Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Οι πάγκοι είναι high pressure laminate όπως λες. Εγώ για τα πορτακια μίλησα. Πορτακια με φορμαικα όπως πχ του Πραξιτέλη ειναι ακριβα γιατι εχουν απο πανω φορμαικα. Εγώ είπα μελαμινικα πορτακια. Αν περνεις πορτακια του Πραξιτέλη 35 ευρώ το ένα μπορώ να στα δίνω στα μισά λεφτά με 100 % κέρδος. Δεν καταλαβαίνω την ειρωνια στο ποστ σου. Το hpl πάνω κάτω δεν βαζεις pvc.? Από εκεί δεν περνει νερά? Νοβοπαν δεν έχει μέσα? Είναι σαν να πάρεις ένα μπλε Μπος 100 ευρώ με μαλακή θηκη και 300 με σκληρή. Ουσία μηδέν για τριπλή τιμή

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Το θέμα ΚΟΥΖΙΝΑ έγινε πολύ εξειδικευμένο κ αδυνατώ να το παρακολουθήσω.
Πάω ταράτσα να τρίψω κ να ασταρώσω την ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ της εγγονής.

Πάω κι εγώ για καφέ. Γιατί εγώ εξεφρασα μια άποψη και μου ανοίγουν πόλεμο. Δεν πέφτω στην παγίδα. Άλλωστε δεν προσπάθησα να αποδείξω ότι είναι καλύτερος από κανέναν. Ήθελα απλά να υπάρχει μια εικόνα για τους φίλους που ρώτησαν πόσο κοστίζει μια κουζίνα. Σας αγαπώ όλους. Φιλιά και ΘΑ τα πούμε πιο αργα

Οι πάγκοι είναι high pressure laminate όπως λες. Εγώ για τα πορτακια μίλησα. Πορτακια με φορμαικα όπως πχ του Πραξιτέλη ειναι ακριβα γιατι εχουν απο πανω φορμαικα. Εγώ είπα μελαμινικα πορτακια. Αν περνεις πορτακια του Πραξιτέλη 35 ευρώ το ένα μπορώ να στα δίνω στα μισά λεφτά με 100 % κέρδος. Δεν καταλαβαίνω την ειρωνια στο ποστ σου. Το hpl πάνω κάτω δεν βαζεις pvc.? Από εκεί δεν περνει νερά? Νοβοπαν δεν έχει μέσα? Είναι σαν να πάρεις ένα μπλε Μπος 100 ευρώ με μαλακή θηκη και 300 με σκληρή. Ουσία μηδέν για τριπλή τιμή

Απλα ηθελα να διευκρινησω οτι το πορτακι βακελιτη δεν ειναι μελαμινη με λιγο περισσοτερο παχος οπως ειπες οτι ισχυει, ουτε οτι πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες. Δεν μιλαω για πραξιτελη μονο, αλλα ολες οι εταιριες που εχω δει (γιατι εψαχνα για κουζινα προσφατα) χρεωνουν απο 30-35 το πορτακι Post. Το προβλημα δεν ειναι μονο στην υγρασια απο το πανω μερος, αλλα και η αντοχη στην κρουση και τις γρατζουνιες.
Ειναι βεβαιως επιλογη του καθενος να πληρωσει κατι ακριβοτερο απο μελαμινικο πορτακι και να ξερει αν αξιζει ή οχι.

Νίκο blum cliptop μιλάμε. Τα άλλα είναι κινέζικες αηδιες. Ποιες μελαμινες είναι καλύτερες από egger και με ποιο κριτήριο. Νομίζω σχολιάζεις έναν τομέα που γνωρίζεις ρηχα

Φυσικά και είμαι στα ρηχά αλλά θυμάμαι που το συζητούσα με τον φίλο που κάνει τις κουζίνες για τις μελαμίνες Τουρκίας (διάρκεια ζωής ούτε 10ετία) κλπ.
Θα επανέλθω σύντομα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πάω κι εγώ για καφέ. Γιατί εγώ εξεφρασα μια άποψη και μου ανοίγουν πόλεμο. Δεν πέφτω στην παγίδα. Άλλωστε δεν προσπάθησα να αποδείξω ότι είναι καλύτερος από κανέναν. Ήθελα απλά να υπάρχει μια εικόνα για τους φίλους που ρώτησαν πόσο κοστίζει μια κουζίνα. Σας αγαπώ όλους. Φιλιά και ΘΑ τα πούμε πιο αργα

Κανενας πολεμος, συζητηση με διαφορετικες αποψεις σε γραπτο κειμενο στην πλουσια ελληνικη γλωσσα χιλιαδες λεξεις, ιδιωματισμους και χρωματισμους.
Ολες οι αποψεις ειναι δεκτες και ολοι μπορουν να πουν τη γνωμη τους και την αποψη τους. Διαφορετικες γνωσεις και εμπειριες σιγουρα.
Ουδεις τελειος ουδεις αλανθαστος.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το θέμα ΚΟΥΖΙΝΑ έγινε πολύ εξειδικευμένο κ αδυνατώ να το παρακολουθήσω.
Πάω ταράτσα να τρίψω κ να ασταρώσω την ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ της εγγονής.

Και γω καπου στη μεση χαθηκα...

Φυσικά και είμαι στα ρηχά αλλά θυμάμαι που το συζητούσα με τον φίλο που κάνει τις κουζίνες για τις μελαμίνες Τουρκίας (διάρκεια ζωής ούτε 10ετία) κλπ.
Θα επανέλθω σύντομα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Να επανελθεις με πληροφοριες και επιχηρηματα.

Αφού η γκρίνια είναι δικό μου (γεροντίστικο) προνόμιο γιατί μου το χαλάς ? :flipout:

Και εγώ (κ εμείς) σε αγαπάμε. Μετά τον καφέ πάρε κ την "Μαιρούλα" να πας στο πάρκο κ εγώ θα σε δικαιολογησω αύριο το πρωί αν αργήσεις στο Προσκλητηριο της Μοίρας, που λέγαμε στον Αραξο στην 116 Π.Μ. εν έτει 1986.

Δεν πρόκειται να σου ανοίξει κανείς πόλεμο Αχιλλέα. Νομίζω ότι "αυτοπολεμάσαι".
Κουβέντα κάνουμε.

Δεν τα βρίσκετε στους όρους γιατί μπερδεύετε τις επιστημονικές ονομασίες με τις λαϊκές... (καπλαμάς = ξυλόφυλλο παλινδρομικής τομής, μελαμίνη = μοριοσανίδα με επένδυση πλαστικού φύλλου κλπ)

Το θέμα είναι απλό ....όποιος μπορεί κατασκευάζει και τοποθετεί μόνος του και μπράβο του ...όποιος δεν μπορεί απευθύνεται σε εξωτερική βοήθεια και πληρώνει περισσότερα ...γιατί το κουράζουμε ???:ernaehrung004:

Το θέμα είναι απλό ....όποιος μπορεί κατασκευάζει και τοποθετεί μόνος του και μπράβο του ...όποιος δεν μπορεί απευθύνεται σε εξωτερική βοήθεια και πληρώνει περισσότερα ...γιατί το κουράζουμε ???:ernaehrung004:

Σωστό αλλά αν μου επιτρέπεις, δύσκολα ένας ερασιτέχνης να φτάσει να κάνει κάτι που κοστίζει 7000 ευρώ με budget 1000 ευρώ.
Εγώ γι αυτό σχολίασα, λόγω της τιμής.
Δεν αναφέρομαι σε κουζίνες των 1000 ευρώ γιατί αυτές ένας μερακλής μπορεί να τις κάνει... :)

Σωστό αλλά αν μου επιτρέπεις, δύσκολα ένας ερασιτέχνης να φτάσει να κάνει κάτι που κοστίζει 7000 ευρώ με budget 1000 ευρώ.
Εγώ γι αυτό σχολίασα, λόγω της τιμής.
Δεν αναφέρομαι σε κουζίνες των 1000 ευρώ γιατί αυτές ένας μερακλής μπορεί να τις κάνει... :)

Εγω σαν κανονα στις δουλειες που κανω ειτε για εμενα ειτε για φιλο...ειναι να επιτυχω το μισο κοστος απο τις τιμες της αγορας...ΑΝ ειναι εφικτο τοτε τις ξεκιναω...
τελικά ειναι πολυ μεγαλυτερο το κερδος αλλα σαν πρωτο μπουσουλα εχω το παραπανω...διαφορετικά μικροτερο κερδος μπορει να μην αξιζει τον κοπο και το ενδεχομενο ρισκο...

Αλλα υπάρχει παντα και η χαρα το να το φτιαξεις μονος σου...

Εγω σαν κανονα στις δουλειες που κανω ειτε για εμενα ειτε για φιλο...ειναι να επιτυχω το μισο κοστος απο τις τιμες της αγορας...ΑΝ ειναι εφικτο τοτε τις ξεκιναω...
τελικά ειναι πολυ μεγαλυτερο το κερδος αλλα σαν πρωτο μπουσουλα εχω το παραπανω...διαφορετικά μικροτερο κερδος μπορει να μην αξιζει τον κοπο και το ενδεχομενο ρισκο...

Αλλα υπάρχει παντα και η χαρα το να το φτιαξεις μονος σου...

Εννοείται αυτό αλλά μην ξεχνάς και το εξής.
Στο τέλος την κουζίνα θα την χρησιμοποιεί Γυναίκα που το πιθανότερο είναι να βρει οποιαδήποτε ατέλεια ενός ερασιτέχνη - ημιεπαγγελματία! :) :smash:

Εννοείται αυτό αλλά μην ξεχνάς και το εξής.
Στο τέλος την κουζίνα θα την χρησιμοποιεί Γυναίκα που το πιθανότερο είναι να βρει οποιαδήποτε ατέλεια ενός ερασιτέχνη - ημιεπαγγελματία! :) :smash:

καλα απο αυτο ΔΕΝ την γλυτωνει κανενας...επαγγελματιας ή μη... χαχαχαχααχαχα

Μαστορα, αριστερα δεξια στα ντουλαπια λογω "δυσμορφιας" των τοιχων υπαρχει κενο μεταξυ τοιχου και αυτων. Απο μερικα χιλιοστα μεχρι και 2 ποντους σχεδον, να βαλω μπαζα ή να τα αφησω για αερισμο-εξαερισμο?

Απο κατω, που μπαινει η μπαζα στα ποδια, μηπως ειναι μαλο και εκει να υπαρχει εξαερισμος?

Αυτά τα πορτακια είναι δική μου Κατασκευή. Περνεις την μελαμινη σκιζεις λωρίδες κολλάς pvc δεξιά αριστερα έπειτα τραβάς κινησια στη σβουρα για τον ταμπλα. Κόβεις φάλτσα στη γωνιαστρα και στο πολυτρυπανο του περνάς καβιλιες. Σφίξιμο με τσέρκι και έτοιμο.<br />
<br />
Άλλη τεχνική είναι να κόψεις τις τραβερσες και τα μπογιά ακριβώς ίσια. Τα μπογιά με ταινία γύρω γύρω και οι τραβερσες μονο πάνω κάτω. Πάλι κινησιες πάλι καβιλιες απλά γλυτώνεις το τσέρκι που δεν το συμπαθεί κανείς ιδιαίτερα.

Έχουμε και λέμε, άγνωστες λέξεις.
τραβάς κινησια?
σβουρα = ρουτερ, αυτό το ξέρω.
ταμπλα?

πολυτρυπανο?

Σφίξιμο με τσέρκι?

τραβερσες?

μπογια?

το τσέρκι που δεν το συμπαθεί κανείς ιδιαίτερα? Τι έκανε το καημένο?

Μήπως να μαζευτούμε καμία δεκαριά να έρθουμε για ένα σεμινάριο ένα απόγευμα από το μαγαζί?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Έχουμε και λέμε...
Γκινισιά είναι κανονικά... Ψάξε να δείς τι είναι το γκινόσο... Ένα είδος πλάνης είναι.
Σβούρα ας πούμε οτι είναι το επαγγελματικό router, με μεγάλα εργαλεία για επαγγελματικές δουλειές, ταμπλάδες κλπ.
Ταμπλάς είναι τα επίπεδα ξύλα, τα τετράγωνα που βλέπεις σε πορτοπαράθυρα, αυτά που λέγονται και ταμπλαδοτά.
Πολυτρύπανο είναι επαγγελματικό εργαλείο που κάνει τρύπες και μόρσα και τσέρκι είναι τρόπος σφιξίματος. Σαν να σφίγγεις με ιμάντα φαντάσου.
Τραβέρσες είναι... Δεν το ξέρω αλλιώς ρε γαμώ το... Μακρυά ξύλα να στα πώ; Τραβέρσες τα λένε, πως να στο εξηγήσω.
Μπόγια (κι όχι μπογιά) δεν νομίζω οτι χρειάζεται εξηλγηση αυτό, το ύψη εννοεί.

Ελπίζω να τα εξήγησα σωστά... Για πιο σωστά θα επέμβει ο Αχιλλέας... :flipout:

Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μήπως να μαζευτούμε καμία δεκαριά να έρθουμε για ένα σεμινάριο ένα απόγευμα από το μαγαζί?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Βασιλη billytsik...

Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η Ι Δ Ε Α !!!
Πληρώνω για κατι τέτοιο (σουβλάκια-μπύρες)

Sent from my iPad using Tapatalk

Έχουμε και λέμε...
Γκινισιά είναι κανονικά... Ψάξε να δείς τι είναι το γκινόσο... Ένα είδος πλάνης είναι.
Σβούρα ας πούμε οτι είναι το επαγγελματικό router, με μεγάλα εργαλεία για επαγγελματικές δουλειές, ταμπλάδες κλπ.
Ταμπλάς είναι τα επίπεδα ξύλα, τα τετράγωνα που βλέπεις σε πορτοπαράθυρα, αυτά που λέγονται και ταμπλαδοτά.
Πολυτρύπανο είναι επαγγελματικό εργαλείο που κάνει τρύπες και μόρσα και τσέρκι είναι τρόπος σφιξίματος. Σαν να σφίγγεις με ιμάντα φαντάσου.
Τραβέρσες είναι... Δεν το ξέρω αλλιώς ρε γαμώ το... Μακρυά ξύλα να στα πώ; Τραβέρσες τα λένε, πως να στο εξηγήσω.
Μπόγια (κι όχι μπογιά) δεν νομίζω οτι χρειάζεται εξηλγηση αυτό, το ύψη εννοεί.

Ελπίζω να τα εξήγησα σωστά... Για πιο σωστά θα επέμβει ο Αχιλλέας... :flipout:

Λοιπόν όλα τα αλλα τα ειχα ψιλό καταλάβει.
Τα μπόγια (απο το μπόϊ) δεν πήγε το μυαλό μου.
Μπράβο βρε Μπάμπη.
Καλα σε λέει μπαμπά η Αγάπη.
Όλα τα ξέρεις.

Sent from my iPad using Tapatalk

tzoutzis;1057763635/ said:
Μπράβο βρε Μπάμπη.
Καλα σε λέει μπαμπά η Αγάπη.
Όλα τα ξέρεις.

Τώρα μου θύμισες ένα φίλο ξερόλα που μου έλεγε:
"- Μόνο πότε θα πεθάνω δεν ξέρω, και σημείωνε αυτά που σου λέω γιατί τέλος του μηνός θα σου ζητήσω τα δίδακτρα". :flipout: