[Επίσημο] Samsung Galaxy SII

Απάντηση: Samsung Galaxy S II - The legent lives on

Τι είναι αυτο το cyanogenmod που αναφέρεις συνέχεια; third party firmware; Και γιατί θα είναι ασυναγωνιστο; Δεν θα μπορεί να μπει σε αλλα android τηλέφωνα;

Τι είναι αυτο το cyanogenmod που αναφέρεις συνέχεια; third party firmware; Και γιατί θα είναι ασυναγωνιστο; Δεν θα μπορεί να μπει σε αλλα android τηλέφωνα;

Εάν μπεις στο xda-developers θα δεις ότι υπάρχει σχεδόν για όλα τα android κινητά και tablet το cyanogenmod firmware. Ουσιαστικά είναι μια rom που αλλάζει τελέιως το interface αλλά και γενικά την συμπεριφορά του τηλεφώνου. Μάλιστα περιέχει και τα καλά του honeycomb.
Ασυναγώνιστο θα είναι γιατί θα είναι το πρώτο δυπίρηνο με cyanogenmod.

Φαντάζομαι όταν μπαινοβγαζεις rom σβηνονται όλα απο το τηλεφωνο ε; τα κάνεις απο πριν backup και μετά restore όπως έκανες απο το htc;

Φαντάζομαι όταν μπαινοβγαζεις rom σβηνονται όλα απο το τηλεφωνο ε; τα κάνεις απο πριν backup και μετά restore όπως έκανες απο το htc;

Εξαρτάται, εάν απλώς κάνεις upgrade μέσω της εφαρμογής rom manager, όχι.
Εάν όμως βάζεις για πρώτη φορά άλλη rom, τότε ναι.
Δεν μπαινωβγάζω όμως rom. Την original θα βγάλω και μετά θα περνάω τα updates του cyanogenmod.
Πάντως το backup/restore είναι στην κυριολεξία 2 πατήματα, ένα για κάθε κίνηση.

Ναι αλλα ρισκαρεις να βάλεις νέα rom; Πως είσαι σίγουρος ότι αυτο το cyanogenmod δεν θα χει bugs (που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά);

Ναι αλλα ρισκαρεις να βάλεις νέα rom; Πως είσαι σίγουρος ότι αυτο το cyanogenmod δεν θα χει bugs (που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά);

Η εγκατάσταση μιας rom στο android είναι τόσο απλή υπόθεση που δεν υπάρχει θέμα. Από την άλλη οι rom αυτές μπαίνουν από πολλούς και βρίσκουν άμεσα όποια bugs.
Ούτως ή άλλως μιλάμε για κάτι ανεπίσημο, δεν είσαι υποχρεωμένος να το βάλεις.
Όπως δεν βάζεις turbo και Nitro επίσημα στο αμάξι σου.

Κάτι ρώτησα βρε σεις λίγο πιο πάνω για τον κατάλογο με τα τηλέφωνα...
Είμαι κατενθουσιασμένος επίσης γιατί εχθές κατέβασα ένα free προγραμματάκι,το
AVR-Remote που μέσω WiFi το τηλέφωνο γίνεται τηλεχειρηστήριο στον Marantz SR7005 αλλά και σε πολλούς Denon AV ενισχυτές.

Δεν βολεύουν ρε παιδιά οι touch οθόνες για τηλεκοντρόλ. Καλό για χαβαλέ/εφφέ/πρώτη εντύπωση αλλά για πραγματική δουλειά με χειρισμό στα "τυφλά" για γρήγορο zapping μόνο με hard buttons.

Προσωπικά δεν ενθουσιάζομαι με τέτοιες εφαρμογές.
Αυτό που παρατηρώ είναι ότι καμιά εφημερίδα δεν έχει βγάλει app για android (ενώ για το iPhone έτρεξαν να βγάλουν πολλές). Μπορεί να μην έψαξα καλά.

Δεν βολεύουν ρε παιδιά οι touch οθόνες για τηλεκοντρόλ. Καλό για χαβαλέ/εφφέ/πρώτη εντύπωση αλλά για πραγματική δουλειά με χειρισμό στα "τυφλά" για γρήγορο zapping μόνο με hard buttons.

Προσωπικά δεν ενθουσιάζομαι με τέτοιες εφαρμογές.
Αυτό που παρατηρώ είναι ότι καμιά εφημερίδα δεν έχει βγάλει app για android (ενώ για το iPhone έτρεξαν να βγάλουν πολλές). Μπορεί να μην έψαξα καλά.

Τάσο εννοείται ότι δεν βολεύουν,οι περισσότεροι δοκιμάσαμε και απορρίψαμε στο παρελθόν τέτοια remote,όμως δες,είσαι στο μπαλκόνι ή στον κήπο σου ή δεν ξέρω που και θες να αυξομειώσεις την ένταση ή να αλλάξεις τον σταθμό του ραδιοφώνου ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.Για να το κάνεις,πρέπει να πας σε σημείο τέτοιο που το remote να "βλέπει" το ματάκι του ενισχυτή.
Μέσω wifi όμως,αυτό δεν χρειάζεται.Πίστεψέ με,είναι εξωφρενικά πρακτικό.

Re: Samsung Galaxy S II - The legent lives on

Επαιξα χτες , με το νεο Galaxy S2 ...με Honeycomp 3.0

Δεν εχω να πω πολλα, σχεδον τα ιδια που ειχα πει και με το galaxy 1.

Δηλ. το κινητο ειναι πολυ καλο, θα ικανοποιησει τους περισσοτερους .
Καλη ποιοτητα κατασκευης, αλλα οχι αυτη που εχουμε συνηθισει απο το Iphone 4.

Μετριας ποιοτητας πλαστικα, καλο πιασιμο στο χερι.

Η οθονη μια απο τα ιδια... πολυ καλο μαυρο, το καλυτερο που εχω δει, αλλα τα χρωματα κουκουρουκου... και δεν φτιαχνονται.Για μενα , μονο αυτο αρκει για να μη το παρω (αν υπηρχε τετοιο διλλημα).

Ταχυτατο στην αποκριση, αλλα οχι τοσο smooth , ειδικα στα transitions... ενα θεμα που δε καταλαβαινω γιατι δε το διορθωνουν.
Πχ. οταν βλεπεις μια εικονα σε portrait mode και γυρισεις σε landscape , δεν βλεπεις τη περιστροφη της εικονας , αλλα γινεται με cut (αποτομο rotation). Aυτο γινεται και στις περισσοτερες εφαρμογες που ειδα...

Για μενα, τετοιες λεπτομερειες ειναι που κανουν τη διαφορα και φυσικα τα applications, που αν και εχουν βελτιωθει δραματικα, δεν ειναι στο επιπεδο που εχει ο ανταγωνισμος (Appstore).

Τα Widjets αν και εντυπωσιακα σε πρωτη επαφη, δεν με εξυπηρετουν και πολυ λογω μικρης οθονης (σε σχεση με tablet που ειναι πιο χρησιμα) , προτιμω το κλασσικο τροπο εφαρμογων.

Απο δυνατοτητες φυσικα, αλλο τιποτα, αλλα ακομη δεν εχει αυτο το "κατι" που σου δινει το iphone... αν και πολλοι θα διαφωνησετε.
Δεν εχει σημασια φυσικα, ο καθενας βολευεται με οτι του αρεσει και τον εξυπηρετει.

Eξαιρετικο τηλεφωνο τελικα, και θα ηθελα να το δω απεναντι στο iphone 5 για να ειναι πιο δικαιη η συγκριση.

Last edited:
Απάντηση: Re: Samsung Galaxy S II - The legent lives on

Η οθονη μια απο τα ιδια... πολυ καλο μαυρο, το καλυτερο που εχω δει, αλλα τα χρωματα κουκουρουκου... και δεν φτιαχνονται.Για μενα , μονο αυτο αρκει για να μη το παρω (αν υπηρχε τετοιο διλλημα).

Ταχυτατο στην αποκριση, αλλα οχι τοσο smooth , ειδικα στα transitions... ενα θεμα που δε καταλαβαινω γιατι δε το διορθωνουν.
Πχ. οταν βλεπεις μια εικονα σε portrait mode και γυρισεις σε landscape , δεν βλεπεις τη περιστροφη της εικονας , αλλα γινεται με cut (αποτομο rotation). Aυτο γινεται και στις περισσοτερες εφαρμογες που ειδα...

Για μενα, τετοιες λεπτομερειες ειναι που κανουν τη διαφορα και φυσικα τα applications, που αν και εχουν βελτιωθει δραματικα, δεν ειναι στο επιπεδο που εχει ο ανταγωνισμος (Appstore).

Τα Widjets αν και εντυπωσιακα σε πρωτη επαφη, δεν με εξυπηρετουν και πολυ λογω μικρης οθονης (σε σχεση με tablet που ειναι πιο χρησιμα) , προτιμω το κλασσικο τροπο εφαρμογων.

Απο δυνατοτητες φυσικα, αλλο τιποτα, αλλα ακομη δεν εχει αυτο το "κατι" που σου δινει το iphone... αν και πολλοι θα διαφωνησετε.
Δεν εχει σημασια φυσικα, ο καθενας βολευεται με οτι του αρεσει και τον εξυπηρετει.

Eξαιρετικο τηλεφωνο τελικα, και θα ηθελα να το δω απεναντι στο iphone 5 για να ειναι πιο δικαιη η συγκριση.

Δε ξέρω για ποιο λόγω ορισμένοι έχετε θέμα με τα χρώματα, εγω τα βρίσκω μια χαρά πάντως. Ισως να ειναι λιγο Punchy για οσους δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοια παλέτα χρωμάτων αλλα σίγουρα αρνητικο η μη δυνατότητα ρυθμισης δεν εχει σε αντιθεση με το tab που μπορεις να πειραξεις κορεσμο ενταση φωτεινότητα μαυρο ...

Το smooth που λες με την εναλλαγη portrait σε landscape ειναι καθαρα θέμα πόσο εφετζης θέλεις να είσαι και οχι αδυναμία του λειτουργικού να το κανει. Smooth ή όχι θα όριζα πχ το checkerboard στο browser και την κύλιση του στα μενού και όχι κάποια οπτικά custom effects. Ναι φαινεται ωραια η εναλλαγη στο iphone αλλά γίνεται ποιο γρήγορα στο s2...

Οσο αυτο το "κατι", ειναι καθαρά υποκειμενικό. Δεκτές όλες οι απόψεις!

Για τα widgets διαφωνώ, εδω και σε μικρότερες οθόνες και μόνο η ύπαρξη τους σε γλιτώνει απο ψαξιμο σε μενου, ανοίγματα εφαρμογών για να κανεις τα αυτονόητα. Η οθόνη του 4.3 ειναι τεράστια για να κανεις της "γρήγορη" ματιά/δουλειά που αποσκοπούν. Πρέπει να ζήσεις μαζι τους για να καταλάβεις την ευκολία τους...

PS τωρα πηρα χαμπάρι περι honeycomb... χμμμμ για παιξε και με ενα 2.3.3...

Η ολη ¨αισθηση" εχει και υποκειμενικα στοιχεια, δεκτο, οχι ομως τα χρωματα.
Για μας τους videoφιλ , ειναι απαραδεκτα.
Ειδικα στα χρωματα του δερματος, ειναι εντελως off.

Μπορει να ειναι εντυπωσιακα, αλλα δεν ειναι ρεαλιστικα.

Οσον αφορα τις "εφφετζιες" που λες, καθε αλλο παρα τετοιες ειναι.

Ειναι αυτες που σου δημιουργουν την ομαλη ροη και δεν μπλοκαρουν τον εγκεφαλο.
Οσο και γρηγορα να γινεται μια αλλαγη, αν δεν ειναι ομαλη κι εννιαια , σου δημιουργει συγχηση.
Μπορει να το εχεις συνηθισει , αλλα εμεις που εχουμε ερθει απο Mac και iphone μας φαινεται "ενοχλητικο" και μας αποσυντονιζει.

Για τα widjets, δεχομαι την αποψη σου, αλλα απο την αλλη κανει πιο απαραιτητη την υπαρξη πολλων virtual οθονων... kai επισης , απ οσο ξερω δεν υποστηριζονται πολλες εφαρμογες.

Ο ανταγωνισμος τελικα, μονο καλο κανει ... αυτο ειναι σιγουρο.

πάντως συμφωνώ με τον Γιάννη στο θέμα των χρωμάτων το οποίο μου είχε κάνει αρνητική εντύπωση από το πρώτο Galaxy.
Και απ´οτι βλέπω σε βιντεάκια εξακολουθεί και στο δεύτερο galaxy η ίδια φιλοσοφία του καραπουσαρισμένου.

Φρα.Πε. μας ενδιαφέρει και μας παραενδιαφέρει όταν μιλάμε ειδικά και για 4.3" μέγεθος οθόνης που μπορείς να κάνεις και δυό δουλειές παραπάνω π.χ. να δεις ένα βιντεάκι, ή φωτογραφίες με μεγαλύτερη άνεση.

Οι άνθρωποι είναι πορτοκαλί. Αυτό δεν λέγεται λίγο punchy.

Εγώ πάντως αυτό το "καλύτερα να το συγκρίνουμε με το iphone5" δεν μπορώ να το καταλάβω.
Έχουμε ΣΗΜΕΡΑ 2 συσκευές με την ίδια περίπου τιμή.
Τι ποιο δίκαιη σύγκριση λοιπόν από το σήμερα.
Όταν θα βγει το 5,θα έρθουν κάποιοι να πουν "ας περιμένουμε να το συγκρίνουμε με S3" κοκ.
Σήμερα λοιπόν,κάποιοι πληρώνουν 600 ευρώ και αγοράζουν το S2 και κάποιοι άλλοι το iphone4.
Είναι πολλά τα 600 ευρώ για να βγεις να πείς "τι @$@#%$ έκανα που πήρα το..."
Περί ορέξεως λοιπόν,κολοκυθόπιτα.

Υ.Γ.
Τάσο μου έχω τραβήξει πάνω από 25 βιντεάκια με την κάμερα,τα 22 από αυτά την 9 μηνών ανιψιά μου.Ποροτκαλί πάντως δεν φαίνεται με τίποτα.

Last edited:

Σήμερα , αν κάποιος θέλει να πάρει ένα τέτοιο κινητό, απλά θα περιμένει το iPhone 5 , kαι μετά θ αποφασίσει.
Δε δίνεις 600 έτσι....

Τώρα , για τα χρώματα, έβγαλα αρκετές φωτό και όλες ήταν πορτοκαλί τα πρόσωπα ( σε εσωτερικό χώρο ) και πολύ έντονο μάλιστα.
Σε φυσικό φως δεν έχω δοκιμάσει....

Σήμερα , αν κάποιος θέλει να πάρει ένα τέτοιο κινητό, απλά θα περιμένει το iPhone 5 , kαι μετά θ αποφασίσει.
Δε δίνεις 600 έτσι....

Τώρα , για τα χρώματα, έβγαλα αρκετές φωτό και όλες ήταν πορτοκαλί τα πρόσωπα ( σε εσωτερικό χώρο ) και πολύ έντονο μάλιστα.

Ναι μόνο που αυτός που θα περιμένει να πάρει το 5,θα δώσει 800 ευρώ και όχι 600 και όλα αυτά για να πάρει κάτι που το αντίστοιχό του,δηλαδή το S2,θα κάνει τότε 400 ευρώ.

Δε δίνεις 600 έτσι....

Και γω το Iphone5 περιμένω να δώ ΑΛΛΑ αν δεν είναι διπύρηνο και με οθόνη τουλάχιστον 4' τότε θα μιλάμε για μια μεγάλη πατάτα που μόνο οι ταγμένοι στην Apple θα πάρουν. Ιδωμεν........

Για την ώρα πάντως το SII είναι το κορυφαίο τηλέφωνο μαζί με το Sensation

Ειδικά αυτά τα widgets που πιάνουν μια ολόκληρη σειρά της οθόνης και με ένα πάτημα σου επιτρέπουν να ανοιγοκλείσει το wifi ή το internet ή το bluetooth είναι παντελώς άχρηστα.
Αλλά ξέχασα στο Ιphone δεν χρειάζεται να τα κλείνεις γιατί κρατάει πολύ η μπαταρία.
Αφού ακόμα και η apple στο ios5 δεν έβαλε ούτε ένα notification στην αρχική οθόνη.

Κινητό πήρα όχι προβολέα. Η οθόνη είναι απίστευτη και πολύ καλύτερη από του Iphone.

Το θέμα είναι απλό.

Θέλεις ένα κινητό που κάνει παπάδες με συγκεκριμένο τρόπο και απίστευτη
ευκολία καθώς έχει ένα απολύτως απλοϊκό interface? Πάρε Iphone.

Θέλεις ένα κινητό που κάνει παπάδες, έχει τεράστια υποστήριξη από την κοινότητα, είναι ανοιχτό, μπορείς να πειραματιστείς, έχει το λειτουργικό του μέλλοντος, έρχεται σε διάφορες εκδόσεις hardware, και και και.
Πάρε Galaxy S II ή όποιο άλλο android θέλεις.

Και γω το Iphone5 περιμένω να δώ ΑΛΛΑ αν δεν είναι διπύρηνο και με οθόνη τουλάχιστον 4' τότε θα μιλάμε για μια μεγάλη πατάτα που μόνο οι ταγμένοι στην Apple θα πάρουν. Ιδωμεν........

Για την ώρα πάντως το SII είναι το κορυφαίο τηλέφωνο μαζί με το Sensation

κατσε βρε Φραγκι ... :D
Προσωπικα οτιδηποτε πανω απο 3.5 μεγεθος το θεωρω παντοφλα , αβολο και γενικα αστειο να το κυκλοφορω.
Οποτε γουστα ειναι αυτα.