Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Δεν είναι σημερινό, το έφτιαξα χθες. Σερί ασταμάτητα όλη μέρα από δοκάρια μέχρι πριν το βερνικωμα. Βασίστηκε στο σχέδιο του φίλου που έφτιαξε ένα αντίστοιχο για το δικό τους μωρό πριν μερικές μέρες, μου άρεσε και εφτιαξα αυτό για το νεογέννητο φιλου. Χτες δεν είχα κουράγιο να ποσταρω, θα κάνω μία ανάλυση βημα-βημα στο diy μόλις βρω λίγο χρόνο.
IMG_20160914_175359955.jpg

Ή συγκεκριμένη φωτογραφία είναι πριν το λύσω τελείως για να στρογγυλεψω ακμές και να τριψω, αλλά φαίνεται ή μορφή που έχει πάρει.
Μένει τώρα να το βερνικωσω.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σωτήρη καλημέρα

Αν δεν έχεις την νέα σου κατασκευή για τα γατόνια λίγο προστατευμένη (ίσως & σε μια μεταλλική βάση), με τα πρώτα πλυσίματα της βεράντας ή με την βροχή, θα σου φουσκώσει.
Την επάνω σανίδα θα την ήθελα πιο περιποιημένη από εσένα (κάλυψη στα σόκορα, οι βίδες από κατω να μην φαίνονται ή τουλάχιστον φρεζάτες).

Βάλε (αν σου είναι εφικτό) το link της κατασκευής του τραπεζιού για να κλέψουμε καμιά ιδέα.

Δεν είναι σημερινό, το έφτιαξα χθες. Σερί ασταμάτητα όλη μέρα από δοκάρια μέχρι πριν το βερνικωμα. Βασίστηκε στο σχέδιο του φίλου που έφτιαξε ένα αντίστοιχο για το δικό τους μωρό πριν μερικές μέρες, μου άρεσε και εφτιαξα αυτό για το νεογέννητο φιλου. Χτες δεν είχα κουράγιο να ποσταρω, θα κάνω μία ανάλυση βημα-βημα στο diy μόλις βρω λίγο χρόνο.
View attachment 131343

Ή συγκεκριμένη φωτογραφία είναι πριν το λύσω τελείως για να στρογγυλεψω ακμές και να τριψω, αλλά φαίνεται ή μορφή που έχει πάρει.

Vre Vrass, κρυφο ταλεντο εισαι!!!

Καταπληκτικο φαινεται απο ολες τις αποψεις! Μπραβο βρε Κωστα, πες λεπτομερειες κατασκευηςεργαλεια,υλικα,φινιρισμα αμα με το καλο το βερνικωσεις.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ όμορφο Βρασίδα - Κώστα.
Προσοχή όμως, με τι υλικά θα το βερνικώσεις ! ! !
Προβλέπω δραματική μείωση των Πωλήσεων στις κούνιες των μωρών στα καταστήματα, μετά από τέτοιες κατασκευές.

Με οικολογικο βερνίκι νερού της vechro λέω να το περάσω. Το έχω δοκιμάσει στο δικό μου κρεβάτι και είναι απόλυτα άοσμο και άχρωμο (μου αρέσει το φυσικό χρώμα του ξύλου).

Με οικολογικο βερνίκι νερού της vechro λέω να το περάσω. Το έχω δοκιμάσει στο δικό μου κρεβάτι και είναι απόλυτα άοσμο και άχρωμο (μου αρέσει το φυσικό χρώμα του ξύλου).

Δεν το ξέρω αυτο το βερνίκι για να πω με σιγουριά. Σκέψου ότι κάποια στιγμή το μωρό που θα μεγαλώσει, θα τριβει εκεί στην κουπαστή μουτράκια, δοντάκια.

Θα περιμένω (-μουμε) την τελική του μορφή.

Λογικά τα κάγκελα = καβίλιες ?

Οι ενώσεις των δοκαριών, πως ?

Καβιλιες 12αρες τα κάγκελα και επίσης με καβιλιες οι ενώσεις. Θα τα γράψω αναλυτικά στο diy. 😉

Καβιλιες 12αρες τα κάγκελα και επίσης με καβιλιες οι ενώσεις. Θα τα γράψω αναλυτικά στο diy. 

Σε ευχαριστώ. Καλή συνέχεια σου εύχομαι.

Πληροφορίες - ιδέες για την βαφή παιδικών επίπλων, κόλλες κλπ & από εδώ:

http://onlygreen.gr/index.php?route=information/information&information_id=8

http://www.auro.gr/

http://ai-vres.blogspot.co.uk/2011/06/3_28.html

Πολύ ωραίο Κώστα. Εγώ έβαλα και ροδάκια κι ακόμα περιμένω το στρώμα...

Το ίδιο βερνίκι έβαλα κι εγώ. Μια χαρά είναι.

