Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Χρόνια πολλά Μπάμπη !

Πολύ όμορφο το καφασωτό σου.

να σε ρωτήσω, εάν κατάλαβα καλά τα δάπεδα στα 2 πάνω καφάσια είναι λίγο πιο πάνω από το δάπεδο τους για να μπορεί να φωλιάζει το δοκαράκι στις γωνίες, σωστά?
Πως έχουν στηριχτεί στα πλαινά ξύλα?

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραίο Μπαμπη !
Παρομοιως το έχω στα σκαριά μιας και ενα ετοιματζιδικο πλαστικο που είχα έσπασε (βασικα δεν το γουσταρα και το εσπασα..χαχαχα...) .
Μου αρέσουν οι τρύπες αερισμου στους πατους ,στο δικο μου σκέφτομαι κάποια πλευρα απο καθε ραφι να μην την κλείσω , μάλλον την μεγάλη .

Ηλία κι εγώ πιο απλό ήθελα να το κάνω, ένα πάτωμα και γύρω-γύρω πηχάκια (2) σαν καγκελάκι για να αερίζεται.
Κι επειδή στο σπίτι κουμάντο κάνω μόνο εγώ... Βγήκε αυτό που βλέπεις. :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χρόνια πολλά Μπάμπη !

Πολύ όμορφο το καφασωτό σου.

να σε ρωτήσω, εάν κατάλαβα καλά τα δάπεδα στα 2 πάνω καφάσια είναι λίγο πιο πάνω από το δάπεδο τους για να μπορεί να φωλιάζει το δοκαράκι στις γωνίες, σωστά?
Πως έχουν στηριχτεί στα πλαινά ξύλα?

Ναί, είναι 2 πόντους πάνω το δάπεδο το οποίο μπαίνει σε πατούρα συρταρωτό. Πλαϊνά ξύλα όταν λές εννοείς τα όρθια;
Αν εννοείς τα όρθια είναι κολλημένα με ξυλόκολλα και ένα καρφί (βελόνι) στο καθ´ ένα.
Αν εννοείς τα πλαϊνά των καφασιών είναι στερεωμένα με καβίλιες και ξυλόκολλα.

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Κατάλαβα.... Και σε καταλαβαίνω απόλυτα, στα 53 του "έφυγε" ο δικός μου... Ο κολλητός μου...
Άστα ρε Νικόλα. (Αν κατάλαβα σωστά....)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Με τρυπάνι 12-αρι Νίκο αλλά το μετάνοιωσα, το κόντρα πλακέ ξεφτίζει πανεύκολα και πετάει σκλήθρες. Αναγκάστηκα να το γυρίσω ανάποδα και να βάλω άλλο ξύλο απο κάτω, δεμένα σφιχτά με σφιχτήρες, για να περιορίσω τη ζημιά.

Γι αυτο σε ρωτησα,και εγω προχτες τρυπησα συμηδα με τρυπανι φτερου και το ξεσκισε στην πισω μερια.
Καλα καταλαβες Μπαμπη,για τον γερο μου λεω,ναι,Μπαμπης και αυτος...Στα 54 σε τροχαιο..

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Γι αυτο σε ρωτησα,και εγω προχτες τρυπησα συμηδα με τρυπανι φτερου και το ξεσκισε στην πισω μερια.
Καλα καταλαβες Μπαμπη,για τον γερο μου λεω,ναι,Μπαμπης και αυτος...Στα 54 σε τροχαιο..

29/1/12 φιλαρακι , έχω βάλει σκοπό να τελειώσω αυτο που ο λεβεντης μου άρχισε με κόπο .
Να τους θυμόμαστε με καμάρι , περηφάνεια και χαρά . Ακόμα και τέτοιες μέρες θα ήθελαν το χαμογελο απο μας , γιατι να τους χαλάσουμε το χατήρι ... Σκαστου ενα λοιπόν ... :-)

Βλεπω τελικα πως τιποτα δεν ειναι τυχαιο παλικαρια μου.....Ενα ποτηρακι γι'αυτους λοιπον...Μιχαλη,Κυριακο,φιλοι,την κατανοηση σας για το εκτος θεματος...

Σε ακολουθώ συντεκνε , έβαλα ενα για πάρτη σου , στην υγεια μας !
Δωστου μωρε...

Άντε θα βάλω κι εγώ δύο limoncelli (gay) να τσουγκρίσω μαζί σας. Ο δικός μου έφυγε το '08 στα 60 παρά κάτι.

Μάλλον θα μεταφερθούν τα ποστ, βάζουμε τον Κυριάκο σε διαδικασία πάλι!

Δυστυχώς αυτά έχει η ζωή...
Θα έπινα και εγώ μία βοτκίτσα μαζί σας αλλά σε λίγω θα πάω για ύπνο οπότε άλλη φορά.

Βάλτε και εμένα ένα.
Ημέρα του Πάσχα του 96 έφυγε και ο δικός μου ο Χρησταρας για το περιβολι του ουρανού.
Εκεί που έχει αμέτρητες περδικες και λαγους.
Στα 54 του χρόνια με εμένα 17 χρόνων.

Σήμερα παύουν οι εργασίες ξυλογλυπτικής μέχρι νεωτέρας.
Περνάμε στην αναβάθμιση και τακτοποίηση του εργαστηρίου.

Κοινώς σήμερα έχει καθάρισμα του εργαστηρίου, μετρήσεις για την κατασκευή του νέου πάγκου, καινούρια ράφια κλπ.
Αν γίνει όπως το έχω στο μυαλό μου θα βελτιωθεί αρκετά και θα αυξηθεί η παραγωγικότητα στο φουλ!

Κανε απο καποιο καλο ξυλο μια ξυλινη σφαιρα, εχεις υλικο!

prod1679169_F11.jpeg

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σήμερα παύουν οι εργασίες ξυλογλυπτικής μέχρι νεωτέρας.
Περνάμε στην αναβάθμιση και τακτοποίηση του εργαστηρίου.

Κοινώς σήμερα έχει καθάρισμα του εργαστηρίου, μετρήσεις για την κατασκευή του νέου πάγκου, καινούρια ράφια κλπ.
Αν γίνει όπως το έχω στο μυαλό μου θα βελτιωθεί αρκετά και θα αυξηθεί η παραγωγικότητα στο φουλ!

Άντε με το καλό όταν τελειώσεις την αναβάθμιση να ανεβάσεις και φωτογραφία να δούμε πως το έκανες...!!!