Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αν το πας σιγα-σιγα Νίκο και αφου μου λες οτι έχεις τα ασπρα ποτήρια της Makita (που εχω το πληρες σετ) δεν θα εχεις (ή δεν θα έπρεπε να έχεις) προβλημα. Τα ποτήρια αυτά είτε για ξύλο (αργή ταχύτητα) είτε για μέταλλο (με λίγο λιπαντικο και σχετικά αργή ταχύτητα στην αρχή του κοψίματος) θα σου κάνουν καθαρή δουλεια χωρίς ζημιά προς το επεξεργασία υλικό. Παρὀλα αυτά το maνual του μηχανηματος θα σου λέει μέχρι τι διαμέτρου ποτήρια αντέχει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αυτο ειναι Γιαννη.Τελος παντων,και το mdf δεν ειναι και το πιο ευκολο υλικο στην κοπη,λογω πυκνοτητας και σκονης.Αφηστε που κοντεψε να λαμπαδιασει.

Αν πήγε να σου λαμπαδιάσει, μάλλον το πήγες σε μεγάλη ταχύτητα...

Για ποτηροτρυπανο σε ξυλο, το δραπανο μπαινει στην ταχυτητα 1 (αργη και μεγαλη ροπη) και σιγα σιγα με πιεση.
Το ξυλο καιγεται λογω ταχυτητας. Το 18βολτο dewalt δεν πρεπει να εχει κανενα προβλημα για 40μμ ποτηροτρυπανο. H επιλογη τρυπηματος ειναι η σωστη.

Μιχαλη,εχω την εντυπωση πως στην επιλογη τρυπηματος η ταχυτητα ειναι ιδια ειτε στο 1 ειτε στο 2.

To τρυπημα σε σκληρο ξυλο με ποτηροτρυπανο θελει λιγες στροφες.
Δοκιμασε το τοτε στην ρυθμιση για βιδωμα και στην ταχυτητα 1.

Δες και εδω ενα pdf που βρηκα
http://images.meredith.com/wood/pdf/drill-press-speed-chart.pdf

Νίκο πάρε και ένα parkside να έχεις γιατί αυτά τα κίτρινα δεν έχουν βγεί και τόσο καλά :flipout::flipout::flipout:

Μιχαλη πολυ χρησιμο,ευχαριστω!Νικολα τα περισσοτερα μου της κλασεις Parkside ειναι,μη νομιζεις..Απλα πριν κατι μερες με επιασε το καταναλωτικο μου,και σε συνδυασμο με ευκολιες πληρωμης ενεδωσα!

Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Το μεγαλο μου πρότζεκτ...
Το εξωτερικό ειναι συνθέτη οξυά...η οποία κόπηκε και κολληθηκε με καβιλιες για να βγει η επιθυμητές διαστασεις σε όλες τις πλευρές...
Τα κουτιά εσωτερικά mdf ασταρι και μπογιά αρέσκειας...καλο το αποτέλεσμα αλλα την επομενη θα γίνει καλυτερο...
Ντουλαπακια απο ΙΚΕΑ...

Πολυ Βαριά κατασκευή ειδικα αν αναλογίστειτε οτι φτιάχτηκε στο μπαλκόνι...Άρε και να είχα χώρο όλη μερα τετοια θα έφτιαχνα...

μένει μόνο να βρεθεί η σωστή απόχρωση σε βερνίκι...ψίχουλα δλδ...

ImageUploadedByTapatalk1451417056.941970.jpg
ImageUploadedByTapatalk1451417016.893418.jpg

Last edited:

Δεν ξέρω πως ειναι τα υπόλοιπα έπιπλα σου αλλα θα το άφηνα σε αυτούς τους χρωματισμους με ενα διαφανο βερνικι μονο . Μου αρέσει πολυ αυτός ο συνδυασμός , μπράβο !

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Το εξωτερικό ειναι συνθέτη οξυά...η οποία κόπηκε και κολληθηκε με καβιλιες για να βγει η επιθυμητές διαστασεις σε όλες τις πλευρές...
Τα κουτιά εσωτερικά mdf ασταρι και μπογιά αρέσκειας...καλο το αποτέλεσμα αλλα την επομενη θα γίνει καλυτερο...
Ντουλαπακια απο ΙΚΕΑ...

Πολυ Βαριά κατασκευή ειδικα αν αναλογίστειτε οτι φτιάχτηκε στο μπαλκόνι...Άρε και να είχα χώρο όλη μερα τετοια θα έφτιαχνα...

Πολύ ωραίο δείχνει όπως είναι.

Δειχνει επαγγελματικη δουλεια. Και γω θα ηθελα 1-2 τετοια!

Ευχαριστώ παλικάρια...
Ειναι ενας απο τους λόγους που περίμενα πως και πως αυτες τις διακοπές...ευτυχώς βοήθησε παρα πολυ και ο καιρος και μπόρεσα να αξιοποιήσω το μπαλκόνι στο έπακρο...ετσι εγινε και η απόσβεση των εργαλείων μου...
Ενα βερνίκι για να σκουρινι λιγο θα το ήθελε για να δέσει με την τραπεζαρία (γαλλική καρύδια) αλλα δυςκολο να πετύχω την απόχρωση...θα περάσω βέβαια απο κάποια χρωματοπωλεία αυριο να κανω μια έρευνα...
Η αλήθεια ειναι οτι και εμένα μου αρέσει πολυ ο συνδυασμός με την μαύρη λάκα...αλλα είδωμεν...
Ευχαριστώ για τα καλα σας λόγια...
Να μάστε καλα να μαστορυουμε...

Ντουλαπακια απο ΙΚΕΑ...

...

Πολύ όμορφη δουλειά και, από ότι περιγράφεις, πήρες και αρκετές νέες εμπειρίες. Συγχαρητήρια, και το 2016 με ακόμα περισσότερη ...επιπλοποιεία!

Μπράβο πολύ καλή κατασκευή.. και επαγγελματική δουλειά. ..

Καλημέρα σε όλους,

Εχω ξεκινήσει ενα νέο project το οποία θα παρουσιάσω πλήρως αργότερα..ουσιαστικά πρόκειται για ενα Bartop arcade MAME με παιχνίδια που παίζαμε παλιά στα ούφο!
Να δυο πρώτες φωτο..
3c5749a56fcca23bc1261c645826781d.jpg

3f91a695e352a3c2523facdbfce972e0.jpg

Θέλω να κάνω τρύπες ηχείων με διάμετρο 10-15 cm , δεν εχω τόσο μεγάλο ποτηροτρυπανο.
Κάποια ιδέα?