πολύ όμορφο Κώστα το κρεββάτι!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σωτήρη καλημέρα

Αν δεν έχεις την νέα σου κατασκευή για τα γατόνια λίγο προστατευμένη (ίσως & σε μια μεταλλική βάση), με τα πρώτα πλυσίματα της βεράντας ή με την βροχή, θα σου φουσκώσει.
Την επάνω σανίδα θα την ήθελα πιο περιποιημένη από εσένα (κάλυψη στα σόκορα, οι βίδες από κατω να μην φαίνονται ή τουλάχιστον φρεζάτες).

Βάλε (αν σου είναι εφικτό) το link της κατασκευής του τραπεζιού για να κλέψουμε καμιά ιδέα.
είναι υπερυψωμένη με 4 τάκους κατά 2 εκ από το δάπεδο, και μπροστά από τα κάγκελα όλο το χειμώνα είναι κατεβασμένη μία τέντα για να προστατεύει από το βοριά, την βροχή και το αλάτι που έρχεται από την Ραφήνα.

θα μπορούσα να το κάνω όλο με κόντρα πλακέ, αλλά το κομμάτι που μου έχει μείνει το κρατάω για κάτι jig που θέλω να φτιάξω στην αποθήκη...οπότε μάζεψα απο τα σκουπίδια ότι ξύλα είχαν πετάξει οι διάφοροι γείτονες και χωρίς πολλά πολλά το έφτιαξα...είναι όλο φτιαγμένο δωρεάν, ακόμη και οι βίδες είναι χρησιμοποιημένες που τις είχα ξηλώσει πριν από 6 μήνες από κάτι παρτέρια που είχα φτιάξει...και το βάψιμο 1 χέρι και αυτό με ένα πινέλο που είχα για πέταμα...να σου πω την αλήθεια βαρέθηκα να κόψω σανιδάκια να καρφώσω στο σόκορο....είναι κατασκευή "πλύνε-βάλε" για όσο κρατήσει....

πολύ όμορφο Κώστα το κρεββάτι!

είναι υπερυψωμένη με 4 τάκους κατά 2 εκ από το δάπεδο, και μπροστά από τα κάγκελα όλο το χειμώνα είναι κατεβασμένη μία τέντα για να προστατεύει από το βοριά, την βροχή και το αλάτι που έρχεται από την Ραφήνα.

θα μπορούσα να το κάνω όλο με κόντρα πλακέ, αλλά το κομμάτι που μου έχει μείνει το κρατάω για κάτι jig που θέλω να φτιάξω στην αποθήκη...οπότε μάζεψα απο τα σκουπίδια ότι ξύλα είχαν πετάξει οι διάφοροι γείτονες και χωρίς πολλά πολλά το έφτιαξα...είναι όλο φτιαγμένο δωρεάν, ακόμη και οι βίδες είναι χρησιμοποιημένες που τις είχα ξηλώσει πριν από 6 μήνες από κάτι παρτέρια που είχα φτιάξει...και το βάψιμο 1 χέρι και αυτό με ένα πινέλο που είχα για πέταμα...να σου πω την αλήθεια βαρέθηκα να κόψω σανιδάκια να καρφώσω στο σόκορο....είναι κατασκευή "πλύνε-βάλε" για όσο κρατήσει....

ok! αλλά για την όμορφη τραπεζάρα σου, ούτε μια ..........λέξη ? !

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

View attachment 131343

Σε ευχαριστώ. Καλή συνέχεια σου εύχομαι.

Πληροφορίες - ιδέες για την βαφή παιδικών επίπλων, κόλλες κλπ & από εδώ:

http://onlygreen.gr/index.php?route=information/information&information_id=8

http://www.auro.gr/

http://ai-vres.blogspot.co.uk/2011/06/3_28.html

Αυτό ρε συ Κώστα το ξέρεις; Αξίζει λες; Πολύ καλή τιμή έχει

http://www.ikea.gr/apothikeusi-gia-...mata/frodida/gyalistiko-apo-keri-15992/17123/

για τα βρεφικά κρεβατάκια δείτε τα χρώματα της caparol
έχει κάποια που είναι πιστοποιημένα για παιδικά παιχνίδια

επίσης πολύ προσοχή το κενό ανάμεσα στα ξύλα

αντιγράψτε ένα κρεβάτι επώνυμο του εμπορείου για σιγουριά

τέλος, μία ιδέα είναι, το πάτωμα να μπορεί να αλλάξει ύψος σε τουλάχιστον δύο θέσεις

Μπράβο Κώστα πολύ ωραία κατασκευή τό παιδικό κρεβατάκι,νά συμφωνήσω προσοχή στήν ποιότητα τών βερνικιών.

Σωτήρη και Κώστα(Vrass!), μπράβο για τις κατασκευές.

Μήπως αν δεν σας κάνει κόπο να βάλετε στα "Χρήσιμα Link" http://avclub.gr/forum/showthread.php/145957-Χρησιμα-link τους συνδέσμους για τα οικολογικά - παιδικά χρώματα;