Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Λοιπόν ας καταθέσω την εμπειρία μου με το τελάρωμα που νόμιζα ότι θα είναι ευκολάκι. Ισως κάποιοι γελάσετε αλλά είναι η πρώτη μου επαφή με πηχάκια ξύλου σε κατασκευή.

Μέτρησα, έλαβα υπόψιν μου το μήκος του καμβά που θα διπλωθεί και έκοψα τα πηχάκια. Πήρα πηχάκια 9χ19mm μιας και ο καμβάς δεν ειχε πολύ ψαχνό τριγύρω για να διπλώσω και τα έκοψα στις επιθυμητές διαστάσεις.
Εκανα το πλαίσιο και για να το ενισχύσω πέρασα στο εσωτερικό ένα κομμάτι μεγάλο απο άκρη σε άκρη και άλλα δύο σαν αντηρίδες. Βαρέθηκα να φάω τη μέση και να το κάνω σταυρωτό, οπότε αρκέστηκα σε αυτό.
Στην αρχή πήγα να πιάσω τον καμβά στο πλαίσιο, το οποίο ενώ στην αρχή είχε ίσες διαγωνίους (άρα ήταν τετράγωνο), μόλις ο καμβάς τεντωνόταν (επειδή βαρέθηκα να κάνω αυτό που λέγαμε), το τετράγωνο γινόταν παραλληλόγραμμο :rofl:
Ατιμη κοινωνία και άτιμη βαρεμάρα (αν και με το πάχος που είχε το πηχάκι αμφιβάλω αν θα με έσωζε και αυτό). Τελικά πήρα 4 γωνίες τις έβαλα στο εσωτερικό των πηχακίων και το πρόβλημα λύθηκε. (που πας κοπέλα μου με τα πηχάκια οδοντογλυφίδες να νομίζεις ότι συμπεριφέρονται σαν αλουμίνιο ε; :rofl: ). Μία λύση είναι και αυτή που θα την τιμήσω σε επόμενη φορά.

Για το τέντωμα του καμβά υπάρχουν ειδικές "πένσες" αλλά δεν ειχα σκοπό να δώσω περι τα 40ευρώ για να πάρω μια της ανθρωπιάς και όχι κινεζιές, που αν ο καμβάς δεν ειναι καλής ποιότητας, τον κάνουν κομμάτια. Πόσες φορές θα το κάνω εξάλλου για να αξίζει να αγοράσω μία;
Οπότε, χεράκι, σφιγκτήρες και τέντωμα. Εδώ να πω σε όποιον θέλει να το τολμήσει, ότι καλά θα κάνει να προσέχει πολύ στο τέντωμα, γιατί στα σόκαρα του πηχακιού (αν δεν είναι λίγο πομπέ αλλά 90 μοιρες όπως τα δικά μου) έρχεται στο όριο να σκιστεί. Αν το ξανακάνω θα φροντίσω να πάρω με γυαλόχαρτο και να στρώσω τα πηχάκια πριν βάλω τον καμβά, για να δουλεύω με μεγαλύτερη άνεση.

Ε και σε φώτο το τελάρωμα και ελπίζω σε μερικές μέρες να έχουμε και την κορνίζα ΕΛΤΑ θέλοντος φυσικά. Αυτά πάθαμε σήμεραααααααααα......

ΥΓ Αααααα και μη το ξεχάσω. Μη πάτε με κανένα καρφωτικό αέρα ή ηλεκτρικό απευθείας πάνω στο καμβά. Το πιο πιθανό είναι να κόψει το καμβά και να φυτέψει μέσα στο πηχάκι το δίχαλο. Δοκιμούλες μέχρι να πετύχετε τη δύναμη που χρειάζεται. Προσωπικά το έκανα με καρφωτικό χειρός.

L4zRztp.jpg

qpuBnab.jpg

Y71MjZH.jpg

SVcSxwk.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλά μέχρι να γράψω πόσταρε ο μαστροΔημήτρης :D

Γι' αυτό πουλάκι μου ρωτούσες για βερνίκια; Ωραίος!!!! Kαι ναι ισχύει αυτό με τη μυρωδιά στο Lussolac οπότε Παναγιώτη ακούς;;;; Μη το πάρεις αυτό σε βλέπω να κοιμάσαι στην αυλή :rofl:

Ωραία Αγάπη μέχρις εδώ .... μπράβο.
Τώρα για τις κορνίζες θέλω να μελετήσεις και να μεταδώσεις εμπειρίες γιατί θέλω να φτιάξω και εγώ αρκετές.
Από την επιλογή ξύλου -ρουτέριασμα -κόψιμο-κόλλημα. Ή ότι τέλος πάντων κάνεις.
Η εικαστική δημιουργία δικιά σου είναι ??

Αγάπη πολύ ωραίο το τελάρο ,μιά χαρά θά γίνει η κορνίζα,καλή αποπεράτωση,ναί αυτά τά πηχάκια είναι μί-μού-άπτου θέλουν πολύ προσοχή μήν ανοίξουν στό κάρφωμα.

Ναί γιαυτό ρώταγα χτές είχα εργασία καί χαρά σήμερα !!.

επειδή στη κορνίζα θα φάω τα μούτρα μου όπως και στο παραπανω, να είσαι σίγουρος ότι θα γράψω τα κατορθώματά μου για να γελάσουμε :rofl:
Πρέπει να ταιριάξουν με τις υπόλοιπες του σπιτιου όπως αυτή εδώ και δεν ειμαι και πολύ αισιόδοξη ότι θα τη βγάλω εύκολα.

DxyTeDa.jpg

Η εικαστική δημιουργία δεν ειναι δικιά μου. Μου την έφερε δώρο ένας φίλος απο Κρήτη και δεν ήθελα να την έχω μέσα στο χαρτοκύλινδρο.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Νίκο το λινέλαιο δεν προστατεύει ούτε από τα έντομα ούτε από την υγρασία. το αντίθετο μάλλον κάνει, τα έντομα το έχουν σαν τροφή και το νερό το διαπερνάει...το βερνίκι είναι αυτό που προστατεύει και από έντομα και από νερό.

Νεκτάριε αφού του πέρασες βερνίκι, δώστου και μία με το λινέλαιο να αναδείξει ότι έχει να αναδείξει τέλος πάντων.

Συμφωνούμε Σώτο. Δεν αποτελεί προσελκυστικό εντόμων έχω την εντύπωση.

Σε ότι αφορά το δεύτερο που λες έχω την εντύπωση ότι είσαι λίγο λάθος γιατί με την κάλυψη που δημιουργεί το βερνίκι, δεν αφήνει να περάσει τίποτε και πόσο μάλλον λινέλαιο.

Νεκτάριε μιά χαρά προχωράει τό έργο,καλή αποπεράτωση

Σήμερα είχα αθλοπαιδίες,εγερτήριο στίς 07:00 εργασία 07:15 γιά νά προλάβω σέ μιά μέρα νά τά κάνω όλα.
Στήσιμο τα καβαλέτα καί η επιφάνεια Ελάτης,τοποθέτηση τά τζαμιλίκια της αποθήκης - εργαστηρίου επάνω καί τρίψιμο μέ τό τριβείο,στοκάρισμα,τρίψιμο ξανά,πέρασμα πάνω από τόν στόκο κάσια γιά να σκουρύνει τό άσπρο τού στόκου,καί πέρασμα 3 χέρια βερνίκι νερού καρυδιά,ευτυχώς πού φύσαγε καί στέγνωνε γρήγορα τό βερνίκι,καλά μιλάμε αυτό τής vitex Diaxyl νερού τελευταία φωτό τό κάτω κουτί δέν μυρίζει καθόλου,μά καθολου,καί δουλεύεται πολύ εύκολα τό πινέλο,ενω τό επάνω της vitex Lussolac μέ διαλύτη πού έκανα τίς γρύλλιες πρίν 2 μήνες ήταν ανυπόφορο σε μυρωδιά

bapsim10.jpg

bapsim14.jpg

bapsim12.jpg

bapsim13.jpg

Δημήτρη άψογος. Μπράβο φίλε. Ειδικά το χρωματάκι το έκανες τέλειο!

Σε αυτό που λες για το Diaxyl Διαλύτου +100.
Εγώ που το δούλευα έξω με πόνεσαν τα μάτια μου.
Θυμάμαι και το lidl έφερε μία φορά λάδι Τικ με παρόμοια εκπομπή VOC αλλά δεν ήταν τόσο ανυπόφορο όσο το Diaxyl.

Λοιπόν ας καταθέσω την εμπειρία μου με το τελάρωμα που νόμιζα ότι θα είναι ευκολάκι. Ισως κάποιοι γελάσετε αλλά είναι η πρώτη μου επαφή με πηχάκια ξύλου σε κατασκευή.

Μέτρησα, έλαβα υπόψιν μου το μήκος του καμβά που θα διπλωθεί και έκοψα τα πηχάκια. Πήρα πηχάκια 9χ19mm μιας και ο καμβάς δεν ειχε πολύ ψαχνό τριγύρω για να διπλώσω και τα έκοψα στις επιθυμητές διαστάσεις.
Εκανα το πλαίσιο και για να το ενισχύσω πέρασα στο εσωτερικό ένα κομμάτι μεγάλο απο άκρη σε άκρη και άλλα δύο σαν αντηρίδες. Βαρέθηκα να φάω τη μέση και να το κάνω σταυρωτό, οπότε αρκέστηκα σε αυτό.
Στην αρχή πήγα να πιάσω τον καμβά στο πλαίσιο, το οποίο ενώ στην αρχή είχε ίσες διαγωνίους (άρα ήταν τετράγωνο), μόλις ο καμβάς τεντωνόταν (επειδή βαρέθηκα να κάνω αυτό που λέγαμε), το τετράγωνο γινόταν παραλληλόγραμμο :rofl:
Ατιμη κοινωνία και άτιμη βαρεμάρα (αν και με το πάχος που είχε το πηχάκι αμφιβάλω αν θα με έσωζε και αυτό). Τελικά πήρα 4 γωνίες τις έβαλα στο εσωτερικό των πηχακίων και το πρόβλημα λύθηκε. (που πας κοπέλα μου με τα πηχάκια οδοντογλυφίδες να νομίζεις ότι συμπεριφέρονται σαν αλουμίνιο ε; :rofl: ). Μία λύση είναι και αυτή που θα την τιμήσω σε επόμενη φορά.

Για το τέντωμα του καμβά υπάρχουν ειδικές "πένσες" αλλά δεν ειχα σκοπό να δώσω περι τα 40ευρώ για να πάρω μια της ανθρωπιάς και όχι κινεζιές, που αν ο καμβάς δεν ειναι καλής ποιότητας, τον κάνουν κομμάτια. Πόσες φορές θα το κάνω εξάλλου για να αξίζει να αγοράσω μία;
Οπότε, χεράκι, σφιγκτήρες και τέντωμα. Εδώ να πω σε όποιον θέλει να το τολμήσει, ότι καλά θα κάνει να προσέχει πολύ στο τέντωμα, γιατί στα σόκαρα του πηχακιού (αν δεν είναι λίγο πομπέ αλλά 90 μοιρες όπως τα δικά μου) έρχεται στο όριο να σκιστεί. Αν το ξανακάνω θα φροντίσω να πάρω με γυαλόχαρτο και να στρώσω τα πηχάκια πριν βάλω τον καμβά, για να δουλεύω με μεγαλύτερη άνεση.

Ε και σε φώτο το τελάρωμα και ελπίζω σε μερικές μέρες να έχουμε και την κορνίζα ΕΛΤΑ θέλοντος φυσικά. Αυτά πάθαμε σήμεραααααααααα......

ΥΓ Αααααα και μη το ξεχάσω. Μη πάτε με κανένα καρφωτικό αέρα ή ηλεκτρικό απευθείας πάνω στο καμβά. Το πιο πιθανό είναι να κόψει το καμβά και να φυτέψει μέσα στο πηχάκι το δίχαλο. Δοκιμούλες μέχρι να πετύχετε τη δύναμη που χρειάζεται. Προσωπικά το έκανα με καρφωτικό χειρός.

L4zRztp.jpg

qpuBnab.jpg

Y71MjZH.jpg

SVcSxwk.jpg

Καλά μέχρι να γράψω πόσταρε ο μαστροΔημήτρης :D

Γι' αυτό πουλάκι μου ρωτούσες για βερνίκια; Ωραίος!!!! Kαι ναι ισχύει αυτό με τη μυρωδιά στο Lussolac οπότε Παναγιώτη ακούς;;;; Μη το πάρεις αυτό σε βλέπω να κοιμάσαι στην αυλή :rofl:

Αγάπη το αποτέλεσμα μετράει.
Μπορεί να έκανες λάθος αλλά το τελικό είναι πολύ όμορφο.
Την επόμενη φορά καλύτερα!!! :)

Δημήτριε ...πως καταφέρνεις και διατηρείς τα κουτιά τόσο καθαρά :flipout::flipout:

Aστα φίλε Νίκο είμαι ολίγον τσαπατσούλης μέ τίς μπογιές :flipout:,γιαυτό καί στό ελάχιστο μπογιάτισμα πού κάνω στρώνω κάτω χαρτόνια.

Δημήτρη άψογος. Μπράβο φίλε. Ειδικά το χρωματάκι το έκανες τέλειο!

Σε αυτό που λες για το Diaxyl Διαλύτου +100.
Εγώ που το δούλευα έξω με πόνεσαν τα μάτια μου.
Θυμάμαι και το lidl έφερε μία φορά λάδι Τικ με παρόμοια εκπομπή VOC αλλά δεν ήταν τόσο ανυπόφορο όσο το Diaxyl.

Ευχαριστώ φίλε Νίκο,τό Lussolac είναι διαλύτου,αυτό ήταν απελπισία μέ τήν έντονη μυρωδιά.
Τό Diaxyl είναι νερού καί δέν καταλάβαινα ότι έβαφα δέν μύριζε καθόλου.

Σήμερα ήθελα να φτιάξω μια βάση να βάλω πάνω τον δίδυμο τροχό και κάνα ραφάκι....αλλά τελικά μου φάγε τον χρόνο ο αδελφός μου
μιας και ήθελε να αλλάξουμε τα πηνία του Vstorm που είχαν παράδοσή το πνεύμα τους.
DSC05191_zpsnab6edjm.jpg
[/URL][/IMG]
Εδώ είναι τα παλιά και φαίνεται το σημείο του προβλήματος,
DSC05192_zpsgw8w0wmg.jpg
[/URL][/IMG]
κι εδώ τα νέα.
Σε όποιον έχει βολτόμετρο στη μηχανή του είναι πολύ εύκολο να αντιληφθεί οτι κάτι δεν πάει καλά με πηνία και ανορθωτή και έτσι να λάβει τα μέτρα του.-bye-

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Δημητρη σαν καινουργια τα παραθυρα! Μπραβο. Βερνικι διαλυτου μαλλον δεν θα ξαναπαρω , το ιδιο να κανεις και συ!
Αγαπη, ωραια δουλεια, θα τα καταφερεις, μπορεις! -bye-

Και Μακη, τι πηνια ειναι αυτα? το δυναμο ειναι, για δωσε κανα τιπ.

Το Diaxyl διαλυτου είναι επιεικώς απαράδεκτο από αναθυμιασεις.

Ωραίο αποτέλεσμα Δημήτρη!

Αγάπη μια χαρά σου βγήκε.
Με το φαλτσοπριονο θα πας πολύ καλύτερα!

Ειναι σε Suzuki Vstorm 2007 και το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά την τοποθέτηση xenon.
Η μία φάση κάηκε,έλιωσε και έκανε επαφή με τον στάτη των πηνίων το σώμα.
Μιας και η αγορά γνήσιων ειναι κοντά στα 300+ παραγέλθηκαν απο αμερική με μισό κόστος.

Ειναι σε Suzuki Vstorm 2007 και το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά την τοποθέτηση xenon.
Η μία φάση κάηκε,έλιωσε και έκανε επαφή με τον στάτη των πηνίων το σώμα.
Μιας και η αγορά γνήσιων ειναι κοντά στα 300+ παραγέλθηκαν απο αμερική με μισό κόστος.

Και ότι ήθελα να γράψω πως είναι του πανακρίβου Μάκη!

Και ότι ήθελα να γράψω πως είναι του πανακρίβου Μάκη!

θα καθαριστεί το παλιό και θα γίνει περιέλιξη για να μείνει καβάτζα γιατί με τα xenon-συναγερμοι κτλπ που έχει πάνω τον βλέπω να έχει τα ίδια. :flipout:

θα καθαριστεί το παλιό και θα γίνει περιέλιξη για να μείνει καβάτζα γιατί με τα xenon-συναγερμοι κτλπ που έχει πάνω τον βλέπω να έχει τα ίδια. :flipout:
Από φορτια εγινε η ζημια ή από ποιοτητα?

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σήμερα ήθελα να φτιάξω μια βάση να βάλω πάνω τον δίδυμο τροχό και κάνα ραφάκι....αλλά τελικά μου φάγε τον χρόνο ο αδελφός μου
μιας και ήθελε να αλλάξουμε τα πηνία του Vstorm που είχαν παράδοσή το πνεύμα τους.
DSC05191_zpsnab6edjm.jpg
[/URL][/IMG]
Εδώ είναι τα παλιά και φαίνεται το σημείο του προβλήματος,
DSC05192_zpsgw8w0wmg.jpg
[/URL][/IMG]
κι εδώ τα νέα.
Σε όποιον έχει βολτόμετρο στη μηχανή του είναι πολύ εύκολο να αντιληφθεί οτι κάτι δεν πάει καλά με πηνία και ανορθωτή και έτσι να λάβει τα μέτρα του.-bye-

......και έλεγα ποιος θα την κάνει την δουλειά, ποιος θα την κάνει....... Στο έριξε το "χωσιματάκι" ο brother....:HTEHETH63: :grinning-smiley-043

Από φορτια εγινε η ζημια ή από ποιοτητα?

Αυτά που είχε ήταν τα μαμίσια οπότε απο θέμα ποιότητας δεν νομίζω,το πρόβλημα έγινε με την τοποθέτηση xenon.
Τραβούσαν 18Α στην εκκίνηση μιας και ανάβουν και οι δύο λάμπες και μετά έπεφτε στα 8Α με αποτέλεσμα πολλές φορές να αναβοσβήνουν.
Πλέον μπήκε διακόπτης για να αποφευχθεί το ζόρισμα κατα την εκκίνηση.

Κώστα τι να κάνω ρε έναν τον έχω,θα κεράσει καφέ για τον κόπο :flipout::flipout:-bye-

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ακουουουουουουουουουουούω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ωραίες δημιουργίες, μπράβο.

Αγάπη, η φάση είναι ότι έχω φτιάξει πολλές κορνίζες πριν πάρω το φαλτσοπρίονο. Με το φαλτσοπρίονο καμία. χαχαχα!
Προσοχή θέλει να μη κόψεις το ξύλο στο ίδιο μήκος με την πλευρά του τελάρου και σου βγει κοντό με τα φάλτσα και θα ψάχνεσαι. lol.
Την έχω πατήσει....:flipout:
Κόβεις το πρώτο φάλτσο, μετράς στην εσωτερική πλευρά και σημαδεύεις που θα ξεκινήσει το επόμενο...
Όταν βρεις χρόνο πές μου για την σκουριά που μου έλεγες και μας διέκοψαν...