Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Νομίζω ότι με το θέμα γκρέμισμα του φίλου έχει δωθει αρκετή έκταση στο πως θα γίνει ενώ μιλάμε για εσωτερικό ενδιάμεσο ντουλάπας που χωρίζει τον χώρο από τα κατω με τα πάνω φυλλα...ουσιαστικά μιλάμε πανω κατω για μια διάσταση 60 ποντους βάθος και 1 μέτρο πλάτος....μικρό κομματι( τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομενα)...
Οπου το σημείο κατά την οποία εμπειρία μου δεν είναι ούτε συνδετικό πλάκας σπιτιού,ούτε κολωνας και ενδεχόμενος ούτε,με μια επιφυλαξη,δοκαριου...Αλλά είπαμε θα τσεκαριστει πρώτα..

Το θέμα σκόνης θεωρώ ότι είναι δεδομένο....εξάλλου ο άνθρωπος ανέφερε ο ότι θα κάνει μια μικρή ανακαίνιση και φαντάζομαι ότι αυτό θα είναι ένα μέρος της...επεισης το θέμα των προφυλαξεων τόσο κυρίως της σωματικής ακαιρεωτητας ενός ανθρώπου όσο και του δαπέδου υπάρχουν πολλές.. αρκεί να υπάρχουν...
Για το δάπεδο ανέκαθεν έβαζα φενιζον η τρεχον μετρο απο ρολο με φουσκάλες αμπαλαρισματος αναλόγως την κλίμακα της εργασίας ώστε να μην γίνει ζημιά.

Οσο για το ποιος θα το κάνει σαφώς κάποιο συνεργείο που γνωρίζει αυτές τις δουλειές θα ήταν το ιδανικό,αυτό θα μας το πει και ο φίλος εαν προτίθεται για κάτι τέτοιο,καθώς όπως είπαμε θέλει να ξέρεις τι κάνεις.
Από την άλλη με κατάλληλες οδηγίες μπορεί να το κάνει και κάποιος ερασιτέχνης έχοντας όρεξη να τις ακολουθήσει πιστά χωρίς να βάλει σε κυνδινο τον εαυτό του..αλλα συμαντικό ρόλο και ενδεχομενος κυριο ζητημα ειναι με τι εργαλεία θα κάνει δουλειά...το έμπειρο συνεργείο θα τα έχει..εδώ ίσως υπάρχει θεμα...

Όλα τα παραπάνω ενδεχόμενος να ακούγονται τα δύσκολα εύκολα αλλά ίσως είναι επειδή όταν είσαι εντός ξέρεις πάνω κάτω τι γίνεται...καταλαβαίνω όμως ότι δεν είναι για όλους το ίδιο..

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Χαιρετώ..
Λοιπόν, οι προηγούμενοι που έμεναν στο σπίτι, είχαν κάνει κάποια καλωδίωση στο κομμάτι που φαίνεται στη φώτο. .
Και έπειτα το πασαλειψαν και εγώ τώρα θέλω να το φέρω να φαίνεται όσο πιο πολύ γίνεται σε τοίχο εμφανισιακά..
Να ξεκινήσω με 40αρι τρίψιμο μήπως το φέρω σιγά σιγά..;
Τα καλώδια δεν σκοπεύω να τα χρησιμοποιήσω,

Attachments

• Screenshot_20200604-140420.jpg
    Screenshot_20200604-140420.jpg
    39 KB · Views: 133
Κανονικά θέλει φάγωμα με γωνιακό τροχό να μπει πιο μέσα με 60αρη γυαλοχαρτο και εποιτα σπατουλαρισμα με στόκο σπατουλαρισματος....Μόνο έτσι θα "σβησει" κάπως το μερεμέτι που έχουν δημιουργήσει...

Κανονικά θέλει φάγωμα με γωνιακό τροχό να μπει πιο μέσα με 60αρη γυαλοχαρτο και εποιτα σπατουλαρισμα με στόκο σπατουλαρισματος....Μόνο έτσι θα "σβησει" κάπως το μερεμέτι που έχουν δημιουργήσει...

Ωραία..
Θα γίνουμε χάλια πολύ δηλαδή αχαχα

Vitex visto έχω, μας κάνει;

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Δυστυχώς δεν έχω τέτοιες σπατουλες φαρδιές για να το φτιάξω ομοιόμορφα έτσι..

Δεν θέλει φαρδιές σπατουλες (φραγκοφτυάρια!!!), με την κλασική σπάτουλα γίνεται μια αριστερή & μια δεξιά αλλά θέλει μαστοριά & να το έχεις ξανά κάνει το άθλημα.

