Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Τιν τουτο?
Στο ύπαιθρο για το τηλεκατευθυνόμενο η μίζα , η μπουζοπιπα και η αντλία καυσίμου, παίρνουν ρεύμα από μπαταρία 12v. Το πάνελ αυτό μοιράζει το ρεύμα αναλογως τι θες να τροφοδοτησεις κάθε φορά. Έτσι δεν μπλέκεις με καλώδια μετασχηματιστες κ κροκοδειλακια.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σήμερα είχε ψέκασμα...

Ψεκαστικό υγρό: Βορδιγάλειος πολτός και λίγη πυρεθρίνη για τα λιγοστά αλλά απειλιτικά χειμερινά έντομα.
Στην αρχή χρησιμοποίησα το μικρό ψεκαστήρι αλλά δεν άντεξα και είπα να χρησιμοποιήσω τα μεγάλα μέσα!!!

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Για πες λιγο περισσοτερες λεπτομερειες. Τι ραντισες και γιατι?

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Για πες λιγο περισσοτερες λεπτομερειες. Τι ραντισες και γιατι?

Έχω οπωροφόρα δέντρα στο κτήμα και τα ράντισα με μυκητοκτόνο συν λίγο εντομοκτόνο. Αυτήν την εποχή αναπτύσσονται οι οφθλαμοί στα κλαδιά των δέντρων και είναι αρκετά ευαίσθητοι στους μύκητες (όπως ο ασκομύκητας).
Ο τελευταίος συγκεκριμένα προκαλεί σοβαρές ζημιές σε οπωροφόρα όπως η ροδακινιά, η νεκταρινιά (αν την λέμε έτσι), η κερασιά κλπ.
Συγκεκριμένα τα φύλλα εμφανίζουν κόκκινες κηλίδες, συστρέφονται και μετά πέφτουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τον καρπό.
Το δέντρο δεν κινδυνεύει να ξεραθεί αλλά η περισσότερη παραγωγή πάει στράφι.

Στα περισσότερα δέντρα ξεκινάμε τα ψεκάσματα λίγο πριν πέσουν τα φύλλα με υδροξείδιο του χαλκού (ελαφριά version μυκητοκτόνου) και έπειτα τον βαρύ χειμώνα με πιο πολλά κρύα χρησιμοποιούμε βορδιγάλειο πολτό που στην ουσία είναι υδροξείδιο του χαλκού μαζί με ασβέστη.
Ψεκάζουμε πάντα κατά τις απογευματινές ώρες γιατί ακόμα και με έντονο ήλιο μπορεί να κάψει τα κλαδιά.

Εκτός αυτού είναι βιολογικό μυκητοκτόνο οπότε για μικρή χρήση δεν χρειάζεται μάσκα απλά μετά καλό πλύσιμο χεριών και προσώπου.

Μπράβο Νίκο,καί τό σπουδαιότερο είναι ότι στόν βορδιγάλειο πολτό μέ πυρεθρίνη γιά καλύτερα αποτελέσματα πρέπει νά χρησιμοποιήσουμε εμφιαλωμένο νερό κατά προτίμηση Βίκος :grinning-smiley-043
Αστειεύομαι φυσικά,τά έχεις γιά τό μίγμα σάν μεζούρα
Είδες ότι μέ τήν προπιέσεως δέν θά τελείωνες ούτε αύριο,καί λές πάμε γιά το βενζινοκίνητο ψεκαστικό νά τελειώνω γρηγορα,νά πάω στό εργαστήριο νά μαστορέψω κάτι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Έχω οπωροφόρα δέντρα στο κτήμα και τα ράντισα με μυκητοκτόνο συν λίγο εντομοκτόνο. Αυτήν την εποχή αναπτύσσονται οι οφθλαμοί στα κλαδιά των δέντρων και είναι αρκετά ευαίσθητοι στους μύκητες (όπως ο ασκομύκητας).
Ο τελευταίος συγκεκριμένα προκαλεί σοβαρές ζημιές σε οπωροφόρα όπως η ροδακινιά, η νεκταρινιά (αν την λέμε έτσι), η κερασιά κλπ.
Συγκεκριμένα τα φύλλα εμφανίζουν κόκκινες κηλίδες, συστρέφονται και μετά πέφτουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τον καρπό.
Το δέντρο δεν κινδυνεύει να ξεραθεί αλλά η περισσότερη παραγωγή πάει στράφι.

Στα περισσότερα δέντρα ξεκινάμε τα ψεκάσματα λίγο πριν πέσουν τα φύλλα με υδροξείδιο του χαλκού (ελαφριά version μυκητοκτόνου) και έπειτα τον βαρύ χειμώνα με πιο πολλά κρύα χρησιμοποιούμε βορδιγάλειο πολτό που στην ουσία είναι υδροξείδιο του χαλκού μαζί με ασβέστη.
Ψεκάζουμε πάντα κατά τις απογευματινές ώρες γιατί ακόμα και με έντονο ήλιο μπορεί να κάψει τα κλαδιά.

Εκτός αυτού είναι βιολογικό μυκητοκτόνο οπότε για μικρή χρήση δεν χρειάζεται μάσκα απλά μετά καλό πλύσιμο χεριών και προσώπου.
Δυσκολη η παραγωγη απο οπωροφορα. Ειχαμε κατι ροδακινιες και αχλαδιες αλλα ξεραθηκαν. Βασικα αρωστησαν απο το κορμο...
Κατι ψευτοκερασιες και μια μικρη ροδακινια εχουμε αλλα καρπο δεν βλεπουμε. Θελουν δουλεια που δεν γνωριζω. Μονο τις ελιες πανω κατω ξερω πεντε πραγματα.
Αμπελια/κληματα εχουμε αρκετα αλλα επισης σταφυλι εχει χρονια να φαμε καλα. Απο τοτε που τα αφησε ο μπαμπας μου δεν ασχοληθηκα. Φετος λεω να τα καθαρισω οσο μπορω ωστε να μην εχουν μεγαλο απλωμα και οτι καταφερω. Αν και απο αγροτικη οικογενεια, ο τομεας μας ηταν διαφορετικος οποτε δεν το ειχαμε αρκετα και βασικα εγω δεν απεκτησα καποιες κυριες γνωσεις. Πες δεν ηθελα, δεν ειχα ορεξη, τα περιμενα ετοιμα.
Ο μπαξες θελει πολυ χρονο που μονο ενας κατα κυριο επαγγελμα αγροτης/συνταξιουχος/ανεργος με ορεξη μπορει να το δουλεψει καλα.

Μπράβο Νίκο,καί τό σπουδαιότερο είναι ότι στόν βορδιγάλειο πολτό μέ πυρεθρίνη γιά καλύτερα αποτελέσματα πρέπει νά χρησιμοποιήσουμε εμφιαλωμένο νερό κατά προτίμηση Βίκος :grinning-smiley-043
Αστειεύομαι φυσικά,τά έχεις γιά τό μίγμα σάν μεζούρα
Είδες ότι μέ τήν προπιέσεως δέν θά τελείωνες ούτε αύριο,καί λές πάμε γιά το βενζινοκίνητο ψεκαστικό νά τελειώνω γρηγορα,νά πάω στό εργαστήριο νά μαστορέψω κάτι.

Τα μπουκάλια τα έχω γιατί δεν έχουμε νερό τον χειμώνα στο κτήμα και γεμίζουμε μπουκάλια.
Θέλω να πάρω μία μικρή δεξαμενή κανά 2 τόνων αλλά δεν ξέρω αν αντέχουν στους παγετούς.

Ακριβώς. Με την προπιέσεως δεν γίνεται τίποτα και το αποτέλεσμα δεν είναι καλό!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δυσκολη η παραγωγη απο οπωροφορα. Ειχαμε κατι ροδακινιες και αχλαδιες αλλα ξεραθηκαν. Βασικα αρωστησαν απο το κορμο...
Κατι ψευτοκερασιες και μια μικρη ροδακινια εχουμε αλλα καρπο δεν βλεπουμε. Θελουν δουλεια που δεν γνωριζω. Μονο τις ελιες πανω κατω ξερω πεντε πραγματα.
Αμπελια/κληματα εχουμε αρκετα αλλα επισης σταφυλι εχει χρονια να φαμε καλα. Απο τοτε που τα αφησε ο μπαμπας μου δεν ασχοληθηκα. Φετος λεω να τα καθαρισω οσο μπορω ωστε να μην εχουν μεγαλο απλωμα και οτι καταφερω. Αν και απο αγροτικη οικογενεια, ο τομεας μας ηταν διαφορετικος οποτε δεν το ειχαμε αρκετα και βασικα εγω δεν απεκτησα καποιες κυριες γνωσεις. Πες δεν ηθελα, δεν ειχα ορεξη, τα περιμενα ετοιμα.
Ο μπαξες θελει πολυ χρονο που μονο ενας κατα κυριο επαγγελμα αγροτης/συνταξιουχος/ανεργος με ορεξη μπορει να το δουλεψει καλα.

Και φοιτητής να προσθέσεις!!! Χαχαχα

Θα σου πω εγώ στην Βουλή που θα σε συναντήσω ότι θες!!!

Από τις 22.00 Η ωρα που γύρισα σπίτι από τΟ μαγαζί, παιδευομαι με τα υδραυλικά στο μπάνιο που ξαφνικά πλημμυρισε από τις παροχές του νιπτηρα. Είδα και έπαθα να βρω που είναι η ζημαι.... Και να έχεις ένα σκασμό εργαλεία και εξαρτήματα και να σου λείπει ένα §~§%]~{^{~ λαστιχάκι τελικά, που έκανε όλη την δουλειά. Τελικά βρήκα ένα τώρα στο υπόγειο (που έχω ένα σκασμό πραγματάκια και δεν ξέρω και που είναι τι) και πιθανόν να γλυτώσαμε τον υδραυλικό. Θα δείξει αύριο το πρωί....

Άντε καλό Σ/Κ και καλή διασκέδαση σε όσους πάνε στην Συνάντηση (και όχι μόνο).

Δεν εμεινε κολυμπιθροξυλο λεμε!..

Πλακα πλακα οι ζημιες στα υδραυλικα ειναι οι ποιο σπαστικες.. Δε ξεχναω ενα βραδυ που μου ρθε η ιδεα να βαλω ενα κρεμασταρακι στο μπανιο... Πνευματικο δραπανο... Τρρρρρρ... Παφφφφφφ τρυπαω μια σωληνα σιδερενια!!! Ε εγινε το ελα να δεις....

Φτιαχνω ενα ζευγαρακι μικρα ηχεια για ενα ξαδερφακι... 5 λιτρα με 4.5ιντσο γουφερακι..22αρι mdf... Σπεσιαλελε...ο καπλαμας ειναι ζεμπρανο... Λογικα αυριο θα τελειωσω το καπλαμαδιασμα για να το λουστραρω...

Καπλαμαρισμα...ουαου...
Έισαι σε άλλο επίπεδο...