Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

όχι απαραίτητα και ο ταινιολειαντήρας/τριβείο σου μπορεί να το βγάλει

https://www.youtube.com/watch?v=ERhlOiewVAA

πανέξυπνη πατέντα ! όπως φαίνεται και εάν υπολογίζω σωστά σε κανά μισάωρο θα το έχει στρογγυλέψει.

(σαν τα μπαλάκια του τζόκερ ένα πράγμα....και τελικά νικήτρια είναι η Αθανασία Νταβαρίνου χε χε).

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

πανέξυπνη πατέντα ! όπως φαίνεται και εάν υπολογίζω σωστά σε κανά μισάωρο θα το έχει στρογγυλέψει.

(σαν τα μπαλάκια του τζόκερ ένα πράγμα....και τελικά νικήτρια είναι η Αθανασία Νταβαρίνου χε χε).
Future project...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Απο τη μια ζηλεψα που εσεις μπορειτε να στησετε αναποδα το ταινιολειαντηρα και απο την αλλη ηθελα να τροχισω μερικα κατεστραμενα σκαρπελα ελλειψη διδυμου τροχου.
Οποτε ιδου η κατασκευη που στηριζει το τανκς μου, αναποδα.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραίος ο μάστορας ! Μπράβο Κυριάκο....:a0210:

Τέλειωσα κι εγώ τα καφασάκια μου... Και άραξαν στη θέση τους.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    130.9 KB · Views: 200
  • image.jpg
    image.jpg
    135.7 KB · Views: 200
  • image.jpg
    image.jpg
    99.6 KB · Views: 199
  • image.jpg
    image.jpg
    127.2 KB · Views: 201
Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Future project...

Απο τη μια ζηλεψα που εσεις μπορειτε να στησετε αναποδα το ταινιολειαντηρα και απο την αλλη ηθελα να τροχισω μερικα κατεστραμενα σκαρπελα ελλειψη διδυμου τροχου.
Οποτε ιδου η κατασκευη που στηριζει το τανκς μου, αναποδα.
Η είσαι απρόσεκτος, η τα σκαρπέλα έχουν πολλά χρονάκια στη πλάτη σαν "καλέμια" ?
Γιατί με το grit που έχει ο ταινιολειαντήρας το μόνο που μπορεί να κάνει είναι τα τα φέρει επίπεδα και χωρίς να εγγυάται ότι θα έχουν την σωστή κλίση στην ακμή , η τη σωστή γωνία στο τρόχισμα.
Οπότε η επόμενη λογική σκέψη είναι ότι ....
....Κάτι μας κρύβεις !!! :P

Για να δούμε και τη συνέχεια του κανονικού τροχίσματος παρακαλώ ! ! !:D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Η είσαι απρόσεκτος, η τα σκαρπέλα έχουν πολλά χρονάκια στη πλάτη σαν "καλέμια" ?
Γιατί με το grit που έχει ο ταινιολειαντήρας το μόνο που μπορεί να κάνει είναι τα τα φέρει επίπεδα και χωρίς να εγγυάται ότι θα έχουν την σωστή κλίση στην ακμή , η τη σωστή γωνία στο τρόχισμα.
Οπότε η επόμενη λογική σκέψη είναι ότι ....
....Κάτι μας κρύβεις !!! :P

Για να δούμε και τη συνέχεια του κανονικού τροχίσματος παρακαλώ ! ! !:D

Οπως τα λες, το ενα μου ειχε πεσει προσφατα και εβγαλε..δοντια. Οποτε επρεπε να το συνεφερω. Τα αλλα "φαγανε" ξυλο σε διαφορες κανιβαλικες εργασιες. Οποτε μετα το τσνκς, φυσικα εχει σειρα η πετρα με τον ανταπτορα της stanley ( με προφορα παρακαλω) που απεκτησα μολις προχθες!

