Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αντε μαστορέψαμε χθες και καθαρίζαμε σήμερα τον κακό χαμό!
Το επεισόδιο μαστορικής έχει να κάνει με το τελείωμα των ραφιών που είχα μαζέψει και τη μεταμόρφωσή τους σε μία συρταριέρα όπου πάνω της θα μπει ένας καθρέπτης.

Αρχικά αγόρασα ξυλεία και έπρεπε επιτέλους να πάρω την απόφαση να βάλω το ρουτερ στο τραπέζι με τον νέο μηχανισμό ανύψωσης που έκανα (ναι απο τότε ακόμα δε το είχα βάλει :rofl:)

Οπότε δέκα μέτρα μία... τρύπα και η οπή της τρύπας που θα μπαίνει το δράπανο έκατσε τζαστ κέντρο με το κέντρο της βίδας. Το Plate είναι 6mm αλουμινίου

IEUtXHe.jpg

hMkpNvk.jpg

DGpUs5v.jpg

iGClqpp.jpg

Αλίμονο βέβαια να μη πετύχαινα το αλουμίνιο :rofl: που είναι και το στοιχείο μου

Μετά πατούρα στα πλαϊνά για να συρταρώσει ο πάτος του κάθε συρταριού

GHVQ9Um.jpg

B67gYBg.jpg

Κόλλα σφικτήρες και πάμε

RnfXA9M.jpg

nryBwEC.jpg

SqpaRzN.jpg

Βαψίματα με σκούρα καρυδιά στα συρτάρια αλλά και στις φάτσες των συρταριών....

3Uqrwx2.jpg

ANcEPs5.jpg

και στη θέση του

TvCb3bc.jpg

Το χάρηκα πολύ σαν προτζεκτάκι μιας και ήρθα σε επαφή με πολλά νέα πράγματα. Πχ ποτέ δεν ειχα βάλει συρτάρια. Επίσης, "έσωσα" κάτι που ήταν για πέταμα και έδωσε απίστευτα νερά και χρώματα.
Θα έχω και μία συρταριέρα που μου έλειπε οπότε μια χαρά :)

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπραβο Αγαπη,
Αυτη ακριβος τη σειρα εργασιων πρεπει να ακολουθησω και γω για να φτιαξω τα συρταρια μου.
Να βαλω το ρουτερ στο παγκο και μετα να τα φτιαξω.
Να δω πως θα το καταφερω το parkside...

Ευχαριστώ Κυρ.
Αν δεις τον λαμπά στα δεξιά και την καρέκλα αριστερά έπρεπε να βγει σκούρο χρώμα.
Περι ορέξεως δεν ειναι, αλλά είναι χρωματισμοί άλλων επίπλων που περιορίζουν. Εκτος αν ήθελα να το κάνω ουράνιο τόξο το δωμάτιο :rofl:

Μπραβο κ απο μενα Αγαπη, νοστιμο! Κ επιτελους μπηκε κ το ρουτερ αναποδα :)

Με την ντιζα κ τη πεταλουδα το ρυθμιζεις τελικα; Της κολλησες το τριτο αυτακι που σου πα;

Βοηθάω μια φίλη που ανοίγει μαγαζί και της φτιάχνω κάποια έπιπλα αφιλοκερδως.

Reception
890c4fe69ff29283fc761831cac3783f.jpg

902748817da0ebf8492f63838347ee1d.jpg

Colorbar
acfe20f40447cd4a8d9f605f74da6294.jpg

Για τη reception, δύο από αυτά με οριζόντια δοκάρια για να γίνει ο σκελετός. Μετά Κ/Π 20αρι και OSB μπρος και πλαϊνά

cb929dfc23fc7783fa3029863346720f.jpg

Έχω λίγη εμπειρία αλλά είμαι φιλόδοξος και αποφάσισα να κάνω mortise & tenon συνδέσεις στα οριζόντια δοκάρια. Πάω καλά;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δύο φορές την ίδια φώτο; Δεν πάω καλά!
3d2f98b2a804c4f5ed8a1988c47a9d71.jpg

Μπράβο Αγάπη πολύ καλή δουλειά μέ τό αγαπημένο μου χρώμα,καρυδιά
Τzoutzis καλή αποπεράτωση τού έργου εύχομαι,πολυ καλο σχέδιο

Σήμερα έφτιαξα ένα πολύ πρόχειρο καπάκι απο 6 mm κόντρα-πλακέ πού είχα γιά ένα μικρό καλάθι πού είχαμε σπίτι,ευχαριστήθηκα τήν γωνία wolfcraft για να κάνω τον κύκλο χωρίς διαβήτη.
Θα το περάσω και δυό χέρια βερνίκι νερου καρυδιά και θα δέσει με το χρώμα του καλαθιού.

kapaki10.jpg

kapaki11.jpg

kapaki12.jpg

kapaki13.jpg

Ευχαριστώ. Πράγματι η γωνία αυτή είναι πολυ εξυπηρετικη.

Ωραία πράγματα!

Η σανίδα στο εξωτερικό μέρος της reception πώς θα στηριχθεί? Έχε στο νου σου ότι θα πρέπει να κρατάει πολύ βάρος, εάν κάποιος στηριχτεί επάνω της (ή κρεμαστεί κάποιο παιδάκι πχ).

Δημήτρη μπράβο εγώ νόμιζα ότι δε το έχεις καν το θέμα μαστορικής αλλά μια χαρά σε βρίσκω!!!

Θύμισε μου κάτι. Είχες πάρει τον ταινιολειαντήρα;
Αν ναι τότε θα σε βοηθήσει να κάνεις τέλειο τον κύκλο αν τον ξαπλώσεις στο πάγκο με την ταινία να είναι στον κατακόρυφο άξονα.
Ετσι θα φας το τριγύρω που περισσεύει μέχρι το σημάδι του μολυβιου (Προϋπόθεση βέβαια ότι δεν έχεις κόψει πάνω στη γραμμή αλλά δίπλα απο αυτήν, που ειναι και ο σωστός τρόπος κοπής) και ο κύκλος θα είναι τέλειος.
Αν δεν έχεις τη μολύβιά όμως μπορείς να βιδώσεις το κέντρο σε ένα σημείο του πάγκου και να βάλεις μπρος τον ταινιολειαντήρα και με προσοχή να το φας πέριξ. Σταθερό κέντρο, σταθερή απόσταση απο τη ταινία, τέλειος κύκλος :)

Σωστή η παρατήρηση. Σκεφτόμουν με ξύλινες γωνίες τύπου Δ (αντηρίδα) αλλά βέβαια σκεφτόμουν μέγιστο βάρος μιά γυναικεία τσάντα κι όχι παιδάκι. Σωστός...

Κυριάκο τό πέρασα λίγο μέ ράσπα καί μετά τό γυαλοχαρτάρισα γιά νά φύγουν οι σκλήθρες από τό κόντρα πλακέ,αλλά δέν τό συνέχισα φοβούμενος μήν τό χαλάσω χειρότερα.