Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, ανακαινίσεις κλπ.

Βάλτε και ένα ζεστό στο πλυντήριο...

Καλά τελειώματα.

Σωστό, αλλά τελικά το πλυντήριο θα πάει σε άλλο σημείο κ εκεί θα βάλει ραφιέρα. Έχω άλλη εργολαβία εκεί.

Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, ανακαινίσεις κλπ.

Να βαλεις σιφωνι πλυντηριου, για τις οςμες κλπ κλπ, στο τοιχο και οδευση μετα το πατοσιφωνο:music-smiley-005:

Re: Επισκευές, Μερεμέτια, ανακαινίσεις κλπ.

Τι του λέτε του ανθρώπου... Έχει σκεφτεί και την παραμικρή λεπτομέρεια για να μην σου πω ότι υπάρχει και σχεδιασμός σε τρισδιάστατη απεικόνιση.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τι του λέτε του ανθρώπου... Έχει σκεφτεί και την παραμικρή λεπτομέρεια για να μην σου πω ότι υπάρχει και σχεδιασμός σε τρισδιάστατη απεικόνιση.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ε όχι κ έτσι!

Τέρμα κ το λάσπωμα άρχισε ο έλεγχος από την εγγονή !

Last edited by a moderator:

Είσαι μεγάλος μάστορας ...αφού μπορείς και κάνεις λασπώματα χωρίς οδηγούς ... και η κούκλα ...ευτυχώς που πήρε από την γιαγιά της !!!

Νικόλα είναι μικρές οι επιφάνειες κ σε οδηγούν τα επάνω έτοιμα κομμάτια. Μικρά γεμίσματα κάνω κ τα στρώνω με την στράτζα κ τα "μακριά χεράκια" μου!

Πως υπολογίζεις μάστορα το τελικό ύψος ώστε να είναι ίδιο με το παλιό; παίρνεις άλφα δια από το δάπεδο του διαδρόμου;

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χρειάζεται κλίση αφού μιλάμε για μπάνιο.

Αλλά τα παλιά πλακάκια-μάρμαρα με μπερδεύουν.
Θα κολλήσεις απο πάνω όπως είναι με κάποια ειδική κόλλα ή θα τα χαράξεις πρώτα?

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, ανακαινίσεις κλπ.

Πως υπολογίζεις μάστορα το τελικό ύψος ώστε να είναι ίδιο με το παλιό; παίρνεις άλφα δια από το δάπεδο του διαδρόμου;

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χρειάζεται κλίση αφού μιλάμε για μπάνιο.

Αλλά τα παλιά πλακάκια-μάρμαρα με μπερδεύουν.
Θα κολλήσεις απο πάνω όπως είναι με κάποια ειδική κόλλα ή θα τα χαράξεις πρώτα?

Toasted
Γεμίζω τα κενά που άφησαν τα παλιά πλακάκια με λάσπη. Με το μυστρί "κόβω" την περιττή λάσπη παίρνοντας αλφαδιά (οδηγό) από την επάνω επιφάνεια η οποία δεν είχε πλακάκια αλλά πλέον θα ντυθεί όλος ο τοίχος μέχρι επάνω. Με έναν αλουμινένιο οδηγό (στράτζα) έρχομαι κ φαίρνω στο ίδιο πάχος την νέα με την παλιά λάσπη σε όλον τοίχο.
Δεν είναι δύσκολο.

teodor_ch
Στο πάτωμα άφησα την παλιά πλακόστρωση στα σημεία στα οποία δεν θα παιρνούσα κάποια νέα σωλήνα νερού ή αποχέτευσης.
Αυτό γίνεται για δύο λόγους.
Πρώτον κρατάω την παλια αλφαδιά (ύψος) γιατί πρέπει να υπολογίσω το μικρότερο δυνατό "δόντι" που θα κάνουν τα νέα πλακάκια του μπάνιου με το υπόλοιπο σπίτι, (το οποίο θα ντυθεί του χρόνου με νέα πλακάκια).
Δεύτερον δεν θέλω κ δεν πρέπει να βγάλω την παλιά πλακοστρωση αφού δεν με εμποδίζει πουθενά, γιατί μετά για να γεμίσω τα κενά θα χρειαζόταν πάρα πολύ beton - αμμοκονία.
Στην παλιά πλακοστρωση που έμεινε θα περάσω χαλαζιακο αστάρι. Μετά θα το ξύσω κ θα το καθαρίσω καλά όλο το δάπεδο, αφού "τραβήξει" πρώτα η αμμοκονία.
Κατόπιν θα είναι καθ' όλα έτοιμο να δεχτεί την νέα του επένδυση με πλακάκια σε όλη την επιφάνεια (παλιά κ νέα).

panoss1
Θα αλλαχθούν όλες οι εσωτερικές πόρτες στην ώρα τους.

Η κεντρική πόρτα ασφαλείας, όλες οι μπαλκονόπορτες, η πόρτα της κουζίνας κ όλα τα παράθυρα αλλάχτηκαν μισά πέρυσι κ τα υπόλοιπα φέτος. Θα έρθουν κ θα & "δέσουν" όλα μαζί.

panoss1
Θα αλλαχθούν όλες οι εσωτερικές πόρτες στην ώρα τους.

Η κεντρική πόρτα ασφαλείας, όλες οι μπαλκονόπορτες, η πόρτα της κουζίνας κ όλα τα παράθυρα αλλάχτηκαν μισά πέρυσι κ τα υπόλοιπα φέτος. Θα έρθουν κ θα & "δέσουν" όλα μαζί.
Με το καλό!

Καλη συνεχεια μαστορα μου χωρισ να ξερο και πολα απο τετοια μερεμετια στα ματια μου φαινεται επαγγελματικη δουλεια.