Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Κάνε τον κύκλο, "φάε" τα πολλά με το μεγαλύτερο ποτήρι που έχεις και τα υπόλοιπα με την σέγα ή καμία ράσπα.

Διπλός κόπος Παναγιώτη, καλύτερα με τη σέγα μια κι έξω.

Ή, αν έχεις router, με έναν απλό οδηγό για κύκλους.

Ωραιο προτζεκτακι, χαρουμενο!

Τον κυκλο με σεγα. Κανεις μια τρυπα με τρυπανι ~8μμ να χωρεσει η λαμα (εσωτερικα εφαπτομενη του κυκλου) και εισαι οκ.

Τρύπα στο κέντρο κα με σέγα μετά έγινε ο κύκλος, με ρασπα την έκανα τέλεια.

Με την νεα χρονια θα χρειαστω και εγω ενα δυο τετοια!!!
και ραφακια και ντουλαπι κρεμαστο!
Αν χρειαστείς ένα χερι βοήθειας ενημερώνεις...

Μπράβο Ευγένιε,καλύτερο καί απο επαγγελματική δουλειά

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εφτιαξα σημερα ενα οδηγο για δισκοπριονο. Διπλης οψεως. Αυριο πιθανον εχω να τροποποιησω το παγκο για να δεχετε τη νεα σκουπα καθως θα εχει και το βαρος πλεον των σταθερον εργαλειων σε μονιμη βαση.
Μετεπειτα θα φτιαξω ενα νεο παγκο για εργασιες μονταρισματος, συρταρια κλπ.

Εφτιαξα σημερα ενα οδηγο για δισκοπριονο. Διπλης οψεως. Αυριο πιθανον εχω να τροποποιησω το παγκο για να δεχετε τη νεα σκουπα καθως θα εχει και το βαρος πλεον των σταθερον εργαλειων σε μονιμη βαση.
Μετεπειτα θα φτιαξω ενα νεο παγκο για εργασιες μονταρισματος, συρταρια κλπ.

Αντί να βάλεις ένα εργαλείο, σκέψου να βάλεις ένα πολύπριζο, αφ' ενος δεν θα έχεις βάλε βγάλε πρίζα, αφ' εταίρου θα μπορείς να δουλέψεις όποιο εργαλείο θέλεις.

Δεν καταλαβα τι καταλαβες αλλα μαλλον δεν καταλαβες αυτο που εγραψα :ADFADF1:
Στο παγκο που ειχα για μονταρισμα, κοπη ξυλειας κλπ θα τοποθετησω μνιμα το φαλτσοπριονο και το καθετο δραπανο. Απο κατω θα εχω θεση για τη σκουπα για αποθηκευση αλλα και χρηση τοπικα.
Θα φτιαξω ακομη εναν παγκο για τα μονταρισματα και κοπες καθως και μαλλον θα τον συμπληρωσω με συρταρια και ραφια. Θα το μελετησω περισσοτερο.

Δεν καταλαβα τι καταλαβες αλλα μαλλον δεν καταλαβες αυτο που εγραψα :ADFADF1:
Στο παγκο που ειχα για μονταρισμα, κοπη ξυλειας κλπ θα τοποθετησω μνιμα το φαλτσοπριονο και το καθετο δραπανο. Απο κατω θα εχω θεση για τη σκουπα για αποθηκευση αλλα και χρηση τοπικα.
Θα φτιαξω ακομη εναν παγκο για τα μονταρισματα και κοπες καθως και μαλλον θα τον συμπληρωσω με συρταρια και ραφια. Θα το μελετησω περισσοτερο.

Κατάλαβα αυτό που έγραψες, απλά σου είπα να βάλεις ένα πολύπριζο στην σκούπα ώστε να μην χρειάζεται να βγάζεις το α εργαλείο για να βάλεις το β ή το γ.
Απλά θα αλλάζεις τον σωλήνα αναρρόφησης.

Αλ οκ, τωρα καταλαβα τι λες. Το εχω στο προγραμμα και αυτο!:ernaehrung004:

Σημερα ξεκινησα τη μετατροπη/τροποποιηση του παγκου μου.

screenshot windows
Για αρχη εκοψα mdf και τον εκλεισα απο τα πλαγια και πισω καθως και το χωρισα σε τρια μερη.

Νομιζω καπου ειχα ξαναγραψει για τονπαγκο μου οταν τον εφτιαξα αλλα δεν το βρισκοω, τελοςπαντων...

image hosting no registration

Εχω κλεισει σχεδον το παγκο με 6mm mdf, εβαλα μια "υποσκαφη" βαση για τη σκουπα στο μεσαιο τμημα και ορισα το σεταπ των εργαλειων.
Στομκεντρο μονιμα το φαλτσοπριονο και δεξια το καθετο δραπανο.
Στο κεντρο θα ειναι η σκουπα για αποθηκευση κυριως αλλα θα φτιαξω και κια εγκατασταση για αναρροφηση απο το παγκο. Δηλαδη να βαλω σαν μια πριζα αερα πισω απο το φαλτσοπριονο.
Στο δεξι τμημα σκεφτομαι να φτιαξω ραφια και στο αριστερο ειτε να το αφησω οπως ειναι ειτε να γινει ντουλαπη για ογκωδη αντικειμενα.

Edit: το βρηκα το ποστ που δειχνει πως ηταν ο παγκος. Οποιος θελει μπορει να το δει
http://avclub.gr/forum/showthread.p...ε-ξύλο?p=1057369709&viewfull=1#post1057369709

Last edited:

Νεκταριε φαντάζομαι το φαλτσοπριονο ειναι πιο μπροστά απο την βαση του πρεσοτρυπανου και δεν θα βρίσκουν μακριά δοκάρια προς κοπη στην βαση , ε;
Και η υψομετρικη διαφορα "φέρνουν" το μηχάνημα στο ίδιο ύψος με τα πλαινα τμήματα του πάγκου , ε;
Ωραίες δουλειές !

Οπως τα ειπες Ηλια! Και αφου εγινε ετσι η δουλεια πρεπει να φτιαξω αλλο ενα παγκο για επεξεργασια και κοπη φυλλων ξυλου.

Εγώ σήμερα ξεκίνησα τον πάγκο μου. Έκανα την πάνω επιφάνεια. Τα υπόλοιπα από αύριο. Κόλλησα σε κόντρα πλακέ 2cm 1x1.75 ένα φύλλο mdf με άσπρη μελαμινη πάχους 3mm ελαφρώς μεγαλύτερο 1cm σε κάθε πλευρά. Μετά το έφαγα με το ρουτερ να έρθει πρόσωπο. Στη συνέχεια κόλλησα πηχακια περιμετρικά για προστασία από χτυπήματα που θα μπορούσαν να ξεφλουδισουν την επιφάνεια. uploadfromtaptalk1451584306727.jpguploadfromtaptalk1451584339549.jpguploadfromtaptalk1451584366939.jpguploadfromtaptalk1451584390303.jpg

Γ@ματος δειχνει και θα γινει!
Αυτο με τα πηχακια καλη μαγκια και οπως τον βλεπω θα γινει κιμπαρης ο παγκος!
Τι εργασιες θα φτιαχνεις σε αυτον, κατι στο ποιο εκλεπτυσμενο μαντευω.