Αναβιώνω το θέμα για να μοιραστώ μια ωραία εμπειρία.
Δυστυχώς το αγαμπημένο μου Tablet S6 τον τελευταίο καιρό freezάρει σε ανύποπτες στιγμές. Ισως επειδή γέμισε. Δείχνει 126/128GB. Και βέβαια είχε σταματήσει εδώ και χρόνια στο Android 12.
Κάθε φορά το επανέφερα με το κλασσικό home+volume down.
Προχτές ξαφνικά freezaρε για τα καλά. Δοκίμασα όλους τους συνδυασμούς των κουμπιών, τίποτα. Δοκίμασα το χτύπημα με τα δάχτυλα που έγραφε κάποιος, αν τυχον έχει κουνηθεί κάτι εσωτερικά. Τίποτα.
Τέλος πάντως βγήκα στην γύρα για νέο tablet. Εννοείται θέλω πάλι amoled οθόνη και ένα τικ μεγαλύτερη οθόνη 12,4 δεν θα έλεγα όχι (παραμονεύει και η πρεσβυωπία

) . Δεν με ενδιαφέρει καθόλου 5G αφού η χρήση είναι αποκλειστικά μέσα στο σπίτι. Οι 14,5" είναι μεγάλη γκουμούτσα , Είναι βαρύ, θέλει σχεδόν πάντα δυό χέρια και υπάρχει κίνδυνος για πέσιμο πολύ έυκολα.
Δυστυχώς οι τιμές όπως και στα κινητά έχουν ξεφύγει. Και εντάξει στο κινητό κάνεις και μια χρήση έξτρα. Στο android tablet θεωρώ τρελά πεταμένα λεφτά τα 1000+ ευρώ διότι έχουν σταματήσει σχεδόν ολες οι εφαρμογές να βγαίνουν και για tablet. Ανοίγεις μια εφαρμογή και βγαίνει με τεράστια γραφικά, ακανόνιστα κια πρέπει να γυρίσεις το tablet ορθιο για να έρθουν στην θέση τους για να καταλάβει ότι δουλεύει σε κινητό. Και δεύτερεον για την χρήση που κάνω email/internet/youtube τα θεωρώ ακόμα πιό πεταμένα τα 900-1000 ευρώ.
Επειδή ανακοινώθηκε προχθές το S12 άρχισα να ψάχνω τα S11 . Πανάκριβα τα 12/256 ! Ακόμα και σε αγγελίες ήταν ακριβά. Και δεν βγαίνει S11+ με 12,4". Μόνο το απλό με 11" και το ultra με 14,6"
Λέω ας πάω μια σειρά πίσω στα S10 , σιγά τις διαφορές. Εξάλλου από το S6 θα ήταν επίσης μεγάλη αναβάθμιση.
Αρχισα να κοιτάζω για S10+ με 12/256 στις 12,4" αποκλειστικά. Λέω δεν είναι δυνατόν, πλάκα μας κάνουν. Πάλι πανάκριβα.
Σε κάποια φάση μου βγάζει το google αποτέλεσμα από το Plaisio στα 449 ευρώ!
Είναι από το stockhouse, προφανώς εκθεσιακό κομμάτι και επειδή έχω επαγγελματικό ΦΠΑ βγαίνει στα 362.
Οπως καταλαβαίνετε 2 είναι τα ρίσκα: οθόνη και μπαταρία.
Πετάγομαι μέχρι την Αγ. Παρασκευή. Μου το φέρνει ο άνθρωπος στο κουτί του. Τσεκάρω οθόνη, μια χαρά, κανένα burn in , τίποτα. Τσεκάρω μπαταρία , ολοκαίνουργια. Δείτε συνημμένο.
Εννοείται το πήρα δίχως δεύτερη σκέψη. Και φυσικά έχει κανονικά 2 χρόνια εγγύηση. Ποιό μεταχειρισμένο πράγμα έχει 2 χρόνια εγγύηση;
Είχε Android 14 , εννοείται δεν είχε ασχοληθεί κανένας απο τότε που αποσύρθηκε από το ράφι. Αναβαθμίστηκε μια χαρά στην 16 έκδοση και UI 8.5
Ελπίζω να κρατήσει κι αυτό χρόνια.
Τα γράφω αυτά για να
έχετε υπόψιν και τα STOCKHOUSE . Μερικές φορές έχουν καλές περιπτώσεις,
αν δεν έχετε μεγάλες απαιτήσεις.
Μπορεί π.χ. για ένα μικρό βαθουλωματάκι στο πλαϊ στο ψυγείο (που αν είναι εντοιχισμένο δεν θα φανεί ποτέ) να το πάρετε μισή τιμή.