Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Επισκευές, Μερεμέτια, ανακαινίσεις κλπ.

Ρε παιδιά όταν τελειωνετε το βαψιμο τα ρολα μετα το πλύσιμο πως τα αποθηκεύετε για την επομένη φορά??

Ρε παιδιά όταν τελειωνετε το βαψιμο τα ρολα μετα το πλύσιμο πως τα αποθηκεύετε για την επομένη φορά??

Βαγγέλη τά ρολά γιά πλαστικό χρώμα τά πλένω μέ νερό καί τά αφήνω νά στεγνώσουν,καί μετά τά βάζω μέσα σέ μιά σακκούλα καί αποθήκευση.
Τα ρολά γιά βερνίκια διαλύτου - λαδομπογιές τά πετάω στά σκουπίδια μετά τήν χρήση,εξάλου είναι φτηνά καί άν βάλεις τό νέφτι καί τόν κόπο να κάτσω νά τά καθαρίσω δέν αξίζει τόν κόπο.

Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, ανακαινίσεις κλπ.

Τον κύλινδρο όταν αυτός είναι λερωμένος από πλαστικό χρώμα & είναι φρέσκος (μόλις δηλαδή έχει τελειώσει την δουλειά του στον τοίχο), τον ξεπλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό, καλό τρίψιμο με τα δάχτυλα σαν να λούζεσαι & μετά με λίγο υγρό σαπούνι πιάτων ένα καλό ξέβγαλμα.Στο τέλος οπωσδήποτε 2 - 3 δυνατές κυλινδρισιές σε έναν στεγνό & καθαρό τοίχο έτσι ώστε να ρολλάρει αρκετά & να μην σου κρατήσει υγρασία. Μετά κρέμασμα κάπου ψηλά μέχρι την επόμενη χρήση. Για τις σκόνες & αφού πρώτα έχει στεγνώσει καλά, δεν είναι κακό να του βάλεις & μια σακούλα στην επιφάνεια του κυλινδρικού κομματιού & να την δέσεις πίσω στην λαβή του.Όταν ο κύλινδρος είναι από ελαιόχρωμα & θα τον ξανά χρησιμοποιήσεις σύντομα ΜΗΝ τον πετάξεις. Ειδικά αν τον έχεις πληρώσει & ακριβά. Κάποτε θυμάμαι η Rollex ήταν πολύ καλή εταιρεία με κυλίνδρους, προ Praktiker & Leroy εποχής. Μπορείς να τον στραγγίξεις στην σκαφούλα σου ή με το πινέλο σου από το χρώμα που έχει μείνει επάνω του & να του τυλίξεις μια νάιλον σακούλα στην κυλινδρική επιφάνεια του & να τον βυθίσεις μέσα σε ένα δοχείο με νερό. Για 5-6 ημέρες δεν θα πάθει απολύτως τίποτα, αρκεί να είναι συνέχεια μέσα στο νερό. Μετά του βγάζεις την νάιλον σακούλα, τον τινάζεις για να φύγουν τα νερά & είσαι έτοιμος για χρήση. Μπορείς επίσης τους κυλίνδρους από ελαιόχρωμα (αλλά & τα πινέλα) να τα διατηρήσεις σε καλή κατάσταση για πολύ - πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αν τα έχεις μόνιμα βυθισμένα σε ένα δοχείο με καθαρό λάδι (λάδι μηχανής κάτι φθηνό όχι ακριβό). Πάλι τυλιγμένα σε μια νάιλον σακούλα έτσι ώστε να μην λερώνονται & μεταξύ τους.

Εγώ πάλι όταν βρίσκω λίγο χρόνο το προχωράω το μπανάκι. Εύκολο είναι όταν πάρεις την ......ευθεία.

Ραδιάκι, ταπεινό κολατσιό στο τούβλο επάνω (αλά παλαιά) & χωρίς την πίεση της .......φάμπρικας.

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, ανακαινίσεις κλπ.

Οι λάσπες οι πολλές τελείωσαν. Τώρα γίνονται καλλιτεχνικές εργασίες.
Σου βρήκα κι ένα ωραίο μπλουζάκι για την δουλειά...
b0dfbd8175567fa537dabe1fe82dccbb.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραιες συμβουλες παπουκο!
Ο κοφτης sigma loriginal?

Ωραιες Συμβουλές!!το μπανακι..... το βλέπω μπαναρα στο τέλος!!

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, ανακαινίσεις κλπ.

Που είναι η φόρμα;

O Kώστας έχει βάλει τόν μάστορα νά τραβήξει φωτογραφία,καί ο παππούς είναι ο επιθεωρητής Κάλαχαν. :flipout:

Τι αργά ρε κουμπάρε, πλάκα κάνεις;
Τέλειο έγινε! :SFGSFGSF:

Μπήκε & η καινούργια μπαλκονόπορτα με το ηλεκτρικό ρολό στο δωμάτιο (Αλουμινάς εκεί - δεν το έχω με τίποτα αυτό).

Έτοιμη & η ηλεκτρολογική εγκατάσταση για το άνοιξε/κλείσε του ρολού & νέα πρίζα, μιας & σκάφτηκε το σημείο (Παππούς - το έχω αυτό).

Θα ακολουθήσει κάλυψη του κενού στο επάνω μέρος της μπαλκονόπορτας με γυψοσανίδα & τα όποια στοκαρίσματα (Παππούς - το έχω αυτό).

Ξηλώθηκαν τα παλιά σοβατεπί & περάστηκε κοκκινωπό χαλαζιακό ακρυλικό αστάρι πρόσφυσης πλακιδίων στο υφιστάμενο δάπεδο & τώρα που πήραμε φόρα θα στρωθεί με πλακάκι (απομίμηση ξύλου) μέσα στο Σαβ/κο το δωμάτιο.
Πλακάκια από την Porcelana. Κόλλες πλακιδίων από το Praktiker (Isomat) σε πολύ καλή προσφορά με extra υλικό.
Για να δούμε τι θα δούμε.......

http://www.thrakon.gr/application_category/plakostrosi/

http://www.thrakon.gr/application/kollisi-plakidion-se-ifistameno-plakaki/

Παππου αντιστοιχα κενα τα εχω κλεισει με φελιζολ. Εκοψα τεμαχια οσο η τρυπα τα σφηνωσα ( ενα ανα τρυπα φυσικα) στοκαρισα με πλεγμα ψιλο και σοβαδακιμαπο πανω. Στεκουν αγερωχα εδω και χρονια. Ουτε σκελετους ουτε γυψοσανιδες, πιο γρηγορα και οικονομια μιας και ειχα φελιζολ, κολλα πλεγμα και σοβα.

Παππου αντιστοιχα κενα τα εχω κλεισει με φελιζολ. Εκοψα τεμαχια οσο η τρυπα τα σφηνωσα ( ενα ανα τρυπα φυσικα) στοκαρισα με πλεγμα ψιλο και σοβαδακιμαπο πανω. Στεκουν αγερωχα εδω και χρονια. Ουτε σκελετους ουτε γυψοσανιδες, πιο γρηγορα και οικονομια μιας και ειχα φελιζολ, κολλα πλεγμα και σοβα.

Nek σε ευχαριστώ.
Έχω έτοιμα ρετάλια γυψοσανίδας & ο Αλουμινάς λόγω οριακών καταστάσεων (διαστάσεων) δεν με αφήνει να τρυπήσω ή να ακουμπήσω πολύ στο κουτί του.
θα βρεθεί η βέλτιστη λύση όπως πάντα !!! -bye- :flipout:

Στην ευθεία καλά τα πάμε !!!!

Last edited by a moderator: