Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

ωραία Νίκο.
κατά την γνώμη μου έπρεπε να αφαιρέσεις υλικό με τρυπάνια φτερού, όπως είχα κάνει εγώ σε κάτι ανάλογο, ή με ρούτερ να το κατεβάζεις όσο παίρνει, αυτό με είχε βολέψει περισσότερο από τα φορστνερ, και μετά το ίσιωμα τρίψιμο με τον τροχό κλπ.

το είχαμε συζητήσει ξανά για το arbortech, είναι το ιδανικό για γρήγορο φάγωμα ξύλου και γλυπτική.

το danish πόσο σίγουρος είσαι ότι είναι safe food?

Κι εγω δεν νομιζω να αντεξει το προξξον σε τοσο μεγαλη κατασκευη, ειδικα αν προκειται για σκληρο ξυλο. Το δικο μου το εκαψα ρουταροντας συμηδα, οποτε μετα απο αυτην την εμπειρια μου δεν θα το δοκιμαζα σε κατασκευη σαν και αυτην. Το αρμποτεκ ειναι το πιο καταλληλο, η αλλιως αν υπαρχει προσβαση σε μεγαλο τορνο.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλός και ο τόρνος αλλά αυτό είναι πιο "ελεύθερο" αποτέλεσμα και πιο χειροποίητο θα έλεγα!

με μεγάλα τρυπάνια φορστνερ θα το αδειαζες σε χρόνο ντε τε , γενικά χρησιμοποιούν τα τρυπάνια για σημάδι βάθους! ωραια δουλειά παντος

Ίσως όμως έτσι να μην μου έβγαινε το ελεύθερο σχέδιο. Την άλλη φορά θα το δοκιμάσω πάντως να μου φύγει η περιέργεια!

ωραία Νίκο.
κατά την γνώμη μου έπρεπε να αφαιρέσεις υλικό με τρυπάνια φτερού, όπως είχα κάνει εγώ σε κάτι ανάλογο, ή με ρούτερ να το κατεβάζεις όσο παίρνει, αυτό με είχε βολέψει περισσότερο από τα φορστνερ, και μετά το ίσιωμα τρίψιμο με τον τροχό κλπ.

το είχαμε συζητήσει ξανά για το arbortech, είναι το ιδανικό για γρήγορο φάγωμα ξύλου και γλυπτική.

το danish πόσο σίγουρος είσαι ότι είναι safe food?

Δεν το ρίσκαρα Σώτο για να μην χάσω το ελεύθερο σχέδιο.
Ρούτερ σε τόσο βάθος και με τόσο σκληρό ξύλο, no way.

Το rustins danish oil είναι food and toy safe όπως γράφει πάνω στην συσκευασία του.

Διάβασε εδώ.

Last edited by a moderator:
Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Νίκο εγινε πολυ ωραίο και χρήσιμο το μπωλακι/σαλατιέρα
Αξίζει τα λεφτα του το arbortech για μια στο τόσο χρήση ;
Και μετά τι διάρκεια ζωής μπορει να εχει ;
Μηπως οι κοπτικές ακμές του στομώνουν γρήγορα ;
Το σκεφτόμουν κι εγω για να σκαψω ενα ογκώδη κορμό πεύκου, με διάμετρο ~60 εκ. και επαρκές ύψος για σκαμνάκι/νιπτήρα κλπ.

Sent from my iPad using Tapatalk

Last edited:

Νικο τρομερη δουλεια και πολυ ομορφο το αποτελεσμα,κανενα μηχανημα δεν μπορει να αντικαταστησει την χαρα και την δημηουργεια που δινει το χερι αλλιωσ χανεται η μαγεια τησ ξυλογλυπτικησ,το σκαρπελο που χρησιμοποιησεσ πολυ χρησιμο για τετοια δουλεια απο ελλαδα το εχεισ παρει?

Το σκεφτόμουν κι εγω για να σκαψω ενα ογκώδη κορμό πεύκου, με διάμετρο ~60 εκ. και επαρκές ύψος για σκαμνάκι/νιπτήρα κλπ.

Το arbortech, επειδή το είχα ψάξει αρκετά στο παρελθόν (όταν έψαχνα να βρω από πού θα έπαιρνα το σετ της dewalt στα κατσαβίδια), είναι το ιδανικό για τέτοιες δουλειές, είναι μεν ακριβό, αλλά είναι ποιοτικό και με αντοχή στον χρόνο.

χε χε είναι από τα εργαλεία που πρέπει να υπάρχει ένα σε κάθε περιοχή....χε χε χε

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ίσως όμως έτσι να μην μου έβγαινε το ελεύθερο σχέδιο. Την άλλη φορά θα το δοκιμάσω πάντως να μου φύγει η περιέργεια!

Ωραιο αποτελεσμα.

Αυτο που εκανες εσυ, δηλαδη μπολ, το κανουν οργανοποιοι οταν φτιαχνουν σκαφτα μπαγλαμαδακια. Μαλιστα χρησιμοποιουν κυκλικη ρασπα σε δραπανο για πιο γρηγορα καποιοι αλλα σχεδον παντα μονο σκαρπελο...ΑΝ και καποιοι γλυκοκοιταζουν και αυτο... https://webshop.nordtrade.nl/orbicut/orbicut-20

Σε μεγαλα project ομως πχ κιθαρες πεφτει πρωτα κολωνατο και μετα αδειασμα με το ρουτερ.
20130423-004156.jpg

Νικολα πολυ καλο αποτελεσμα μπραβο σου...
Τεχνικά ΙΣΩΣ (δεν ξερω δεν εχω κανει ποτε αντιστοιχο προτζεκτ) να μπορουσες να βρεις ποιο ευκολους τροπους για να το κανεις...κατι θα σκεφτεις μεχρι να φτιαξεις το επομενο...

Οπως και να εχει το αποτελεσμα ειναι αριστο...μπραβο σου...

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Το arbortech, επειδή το είχα ψάξει αρκετά στο παρελθόν (όταν έψαχνα να βρω από πού θα έπαιρνα το σετ της dewalt στα κατσαβίδια), είναι το ιδανικό για τέτοιες δουλειές, είναι μεν ακριβό, αλλά είναι ποιοτικό και με αντοχή στον χρόνο.

χε χε είναι από τα εργαλεία που πρέπει να υπάρχει ένα σε κάθε περιοχή....χε χε χε
Φίλε συμφωνώ αλλά τσουζει η τιμή του και κατά τη γνώμη μου, δεν θα βγάλει ποτέ τα λεφτά του.

Sent from my C6833 using Tapatalk

Ευχαριστώ.

Εγώ με δίσκο 40άρι το έκανα αλλά θα ήταν πολύ καλό να είχα το arbortech.
Τα αξίζει αν κάνεις κάμποσα και όσο για την διάρκεια ζωής έχω δει ότι αντέχει πάρα πολύ και συν τοις άλλοις τα δόντια του μπορούν να τροχιστούν.

Νικο τρομερη δουλεια και πολυ ομορφο το αποτελεσμα,κανενα μηχανημα δεν μπορει να αντικαταστησει την χαρα και την δημηουργεια που δινει το χερι αλλιωσ χανεται η μαγεια τησ ξυλογλυπτικησ,το σκαρπελο που χρησιμοποιησεσ πολυ χρησιμο για τετοια δουλεια απο ελλαδα το εχεισ παρει?

Ευχαριστώ Κυριάκο.
Έτσι είναι.

Το σκαρπέλο το πήρα από το Dictum: https://www.dictum.com/en/tools/woo...ulpting-tools/700935/pfeil-scorp-gouge-size-1

Ωραίο βγήκε!
Νίκο με φορστνερ σκέψου τα πριονιδια που θα έβγαιναν και θα έπεφταν δίπλα, τώρα έγιναν σκόνη σε όλο το δωμάτιο.

