Για τον υπερευρυγώνιο διάβασα ότι έχει νέο αισθητήρα και οπτικά και παρόλο που είναι πιο μικρός ο αισθητήρας ίσως να έχει και καλύτερη οπτική απόδοση. Για το βασικό φακό δεν το ήξερα ότι βγάλανε το μεταβλητό διάφραγμα, Fail αυτό και βασικός λόγος να μην πάμε από το 14 Ultra στο 15 Ultra, ξενέρωσα λίγο...με αισθητήρα 1 ίνστας δεν είναι σωστό να έχεις πάντα F1,6 σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται να κλείσεις το διάφραγμα για να τα έχεις όλα Νετ, συν ότι στο f2,8 έχεις και ωραίο star effect το βράδυ στα φώτα, που τωρα μάλλον στο 15 ultra το χάσαμε....κρίμα...Λόγω της ημέρας και με τους αγώνες δεν πρόλαβα να ασχοληθώ πολύ με βίντεο κτλ για το 15 Ultra.
Ο καινούργιος τηλεφακός των 200mp είναι φανταστικός και η επιπλέον χωρητικότητα στη μπαταρία καλοδεχούμενη με κερασάρα τεράστια τον Elite επεξεργαστή. Τα AI και κάτι άλλα μικρά δε τα βάζω στα μεγάλα συν.
Στα αρνητικά τώρα βλέπω ότι έβγαλαν το μεταβλητό διάφραγμα στον κύριο φακό, το παλιό Photography Kit δεν είναι συμβατό με το νέο κινητό και ο υπερερυγώνιος φακός μάλλον είναι ένα κλικ πιο κάτω από τον παλιό.
Για εμάς που έχουμε το 14 Ultra είναι μια αγορά που μπορεί να περιμένει προσφορά ή καλύτερη τιμή για όποιον δεν το έχει είναι το κινητό της χρονιάς με όσα είδαμε από Samsung και Apple φέτος αν και πιθανόν η Vivo να βγάλει κάτι κοντινό αλλά μόνο για την Κινεζική αγορά όπως πέρυσι.
Εγώ βλέπω ότι η ποιότητα ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από την λήψη. Εκεί που βγαίνει στην μια φωτογραφία κορυφαίο το xiaomi , στην επόμενη βγαίνει χάλια π.χ. στο 5:00 λεπτό.Εδώ είναι τα ωραία.
Τα 4 μικρόφωνα του Xiaomi εντυπωσιακά!
Κοιτά προσωπικά βλέποντας δείγματα, διαβάζοντς Reviews κλπ. δεν είναι σε ποιότητα φώτος κάτι συγκλονιστικά διαφορετικό σε σχέση με το 15 Ultra. Με το ζόρι και αν βρίσκεις διαφορές, ίσως μόνο στον έναν πιο μακρύ τηλεφακό..αν βάλουμε στην εξίσωση ότι έχασε το νέο κινητό και το μεταβλητό διάφραγμα, ε με κάνει να μην βρίσκω σοβαρό λόγο να αλλάξω το 14 Ultra με αυτό.....Καλημέρα.
Μάλλον δε μας βλέπω να το κουνάμε τουλάχιστον άμεσα από το 14 Ultra.
Πολύ ωραίο το νέο Photography Kit αλλά με χαλάει πολύ που δεν είναι συμβατό το παλιό χρειάζεται νέα αγορά κιτ η μετάβαση στο νέο κινητό. Το ξέρω δεν είναι απαραίτητο αλλά αλλάζει εντελώς την εμπειρία χρήσης αν θες να πας φωτογραφικά.
Για να ειμαστε ειλικρινείς είχαν ένα ολοκληρωμένο προϊόν πέρυσι και δύσκολα μέσα σε έναν χρόνο θα μπορούσαν να κάνουν σημαντικές αλλαγές και αναβαθμίσεις...οπότε ουσιαστικά το 15 Ultra είναι το ίδιο πάνω κάτω τηλέφωνο με βελτιώσεις εδώ και εκεί. Η όλη εμπειρία χρήσης δεν θα απέχει από το 14 Ultra.Κλέφτες θα γίνουν και οι Κινέζοι; Εμπρός στο δρόμο (της αρπαχτής) που ξεκίνησαν οι μεγάλοι.
Ισχύει, αλλά ούτε και εγώ το πούλησα παρόλο που το πήρα από γνωστό μου πέρυσι το καλοκαίρι για να το πουλήσω και τελικά όχι μόνο δεν το έδωσα αλλά έμεινε μαζί μου σαν βασικό κινητό….να πω ότι σε αυτό διάστημα έχουν περάσει από τα χέρια μου, Huawei P70 Ultra, IPhone 16 pro, Samsung S25 Ultra και 2-3 ακόμα και έμεινα με το 14 Ultra σαν βασικό κινητό και το IPhone 16 pro σαν δεύτερη συσκευή για το άλλο μου νουμερο.Από τη στιγμή που ο Γιάννης το έχει ακόμη και δεν επέστρεψε σε Iphone το κινητό είναι το τηλέφωνο της δεκαετίας χωρίς καμία αμφιβολία.
Καλά εννοείται, στην πράξη κανένα κινητό δεν αξίζει τόσο….για το του νήματος μέχρι κανένα 700αρι αν το βρω κάποια στιγμή θα τσιμπήσω,…αλλά μέχρι εκεί…Καλά 1500 ευρώ ειναι για γέλια!!