Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καλημέρα σε όλους,
εγώ για το δικό μου "κολωνάτο" έχω φτιάξει την παρακάτω ρυθμιζόμενη βάση. Υποδοχή για σκούπα δεν έβαλα καθώς ετοιμάζω σωληνωτό σύστημα για όλα τα εργαλεία μου και θα βγάλω και στο δράπανο αναμονή.
Drill Base 03.jpg
Drill Base 02.jpg
Drill Base 01.jpg

Πολυ καλος!!
Το στηριγμα απο κατω βλεπω οτι το εχεις εκμεταλλευτει εξυπνα με συρταρακι. Αντεχει την πιεση?

Σ' ευχαριστώ πολύ!
Αντέχει τρομερή πίεση, ακόμα και εμένα να κάτσω πάνω του. Θα ανεβάσω photo κάποια στιγμή για να δείς πως το έχω κάνει.

Πολυ καλος!!
Το στηριγμα απο κατω βλεπω οτι το εχεις εκμεταλλευτει εξυπνα με συρταρακι. Αντεχει την πιεση?

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ καλή δουλειά με την σκούπα. Θα παίξει αντιγραφή με την άδεια σου. :2thumb22sup:

Παρεμπιπτόντως τους σφιγκτήρες του lidl μπορείς να τους κάνεις πολλά πράγματα :

https://youtu.be/2xa5bZ_Ek5M
πολύ ωραία λύση και φτηνή....μπορεί να μην φτάνει την μέγγενη http://www.vardakas-tools.gr/proionta/Meggenh-ksyloyrgoy-Amerikhs-165mm-Columbian-33176 αλλά γλυτώνεις αρκετά λεφτά...γενικά ο τύπος από ότι είδα έχει φτιάξει αρκετές παρόμοιες ευκολίες στην λογική του πενία τέχνας κατεργάζεται...

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ ωραίο Νεκτάριε, από τι ξύλο είναι;

Κοντρα πλακε 15mm ρωσσιας

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βρε θηριο το εκανες κιολας, ευγε νεε μου!!!!

Xωρις πομολο το συρταρακι θα γινει χαλια μετα απο κανα μηνα απο το τραβα σπρωξε. Βαλε, εχεις χωρο για να πιασουν οι βιδες χωρις να φανουν απο πισω.
Αν ηθελες χωρις, επρεπε να κανεις ενα ημικυκλιο με ενα δρεμελακι πριν την βαφη στη μεση του συρταριου, στην πανω πλευρα.

Το συρταρακι ειναι χωρις καποιον οδηγο στα πλαινα?

Ειλα να μην βαλω οδηγο συρταριου, αλλωστε ειναι κατω απο 25 ποντους οπου νομιζω δεν υπαρχει τοσο μικρος.
Δυστυχος δεν ανοιγει με ευχερια. Ισως φταιει ακομη οτι ειναι φρεσκια η μπογια. Πομολακι μαλλον θα βαλω οπως λες, ενα μικρο στρογγυλο γιατι αλλιως δεν γινετε αυτη τη στιγμη.

Καλημέρα σε όλους,
εγώ για το δικό μου "κολωνάτο" έχω φτιάξει την παρακάτω ρυθμιζόμενη βάση. Υποδοχή για σκούπα δεν έβαλα καθώς ετοιμάζω σωληνωτό σύστημα για όλα τα εργαλεία μου και θα βγάλω και στο δράπανο αναμονή.
View attachment 131038
View attachment 131039
View attachment 131040

Μαγκιααα!
:ADFADF1:

Wolfcaft 5027000 https://www.amazon.co.uk/Wolfcraft-5027000-Drill-Stand/dp/B003TWVBEA
Πολύ ωραίο Σαράντη. Η βάση τι μάρκα είναι;

:2thumb22sup:
Κοντρα πλακε 15mm ρωσσιας

Ειλα να μην βαλω οδηγο συρταριου, αλλωστε ειναι κατω απο 25 ποντους οπου νομιζω δεν υπαρχει τοσο μικρος.
Δυστυχος δεν ανοιγει με ευχερια. Ισως φταιει ακομη οτι ειναι φρεσκια η μπογια. Πομολακι μαλλον θα βαλω οπως λες, ενα μικρο στρογγυλο γιατι αλλιως δεν γινετε αυτη τη στιγμη.

Μαγκιααα!
:ADFADF1:

Τη δικιά μου βάση την είχα πάρει εδω και περίπου 4 χρόνια από ένα μαγαζί στο Χαλάνδρι (δεν έχει site) περίπου 65euro τότε. Δεν ξέρω για ποιό λόγο η Wolfcraft έχει ανεβάσει τόσο πολύ την τιμή.

amazon.de φθηνοτερα: https://www.amazon.de/wolfcraft-5027000-drill-stand/dp/B003TWVBEA

Order Total: EUR 92,68 (με μεταφορικά)
ενώ απο Αγγλία:

Payment Total:
EUR 108,86

Κάπου πρέπει να την είδα, σε μεγάλο κατάστημα, γύρω στα 60

Ωραίο το επιπλάκι Νεκτάριε και αντίστοιχα πολύ καλή η πατέντα με την βάση για δράπανο.
Εύγε παιδες!!!

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μούφα όπως ? Δεν το κατάλαβα.
Για πες μπας κ το φτιάξουμε :grandpa:
Νομιζα ότι η ντιζα είναι κολλημενη στον σφικτηρα(εκει ελεγα να βαλεις μουφα ντιζας),αλλα μαλλον εχεις κολλησει παξιμαδι!!!

Μπράβο σειρά Κώστα,μάς έχεις βγάλει ασπροπρόσωπους εμάς τούς 50 άρηδες :flipout:
+1!

Ρε παιδιά αν ειναι να φτάσει κοντα κατοστάρικο, δεν συμφέρει. Παίρνεις κολωνάτο στα λεφτα αυτα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ρε παιδιά αν ειναι να φτάσει κοντα κατοστάρικο, δεν συμφέρει. Παίρνεις κολωνάτο στα λεφτα αυτα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Eχεις κάποιο δίκιο εδώ Χρήστο,αλλά κάποιος μπορεί να θέλει τήν φορητότητα μέ αξιοπιστία χωρίς πολλούς τζόγους.

Εγώ πάλι μαστόρεψα αυτές τις μέρες πολλά αλλά δε ξέρω κατά πόσο σας ενδιαφέρουν εδώ μιας και δεν είναι και τόσο ξύλινες κατασκευες :p

Αρχικά έκανα αναβάθμιση στον 3D printer από 15χ15χ15 πήγε 30χ30χ25 περίπου
Σε λιγάκι έρχονται και άλλες φωτογραφίες με ένα Project που το πάλευα και με πάλευε χρόνια :)

Αναβάθμιση του άξονα X που ήταν και η πιο εύκολη για αρχή

Kzmvwgy.jpg

YggyB3M.jpg

Εδω το νέο σε σχέση με το παλιό bed για να καταλάβετε το μέγεθος της αλλαγής

4r02rzc.jpg

Μετά σειρά πήρε ο Z που τη τραπεζοειδη acme ντιζα τη πλήρωσα 35ευρώ μη σχεσω

swLfvNr.jpg

iwduyHq.jpg

2I3NhBP.jpg

Και ο δυσκολότερος που ήταν ο άξονας y εμεινε για το τέλος αλλά τα καταφέραμε :)

mvFptzZ.jpg

S0XERWo.jpg

GSxDTrw.jpg

Στα πόδια μπήκε λάστιχο με επένδυση λινού για να απορροφηθούν κραδασμοί
Και επειδή το κέντρο βάρους πλέον μετατοπίστηκε μπήκε ένα κομμάτι μελαμίνης σαν βάση που κάποια στιγμή πρέπει να αξιωθώ και να περάσω PVC τριγύρω

wNFKe5k.jpg

ZUcKdBS.jpg

Finally

K3oZnkl.jpg

Και μια μεγάλη ιστορία έφτασε στο τέλος της σήμερα και πραγματικά είμαι πολύ συγκινημένη :)

Ήταν ένα Project Που μου καρφώθηκε στο μυαλό πριν 4 χρόνια. Ενα παλιό και άχρηστο τραπέζι τηλεόρασης να γίνει ένας πρωτότυπος υπολογιστής για το σαλόνι.
Ισως να διαφωνείτε με τα χρώματα και με το γυναικείο στυλ του μιας και είστε αγοράκια αλλά είναι για μένα LOL :)

Οποιος θέλει να δει όλο το worklog μιας και είναι μεγάααααααλο μπορεί να το κάνει με κλικ εδω http://www.thelab.gr/forums/topic/104733-true-violet-project/?page=28#comment-2542153

Κατά τα άλλα υλικά που πήραν μέρος είναι:

Αλουμίνιο
Plexiglass Με πάχος έως και 2 εκατοστά και το μεγαλύτερο κομμάτι να ζυγίζει 5.5 κιλά
Γυαλί
Ξύλο
και όσα δε μπορώ να θυμηθώ τώρα. Όλα δουλεμένα στο χέρι με εξαίρεση τα fan grills που κοπήκανε σε Laser.

Πάρτε μερικές φωτογραφίες λοιπόν με το τι τυραννιόμουν όλες αυτές τις μέρες που χάθηκα :)

PK5KlDk.jpg

Ed38IrP.jpg

oeEuqyW.jpg

HgnaP5M.jpg

bpV8iwb.jpg

0aYwAYa.jpg

mf1x3ri.jpg

QFMHWGY.jpg

Uoj2Iw9.jpg

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Βλέπω το πρώτο post... Μού'κοψες το γόνατο...
Βλέπω το δεύτερο post... Μού'κοψες και τ´ άλλο... :drool:

Γνωστά βέβαια αυτά, εσύ παίζεις σε άλλη πίστα, δεν είσαι στο δικό μας επίπεδο, αλλά κάθε φορά με εκπλήσεις όλο και περισσότερο! :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043