Ευχαριστώ Κυρ. Εννοείται ότι το έτριψα έξω... :p
Θα μπορούσα να φαω τα χοντρά με το ρούτερ αλλά σε αυτού του είδους τις κατασκευές το φάγωμα είναι το εύκολο κομμάτι. Το τρίψιμο και το σκάψιμο με το σκαρπέλο είναι το πραγματικό πρόβλημα! ;)

Νικολα πολυ καλο αποτελεσμα μπραβο σου...
Τεχνικά ΙΣΩΣ (δεν ξερω δεν εχω κανει ποτε αντιστοιχο προτζεκτ) να μπορουσες να βρεις ποιο ευκολους τροπους για να το κανεις...κατι θα σκεφτεις μεχρι να φτιαξεις το επομενο...

Οπως και να εχει το αποτελεσμα ειναι αριστο...μπραβο σου...

Ευχαριστώ. Μαθαίνοντας και κάνοντας! :)

Φίλε συμφωνώ αλλά τσουζει η τιμή του και κατά τη γνώμη μου, δεν θα βγάλει ποτέ τα λεφτά του.

Sent from my C6833 using Tapatalk

Αν τα κάνεις δωράκια και βγάζεις υποχρεώσεις θα τα βγάλει και θα τα παραβγάλει αν μου επιτρέπεις! ;)

Kαι το post που ήθελα να ανεβάσω... (δεν είναι δα και τίποτα σπουδαίο...)

Θήκη για Lboxx από EVA foam:
20170517_203657.jpg
20170517_203744.jpg

Παρεπιπτόντως το ανέβασμα φωτό από κινητό δεν μου το επιτρέπει ούτε στην μορφή ιστοσελίδας...
Δεν ξέρω μήπως κάνω κάτι λάθος...

Καλημέρα!
Που το βρίσκουμε αυτό το EVA foam;

Καλημέρα!
Που το βρίσκουμε αυτό το EVA foam;

Jumbo
Μαύρο - 9,90 euro και έχει πάχος 1,2cm (είναι λίγο σκληρό και κόβεται με κοπίδι ή νυστέρι)
Μπλέ - 4,99 euro και έχει πάχος 0,8cm (είναι αρκετά μαλακό και κόβεται με κοπίδι ή ψαλίδι)

Μπορείς να το βρείς και σε καταστήματα με είδη γυμναστικής αλλά είναι αρκετά πιο ακριβό.

Jumbo
Μαύρο - 9,90 euro και έχει πάχος 1,2cm (είναι λίγο σκληρό και κόβεται με κοπίδι ή νυστέρι)
Μπλέ - 4,99 euro και έχει πάχος 0,8cm (είναι αρκετά μαλακό και κόβεται με κοπίδι ή ψαλίδι)

Μπορείς να το βρείς και σε καταστήματα με είδη γυμναστικής αλλά είναι αρκετά πιο ακριβό.

Αααα!!!! Τα καλομαθαίνεις τα εργαλεία σου...με γυμναστική!!! :tongue::tongue::tongue:

Jumbo

Μαύρο
https://www.e-jumbo.gr/paichnidia-a...peda-tapites/tapitas-plastikos-1.80x1_161499/

Το μπλέ δε το βρίσκω online....

Εκτός κι αν είναι αυτό
https://www.e-jumbo.gr/paichnidia-a...astikis/ypostroma-foam-siel-180x50x0.8_79399/

ναι αυτό είναι, έκανα λάθος στην τιμή, ζητώ συγγνώμη.

View attachment 141133

Παρεπιπτόντως το ανέβασμα φωτό από κινητό δεν μου το επιτρέπει ούτε στην μορφή ιστοσελίδας...
Δεν ξέρω μήπως κάνω κάτι λάθος...

Του δινεις το url της φωτογραφιας?

Κυριάκο αν εννοείς εμένα, το δίνω για τους υπόλοιπους, όχι για τον Σαράντη που το έχει πάρει ήδη...!

edit: sorry τώρα είδα για το πρόβλημα που έχει ο Σαράντης να ανεβάσει φώτο...!

Έφτιαξα σήμερα ένα πρόχειρο ντουλάπι στο ταβάνι από osb για τα γυλοχαρτα.
Πολύ βολικό. Με βλέπω να γεμίζω όλη την οροφή!!
e3cb80af133baf32a8e40bc4b6b5a95e.jpg
fda838a02799cd845f06e90d04212efa.jpg

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk