Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καλα το καταφερες το καλουπωμα Σωτηρη.

Αν μερος της δουλειας μου, εκανα ενα μαστορεμα για μενα, συναρμολογησα το μοτερ, συνδεσα πλακετα και τροφοδοτησα για δοκιμη για προγραματισμο για τη συρομενη πορτα μου.
Ειχα τον ελεγκτη και απλα παρελαβα το μοτερ, οποτε ειχε δουλεια γιατι εφτιαξα εξτρα βαση να πατησει η πλακετα, ανοιξα για στυπιοθλιπτες μερικες τρυπες ακομη. Πως στο καλομπεριμενουν να μπουν 4 καλωδια επιπλεον στο πινακα για τη μεγιστη αξιοποιηση του απο 3 στυπιοθλιπτες μονο?
Και δω οικονομια οι ιταλοι.
photo uploadercertificity.com

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Απλά βάζεις δύο καλώδια σε έναν στυπιοθλιπτη.

Και όταν πεις μα καλά έτσι δεν στεγανοποιει σε κοιτάνε λίγο περίεργα αλλά επειδή δεν τους παίρνει παραδέχονται ότι έχεις δίκιο.

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ σήμερα από ένα φύλλο OSB 10 mm έφτιαξα ένα σταντ για τα εργαλεία κήπου (όχι όλα αλλά τι να κάνουμε!).
Χρησιμοποιήθηκαν επίσης γωνίες για τα ραφάκια και μερικοί γάντζοι για το κρέμασμα των λοιπών κοκοψινιών!

image hosting

πολύ όμορφο

επειδή και εγώ θέλω να φτιάξω αποθήκη για εργαλεία κήπου
βλέπω και την έχει ανοιχτή να μπαίνει αέρας σωστά?

με την υγρασία δεν έχουν θέμα τα μηχανήματα?

πολύ όμορφο

επειδή και εγώ θέλω να φτιάξω αποθήκη για εργαλεία κήπου
βλέπω και την έχει ανοιχτή να μπαίνει αέρας σωστά?

με την υγρασία δεν έχουν θέμα τα μηχανήματα?

Τόσο καιρό που τα έχω έξω δεν έχουν κάποιο θέμα.
Απλά τα αφήνω χωρίς να τα βάλω μπροστά το πολύ 3-4 μήνες.

Καθαρές καί παστρικές δουλειές Νικόλα :a0210:,κόντρα στήν υπογραφή σου :flipout:

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολυ ωραια Νικολα!

Ελπιζω να εχεις συναγερμο, security, ή εστω ενα παλετο ντοπερμαν.
Γιατι οπως τα εκθετεις εκει που τα εχεις, πις ο κεκ για καποιους επιτηδιους ειναι. Εισαγωμενους ή οχι.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολυ ωραια Νικολα!

Ελπιζω να εχεις συναγερμο, security, ή εστω ενα παλετο ντοπερμαν.
Γιατι οπως τα εκθετεις εκει που τα εχεις, πις ο κεκ για καποιους επιτηδιους ειναι. Εισαγωμενους ή οχι.

Για να μπούνε πρέπει να "πηδήξουν" μία μεγάλη πόρτα και αν παραβιάσουν ένα λουκέτο. Το σημείο είναι πολύ ανοιχτό και γύρω γύρω σπίτια , δεν πατάει κανείς.
Συν τοις άλλοις σκέφτομαι να τα καλύψω με κάτι!

Και μία ακόμα κατασκευή που την δουλεύα αρκετό καιρό.

Σκαλιστό μπωλ για σαλάτα ή φρουτιέρα (θα αξιοποιηθεί αναλόγως από τον κάτοχο).

Πρώτη φορά τέτοιου είδους κατασκευή.

Διαδικασία κατασκευής:

Πιάσιμο του κομματιού (φέτα) στον φορητό πάγκο Parkside (πολύ χρηστικός για τέτοια πράγματα.
Κατόπιν, πρόχειρο σκαρίφημα της κατοψης του μπωλ (εγώ σχεδίασα με το μυαλό μόνο).

[Για το φάγωμα χρησιμοποίησα φτερωτό δίσκο Rhodius με 40άρα κόκκωση. Το ιδανικότερο θα ήταν να χρησιμοποιήσω κάποιο δίσκο με αλυσίδα (απίστευτα πιο επικίνδυνο) ή το σύστημα της arbortech.
Με τον κλασσικό και οικονομικό τρόπο τα πάντα γύρω γεμισαν σκόνη (σε ακτίνα 8 μέτρων) ενω και εγώ έγινα κατακίτρινος (πάντα με μάσκα), ενώ το φάγωμα πήρε κοντά 1-1.30 ώρα.]

Μετά το φάγωμα σειρά είχε η δημιουργία καμπυλών. Το κατάλληλότερο εργαλείο γι αυτό ήταν η κορδέλα. Μετά από 10 λεπτά δούλεμα σχηματίστηκε το τελικό (αφηρημένο σχέδιο).
Στην συνέχεια έπεσε τρίψιμο στο εξωτερικό μέρος με το κυλινδρικό τριβείο με 80άρι και 150άρι γυαλόχαρτο.
Έπειτα πέρασα στην εξομάλυνση του εσωτερικού. Αυτή έγινε με "σκαφτήρι" χειρός και με υπομονετική χρήση κοντά μισής ώρας (χωρίς να πάρω το τέλειο αποτέλεσμα). Μετά από το εργαλείο χειρός έπεσε τρίψιμο με γυαλόχαρτα 80-120-180 (με το χέρι διότι μηχάνημα δεν μπορεί να μπει που πήρε άλλη μισή ώρα.

Αφού τρίφτηκε εσωτερικά και εξωτερικά, πλανίστηκε το κάτω μέρος για να κάθεται σωστά και μπήκε κάτω από την βρύση για να πέσει το τελικό τρίψιμο με 180-240άρι γυαλόχαρτο (στο εσωτερικό και το εξωτερικό).

Κατόπιν φινιρίστηκε με Danish Oil (100% ασφαλές για επαφή με τρόφιμα) - 1 χέρι την πρώτη μέρα και 3 χέρια την επόμενη (το ένα μετά το άλλο έως ότου δεν μπορούσε να ρουφήξει άλλο). Ανάμεσα στα χέρια έπεφτε τρίψιμο με 400άρι γυαλόχαρτο ενώ μετά το τελευταίο χέρι τρίφτηκε με 800άρι χνουδωτό γυαλόχαρτο.

Εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν: Πριονοκορδέλα, γωνιακός τροχός με φτερωτό δίσκο (40άρι), πλάνη, έκκεντρο τριβείο, σκαφτήρι (gouge)

Χρόνος ολοκλήρωσης: 5-6 ώρες

Φωτό από την διαδικασία κατασκευής και το τελικό αποτέλεσμα (γυαλιστερό λόγω βρεξίματος).

image host

Υ.Γ: Με βλέπω να πηγαίνω σε arbortech την επόμενη φορά!

Νικόλα πολλά :SFGSFGSF: :SFGSFGSF: άξιζε η κούραση στό "σκάψιμο" πού πέρασες

Ωραιοτατο φινιρισμα και εντυπωσιακα τα νερα του ξυλου. Πολυ δουλεια αλλα ομορφο αποτελεσμα!!

Σκαφτηρι ξυλου ηλεκτρικο βγαζει η proxxon και η parkside. Το parkside με λαμακια proxxon ειναι μια χαρα.
Επισης τροχακι arbotech, μιας και ανεφερες την μαρκα, παιρνει και ο γωνιακος μικρος τροχος της proxxon.

κανε ρε καμια τρύπα πρώτα να αφαιρέσεις υλικο

Για να γλυτώσω 15-20 λεπτά;

Κανείς δεν το κάνει σε αυτού του είδους τις κατασκευές απ ότι έχω δει!

Ωραιοτατο φινιρισμα και εντυπωσιακα τα νερα του ξυλου. Πολυ δουλεια αλλα ομορφο αποτελεσμα!!

Σκαφτηρι ξυλου ηλεκτρικο βγαζει η proxxon και η parkside. Το parkside με λαμακια proxxon ειναι μια χαρα.
Επισης τροχακι arbotech, μιας και ανεφερες την μαρκα, παιρνει και ο γωνιακος μικρος τροχος της proxxon.

Ευχαριστώ Μιχάλη.

Για τέτοιας έκτασης projects τα μηχανήματα που αναφέρεις δυστυχώς δεν επαρκούν και το σίγουρο είναι ότι θα χαλάσουν πολύ γρήγορα (τσέκαρε την περιγραφή του προξον για να το διαπιστώσεις).

Κι εγω δεν νομιζω να αντεξει το προξξον σε τοσο μεγαλη κατασκευη, ειδικα αν προκειται για σκληρο ξυλο. Το δικο μου το εκαψα ρουταροντας συμηδα, οποτε μετα απο αυτην την εμπειρια μου δεν θα το δοκιμαζα σε κατασκευη σαν και αυτην. Το αρμποτεκ ειναι το πιο καταλληλο, η αλλιως αν υπαρχει προσβαση σε μεγαλο τορνο.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για να γλυτώσω 15-20 λεπτά;

Κανείς δεν το κάνει σε αυτού του είδους τις κατασκευές απ ότι έχω δει!

με μεγάλα τρυπάνια φορστνερ θα το αδειαζες σε χρόνο ντε τε , γενικά χρησιμοποιούν τα τρυπάνια για σημάδι βάθους! ωραια δουλειά παντος