Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Κάτι και από μένα.

Είχα ένα μικρό ρεταλάκι από το ξύλου που έφτιαξα τα 2 τραπέζια μπαλκονιού και σκέφτηκα να φτιάξω ένα τασάκι αν και πλέον κανείς δεν καπνίζει (μόνο η μάνα μου τραβάει καμια τζούρα ηλεκτρονικό την μέρα), οπότε η χρήση του θα γίνει μόνο από κανέναν καλεσμένο.

IMG_20160911_193109.jpg

IMG_20160911_193117.jpg

IMG_20160911_193125.jpg

Διαδικασία κατασκευής:

Αφού στερεώθηκε καλά το κομματάκι, με την χρήση ψιλού μπιτ (το στάνταρ της Makita) και ρούτερ περιθωρίων, διαμορφώθηκε το "βαθούλωμα".
Έπειτα με αλλαγή του μπιτ περάστηκαν όλα τα περιθώρια του σταχτοδοχείου (ομιλείτε Ελληνικά) για έξτρα ομορφιά.

Ακολούθησε τρίψιμο του εσωτερικού με 80άρι - 120άρι και 240άρι γυαλόχαρτο με το χέρι αλλά και με πολυεργαλείο rotary τύπου dremel. Εδώ είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι καθώς όσο προσεκτικός και αν ειναι κανείς όλο και θα ξεφύγει κάπου το ρούτερ και θα πρέπει να τριφτεί καλά για να μην φαίνεται. Εγώ δυστυχώς δεν μπόρεσα να εξαφανίσω μερικά καψίματα.

Για την δημιουργία των υποδοχών για το τσιγάρο χρησιμοποιήθηκε δραπανοκατσάβιδο με μπιτ ράσπας.

Με την χρήση παλμικού τριβείου και με 120-180-240 και 400άρι γυαλόχαρτο τρίφτηκε το εξωτερικό μέρος και στρόγγυλεψαν τα περιθώρια.

Φινίρισμα: Ένα χέρι διάφανο βερνίκι αλκυδικής βάσης Chromodomi "Red Sun". Θα χρειαστεί και δεύτερο γιατί το πεύκο τραβάει πολύ βερνίκι και σε ορισμένα σημεία φαίνεται σαν άβαφο.

Εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν:
Ρούτερ περιθωρίων, πολυεργαλείο rotary με εύκαμπτη προέκταση και έκκεντρο τριβείο.

Πολύ ωραίο!!!!

Την κάρτα γραφικών θα μπορούσες να βάλεις extension cable και να την εχεις στο πλάι απο τη μητρική.
Αμα του βαζες και μια υδρόψυξη θα ταν τούμπανο:firstprize:

Tης Καρμεν το εγχειρημα ανηκει σε αλλη κατηγορια, ειναι αλλη κλαση πραγματικα, απλα καταπληκτικο και σε συλληψη και σε σχεδιασμο και σε υλοποιηση και σε τελικη εκτελεση!!:SFGSFGSF:

Νικο, το τασακι βγηκε απιθανο με τη 'διχρωμια', μπραβο!

Καρμεν είναι τέλειο.

Εγώ σήμερα δοκιμαζα την επιτραπέζια σεγα με κ.π. 4 χιλιοστα

2016-09-11 19.39.07.jpg2016-09-11 15.20.29.jpg

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αγαπη υποκλινομαι!:SFGSFGSF:
Ερωτηση: αναβαθμιση αποδεχεται ο υπολογιστης σου ή ειναι δεμενες με οτι εχεις βαλει μεσα?

Οι υπολοιποι με τα ξυλοκατασκευαστικα σας δημιουργηματα :worshippy:

Ευχαριστώ όλους παίδες να είστε καλά για τα καλά σας λόγια και χίλια μπράβο και στα άλλα παιδιά (πχ αυτά με τη σέγα δε θα καθόμουν να τα κάνω λόγω έλλειψης υπομονής πλέον) για τις ωραίες δουλειές!!!

Νεκτάριε αναβαθμίσιμος 100% είναι. Εχει διαλεχτεί κομμάτι κομμάτι το κάθε πράγμα μέσα και το Stand στα δεξιά το δίχρωμο (ασπρο μωβ) είναι remote power on.
Οπότε μπορεί να αναβαθμιστεί σε όλα τα κομμάτια του και επίσης μπορεί να δεχθεί και υδρόψυξη αν το θελήσω στο μέλλον. Απλά τα νερά δε νομίζω να κολλάνε παντού όπως και το PCI extender/riser δε θα μου άρεσε καθόλου να φαίνεται μέσα στο Project που προτάθηκε. Δεν υπάρχει έλλειψη χώρου για να κάνω κάτι τέτοιο :)

Τα νερά μου αρέσουν σε τέτοιου είδους κουτιά και τα τιμώ δεόντως κάθε μήνα όχι σε βιολετί χρωματισμούς βεβαιως βεβαίως θα με κράξουν :firstprize: :)

QQNvOb4.jpg

Last edited:

Πολύ ωραίο project Αγάπη.
Μου αρέσει η επιλογή παθητικής ψύξης για εντελώς αθόρυβο σύστημα!
Προφανώς δεν πρόκειται για πολύ ενεργοβόρα υποσυστήματα.

Σε ευχαριστώ πολύ Νικ αλλά δεν κατάλαβα για ποια παθητική ψύξη μιλάς;
Μόνο η VGA έχει παθητική ψύκτρα, ο επεξεργαστής δε θα κρατιόταν και πολύ με παθητική ψυκτρούλα ξεκλειδωμένος 6πυρηνος ειναι. Τα Fans είναι 6 στον αριθμό ζωή να έχουν

Σου πω οτι ειδα μονο την μητρικη θα με πιστεψεις? Δεν τα πηρα χαμπαρι τα φουρφουρια!!!

Μια μέρα πήγα σε ένα γάμο και έχασα την μπάλα από τις κατασκευές σας!!!

Φανταστικό project. Έχω στο μυαλό μου κάτι αντίστοιχο κι έχω μαζέψει αρκετά υλικά αλλά μου λείπουν κάποια πολύ βασικά για να το ξεκινήσω. Επίσης επειδή έτυχε να έχω και κάποια αρκετά δυνατά made in Japan stepping motors δεν μπορώ να αποφασίσω αν θα φτιάξω 3d printer ή cnc/printer.
Εγώ πάλι μαστόρεψα αυτές τις μέρες πολλά αλλά δε ξέρω κατά πόσο σας ενδιαφέρουν εδώ μιας και δεν είναι και τόσο ξύλινες κατασκευες :p

Αρχικά έκανα αναβάθμιση στον 3D printer από 15χ15χ15 πήγε 30χ30χ25 περίπου
Σε λιγάκι έρχονται και άλλες φωτογραφίες με ένα Project που το πάλευα και με πάλευε χρόνια :)

Τέλειο PC. Και τα χρώματα ωραία! Με γεια!!!!
Και μια μεγάλη ιστορία έφτασε στο τέλος της σήμερα και πραγματικά είμαι πολύ συγκινημένη :)

Ήταν ένα Project Που μου καρφώθηκε στο μυαλό πριν 4 χρόνια. Ενα παλιό και άχρηστο τραπέζι τηλεόρασης να γίνει ένας πρωτότυπος υπολογιστής για το σαλόνι.
Ισως να διαφωνείτε με τα χρώματα και με το γυναικείο στυλ του μιας και είστε αγοράκια αλλά είναι για μένα LOL :)
Νίκο ωραίος τάσος! Η διχρωμία είναι όλα τα λεφτά! Δεν καίγεται όμως εύκολα;
Κάτι και από μένα.

Είχα ένα μικρό ρεταλάκι από το ξύλου που έφτιαξα τα 2 τραπέζια μπαλκονιού και σκέφτηκα να φτιάξω ένα τασάκι αν και πλέον κανείς δεν καπνίζει (μόνο η μάνα μου τραβάει καμια τζούρα ηλεκτρονικό την μέρα), οπότε η χρήση του θα γίνει μόνο από κανέναν καλεσμένο.

Ο master των ρολογιών. Κάπου βρήκα μια όμορφη ιδέα για σένα Κώστα.
1992a8c4ba1dd80c86766768b001577d.jpg

Στο site του καλλιτέχνη έχει κι άλλες κατασκευές του στυλ σου! Ρίξε μια ματιά!
Εγώ πάλι αφού εκαψα ένα ξύλο το μεσημέρι που μου ζήτησε ένας φίλος, μόλις έπεσε ο ήλιος ξεκίνησα να το κάνω ένα στρογγυλό ρολόι τοίχου.

Αύριο θα κολληθουν τα ντόμινο (θα εκτυπωθεί tabl. για D 28 cm) κ θα προσαρμοστεί ο μηχανισμός.

Θα γίνουν πολλά παιδικά παιχνίδια έτσι; Πολύ καλό το παζλο-αυτοκίνητο! Μπράβο!
Καρμεν είναι τέλειο.

Εγώ σήμερα δοκιμαζα την επιτραπέζια σεγα με κ.π. 4 χιλιοστα

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Και μια μεγάλη ιστορία έφτασε στο τέλος της σήμερα και πραγματικά είμαι πολύ συγκινημένη :)

Ήταν ένα Project Που μου καρφώθηκε στο μυαλό πριν 4 χρόνια. Ενα παλιό και άχρηστο τραπέζι τηλεόρασης να γίνει ένας πρωτότυπος υπολογιστής για το σαλόνι.
Ισως να διαφωνείτε με τα χρώματα και με το γυναικείο στυλ του μιας και είστε αγοράκια αλλά είναι για μένα LOL :)

Απλά jaw dropping...:grinning-smiley-043:SFGSFGSF:

Εγώ ξεκινάω πρώτα ο Θεός αυτό το απόγευμα.

Παππού Κώστα έχεις πάρει φόρα και είσαι ασταμάτητος... Μπράβο.

Ωραίο τασάκι Νικόλα...!

Last edited: