Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Ναι εχει λογικη...θα διομορφωσεις το χωρο καλυτερα....τωρα οσο αφορα το γκρεμισμα μονο εαν δοκιμασεις θα δεις τι γινεται...
Θα δοκιμάσω σε μια γωνιά της και δω ότι βρίσκω σίδερο θα το παρατήσω... Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αριστερά δεξιά μήπως έχει τούβλο;
Στο σπίτι μας είναι σαν σενάζ-πλάκα "μονοκόμματο" σε δυο δωμάτια.

Θα δοκιμάσω σε μια γωνιά της και δω ότι βρίσκω σίδερο θα το παρατήσω... Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Εγώ πάντως θα έβρισκα ένα μάστορα με τροχό να το κόψει με διαμαντόδισκο.
Θα δημιουργήσει μικρότερο μερεμέτι και θα τελειώσει πολύ πιο γρήγορα.

Σκόνη θα κάνει βέβαια αλλά μπορείς να τον απομονώσεις με ναύλον.

Λέω άλλο μάστορα γιατί θα χρειαστείς τον μεγάλο τροχό και τον δίσκο και μάσκα και γυαλιά και ωτοασπίδες και θα γίνεις και άσπρος :)

Με εναν ανιχνευτη ρευματος μπορεις να δεις εαν υπαρχει μεταλλο (μπετοβεργες) μεσα στο χωρισμα.

Κανένα από τα δύο δεν είναι για εξωτερικους χωρους και αυτό το καταλαβαίνεις από την αραίωση...Για μέσα ναι υπό προϋποθέσεις..
Προσωπικά το πρώτο το έχω χρησιμοποιήσει και έχει μια ινοπνευματη απόχρωση και δεν εισχωρεί σε βάθος σαν ασταρι...κάνει φιλμ...Ότι χειρότερο για τους τοιχους/μερεμέτια....
Το δεύτερο δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά μου φτάνει και μου περισσεύει η αραίωση που αναφέρει.

Πάρε της Vite η της Vechro που αραιωνεται 1/3 Η 1/4 αναλόγως το τοιχίο...

Κώστα στο χρωματοπωλειο μου είπαν ότι το multi κάνει φιλμ.. Και ότι το "απλό" που είναι σε μπιτονι, εμποτιζει.. 🙄

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Λέω άλλο μάστορα γιατί θα χρειαστείς τον μεγάλο τροχό και τον δίσκο και μάσκα και γυαλιά και ωτοασπίδες και θα γίνεις και άσπρος :)
Θαψτον κιολλας στη βαση της ντουλαπας, δεν θα φαινεται με τη σκονη :flipout:

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Για να κανει δουλέια θελει τετοιον κοφτη...
https://www.iordanidistools.gr/eshop/bulle-ecf-350-63448
Εκτος οτι ειναι αδυνατον μεσα σε τετοιον μικρο χωρο να χειριστεις τετοιο εργαλειο η σκονη που θα βγει ακομη και εαν κανει διαβροχη του μερους θα ειναι τοση που δεν θα βλεπει και δεν θα αναπνευει ο καθενας μεσα σε τοσο μικρο χωρο...!!!
Ουτε ναιλον ουτε τιποτα δεν σε σωζει....!!!!
Προτεινω τρυπες σε γωνιες σε πέριμετρο 15-20 εκατοστων για να διαπυστωθει τα ποσα σιδερα υπαρχουν σε αυτην την μικρη πλακα...

Κώστα στο χρωματοπωλειο μου είπαν ότι το multi κάνει φιλμ.. Και ότι το "απλό" που είναι σε μπιτονι, εμποτιζει.. ο™„

..και το απλο κανει φιλμ....αραιωση ενα προς ενα δεν μπορει να ισχωρησει οσο πρεπει...αυτο σου εξηγησα και πριν...

Προτεινω αυτα τα δυο και για μεσα και για εξω...με αριστα και συγουρα αποτελεσματα..το πρωτο με κλειστα τα ματια...!!!

https://www.vitex.gr/Product/26/40/ASTARI-AKRYLIKO-100-/
https://spanias.com/building-and-painting/paints/primers/water-based-acrylic-primer-7982

Στις ιδιες περιπτωσεις χρησιμοποιουνται απλως θεωρω οτι το θεμα ειναι εμπορικης καταναλωσης....

