Επιστολή - απάντηση σε έναν φίλο μου

Να θεσω απο μερους μου μια ερωτηση στον φιλτατο Δημητρη Ν,πιστευει στην υπαρξη της αστικης δημοκρατιας η επιθυμει την ανατροπη της?
Σε οσα αναφερεις συμφωνω,αλλα για μενα το κυριο ερωτημα προς ολους μας ειναι αυτο που θετω.Με καθαρο λογο να απαντησουμε ποιο ειναι το οραμα μας για τον τοπο αυτο,οι διαπιστωσεις ειναι κοινες και σεβαστες σχεδον απο ολους

Μήπως θέλεις να σου υπογράψει και δήλωση φρονημάτων ή τι κόμμα ψηφίζει;Τι είναι αυτά που ρωτάς σε δημόσιο φόρουμ;

Ημαρτον...

Re: Απάντηση: Επιστολή - απάντηση σε έναν φίλο μου

Μήπως θέλεις να σου υπογράψει και δήλωση φρονημάτων ή τι κόμμα ψηφίζει;Τι είναι αυτά που ρωτάς σε δημόσιο φόρουμ;

Ημαρτον...

Τι σχέση έχει αυτό? Είναι πολύ σοβαρό ερώτημα αυτό που σχολίασε ο Πέτρος, και ιδιαιτέρως επίκαιρο σε μια συγκυρία όπου καλούμαστε να βρούμε τρόπους να αντιταχθούμε σε αυτό που εμείς οι ίδιοι επιλέξαμε για τον τόπο, πριν λίγους μήνες. Για να ακυρώσεις απόφαση του Κοινοβουλίου, σε καιρό Δημοκρατίας, περνάς σε διάφορες γκρίζες περιοχές. Απαραίτητο μάλλον να γίνει (για μένα), αλλά όχι ασήμαντο και χωρίς πολλές προεκτάσεις. Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι σε επίσημες ή ανεπίσημες δημοσκοπήσεις, ο λαός είναι αρκετά μοιρασμένος σχετικά με το θέμα του ΔΝΤ.

Ασχετο είναι αυτό που θέτεις...Δεν είναι προσωπικό θέμα-δεδομένο,είναι ευρύτερο θέμα...

Λίγο πολύ όλα σχετικά με όλα είναι. Έγκυρη και σωστή η κριτική, δημιουργεί φυσικά αυτόματα τέτοια ερωτήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο νομίζω ότι τέθηκε από τον Πέτρο και όχι "ανακριτικά".

Στο ίδιο πνεύμα θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί αν θα ήταν π.χ εφικτό να έχουμε μια δημοκρατία "καλύτερη", δηλ πιο κοντά στο θεωρητικό ιδανικό, ή έναν σοσιαλιστικό μετασχηματισμό και πώς θα μπορούσε να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο - μόνοι μας εδώ στην Ελλάδα, σε πολυεθνικό ή και παγκόσμιο επίπεδο - κ.ο.κ

Μετά τη διάγνωση λογικό είναι να αναρωτιέται κανείς και για τη θεραπεία..

Ημαρτον...

Mου ειναι εντελως αδιαφορο το τι ψηφιζει ο καθενας απο εμας και ουτε ρωτησα κατι τετοιο.Εαν εσυ καταλαβες αυτο,μαλλον θα πρεπει να ξαναδιαβασεις το τι ρωτησα.Γιατι τι προβλημα υπαρχει με το δημοσιο φορουμ?
Εαν πιστευουμε σε αλλες αρχες απο αυτες που εχει η αστικη δημοκρατια,αυτη -η αστικη δημοκρατια-εχει την ελευθερια να μπορουμε να τις εκφρασουμε και να τις υπερασπισθουμε.Αυτο εξ αλλου ειναι και το προτερημα που εχει,μεσα σε πολλα ελλατωματα της,μπορει να ειναι ψευδαισθηση ελευθεριας ,αλλα τουλαχιστον μας την δινει

Mου ειναι εντελως αδιαφορο το τι ψηφιζει ο καθενας απο εμας και ουτε ρωτησα κατι τετοιο.Εαν εσυ καταλαβες αυτο,μαλλον θα πρεπει να ξαναδιαβασεις το τι ρωτησα.Γιατι τι προβλημα υπαρχει με το δημοσιο φορουμ?
Εαν πιστευουμε σε αλλες αρχες απο αυτες που εχει η αστικη δημοκρατια,αυτη -η αστικη δημοκρατια-εχει την ελευθερια να μπορουμε να τις εκφρασουμε και να τις υπερασπισθουμε.Αυτο εξ αλλου ειναι και το προτερημα που εχει,μεσα σε πολλα ελλατωματα της,μπορει να ειναι ψευδαισθηση ελευθεριας ,αλλα τουλαχιστον μας την δινει

η δημοκρατία ή είναι ή δεν είναι. και η συγκεκριμένη που βιώνουμε δεν είναι. αυτή η "ψευδαίσθηση ελευθερίας" που αναφέρεις, επέτρεψε και, δυστυχώς, επιτρέπει ακόμη ως φαίνεται, άλλο πρόγραμμα να ψηφίζουμε - βλέπε προεκλογικές δεσμεύσεις - κι άλλο να τρώμε στη μάπα τελικά. η ίδια ψευδαίσθηση πάει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι οι ίδιοι που διέλυσαν τη χώρα, οι ίδιοι κόπτονται τώρα για τη σωτηρία της. ε, τέτοια αστική δημοκρατία δε μπορεί να ζητάει να τη στηρίξουμε - εκτός κι αν οι 300 "στυλοβάτες" της μας περνάνε για πιο μεγάλα ζωντόβολα απ'όσο πραγματικά είμαστε ...

Μπορώ να απαντήσω γιά μένα...Πιστευα στις ιδέες τού σοσιαλισμού με ανθρωπινο πρόσωπο γι´αυτό και είχα ενταχθεί απο παλιά στούς ´αναθεωρητές´..Με γοήτευαν οι ιδέες τού Τολιάτι ,τού Γκράμσι,τού Πουλαντζά και τού αείμνηστου Ενρίκο Μπερλινγκουέρ.

Το πώς εξελίχθηκαν οι ευρωκομμουνιστικές ιδέες ειναι μιά άλλη υπόθεση όπως και το πώς διάφοροι εκπρόσωποί τους και στην Ευρώπη αλλά και εδώ συντάχθηκαν τελικά μέ την σοσιαλδημοκρατία η οποία στην συνέχεια μετεβλήθη σέ μιά νεοφιλελεύθερη Δεξιά.

Ειχα την πεποίθηση οτι το Κοινοβούλιο δυνητικά θα μπορούσε να είναι μιά εκφραση τής βούλησης του Λαού,αλλά οχι από μόνο του..Ηταν απαραίτητη η συλλογική-συμμετοχική-αυτοδιαχειριστική δημοκρατία τών χώρων δουλειάς και οχι μονον.

Πλέον τα τελευταια χρόνια θεωρώ οτι δέν ζούμε σε συνθήκες ,έστω αστικής δημοκρατίας,αλλά βαθειάς αντιδραστικής ολιγαρχίας.

Οι τελευταίες μάλιστα εξελίξεις μέ κάνουν να πιστεύω βαθύτατα πώς κατελύθη παντελώς οιαδήποτε μορφή δημοκρατίας στην Ελλάδα και πώς η χώρα μου βρίσκεται υπό Ξένη Κατοχή.Καί ντρέπομαι βαθύτατα γι´αυτό.

Ως εκ τούτου θεωρώ πώς σαν πολίτης έχω το αναφαίρετο δικαίωμα να αντισταθώ με οιονδήποτε τρόπο απέναντι στην νέα Δικτατορία τού Κεφαλαίου και στούς Τοποτηρητές, του αυτόχθονες και ξένους,οπως ακριβώς έκαναν οι πρόγονοί μου πριν 70 ακριβώς χρόνια ιδρύοντας το ΕΑΜ..

Βάσει των ανωτέρω δέν έχω πλεον κανένα πρόβλημα στην προοπτική τής ανατροπής τής Δικτατορίας και τής Νέας Κατοχής..
Μάλιστα πέραν ολων τών άλλων το θεωρώ ως ηθικό-πατριωτικό αλλά και δημοκρατικό μου καθήκον.

άλλο πρόγραμμα να ψηφίζουμε - βλέπε προεκλογικές δεσμεύσεις - κι άλλο να τρώμε στη μάπα τελικά.

εγώ δεν τον έχω ψηφίσει ποτέ. ποτέ μου δεν μαγάρισα τα χέρια μου. ήταν εκεί, μέλος της κυβέρνησης που έστησε το κόλπο με το χρηματιστήριο. ήταν εκεί, μέλος της κυβέρνησης που χάλκευσε τα στοιχεία για να μπεί στην Ε.Ε.
τον ξέρω απ την καλή. και δεν μπορεί εμένα να μου κουνάει το δάχτυλο και να μου συστήνει 'ωριμότητα'. αυτά να τα λέει στα πρόβατά του.

Ποτέ και γω.
Ψήφισα όμως άλλους απατεώνες.
Και μην μου πείτε για αποχή, λευκά άκυρα.
Τα θεωρώ μή λύσεις.
Εξ' άλλου κατ´εμέ και επειδή είμαι λίγο σκληρός πολλές φορές... δεν δικαιούνται να ομιλούν όσοι δεν (μπάινουν στον κόπο) να ψηφίζουν.-
Αμέτοχοι...
Άπρακτοι...
Και μετά να ζητάνε και να διεκδικούν...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιστολή - απάντηση σε έναν φίλο μου

εγώ δεν τον έχω ψηφίσει ποτέ. ποτέ μου δεν μαγάρισα τα χέρια μου. ήταν εκεί, μέλος της κυβέρνησης που έστησε το κόλπο με το χρηματιστήριο. ήταν εκεί, μέλος της κυβέρνησης που χάλκευσε τα στοιχεία για να μπεί στην Ε.Ε.
τον ξέρω απ την καλή. και δεν μπορεί εμένα να μου κουνάει το δάχτυλο και να μου συστήνει 'ωριμότητα'. αυτά να τα λέει στα πρόβατά του.

με το "ψηφίζουμε" εννοώ την πλειοψηφία που τον έβγαλε τον Οκτώβρη. δεν έχω πρόβλημα να αναφέρω ότι ούτε εγώ τον έχω ψηφίσει ποτέ - ούτε αυτόν και τους ομοίους του, ούτε τον άλλο με τους δικούς του ομοίους (που κατ'ουσίαν είναι ένα και το αυτό).

ΥΓ. δεν είναι απολογία, είναι διευκρίνιση.

Δεν άντεξα να διαβάσω όλα τα post (δεν αντέχω γενικά τελευταία...)
Τι σκέφτομαι εγώ:
1. Κανείς δεν είχε υποχρέωση να μας βοηθήσει, ούτε η Γερμανία.
2. Φταίμε, που αποβλακωθήκαμε τόσο, ώστε να μη βλέπουμε ότι όταν αυτά που αγοράζουμε από έξω είναι διπλάσια από αυτά που τους πουλάμε, μας την έχουν στημένη. Δεν θέλει και τίποτα ανώτερα μαθηματικά. Όταν λοιπόν άρχισαν τα τοκογλυφικά και εκβιαστικά, εμείς βελάζουμε σαν τα πρόβατα που τα τρώει ο λύκος...
3. Και άλλοι χρωστάνε αλλά αυτοί είναι λύκοι. Ας πάνε τα Hedge funds να απειλήσουν το Αμερικάνικο κράτος και μετά τα λέμε.

Τιο κάνουμε τώρα; Δεν ξέρω. Κάποιοι λένε στάση πληρωμών. Εγώ δεν καταλαβαίνω και πολλά αλλά λέω να σφιχτούμε να πληρώσουμε τα φέσια...

Η Δημοκρατία έχει χρεωκοπήσει. Το Σύνταγμα έχει χρεωκοπήσει.
Όταν δεν γίνεται ένα δημοψήφισμα -για πρώτη έστω φορά στα 35 χρόνια εφαρμογής του μεταπολιτευτικού συντάγματος- για να τεθούν στον Λαό 2 ή 3 πολιτικές επιλογές, 2-3 ρεαλιστικές και βιώσιμες εννοώ επιλογές, σκληρές έστω επιλογές, για το τι μέλλει γεννέσθαι, τι δημοκρατία έχουμε;
Θεωρούν ότι ο Λαός είναι ανίκανος και ανώριμος να λάβει θέση σε τέτοια ζητήματα, ικανός μόνο για να δίνει μία εν λευκώ εντολή κάθε τέσσερα χρόνια. Να υπογράφει μια λευκή επιταγή. Και να λαμβάνει για αντάλλαγμα μία αντίστοιχη, πάντα ακάλυπτη, από την ηγεσία του.
Ω ναι, η δημοκρατία μας και το σύνταγμά μας είναι αυτά που χρεωκόπησαν πριν την οικονομία μας.

Και 'γω δεν σ' αναγνωρίζω πια. Τι φώτο είναι αυτή?? Άει ξουρήσου...:D:D

Ούτε και εγώ σ' αναγνωρίζω. Σαν παλιό πεντακοσάρικο είσαι...

asLibRecords-18144.83_500.jpg

@Τάσο,

''τι ωραίο νόμισμα.....σαν ηλιοβασίλεμα είναι''*

Καλομελέτα κι' έρχεται....:Banane0::Banane0:

*
Δεν ήταν ακριβώς πεντακοσάρικο, αλλά από ποια ταινία είναι ή ατάκα??

@Τάσο,

''τι ωραίο νόμισμα.....σαν ηλιοβασίλεμα είναι''*

Καλομελέτα κι' έρχεται....:Banane0::Banane0:

*
Δεν ήταν ακριβώς πεντακοσάρικο, αλλά από ποια ταινία είναι ή ατάκα??

http://homepage.mac.com/anthonysigalas/greekcinema/tainies/1961/xtypokardia/xtypokardia.html

Ας ειναι καλα το google:Banane0:

...
Οι τελευταίες μάλιστα εξελίξεις μέ κάνουν να πιστεύω βαθύτατα πώς κατελύθη παντελώς οιαδήποτε μορφή δημοκρατίας στην Ελλάδα και πώς η χώρα μου βρίσκεται υπό Ξένη Κατοχή.Καί ντρέπομαι βαθύτατα γι´αυτό.
...

Ακριβώς !
Νιώθω σα να ξύπνησα σήμερα το πρωί σε ένα κόσμο χωρίς μνήμη. Δεν με αναγνωρίζουν, δεν με παραδέχονται...
Μου φέρονται σα να είμαι playstation και gameboy

Δεν θα τους λογαριάσω.
Έχω δυό αρχές και μιά πορεία.
Αν δεν σεβάστηκαν τα αυτονόητα
δεν ανήκουν εδώ