Φώναξε τον KOSSTV να στην ξεπεταξει σε ....δευτερόλεπτα!

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Ωραία..
Θα γίνουμε χάλια πολύ δηλαδή αχαχα

Vitex visto έχω, μας κάνει;

Οπως πολυ σωστα ειπε ο Κωστας μια αριστερη και μια δεξια 16 και 18 ποντων αντιστοιχα χρειζεται για να γινει....γεμιζεις απο αριστερα και δεξια απο εξω προς τα μεσα προς το μερεμετι...

Το vitex visto ειναι το "δευτερο" υλικο της Vitex...κανει αλλα χρωματιστο δεν σκεπαζει...θα θες πολλα χερια...εκει ειναι το προβλημα του.....

Γυψοσανιδα δύσκολο εκεί.. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή..

Υπάρχει κάποιο βίντεο να πάρω μια ιδέα (αν και νομίζω κατάλαβα) τον τρόπο που περιγράφετε Κώστα..;
Προφανώς και θα είναι εμπειρικο, αλλά να πάρω μια ιδέα..

Συγκεκριμενο βιντεο απο τετοιο σημειο δεν ξερω εαν υπαρχει αλλα για σπατουλαρισμα υπαρχουν πολλα....η αληθεια ειναι οτι ειναι εμπειρικο περισσοτερο το πως πρεπει να διορθωθει για να ειμαι ειλικρινης......

Συγκεκριμενο βιντεο απο τετοιο σημειο δεν ξερω εαν υπαρχει αλλα για σπατουλαρισμα υπαρχουν πολλα....η αληθεια ειναι οτι ειναι εμπειρικο περισσοτερο το πως πρεπει να διορθωθει για να ειμαι ειλικρινης......

Το καταλαβαίνω για αυτό το είπα και μόνος μου..
Τρύπες σαν και αυτήν κάτω αριστερά στη φώτο που είναι σχετικά μεγάλες και σε βάθος πως κλείνουν ιδανικά..;

Σορρυ για τις ερωτήσεις, μαθαίνω και εγώ αλλά και οσοι μας διαβάζουν

Tέτοιες τρύπες γενικά που έχουν βάθος θέλουν γύψο οικοδομης η καλιτεχνιας αρχικά και μετά στόκο σπατουλαρισματος για να έρθει να στρώσει. .

Αντωνη θα σε πλακωσω.
Ξηλωσε τα ολα και σπατουλαρισε τον τοιχο.
Δυο σπατουλες θα παρεις με κοστος 20 ευρω και αφροστοκο να κανεις δουλιτσα.

Μια που το ανεφερες, Κυρ: Η μονη ουσιαστικη διαφορα του αφροστοκου με τον απλο ειναι οτι ειναι πιο ελαφρυς (με ο,τι αυτο συνεπαγεται, π.χ. δεν "τρεχει" απο τη βαρυτητα), ή και κατι αλλο;

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

papakitou, μπορεις να βαλεις μια κοντινη φωτο την κατω δεξια μεγαλη τρυπα?

Ορίστε οι φώτο

Attachments

• Screenshot_20200605-144126.jpg
    Screenshot_20200605-144126.jpg
    55.9 KB · Views: 134
  • Screenshot_20200605-144203.jpg
    Screenshot_20200605-144203.jpg
    36.2 KB · Views: 133
Αντωνη θα σε πλακωσω.
Ξηλωσε τα ολα και σπατουλαρισε τον τοιχο.
Δυο σπατουλες θα παρεις με κοστος 20 ευρω και αφροστοκο να κανεις δουλιτσα.

Κυριάκο με αφροστοκο μπορεί να γίνει αυτή η δουλειά.. ;

Φυσικά και δεν γίνεται...
Ο αφροστοκός είναι πολύ καλός σε τοπικά σημεία με βάθος...λόγω της σύνθεσης του έχει μεγαλύτερη πυκνότητα το υλικό για βαθειά μερεμέτια που το κάνει να στεγνώνει γρήγορα και ξεμπερδεύεις.
Πολύ καλή δουλειά κάνει επισεις στο ξύλο εαν υπάρχουν βαθειές τρύπες η γέμισμα εποιτα από "τυφλωμα" ροζων...
Για τις τρύπες και μονο που φένονται στην φωτο μπορεί να βάλει....Όχι όμως να σπατουλαρει όλο το κομμάτι...

Επαναλαμβάνω ότι με στόκο σπατουλαρισματος και λίγο ραβίνεξ για κρατήσει το υλικό συμπαγές και ελαστικό είναι η καλύτερη λύση για αυτό που βλέπω..