[Επίσημο] Samsung Galaxy SIII

Ερώτηση στα γρήγορα (ακόμη μία δηλαδή 😄). Όταν κρατάς πατημένο το δεξί κουμπί για να βγει στην οθόνη η αριστερή στήλη όπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα πολλαπλά παράθυρα, πως μπορείς να προσθέσεις νέα εικονίδια πέρα από αυτά που έχει προεπιλεγμένα? ή απλά δε μπορείς?

Ερώτηση στα γρήγορα (ακόμη μία δηλαδή ). Όταν κρατάς πατημένο το δεξί κουμπί για να βγει στην οθόνη η αριστερή στήλη όπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα πολλαπλά παράθυρα, πως μπορείς να προσθέσεις νέα εικονίδια πέρα από αυτά που έχει προεπιλεγμένα? ή απλά δε μπορείς?
Για να βάλεις δικές σου εφαρμογές θέλει ρουτ και μία εφαρμογή. Από εκεί και μετά όποτε εγκαθιστάς εφαρμογή επιλέγεις αν θέλεις να είναι διαθέσιμη σε πολλαπλό παράθυρο και φυσικά μπορείς να επιλέξεις και από τις υπάρχουσες όποιες θέλεις.

https://play.google.com/store/apps/...EsImNvbS5iamJpbmMubXVsdGl3aW5kb3dtYW5hZ2VyIl0.

Προσοχή. Δουλεύει μόνο με στοκ ρομ.

Χμ, μάλλον θα αρκεστώ στα ήδη υπάρχοντα τότε. Οι μέρες του jailbreaking & του rooting τις έχω αφήσει πίσω. Πλέον όλος ο χρόνος είναι η μικρή

Χμ, μάλλον θα αρκεστώ στα ήδη υπάρχοντα τότε. Οι μέρες του jailbreaking & του rooting τις έχω αφήσει πίσω. Πλέον όλος ο χρόνος είναι η μικρή

Δεν θα διαφωνήσω. Μιλάς με ένα "στοκατζή" φανατικό για περίπου 2 έτη. Τελικά ρούταρα για 1-2 λόγους και είδα ότι αφενός έχεις αρκετά συν αν θέλεις να ψαχτείς και αφετέρου είναι δουλειά περίπου 5 λεπτών (αν παραμείνεις στον ρομ) χωρίς να χάνεις τίποτα από τα υπάρχοντα δεδομένα.

Γενικώς όμως θεωρώ ότι από 4+ αντροιντ και μετά στο ρουτ δεν είναι απαραίτητο πέρα από συγκεκριμένες ανάγκες.

α ότι αφενός έχεις αρκετά συν αν θέλεις να ψαχτείς .

Αυτό είναι το θέμα. Μετά αν πάρεις τον κατήφορο δεν έχει γυρισμό 😄 και επειδή ξέρω ότι είμαι επιρρεπής για αυτό δε το ακουμπάω

Χρησιμοποιεί κανείς τις φωνητικές εντολές? Και αν ναι, τις χρησιμοποιεί για να φτιάξει και να αποθηκεύσει meetings? Διότι εμένα ναι μεν τα δημιουργεί αλλά λέει ότι "I can not save it to your calendar"

Δεν θα διαφωνήσω. Μιλάς με ένα "στοκατζή" φανατικό για περίπου 2 έτη. Τελικά ρούταρα για 1-2 λόγους και είδα ότι αφενός έχεις αρκετά συν αν θέλεις να ψαχτείς και αφετέρου είναι δουλειά περίπου 5 λεπτών (αν παραμείνεις στον ρομ) χωρίς να χάνεις τίποτα από τα υπάρχοντα δεδομένα.

Γενικώς όμως θεωρώ ότι από 4+ αντροιντ και μετά στο ρουτ δεν είναι απαραίτητο πέρα από συγκεκριμένες ανάγκες.

Για πες και σε μας που δειλιαζουμε τις συγκεκριμενες αναγκες και ενδεχομενα τους κινδυνους

Μπορείς να μου πεις ποιες είναι οι έξτρα εφαρμογές που πρέπει να βάλω, ώστε να το έχω έτοιμο και να πάω σε ένα media markt που το έχουν να το τεστάρω κατευθείαν?

Α, επίσης είδα στο thread του note ότι για την αναγνώριση κλήσης το όνομα ήταν με λατινικούς χαρακτήρες. Αναγνωρίζει μόνο τέτοιους ή κΙ ελληνικούς. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σου

Για πες και σε μας που δειλιαζουμε τις συγκεκριμενες αναγκες και ενδεχομενα τους κινδυνους
Είχα γράψει ένα ποστ στο νοτε2: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/99611-Επίσημο-Samsung-Galaxy-Note-II/page11

Πέρα από αυτό:

- ηχογράφηση συνομιλίας. Ηχογραφείς και χωρίς ρουτ αλλά από ICS και μετά ηχογραφείς με πολύ χαμηλά τον συνομιλητή. Με ρουτ πλέον ηχογραφείς κανονικά. Αυτό με βολεύει για πολλούς λόγους. Αναμνηστικούς από κάποιες συζητήσεις αλλά και χρηστικούς. Θυμάμαι ότι σε μια συζήτηση δεν είχα σημειώσει κάποια πράγματα που ήθελα και έπαθα blackout, δεν θυμόμουν τίποτα. Την ξανάκουσα και όλα οκ. Θεωρητικά δεν είναι νόμιμο αν δεν ενημερώνεις τον συνομιλητή σου αλλά το κάνω για ιδία χρήση και μόνο. Θυμάμαι μια φορά που μια κόκκινη εταιρία κινητής μου είχε απορρίψει τρεις φορές αίτηση φορητότητας (γιατί λέει έγραφα λάθος το όνομα μου στην ηλεκτρονική αίτηση...). Είχα πολλά νεύρα με το νταβατζιλίκι τους και στην επικοινωνία τους ενημέρωσα ότι ηχογραφώ την κλήση και τους ενημερώνω για να το χρησιμοποιήσω νομικά (δεν είμαι νομικός, δεν ξέρω αν ισχύει αυτό αλλά για να το λένε αυτοί στα δικά τους μηνύματα μάλλον ισχύει). Βιαστικά μεν και τυπικά ευγενικά μου έκλεισαν την γραμμή και μέσα στην ημέρα έγινε η φορητότητα (βέβαια θα μπορούσα να μπλοφάρω και να είχα το ίδιο αποτέλεσμα αλλά μάλλον μου βγήκε και πιο πειστικά αφού ίσχυε).

- "ελαφρώνεις" το κινητό. Χρήσιμο σε πιο αδύναμα κινητά μεν αλλά και σε μένα που δεν φαίνοταν να ενοχλούσαν με χάλαγε που έβλεπα π.χ. το facebook, τους χάρτες και πολλά ακόμη να τρέχουν μόνιμα και να μην κλείνουν με τίποτα. Με το grennify μπορείς να τα "παγώσεις" και να επανέλθουν όταν τα χρειαστείς και μόνο.

Επίσης αν κάποιος ψάχνεται μπορεί να περνάει ρομ πιο καινούριες από το να περιμένει πότε θα τις δώσουν στην Ελλάδα. Αν και αυτό εμένα δεν με πολυαπασχολεί. Αν δεν αλλάξει κάτι τραγικό είμαι με την 4.1.2 που είναι πολύ καλή και θα πάω κατευθείαν για την 5 όταν και αν.

Τέλος για τα συν, κάποιοι (κυρίως στο νοτε2 λόγω μεγάλης οθόνης) πειράζουν τα dpi της οθόνης. Δεν το έχω δει στην πράξη αλλά κάποιοι βολεύονται έτσι.

Στα μείον είναι κάποιος κίνδυνος για την εγγύηση. Αυτό με απασχολούσε πολύ παλαιότερα. Αφενός όμως γνωστός πήγε με ρουτ (με μαμά ρομ όμως) με βλάβη και επισκευάστηκε κανονικά. Αφετέρου πέρασαν περίπου 4 μήνες και είμαι χωρίς κάποιο πρόβλημα οπότε όπως φαίνεται αν παρουσιαστεί πρόβλημα μάλλον θα είναι δικής μου υπαιτιότητας (κανείς δεν ξέρει βέβαια αλλά η εμπειρία μου αυτό δείχνει με τα χρόνια). Η σαμσουνγκ δείχνει να έχει σοβαρό σέρβις (smartech και όχι arvato) αλλά έχω ακούσει περιπτώσεις που τους βγάζουν εκτός και καλά για υγρασία (με αυτά τα χαρτάκια που γίνονται ροζ μέσα στο κινητό. Οπότε αν είναι να έχεις πονηρό σέρβις θα σε βγάλουν από όπου θέλουν εκτός και δεν θα περιμένουν το ρουτ.
Επίσης αν αρχίσει κάποιος και περνάει πειραγμένες ρομ τότε σίγουρα θα βγουν και κάποια προβλήματα. Μπορεί να χάνει γρήγορα την μπαταρία π.χ. Αλλά αυτό είναι μάλλον ένα χόμπι περισσότερο θα έλεγα.

Καταλαβαινω τι λες
Ηδη στον μηνα σχεδον βλεπω εφαρμογες που δεν κλεινουν ενω το καθημερινο ελευθερο στη ραμ μολις ξεπερναει τα 200.
Δηλαδη που και να μην ειχε ενα γιγα το τηλ...

