διάβασμα ρίξαμε για το iPhone τόσα χρόνια... -bye-

Αν με ρωτούσατε: αν είχε και το iPhone 4.3" τι θα διάλεγες; Θα σας έλεγα ευθέως το iPhone , για έναν και μοναδικό λόγο που λέγεται συνήθεια και επειδή βαριέμαι να ψάχνω καινούργια πράγματα. Εχω το iTunes μου έτοιμο με τα εξώφυλλά του με όλα, έχω τα app μου όσα χρειάζομαι αυτά που δουλεύω έτοιμα κλπ

Κατά βάθος δεν σας κρύβω ότι φοβάμαι μήπως μπλέξω σε τίποτα περιπέτειες που δεν φαίνονται με μισή ώρα στο public. Κακά τα ψέματα θα έχει το δικό του τρόπο το samsung. Γι αυτό και λέω ελπίζω να με βοηθήσετε :a0210:

Υ.Γ. Πάντως το ξαναλέω, ευτυχώς που υπήρξε το iPhone και ξύπνησαν οι άλλοι.

Αν σε χάλασε η πλαστική αίσθηση τότε περίμενε μέχρι να έρθει το HTC Sensation που θα είναι από αλουμίνιο, διπύρηνο κλπ κλπ....