Καποτε πριν απο χρονια σε σεμιναριο της Vivechrom ερωτηθει επανηλημενα ο συντονηστης του εν λογωου σεμιναριου τι επιπεδα προσφυσης εχουν τα συγκεκριμενα ασταρια σε σχεση με τα αλλα και απαντηση εξακριβωμενη η εμπειρεστατομενη δεν πειραν 25-30 ατομα του σεμιναριου....επεμενε οτι το φιλμ δεν ειναι προβλημα στο τοιχιο και οτι δεν υπαρχει προβλημα με οποιοδηποτε πλαστικο η ακρυλικο εφαρμοστει απο πανω του με το εν λογω ασταρι(τοτε υπηρχε μονο το μπετονι)...

To κομπρεσέρ είναι καλύτερη ιδέα?

Για αυτό υπάρχουν οι εργάτες.
Τους πληρώνεις και κάνουν τις βρώμικες δουλειές τις οποίες ψάχνουν για να ζήσουν.
Υπάρχουν μέτρα προστασίας για να μήν πάθει κάτι.

Κομπρεσέρ σε παλιό σπίτι για να σπάσει πλάκα εγώ δε θα έβαζα.

Με εναν ανιχνευτη ρευματος μπορεις να δεις εαν υπαρχει μεταλλο (μπετοβεργες) μεσα στο χωρισμα.
Έβαλα έναν ανιχνευτή και μου έπιασε σίγουρα σε δύο σημεία. Θα δοκιμάσω να τρυπήσω σε κάποια σημεία να δω τι παίζει.

Στις ιδιες περιπτωσεις χρησιμοποιουνται απλως θεωρω οτι το θεμα ειναι εμπορικης καταναλωσης....

Καποτε πριν απο χρονια σε σεμιναριο της Vivechrom ερωτηθει επανηλημενα ο συντονηστης του εν λογωου σεμιναριου τι επιπεδα προσφυσης εχουν τα συγκεκριμενα ασταρια σε σχεση με τα αλλα και απαντηση εξακριβωμενη η εμπειρεστατομενη δεν πειραν 25-30 ατομα του σεμιναριου....επεμενε οτι το φιλμ δεν ειναι προβλημα στο τοιχιο και οτι δεν υπαρχει προβλημα με οποιοδηποτε πλαστικο η ακρυλικο εφαρμοστει απο πανω του με το εν λογω ασταρι(τοτε υπηρχε μονο το μπετονι)...

Μάλιστα. . Εγώ το πήρα για πιο καλο και να είμαι και καλυμμένος μέσα έξω.. 🙄
Να πάω να το αλλάξω; με έβαλες σε σκέψεις.. Ή απλά να πέσω σε αραίωση.. ; Το ποσό αραίωσης του vivedur και του Vitex είναι μέρα με τη νύχτα.. 100% λέει το vivedur
(5λ μπετόνι πήρα)

To κομπρεσέρ είναι καλύτερη ιδέα?

Για αυτό υπάρχουν οι εργάτες.
Τους πληρώνεις και κάνουν τις βρώμικες δουλειές τις οποίες ψάχνουν για να ζήσουν.
Υπάρχουν μέτρα προστασίας για να μήν πάθει κάτι.

Κομπρεσέρ σε παλιό σπίτι για να σπάσει πλάκα εγώ δε θα έβαζα.

Με κομπρεσερ ουτως αλλιως θα γινει η ολη δουλεια...δεν συζυταμε γαι σπασιμο πλακας μπετου χωρις αυτο...δεν υφισταται αλλη περιπτωση να το πετυχεις...και το αναφερω με τα λογου γνωσεως...

Στο ζητημα των εργατων θα συμφωνησω...αμα δεν γνωριζεις τι και πως και θεωρεις χαμαλικι την ολη φαση την δινεις σε καποιον να το κανει να βγαλει και το ψωμι του...γιατι αμα δεν γνωριζεις μπορει να αποβει και επικυνδινο...

Μάλιστα. . Εγώ το πήρα για πιο καλο και να είμαι και καλυμμένος μέσα έξω.. ο™„
Να πάω να το αλλάξω; με έβαλες σε σκέψεις.. Ή απλά να πέσω σε αραίωση.. ; Το ποσό αραίωσης του vivedur και του Vitex είναι μέρα με τη νύχτα.. 100% λέει το vivedur
(5λ μπετόνι πήρα)

Το συγκεκριμενο δεν περνει παραπανω αραιωση θα χαλασει η συνθεση του....το εχουν προβλεψει αυτο οι φωστηρες τις vivechrom....!!!

Τωρα αμα θες να το αλλαξεις ειναι στο δικο σου χερι...εγω σου εδωσα κατευθυνση του τι κανει τι...

Δεν ξερω αν ειναι σεναζι (που εχει λογο υπαρξης) ή κατι αλλο, παντως εγω θα φοβομουν να γκρεμισω μπετον αρμε, μεσα σε σπιτι.
Τουλαχιστον, αν δεν κοιταξει πρωτα τα σχεδια και το σημειο καποιος ειδικος.

Δεν εμπαινε σε εκεινο το σημειο η πλανη, δεν ειναι επιπεδο (Γ) και δεν χωρουσε να παει ακρη ακρη. Εαν ηταν η κατω μερια της πορτας, δεν θα υπηρχε προβ.ημα.

Δηλαδή θές να μου πείς οτι στα εργαλεία τα δικά σου και - κυρίως - του πατέρα σου δεν υπήρχε ένα γκινόσο;

Με κομπρεσερ ουτως αλλιως θα γινει η ολη δουλεια...δεν συζυταμε γαι σπασιμο πλακας μπετου χωρις αυτο...δεν υφισταται αλλη περιπτωση να το πετυχεις...και το αναφερω με τα λογου γνωσεως...

Στο ζητημα των εργατων θα συμφωνησω...αμα δεν γνωριζεις τι και πως και θεωρεις χαμαλικι την ολη φαση την δινεις σε καποιον να το κανει να βγαλει και το ψωμι του...γιατι αμα δεν γνωριζεις μπορει να αποβει και επικυνδινο...

Το συγκεκριμενο δεν περνει παραπανω αραιωση θα χαλασει η συνθεση του....το εχουν προβλεψει αυτο οι φωστηρες τις vivechrom....!!!

Τωρα αμα θες να το αλλαξεις ειναι στο δικο σου χερι...εγω σου εδωσα κατευθυνση του τι κανει τι...

Καλώς Κώστα σε ευχαριστώ πολύ

Δεν ξερω αν ειναι σεναζι (που εχει λογο υπαρξης) ή κατι αλλο, παντως εγω θα φοβομουν να γκρεμισω μπετον αρμε, μεσα σε σπιτι.
Τουλαχιστον, αν δεν κοιταξει πρωτα τα σχεδια και το σημειο καποιος ειδικος.

Αναφερα πιο πριν οτι πρεπει να τσεκαρει που και ποσα σιδερα μπορει να βρει...δεν θα σκαψει ετσι στο δοξα πατρι....αλλα αφου αποφασισει μετα οτι μπορει και θα πρεπει να το γκρεμισει πως αλλιως θα το κανει...;ξερετε αλλον τροπο που θα σπασει αυτο...;γιατι εγω προσωπικα εχοντας δει και κανει απο αλλους αλλον τροπο δεν γνωριζω....

Αν ήταν σε κανένα γιαπί ή/και σε πιο ανοιχτό μέρος, το 2ο βίντεο είναι η συνηθισμένη λύση για σχετικά μικρά κομμάτια.

Το νερό και οι "λάσπη" όμως που θα βγει είναι πάρα πολύ, δεν θα προλαβαίνει να το μαζεύει (μην έχει και τίποτα ξύλινα πατώματα κτλ). Αλλά ακόμη και έτσι εκεί μέσα είναι πολύ στενά.
Αν αρχίσει το σπάσιμο πάλι, άσε που θα τα παίξει η οικοδομή, θα γίνει και χαμός με την σκόνη, υπάρχει και περίπτωση ατυχήματος, ακόμη και σε άσχημο σενάριο να πέσει όλο το επάνω μέρος μέχρι το ταβάνι.

Οι πλάκες αυτές όπως και στα μπάνια είναι τραγικές από πολλές απόψεις (και προσωπικά δεν θα ήθελα και να είμαι από κάτω τους σε κανένα καλό σεισμό)
Τόσο φασαρία που θα προκύψει στο δικό μου σπίτι αν δεν ήταν ακατοίκητη μονοκατοικία δεν θα το τολμούσα. Θα άλλαζα μόνο τις πόρτες.

Αν είναι να κάνει την δουλειά άλλος (αν το αποφασίσει) θα πρότεινα επαγγελματίες να το εκτιμήσουν που όμως κάποιος θα τους συστήσει, και δεν θα φώναζα "όποιον" απλά έλεγε που μπορεί να το γκρεμίσει αν δεν τον γνώριζα.

Γνωρίζω σοβαρό συνεργείο που θα φύγει και θα είναι όλα σκουπισμένα αλλά είναι...στα Γιάννενα...

Re: Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Δηλαδή θές να μου πείς οτι στα εργαλεία τα δικά σου και - κυρίως - του πατέρα σου δεν υπήρχε ένα γκινόσο;

Η δουλεια πανω στη σκαλα γινοταν ανετα και γρηγορα με το ενα χερι με το πολυεργαλειο μπαταριας και το bit της ρασπας.

Aπο τη στιγμη που δεν εκανε η πλανη της Bosch, το Dremel ηταν το καλυτερο επομενο παιχνιδι :)