Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σωτ. είχα πάρει από εδώ τα Μ8, ελάχιστα τεμαχ. 10 pc/παραγγελία.
http://www.johnart.gr/Catalogue/ind...d=6732&zenid=73eeb1728e579de0336624a8352eeae7

αααα έτσι μπράβο, τώρα είμαι Οκ, το έχω καταλάβει πλήρως!

Κώστα δεν θα σε αφήσουμε να απολαύσεις τον καφέ και την παρέα σου. αυτό που ρώτησε ο Σωτήρης το είχα καταλάβει, αυτό που δεν κατάλαβα είναι η τιμή του. 4,54 το ένα τεμάχιο δηλ. η δεκάδα 45,4 ; έτσι τουλάχιστον το βγάζει στην σελίδα του. χάνω κάτι;

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Κώστα δεν θα σε αφήσουμε να απολαύσεις τον καφέ και την παρέα σου. αυτό που ρώτησε ο Σωτήρης το είχα καταλάβει, αυτό που δεν κατάλαβα είναι η τιμή του. 4,54 το ένα τεμάχιο δηλ. η δεκάδα 45,4 ; έτσι τουλάχιστον το βγάζει στην σελίδα του. χάνω κάτι;

Tα εβαλα στο καλαθι.....βγαζει 45,37 κοστος για 10....Ασε θα παω να παρω μια πλακετα χρυσο απο την τραπεζα καλυτερα.

Αντώνη πιστεύω αυτά τα πόδια για να δείξουν χρειάζονται μήκος (ύψος) που δεν υπάρχει στο χαμηλό coffee table....κατά τ´άλλα ο τρόπος στήριξης της επιφάνειας με τα πόδια είναι ιδανικός.

Κώστα η Μ8 αλλενόβιδα, πιάνει άμεσα μέσα στην τρύπα που υπάρχει στο πόδι? ή μέσα στην τρύπα υπάρχει κάποια φωλιά/μούφα με σπείρωμα? (γιατί αυτές οι βίδες είναι ίσιες μπροστά χωρίς μύτη για να χωθεί και να τραβάει το ξύλο)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

πω πω όσο το βλέπω τόσο περισσότερο μου αρέσει ο τρόπος στήριξης....το πλαίσιο με το πλακάκι δημιουργεί ένα ισοσκελές τρίγωνο, η πλευρά του ποδιού είναι παράλληλη με το πλακάκι...τι όμορφο δείγμα ισόρροπης κατανομής των δυνάμεων στήριξης και σύσφιξης !!! εύγε!!!
Για τον τρόπο στήριξης μιλάω ρε συ..

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Τέτοιες μουφες έχει και ο Ντετσικας και το leroy

Όχι ανοξείδωτες

Busy week που λένε και οι ξένοι
faaa42650d5bbdf1fd4bc00bbe2b0382.jpg

1. Push stick από Matias.
Έλατο δανεισμένο από τον μπατζανακη μου, 20 χιλιοστά χ 150.

2. Κρεμαστό ράφι για τα εργαλεία μπαταρίας όπου θα μπεί ένα συρτάρι για διάφορα καλαμπαλικια και από πάνω οι φορτιστές και ένα πολυμπριζο.

Αντιγράφηκε από το pintrest, σχεδιάστηκε σε SketchUp (ήθελα σε SOLIDWORKS αλλά δεν το ξέρω πολύ καλα) και κόπηκε από ταβλες έλατου.
Εργαλεία lidl, pts10 και βίδες fisco torx με φρεζα, 3,5 χ 40. (Δοκίμασα χωρίς προτρυπημα και το ενώ βιδωνουν χωρίς να σκίσουν το ξύλο, τις περισσότερες φορές, δεν τραβάνε καλά το ξύλο από κάτω, όπως οι νοβοπανοβιδες.)
Θα γίνει στήριξη στον τοίχο με French cleat.

03396b11c71dd0613e5e7b5d99e20af0.jpg
01e9c66aa271a308379f5373eac1a675.jpg
cfee197a4635a1186ddd402cb8f2a47b.jpg
2d58f4da5cf990dc8cea6b8fded28174.jpg

Θέλω την βοήθεια σας σε φινίρισμα κι πως να κρύψω τα βιδωματα.

3. Centering marking jig.
Το είχε βάλει ο Κυριάκος το πρωι.
2ae84b062d28c60a5bb813e62bd60ab7.jpg

Busy week που λένε και οι ξένοι
faaa42650d5bbdf1fd4bc00bbe2b0382.jpg

1. Push stick από Matias.
Έλατο δανεισμένο από τον μπατζανακη μου, 20 χιλιοστά χ 150.

2. Κρεμαστό ράφι για τα εργαλεία μπαταρίας όπου θα μπεί ένα συρτάρι για διάφορα καλαμπαλικια και από πάνω οι φορτιστές και ένα πολυμπριζο.

Αντιγράφηκε από το pintrest, σχεδιάστηκε σε SketchUp (ήθελα σε SOLIDWORKS αλλά δεν το ξέρω πολύ καλα) και κόπηκε από ταβλες έλατου.
Εργαλεία lidl, pts10 και βίδες fisco torx με φρεζα, 3,5 χ 40. (Δοκίμασα χωρίς προτρυπημα και το ενώ βιδωνουν χωρίς να σκίσουν το ξύλο, τις περισσότερες φορές, δεν τραβάνε καλά το ξύλο από κάτω, όπως οι νοβοπανοβιδες.)
Θα γίνει στήριξη στον τοίχο με French cleat.

03396b11c71dd0613e5e7b5d99e20af0.jpg
01e9c66aa271a308379f5373eac1a675.jpg
cfee197a4635a1186ddd402cb8f2a47b.jpg
2d58f4da5cf990dc8cea6b8fded28174.jpg

Θέλω την βοήθεια σας σε φινίρισμα κι πως να κρύψω τα βιδωματα.

3. Centering marking jig.
Το είχε βάλει ο Κυριάκος το πρωι.
2ae84b062d28c60a5bb813e62bd60ab7.jpg

Και εγώ θα φτιάξω μία βάση για τα επαναφορτιζόμενα μου λίαν συντόμως (πιστεύω εντός της εβδομάδας)!

Είναι από την τσικουδια που σας έλεγα τις προάλλες.
Το είχα βάλει στα στεγνά να στεγνώσει λίγο.
Κώστα είναι 20 πόντους διάμετρο οπότε για να πάρω τέτοια κορδέλα θα θέλω κανένα χιλιάρικο.....

Γιάννη μπορείς να πλανισεις κάθετα στα νερά αρκεί να ξέρεις τι κάνεις και τι ζητάς.
Έχω ανεβάσει ένα πολύ καλό βίντεο στην πρώτη σελίδα του νήματος με τους ξεχονδριστήρες πλάκες στο οποίο ένας μάστερ του είδους εξηγεί τι πρέπει να προσέχει κάποιος.
Το θεωρώ ιερό ευαγγέλιο του χρήστη τέτοιων μηχανημάτων.

Ρε Νικ, δεν ξερω πως φαινεται απο μοντα, αλλα κριμα για τη μή ισορροπια των γραμμων. Μου αρεσε πολυ.

Αντωνη, πολυ καλη κατασκευη, το σκεφτομουν και γω παλια αλλα το προσπερασα για δυο λογους. Ο ενας ειναι οτι δεν ηθελα να εχω εκτεθειμενα τα εργαλεια και ο δευτερος η εκθεση των φορτιστων στη σκονη.

Ρε Νικ, δεν ξερω πως φαινεται απο μοντα, αλλα κριμα για τη μή ισορροπια των γραμμων. Μου αρεσε πολυ.

Αντωνη, πολυ καλη κατασκευη, το σκεφτομουν και γω παλια αλλα το προσπερασα για δυο λογους. Ο ενας ειναι οτι δεν ηθελα να εχω εκτεθειμενα τα εργαλεια και ο δευτερος η εκθεση των φορτιστων στη σκονη.

Και όμως δεν είναι καθόλου άσχημο, μην σου πω ότι επειδή είναι και διαφορετικό του πάει κάπως!! ;)

Γειά στά χέρια σάς σέ όλους Κώστα-Κυριάκο-Νίκο-Αντώνη

Νίκο ωραίο τό σχέδιο αλλά το osb σάν υλικό δέν μού αρέσει καί τόσο,βέβαια γούστα είναι αυτά καί περί ορέξεως ουδείς λόγος.

Ωραία η κατασκευή καί ειδικά η επιφάνεια οξιάς στό τραπέζι,καί η διαμόρφωση τών ποδιών.
Κώστα παρατηρώ ότι σπάνια χρησιμοποιείς ξυλόκολλα στίς κατασκευές,αλλά τό κάθε πόδι κρατιέται μόνο σέ αυτές τίς δύο κόντρα βίδες M8,χωρίς άλλη στήριξη μέ τίς τραβέρσες στά άκρα ?
Αν καί όλοι είστε έμπειροι καί σάς αρέσει,δέν θά τολμούσα νά πάω κόντρα στό ρεύμα,αλλά γιατί εμένα κάτι δέν μού κάθεται καλά στήν στήριξη τών ποδιών πού είναι εξωτερικά τής τραβέρσας,καλές οι κόντρες αλλά οι βίδες καί ειδικά χωρίς ξυλλόκολα έχουν τό ιδίωμα μέ τόν καιρό νά κάνουν τζόγο κοινώς πετσικάρουν στό ξύλο,καί μήν αρχίσουν νά έχουν τζόγο τά πόδια,προσωπικά τά πόδια τά βάζω εσωτερικά τής τραβέρσας γιά περισσότερη σταθερότητα.
Βέβαια δέν είμαι έμπειρος,απλά αναφέρω τήν άποψη μου πού πιθανός νά είναι καί εσφαλμένη.

Κώστα θά ήθελα νά έβλεπα περισσότερα εργαλεία σέ "οργασμό" μιάς πού υπάρχει πληθώρα :a0210:

Last edited:

Πολύ ωραία Αντώνη.
δεν σε ενοχλεί το κενό που θα αφήσει από πίσω το ράφι με την στήριξη που λες?

για τις βίδες μπορείς να κάνεις 3 πράγματα: τις χώνεις κανά πόντο μέσα και καλύπτεις με καβίλιες σαν καπάκι, ή τις στοκάρεις με στόκο και ξύνεις κλπ, ή κάνεις ένα μείγμα με κόλλα και πριονιδόσκονη και το περνάς πάνω από τις βίδες
ότι και να κάνεις οι βίδες πρέπει να είναι χωνεμένες στο ξύλο και όχι πρόσωπο.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Έκανα ένα λάθος, το σημαδευτηρι το έβαλε ο παππούς όχι ο Κυριάκος.

Δεν έχει σημασία ποιος το ανέβασε τόσο, όσο το ότι κάποιος το τόλμησε κ το έφτιαξε!
Μπράβο Αντώνη για όλα.

Γειά στά χέρια σάς σέ όλους Κώστα-Κυριάκο-Νίκο-Αντώνη

Νίκο ωραίο τό σχέδιο αλλά το osb σάν υλικό δέν μού αρέσει καί τόσο,βέβαια γούστα είναι αυτά καί περί ορέξεως ουδείς λόγος.

Ωραία η κατασκευή καί ειδικά η επιφάνεια οξιάς στό τραπέζι,καί η διαμόρφωση τών ποδιών.
Κώστα παρατηρώ ότι σπάνια χρησιμοποιείς ξυλόκολλα στίς κατασκευές,αλλά τό κάθε πόδι κρατιέται μόνο σέ αυτές τίς δύο κόντρα βίδες M8,χωρίς άλλη στήριξη μέ τίς τραβέρσες στά άκρα ?
Αν καί όλοι είστε έμπειροι καί σάς αρέσει,δέν θά τολμούσα νά πάω κόντρα στό ρεύμα,αλλά γιατί εμένα κάτι δέν μού κάθεται καλά στήν στήριξη τών ποδιών πού είναι εξωτερικά τής τραβέρσας,καλές οι κόντρες αλλά οι βίδες καί ειδικά χωρίς ξυλλόκολα έχουν τό ιδίωμα μέ τόν καιρό νά κάνουν τζόγο κοινώς πετσικάρουν στό ξύλο,καί μήν αρχίσουν νά έχουν τζόγο τά πόδια,προσωπικά τά πόδια τά βάζω εσωτερικά τής τραβέρσας γιά περισσότερη σταθερότητα.
Βέβαια δέν είμαι έμπειρος,απλά αναφέρω τήν άποψη μου πού πιθανός νά είναι καί εσφαλμένη.