Καταλαβαινω τι λες
Ηδη στον μηνα σχεδον βλεπω εφαρμογες που δεν κλεινουν ενω το καθημερινο ελευθερο στη ραμ μολις ξεπερναει τα 200.
Δηλαδη που και να μην ειχε ενα γιγα το τηλ...
Nα σου πω την αλήθεια σε τόσο δυνατά τηλέφωνα ίσως είναι και περισσότερο ψυχολογικό το θέμα. Στο S2 πέρναγαν και μήνες χωρίς να κάνω επανεκκίνηση ή εκαθθάριση μνήμης και δεν είχα πρόβλημα. Αν θέλεις δοκίμασε να τρέξεις πολλές εφαρμογές και μην τις κλείνεις (βγες με το κεντρικό κουμπί). Θα δεις ότι δεν θα πέσει κάτω από 100-150 ΜΒ η ΡΑΜ. Αναλαμαβάνει το λειτουργικό να κλείσει κάποιες και να κρατήσει κάποια ΜΒ για να είσαι οκ. Φυσικά κάποιες φορές μπορεί να υπάρξει κάποια καθυστέρηση ή κάτι ανάλογο.

Εμένα με ενοχλούσε όμως να βλέπω να τρέχουν τσάμπα πράγματα. Έστω και ελάχιστα τρώνε μπαταρία και ραμ. Πάντως θα πρότεινα να μην "αγχωθείς" για το ρουτ. Το S3 είναι εξαιρετικό και χωρίς ρουτ. Εγώ είχα το S2 1.5 χρόνο και δεν είχα κάνει ρουτ και δεν μου έλειπε τίποτα ούτε πήγαινε κάτι στραβά. Τώρα απλά είχα μια συζήτηση με φίλο και είπα να δοκιμάσω. Σέταρε σιγά σιγά εκεί που θέλεις το τηλέφωνο σου (βάλε για παράδειγμα άλλο dialer π.χ. rocket ή ex γιατί ο μαμά είναι κάπως), εξερεύνησε τις εφαρμογές που σου είναι απαραίτητες και κάποια στιγμή ρουτάρεις έτσι για το "ψάξιμο".

Δεν ξερω τι εννοεις για τον dialer παντως γενικα επειδη οικογενειακα πηραμε ολοι samsung θα ελεγα οτι ειναι ψοφιμια στο σημα και μαλλον λογω χαμηλου σαρ

Δεν ξερω τι εννοεις για τον dialer παντως γενικα επειδη οικογενειακα πηραμε ολοι samsung θα ελεγα οτι ειναι ψοφιμια στο σημα και μαλλον λογω χαμηλου σαρ
Κάποιες φορές ο στοκ dialer κάνει κάποια σκαλώματα (παράδοση στην Samsung που συνεχίζεται και στο S4. Απλά δεν θέλουν να φτιάξουν το τέλειο τηλέφωνο για να μην τους φάνε με το μάτι...). Αν δεν σου έτυχαν μην ασχολείσαι. Για αυτό αλλά και για άλλες δυνατότητες καλό είναι να περάσεις κάποιον εξτρα dialer (rocketdial, exdialer) και να του δώσεις λίγο χρόνο για να το παραμετροποιήσεις και να το συνηθίσεις. Μετά δεν θα ξανανοίξεις ποτέ τον στοκ dialer.

Για το σήμα και με s2 και με note2 δεν έχω πρόβλημα. Και στο σπίτι που έχω σχετικά αδύναμο σήμα είμαι οκ. Να σου πω την αλήθεια όμως το χαμηλό σαρ το έχω προτεραιότητα εδώ και χρόνια και η Σαμσουνγκ είναι κορυφή σε αυτό το θέμα. Κάτι άλλα περνάνε το 1+ και δεν το ξέρει κανένας αφού είναι στα ψιλά γράμματα και κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Για το σήμα, δοκίμασε τα επόμενα δυο (αν δεν τα έχεις ήδη κάνει):

- δοκίμασε να το γυρίσεις σε 2g. Βελτιώνει πολύ το σήμα καθώς το 3G δεν είναι τόσο καλό παντού. Αν χρειάζεσαι πρόσβαση σε γρήγορα δεδομένα βάλε π.χ. power toggles να μπορείς να αλλάζεις γρήγορα από 2g σε 3g (δεν μπορείς για λόγους ασφαλείας με μόνο ένα κλικ αλλά η συντόμευση σε πηγαίνει απευθείας στην επιλογή και γλυτώνεις αρκετά κλικ). Εγώ συνήθως είμαι με 2g (βοηθάει και την μπαταρία πολύ) και όταν χρειαστεί γυρνάω σε 3g.
- Πολύ σπάνια υπάρχουν θήκες που δυσκολεύουν το σήμα. Όχι μόνο μεταλλικές που σίγουρα το κάνουν αλλά και πλαστικές με περίεργες επιστρώσεις. Έχει τύχει σε φίλο θήκη σιλικόνης να επηρεάζει καθώς είχε ένα μεταλλιζέ χρώμα που προφανώς επηρέαζε. Κάνε 1-2 φορές δοκιμή σε σημείο με κακό σήμα να είσαι χωρίς θήκη. Αν και αυτό είναι σπάνιο το φαινόμενο.