Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

[QUOTE=Χιωτης;

Πολύ καλή δουλειά Μιχάλη, εγώ δεν θα το αποφάσιζα με τίποτα να το κάνω λόγω ύψους και ας ανέβαινα κάποτε στα άλμπουρα των καραβιών.

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπράβο Μιχάλη...!!!
Καλή πατέντα....!!
Δεν έχει σημασία πως και με πιο τρόπο έχει γίνει αρκεί να είναι πάλι λειτουργική...

Ευχαριστω πολυ συναδελφοι!

Γιαννη εχεις δικιο για το υψος.
Το πιο δυσκολο σημειο ηταν κυριως η αφαιρεση του παλιου πειρου (dremel/ποντα), αλλα και το βιδωμα το νεου, καθως επρεπε να χρησιμοποιησω και τα δυο χερια χωρις να κραταω τη σκαλα.
Να πω βεβαια οτι την σκαλα (8+1 σκαλια) την κρατουσε συνεχως ο πατερας μου καθως το σημειο επισκευης ηταν αρκετα ψηλα και το κεντρο βαρους ανεβαινε επικινδυνα..

Κάθε εργασία όσο και επικυνδινη και να είναι άμα περνιουνται τα σωστά μέτρα ασφαλείας και ότι γίνεται γίνεται με ήρεμο και σωστό τρόπο δεν υπάρχει θεμα...
Θεωρώ Μιχάλη ότι ναι μεν είναι παρακυνδινεμενα να γίνονται τέτοιες δουλειές αλλά από την άλλη ο τρόπος παίζει σημαντικό ρόλο...άσε δε που η δική σου ψυχική και σωματική ηρεμία ακόμη είναι σε πολύ καλά επίπεδα περισσότερο και μικρότερων ηλικιών...!!!
Πάει και αυτό...

Καλησπερα μαστορες.
Εχω ενα θεμα με τα μπαλκονια, ιδιαιτερα το ενα. Φαινεται σαν ....να γκρεμιζονται, στις ακρες, εκει που ενωνονται στο πλαι με τον τοιχο. Φοβαμαι και λιγο, μηπως ειναι οντως σοβαρο και εχουμε ιστοριες, αλλα κυριως θελω να το μερεμετισω λιγο. Σημειωτεον, το σπιτι ειναι νοικιασμενο, οποτε δεν ειμαι και για να φερνω...μπουλντοζες.
Λεω να κανω τα εξης:
Να σκαψω λιγο (με φειδω) με ενα καλεμακι, να φυγουν τα σαθρα.
Μετα, αν βρω σιδερα (που μαλλον θα βρω), να σταξω, ή βαψω αν περναει, με ενα αντιδιαβρωτικο μπετοβεργας που εχω. Για προστασια, αλλα και για να πιασει καλυτερα το τσιμεντο.
Μετα, να ετοιμασω λιγο τσιμεντακι (ή σοβα; ), μαζι με adiplast και να το γεμισω (ενα θεμα ειναι πως να φτιαξω "καλουπακι" για να παρει το σωστο σχημα).
Στο τελος ενα λεπτο στρωμα στοκαρισμα.
Και βαψιμο, με ενα παρομοιο χρωμα, περιμενοντας ποτε θα βαφτει γενικα η ποκυκατοικια εξωτερικα.
Τι λετε;
f826c2826c76e819545ed5c5221fb436.jpg
b81090e1f89443cf8e64b14e0abe9898.jpg
a6a0b36bda7464d535728d3c9bf6a3d3.jpg
367f2f08476111f0e30eaa7afd3af576.jpg
fb3a977157497c43ae25011790627c92.jpg

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αγγελε οτι και να κανεις σε εκεινο το σημειο θα γινει προσωρινα...και θα εξηγησω παρακατω....
Αλλα μπορεις προς ωρα να κανεις το εξης:
Aνοιξε καλα την ρωγμη,περασε με ravinex η adiplast ολο το σημειο και περνα πρωτα μια σιλικονη(πολυρεθανικη εγω βαζω αλλα μπορεις να βαλεις και ακρυλικη) ωστε να μην ανοιξει ευκολα παλι η ρωγμη...εποιτα κλειστο με κολλα πλακιδιων η σοβα με 2-3 στρωσεις και με ενα πατοχαρτο 60 η 80 grid τριψτο να εθει στην ευθεια καθως καλουπι για αυτο δυσκολα να φτιαχτει....μετα περνας ασταρι και χρωμα...

..και εξηγω το προσωρινο..
Το κομματι απο την ρωγμη και προς το τοιχο ηταν κενο και εχει γεμιστει ωστε να ερθει προσωπο με το τοιχιο... και αυτο γιατι εκει που ειναι το τσιγαρο(τι το θες βρε συ ;) )ειναι μαλλον μπετο και το υπολοιπο μεχρι τον τοιχο,3-4 ποντους εαν το βλεπω καλα,ειναι γεμισμενο με λασπη...παντα εκει λοιπον θα σκαει...

Ευχαριστω Κωστη.
Καλα νεα και κακα νεα, αν καταλαβα καλα αυτα που λες: Αφενος δεν τιθεται θεμα "δομικο", αφου ετσι κι αλλιως λασπη ειναι εκει και οχι μπετο. Αφετερου, ομως, δεν προκειται να δεσει ποτε αυτο με το μπετο διπλα. Σωστα;
Αρα λες πρωτα σιλικονη και μετα σοβα ε; Λογω καλυτερης ελαστικοτητας της σιλικονης; Αλλα, πως θα γινει να καταφερω να βαλω σιλικονη μονο στα τοιχωματα και μετα να γεμισω με σοβα;
Επισης, γιατι καλυτερα σοβας και οχι τσιμεντο (ινοπλοσμενο, με προσθετα κτλ, που εχω);
Τελος, αν ειναι ετσι, δεν θα βρω σιδερα, βεβαια. Αλλα ΑΝ βρω (π.χ. στην ακρη), να προσπαθησω να βαλω λιγο feroseal πρωτα;

Πρώτα σιλικόνη όπως είπες για την ελαστικότητα μονο στην ρωγμη με την βοηθεια πιστολιου και αφου στεγνωσει καλα εποιτα σοβά γιατί έχει περισσότερες ανοχές από το τσιμέντο που γίνεται πολύ σκληρότερο μηχανικά και οι συστολές διαστολες θα το ριγματωσουν γρήγορα.
Σιδερα οντως δεν χρειαζονται.. .

Καλησπερες.. Σε έναν χώρο που έχουν να γίνουν διαφορα, λίγο ξύσιμο στο ταβάνι, Βάψιμο και γενικά βαψιματα, και στο τέλος το παρκε από μάστορα, χρειάζεται να καλύψω το πάτωμα; Δεν εννοώ να τα αφήσω να στάζουν όλα κλπ.. Ο πατωματζης θα καθαρίσει εννοώ αν έχει μπει στο πάτωμα πούδρα από τα τριψιματα;

Για το μπαλκόνι mastroxalastis ας το δει & ένας μηχανικός ή ακόμα καλύτερα ο μηχανικός του έργου.

Καλησπερες.. Σε έναν χώρο που έχουν να γίνουν διαφορα, λίγο ξύσιμο στο ταβάνι, Βάψιμο και γενικά βαψιματα, και στο τέλος το παρκε από μάστορα, χρειάζεται να καλύψω το πάτωμα; Δεν εννοώ να τα αφήσω να στάζουν όλα κλπ.. Ο πατωματζης θα καθαρίσει εννοώ αν έχει μπει στο πάτωμα πούδρα από τα τριψιματα;
Εξαρτάται τι δουλειά θα κάνει ο πατωματζης...Εάν είναι να το φρεσκαρει θέλει οπωσδηποτε να το καλύψεις...Εάν είναι να γίνει εξ αρχής με όλα τα νούμερα φαγωμα δεν θέλει τίποτα...

Για το μπαλκόνι mastroxalastis ας το δει & ένας μηχανικός ή ακόμα καλύτερα ο μηχανικός του έργου.

Νομίζω ότι είναι υπερβολή να φτάσει σε κάτι τέτοιο.. .Φυσικά εαν δεν γνωρίζεις πολλά μπορούν να περάσουν από το μυαλό σου..

Μια επίβλεψη μηχανικού θα την πληρώσει κάνα 30αρη 40αρη..θα ακούσει πράγματα που δεν θα καταλάβει.... για ένα σπίτι που νοικιάζει και θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να ενδιαφερθει...

Εγώ είπα την γνώμη μου....φυσικα υπάρχουν και άλλοι τρόποι επισκευής αλλά προσωπικα τους θεωρώ ανουσιους και υπερβολικούς.

Last edited by a moderator:
Καλημερες, επομενο project στο χωριο δημιουργια wc σε δωματιακι του σπιτιου που ειναι αχρειαστο πλεον !

Stay tuned