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

ημερα καθαρισμου η σημερινη.. αδειασαμε με το φιλαρακι μου ενα τρειλερ 2 κυβικων!!
πετα κατι στην αρχη, λιγο η ευκολια μετα, κατι η συνηθεια .... μεσα σε 1 χρονο εγινε κανονικη χωματερη !! χαχαχα
βολικο δε λεω.. αλλα το καθαρισμα δε λεει........

image.jpg

image.jpg

image.jpg

και επειδη το δις εξαμαρτειν... :smile::smile::smile:
πηραμε τη βαση του παγκοπριονου που ηταν στα αζητητα και την καναμε σκουπιδιαρα !!!

image.jpg

image.jpg

νοικοκυρεμενα πραματα

όχι απαραίτητα και ο ταινιολειαντήρας/τριβείο σου μπορεί να το βγάλει

https://www.youtube.com/watch?v=ERhlOiewVAA

Χαχα.. Ευρυματικός τρόπος θα έλεγα!!!
Θα το δοκιμάσω στο ανανεωμένο εργαστήριο σίγουρα!

Άντε με το καλό όταν τελειώσεις την αναβάθμιση να ανεβάσεις και φωτογραφία να δούμε πως το έκανες...!!!

Σήμερα έκανα το μεγαλύτερο μέρος της εκκαθάρισης και της τακτοποίησης.
Πήρα τις διαστάσεις και τώρα θα σχεδιάσω τον πάγκο. Αύριο παραγγέλνω τα ξύλα και λογικά μέχρι την Κυριακή πιστεύω να έχω τελειώσει με το κόψιμο και την διαμόρφωση των ξύλων (ευελπιστώ και με το βάψιμο).
Φωτογραφίες αύριο με το τώρα και το μετά!!!

Πολύ ωραίες οι κατασκευές σας και οι πατέντες σας εύγε!!

Και επειδή εμείς είμαστε ακόμα πιο έξυπνοι, θα κολλήσουμε γυαλόχαρτο και στις τέσσερις πλευρές που κοπαναει το μπαλάκι και θα υποτετραπλασιασουμε τον χρόνο!!!

Και επειδή εμείς είμαστε ακόμα πιο έξυπνοι, θα κολλήσουμε γυαλόχαρτο και στις τέσσερις πλευρές που κοπαναει το μπαλάκι και θα υποτετραπλασιασουμε τον χρόνο!!!

Καλή ιδέα!!!
Είπαμε πανέξυπνοι!!!

Τι μαστορέψαμε σήμερα;

328b3a2c2be7595ebfc00abeb7b1150b.jpg

Μετα απο μια μερα καθαριότητας ... Που δεν έφτασε
Επιτελους τουλαχιστον μάζεψα τα ψιψιψινια που περιφέρονταν στα ράφια εκτος εργαλειοθηκης...

Μια χαρά πιάνεται!!!
Και εγώ αυτές τις μέρες τράβηξα ένα πάρα πολύ καλό καθάρισμα εν όψει και της δημιουργίας του νέου μου πάγκου.
Ολικη μεταμόρφωση του εργαστηρίου θα έλεγα... :)
Μου έτυχε βέβαια και ένα κόλλημα αλλά θα το προσπεράσω σύντομα!!! :)

Ωραία πράγματα!!!!!

Πάντως εμένα η μητέρα μου λέει από μικρός πως θέλω ένα καλφα να έχω από πίσω μου να μαζεύει....
Καμία φορά κάθομαι και ολόκληρη μέρα να μαζέψω τα αμαζευτα μετά τα μαστορεματα...

Νικολα διαφωνω οριζοντιος και καθετος με την υπογραφη σου,ειναι θεμα ταξεως και να το εχεις με την καθαριοτητα,αν δεν το εχεις παντα το εργαστηριο θα ειναι σαν σταυλος.Προσωπικα παντα μετα απο καθε εργασια σκουπιζω και καθαριζω τα παντα,γιατι απλα δεν μπορω να ειμαι σε εργαστηριο αχουρι.

Καλά και εμένα το εργαστήριο δεν είναι αχουρι.
Απλά είναι το πιο βαρετό μου να ξαναβάλω τα έργαλεια στην θέση τους....
Γιαυτό τα αφήνω και το κάνω μια και καλή κάθε εβδομάδα.