Κώστα θά ήθελα νά έβλεπα περισσότερα εργαλεία σέ "οργασμό" μιάς πού υπάρχει πληθώρα :a0210:

Δημήτρη καλημέρα.
Την σύνδεση αυτήν ούτε εγώ την ήξερα. Έγινε ύστερα από υπόδειξη επαγγελματία κ είναι νέα τάση στις κατασκευές.
Μου ανέφερε το εξής χαρακτηριστικό.
Στα νέα νοικοκυριά τα όποια στήνονται κ ξεστήνονται συνέχεια (αλλαγή σπιτιού, αλλαγή διαρρύθμισης, αλλαγή καπακιού, ευκολία στην μεταφορά, αποστολή σε άλλη πόλη κ καλύτερη διαχείριση σε logistics κλπ) η χρήση της κόλλας τείνει να εξαφανιστεί.

Χρήση επιπλέον εργαλείων δεν χρειάστηκε για το μοντάρισμα. Μπορούσα να κατεβάσω κάτω αλφάδι, κουμπάσα, γωνιές, τρίγωνα, κάλαντα αλλά είπαμε ήταν "πάρε - βάλε".

Το θετικό είναι πως άρεσε πολύ στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας κ εγώ φούσκωνα σαν ...γάλος από ...μαστοριά!

Και εγώ θα φτιάξω μία βάση για τα επαναφορτιζόμενα μου λίαν συντόμως (πιστεύω εντός της εβδομάδας)!
https://www.dropbox.com/s/1somxzm6onclmdy/cordless station.skp?dl=0

Το sketch up, για όποιον τον ενδιαφέρει

Ευχαριστώ Νεκ.

Κοίτα η σκόνη είναι εχθρός των ηλεκτρονικών αλλά δεν πιστεύω ότι σε ένα εργαστήρι σαν το δικό σου, που είναι "φαρμακειο", θα έχεις θέμα.
Μπορεί όμως να γίνει κάποια τροποποίηση και να μπει καπάκι από πάνω και να κλεινει

Πολύ ωραία Αντώνη.
δεν σε ενοχλεί το κενό που θα αφήσει από πίσω το ράφι με την στήριξη που λες?

Οχι καθόλου γιατί 1. δεν θα φαίνεται και 2 θα μπει συρτάρι

για τις βίδες μπορείς να κάνεις 3 πράγματα: τις χώνεις κανά πόντο μέσα και καλύπτεις με καβίλιες σαν καπάκι, ή τις στοκάρεις με στόκο και ξύνεις κλπ, ή κάνεις ένα μείγμα με κόλλα και πριονιδόσκονη και το περνάς πάνω από τις βίδες
ότι και να κάνεις οι βίδες πρέπει να είναι χωνεμένες στο ξύλο και όχι πρόσωπο.

Έβαλα μια καβιλιτσα και θα δω πως θα φαίνεται.
Σκέφτηκα να κολλήσω 2 κόντρα πλακέ, εκατέρωθεν, 4αρι, συμηδα με σκέτη κόλλα.. Too Much?

Δεν έχει σημασία ποιος το ανέβασε τόσο, όσο το ότι κάποιος το τόλμησε κ το έφτιαξε!
Μπράβο Αντώνη για όλα.

Ευχαριστώ Κώστα.

Ωραίος αν και τα δικά μου εργαλεία θέλουν πιο custom βάσεις (δεν είναι μόνο δράπανα) :)

Σήμερα έκοψα καί εγώ μερικά φιλετάκια πού θά πάνε προσεχώς στήν κατάλληλη πριονοκορδέλα...... δηλαδή στό τζάκι,ένας μοναχικός κοκκινολαίμης μού έκανε παρέα.

kladem10.jpg

kokino11.jpg

Πιό απλό πεθαίνεις...
Όλη τη δουλειά την έκανε ο Γιάννης στη στράντζα για 10 . Εγώ απλά του έβαλα τα ποδαράκια.
Μπορεί να μην του φαίνεται αλλά είναι πολύ γερό και σταθερό. Αρκεί να προσέξεις στο μέτρημα, να μπεί το ξύλο φρακαριστά.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    176.5 KB · Views: 151
  • image.jpg
    image.jpg
    158.9 KB · Views: 152
Last edited: