[Επίσημο] Xiaomi 15 Series

karamela

AVClub Fanatic
6 November 2013
12,671
Λόγω της ημέρας και με τους αγώνες δεν πρόλαβα να ασχοληθώ πολύ με βίντεο κτλ για το 15 Ultra.
Ο καινούργιος τηλεφακός των 200mp είναι φανταστικός και η επιπλέον χωρητικότητα στη μπαταρία καλοδεχούμενη με κερασάρα τεράστια τον Elite επεξεργαστή. Τα AI και κάτι άλλα μικρά δε τα βάζω στα μεγάλα συν.
Στα αρνητικά τώρα βλέπω ότι έβγαλαν το μεταβλητό διάφραγμα στον κύριο φακό, το παλιό Photography Kit δεν είναι συμβατό με το νέο κινητό και ο υπερερυγώνιος φακός μάλλον είναι ένα κλικ πιο κάτω από τον παλιό.
Για εμάς που έχουμε το 14 Ultra είναι μια αγορά που μπορεί να περιμένει προσφορά ή καλύτερη τιμή για όποιον δεν το έχει είναι το κινητό της χρονιάς με όσα είδαμε από Samsung και Apple φέτος αν και πιθανόν η Vivo να βγάλει κάτι κοντινό αλλά μόνο για την Κινεζική αγορά όπως πέρυσι.
Για τον υπερευρυγώνιο διάβασα ότι έχει νέο αισθητήρα και οπτικά και παρόλο που είναι πιο μικρός ο αισθητήρας ίσως να έχει και καλύτερη οπτική απόδοση. Για το βασικό φακό δεν το ήξερα ότι βγάλανε το μεταβλητό διάφραγμα, Fail αυτό και βασικός λόγος να μην πάμε από το 14 Ultra στο 15 Ultra, ξενέρωσα λίγο...με αισθητήρα 1 ίνστας δεν είναι σωστό να έχεις πάντα F1,6 σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται να κλείσεις το διάφραγμα για να τα έχεις όλα Νετ, συν ότι στο f2,8 έχεις και ωραίο star effect το βράδυ στα φώτα, που τωρα μάλλον στο 15 ultra το χάσαμε....κρίμα...

Το Νέο Photography Kit πάντως είναι πιο όμορφο, πιο ποιοτικό, με έχτρα κουμπάκι (σαν Fuji) να βάλεις στο κουμπί του κλείστρου, και έχτρα thumb grip για όσους το θέλουν, όωπς ανέβασαν και το την μπαταρία του από 1,500mAh στα 2,000mAh....καθόλου άσχημα!! Σημαντικό Upgrade στο photography kit!!
Tα λέει και αναλυτικά εδώ και το Gsmarena για το Photography Kit.

• Like
Reactions: tiniakos

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
16,951
Τήνος / Ελλάς
Και το DXO για όσους το εμπιστεύονται.
Xiaomi-15-Ultra-DXO.jpg

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: karamela

karamela

AVClub Fanatic
6 November 2013
12,671
Είναι σημαντικό πάντως ότι έβαλαν πιο μεγάλη μπαταρία και έχει καλύτερη διαχείριση ενέργειας, τα reviews δείχνουν έως και 30% μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με το 14 Ultra…μεγάλη βελτίωση αυτή καθώς η διάρκεια της μπαταρίας ήταν ένα από τα αρνητικά του 14 Ultra.

Επίσης αύξησαν και την φωτεινότητα της οθόνης κατά 300 nits, ήταν και αυτό ένα θεματάκι στο 14 Ultra, σε πολύ δυνατό ήλιο έξω η οθόνη ήθελε λίγο ακόμα φωτεινότητα και την έδωσαν από ότι φαίνεται στην νέα συσκευή!!!

17 June 2006
25,102
Αθήνα
Εδώ είναι τα ωραία.
Τα 4 μικρόφωνα του Xiaomi εντυπωσιακά!
Εγώ βλέπω ότι η ποιότητα ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από την λήψη. Εκεί που βγαίνει στην μια φωτογραφία κορυφαίο το xiaomi , στην επόμενη βγαίνει χάλια π.χ. στο 5:00 λεπτό.
Θέλω να πω δεν υπάρχει μια στθαερότητα στην απόδοση. Γιατί;

22 June 2006
35,215
NEO HRAKLEIO
προφανως θεμα softwware... μη ξεχναςς οτι μολις βγηκε, οποτε τα οποια θεματα θα λυθουν στιςς αναβαθμισεις.
Στο 14 ultra που εχω στην αρχη ηταν καπως ετσι, τωρα εχει βελτιωθει η κατασταση .

Φωτογραφικα μιλοντας, με εχει καλυψει απολυτα , οποτε δεν το κουναω απ' επαε! :p

karamela

AVClub Fanatic
6 November 2013
12,671
Ισως να χρειάζεται κάποιο Update μιας και είναι καινούρια συσκευή, π.χ. και στο 14 Ultra είχε αρχικά θέματα σταθερότητας στην απόδοση στην κάμερα και στο White Balance, είχε πάρει 2-3 Updates στην κάμερα και έστρωσε και δεν το ξαναέκανε....είναι απόλυτη σταθερή η απόδοσή του πλέον....είναι ένα κομμάτι που πρέπει να βελτιωθούν οι Κινέζοι, τουλάχιστον έστω βλέπουν τα θέματα και τα διορθώνουν με Updates.

• Like

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
16,951
Τήνος / Ελλάς
Καλημέρα.
Μάλλον δε μας βλέπω να το κουνάμε τουλάχιστον άμεσα από το 14 Ultra.
Πολύ ωραίο το νέο Photography Kit αλλά με χαλάει πολύ που δεν είναι συμβατό το παλιό χρειάζεται νέα αγορά κιτ η μετάβαση στο νέο κινητό. Το ξέρω δεν είναι απαραίτητο αλλά αλλάζει εντελώς την εμπειρία χρήσης αν θες να πας φωτογραφικά.

karamela

AVClub Fanatic
6 November 2013
12,671
Καλημέρα.
Μάλλον δε μας βλέπω να το κουνάμε τουλάχιστον άμεσα από το 14 Ultra.
Πολύ ωραίο το νέο Photography Kit αλλά με χαλάει πολύ που δεν είναι συμβατό το παλιό χρειάζεται νέα αγορά κιτ η μετάβαση στο νέο κινητό. Το ξέρω δεν είναι απαραίτητο αλλά αλλάζει εντελώς την εμπειρία χρήσης αν θες να πας φωτογραφικά.
Κοιτά προσωπικά βλέποντας δείγματα, διαβάζοντς Reviews κλπ. δεν είναι σε ποιότητα φώτος κάτι συγκλονιστικά διαφορετικό σε σχέση με το 15 Ultra. Με το ζόρι και αν βρίσκεις διαφορές, ίσως μόνο στον έναν πιο μακρύ τηλεφακό..αν βάλουμε στην εξίσωση ότι έχασε το νέο κινητό και το μεταβλητό διάφραγμα, ε με κάνει να μην βρίσκω σοβαρό λόγο να αλλάξω το 14 Ultra με αυτό.....

Εχεις δίκιο και για το Phtography kit, είναι Must και αν πάρεις το νέο κινητό θα πρέπει να το ξαναγοράσεις, ενώ θα μπορουσες πολύ απλά να βάλεις πάνω το παλιό...κρίμα...

Χοντρικά θεωρώ ότι για τους κατόχους 14 ultra δεν αξίζει (φωτογραφικά) να πας στην νέα συσκευή....όλοι οι άλλοι που δεν το έχουν αυτοί χάνουν!!

Σαν σύνολο πάντως είναι σαφώς καλύτερη συσκευή από τον 14 Ultra, καλύτερος επεξεργαστης με 30%+ καλύτερες επιδόσεις, καλύτερη αισθητά μπαταρία και εδώ με ένα 30%+ σε ρεαλιστική διάρκεια, φωτεινότερη οθόνη, βελτιωμένο σε όλους τους τομείς νέο Phοtography kit και καλύτερος μακρύς τηλεφακός....ξεκάθαρα για μένα μαζί με το Phtography kit το καλύτερο και πο ολοκληρωμένο κινητό της αγοράς όχι μόνο φωτογραφικά άλλα συνολικά...

• Like

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
16,951
Τήνος / Ελλάς
Καθόλου αρπαχτή.
Είχαν βγάλει τη Ferrari των κινητών και έκαναν τις απαραίτητες βελτιώσεις.
Φοβερό είναι το 14 Ultra γιατί να δώσουν κάτι εντελώς καινούργιο, το αναβάθμισαν και έδωσαν επιπλέον κίνητρο σε όσους δεν το έχουν.
Όταν θα βρεθεί με προσφορές κτλ κάτω από τα 1000 ευρώ και εμείς θα το γλυκοκοιτάξουμε.

karamela

AVClub Fanatic
6 November 2013
12,671
Κλέφτες θα γίνουν και οι Κινέζοι; Εμπρός στο δρόμο (της αρπαχτής) που ξεκίνησαν οι μεγάλοι.
Για να ειμαστε ειλικρινείς είχαν ένα ολοκληρωμένο προϊόν πέρυσι και δύσκολα μέσα σε έναν χρόνο θα μπορούσαν να κάνουν σημαντικές αλλαγές και αναβαθμίσεις...οπότε ουσιαστικά το 15 Ultra είναι το ίδιο πάνω κάτω τηλέφωνο με βελτιώσεις εδώ και εκεί. Η όλη εμπειρία χρήσης δεν θα απέχει από το 14 Ultra.

Γενικά πρέπει να κοπούν τα ετήσια updates των κινητών. Μικρές βελτιώσεις που δεν ξέρω που αποσκοπούν... Μπορείς να το πεις και αρπαχτη όπως ανέφερες...το κάνουν όλοι δυστυχώς....όπως έχει γίνει πλέον η αγορά έχει νόημα να αλλάζεις κινητό κάθε minimum 2-3 γενιες για έναν μέσο χρήστη. Προφανώς ο πορωμενος και αυτός που θέλει την maximum απόδοση θα το αλλάξει κάθε χρόνο.

• Like

karamela

AVClub Fanatic
6 November 2013
12,671
Από τη στιγμή που ο Γιάννης το έχει ακόμη και δεν επέστρεψε σε Iphone το κινητό είναι το τηλέφωνο της δεκαετίας χωρίς καμία αμφιβολία.
Ισχύει, αλλά ούτε και εγώ το πούλησα παρόλο που το πήρα από γνωστό μου πέρυσι το καλοκαίρι για να το πουλήσω και τελικά όχι μόνο δεν το έδωσα αλλά έμεινε μαζί μου σαν βασικό κινητό….να πω ότι σε αυτό διάστημα έχουν περάσει από τα χέρια μου, Huawei P70 Ultra, IPhone 16 pro, Samsung S25 Ultra και 2-3 ακόμα και έμεινα με το 14 Ultra σαν βασικό κινητό και το IPhone 16 pro σαν δεύτερη συσκευή για το άλλο μου νουμερο.

Το ξαναλέω ειδικά φωτογραφικά το 14 Ultra μαζί με το photography kit είναι ότι καλύτερο έχω πιάσει σε κινητό ever…

Υ.Γ. Απλά για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, φωτογραφικά θα ήθελα κάτι παραπάνω από το 15 Ultra ενώ θεωρώ τεράστια γκάφα αυτό που έκαναν και έκοψαν το μεταβλητό διάφραγμα……έμειναν λίγο και αυτοί στις δάφνες και ακολούθησαν την λογική των υπολοίπων…

Last edited:
  • Like

karamela

AVClub Fanatic
6 November 2013
12,671
Καλά 1500 ευρώ ειναι για γέλια!!
Καλά εννοείται, στην πράξη κανένα κινητό δεν αξίζει τόσο….για το του νήματος μέχρι κανένα 700αρι αν το βρω κάποια στιγμή θα τσιμπήσω,…αλλά μέχρι εκεί…

• Like
Reactions: airb and tiniakos

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
16,951
Τήνος / Ελλάς
Αλήθεια το 15 πως σας φαίνεται;
Έπεσαν όλα τα φώτα στο Ultra και δεν ασχολήθηκα με το 15.
Το 14 αν δεν είχε το πρόβλημα με το θόλωμα των φακών ήταν ένα πολύ vfm κινητό και το έβρισκες κάτω από τα 700 ευρώ καινούργιο.