Επιστολή - απάντηση σε έναν φίλο μου

Απάντηση: Re: Επιστολή - απάντηση σε έναν φίλο μου

Ο ψεκασμός, Κώστα, ΕΠΡΕΠΕ να γίνει με χειρουργική ακρίβεια (και κατάλληλες δόσεις) στα άπειρα σημεία της χώρας που ευδοκιμούσαν ακρίδες.
Αυτό έπρεπε να γίνει μέχρι το τέλος του 2009 από εμάς τους ίδιους.. Δυστυχώς δεν έγινε.
Φταίει η άρρωστη ελληνική δημοκρατία της μεταπολίτευσης που τα πάντα είναι μία φάρσα. Από το τι σημαίνει επιχειρηματίας και συνδικαλισμός μέχρι το πανεπιστημιακό άσυλο και το τι σημαίνει προοδευτικός (και σίγουρα ΔΕΝ είναι ο αράζων στην πλατεία Εξαρχείων πίνοντας φραπόγαλα).

Τώρα θα γίνει ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΣ σε μεγάλες δόσεις από δυτική αεροπορία και όποιος αντέξει – άντεξε.

Προσωπικά είμαι και ΣΦΟΔΡΑ αντίθετος της άποψης ότι για την κατάντια της χώρας φταίει η κλοπή των «μεγάλων» -δηλαδή τζάκια – τράπεζες – υπουργοί κ.λ.π – (όχι ότι δεν κλέβουν αλλά δεν είναι κάτι απορίας άξιο) . Είναι το μεγαλύτερο ΑΛΛΟΘΙ για να μην αλλάξει στη συμπεριφορά του ΤΙΠΟΤΑ ο μικρός (εμείς δηλαδή).
Λυπάμαι ειλικρινά για τη χώρα αν περιμένει να σωθεί όταν επιστρέψει τα κλεμμένα ο Εφραίμ , η Siemens , o Ρουσσόπουλος , ο Βουλγαράκης , ο Μαντέλης κλπ.

Και για όποιον θέλει και μια απόδειξη ότι η χώρα κλάπηκε από τους μικρούς (και πολλούς) μπορώ να του δώσω .
Πουθενά στον πλανήτη που υπάρχει διαφθορά στη εξουσία (Βαλκάνια - Μεξικό – Λατινική Αμερική – Ασία – Ρωσία κλπ. ) δεν ακριβαίνει ο καφές και το εμφιαλωμένο στο καφενείο του χωριού.
Όσα και να κλέψει ο Αμπράμοβιτς (και αγοράσει γιώτ 200 μέτρα και την Τσέλσυ) ΔΕΝ ακριβαίνει το μπουκάλι νερό στο χωριό του στη Σιβηρία. Δεν καθορίζουν τους κανόνες προσφοράς – ζήτησης της αγοράς οι (πολύ λίγοι) ισχυροί που κλέβουν.

Οι κανόνες της αγοράς καθορίζονται από την μάζα . Και όταν η μάζα έχει πρόσβαση στο εύκολο χρήμα (Δημόσιο – επιδοτήσεις – παραυγεία – παραπαιδεία – ψεύτικες συντάξεις – κλπ κλπ κλπ. ) τότε γίνεται της ..Ελλάδας.

Ηλία, αν και δεν έχει κανένα νόημα αφού είμαστε εντελώς εκτός "κλίματος", σου λέω οτι προσωπικά είμαι μαζί σου με 1000;

Ο ψεκασμός, Κώστα, ΕΠΡΕΠΕ να γίνει με χειρουργική ακρίβεια (και κατάλληλες δόσεις) στα άπειρα σημεία της χώρας που ευδοκιμούσαν ακρίδες.
Αυτό έπρεπε να γίνει μέχρι το τέλος του 2009 από εμάς τους ίδιους.. Δυστυχώς δεν έγινε.
Φταίει η άρρωστη ελληνική δημοκρατία της μεταπολίτευσης που τα πάντα είναι μία φάρσα. Από το τι σημαίνει επιχειρηματίας και συνδικαλισμός μέχρι το πανεπιστημιακό άσυλο και το τι σημαίνει προοδευτικός (και σίγουρα ΔΕΝ είναι ο αράζων στην πλατεία Εξαρχείων πίνοντας φραπόγαλα).

Τώρα θα γίνει ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΣ σε μεγάλες δόσεις από δυτική αεροπορία και όποιος αντέξει – άντεξε.

Προσωπικά είμαι και ΣΦΟΔΡΑ αντίθετος της άποψης ότι για την κατάντια της χώρας φταίει η κλοπή των «μεγάλων» -δηλαδή τζάκια – τράπεζες – υπουργοί κ.λ.π – (όχι ότι δεν κλέβουν αλλά δεν είναι κάτι απορίας άξιο) . Είναι το μεγαλύτερο ΑΛΛΟΘΙ για να μην αλλάξει στη συμπεριφορά του ΤΙΠΟΤΑ ο μικρός (εμείς δηλαδή).
Λυπάμαι ειλικρινά για τη χώρα αν περιμένει να σωθεί όταν επιστρέψει τα κλεμμένα ο Εφραίμ , η Siemens , o Ρουσσόπουλος , ο Βουλγαράκης , ο Μαντέλης κλπ.

Και για όποιον θέλει και μια απόδειξη ότι η χώρα κλάπηκε από τους μικρούς (και πολλούς) μπορώ να του δώσω .
Πουθενά στον πλανήτη που υπάρχει διαφθορά στη εξουσία (Βαλκάνια - Μεξικό – Λατινική Αμερική – Ασία – Ρωσία κλπ. ) δεν ακριβαίνει ο καφές και το εμφιαλωμένο στο καφενείο του χωριού.
Όσα και να κλέψει ο Αμπράμοβιτς (και αγοράσει γιώτ 200 μέτρα και την Τσέλσυ) ΔΕΝ ακριβαίνει το μπουκάλι νερό στο χωριό του στη Σιβηρία. Δεν καθορίζουν τους κανόνες προσφοράς – ζήτησης της αγοράς οι (πολύ λίγοι) ισχυροί που κλέβουν.

Οι κανόνες της αγοράς καθορίζονται από την μάζα . Και όταν η μάζα έχει πρόσβαση στο εύκολο χρήμα (Δημόσιο – επιδοτήσεις – παραυγεία – παραπαιδεία – ψεύτικες συντάξεις – κλπ κλπ κλπ. ) τότε γίνεται της ..Ελλάδας.

+1000

Αν και δεν έχω πάρει ευθείες απαντήσεις, αρχίζω και καταλαβαίνω τελικά το τι κάνει το "υπόλοιπο 90%" που ρώτησα στο ποστ μου:

Μετά από σκληρή αυτοκριτική, κλαίει από τύψεις που έκλεβε το Κράτος τα τελευταία χρόνια. Μάλλον γι' αυτό δεν τολμά να αντιδράσει κανείς. Από ενοχές...

Τώρα πώς η τιμή του φραπέ στην πλατεία Εξαρχείων, επηρρεάζει το ασφαλιστικό σύστημα ή το έλλειμμα δεν έχω καταλάβει αλλά δεν πειράζει, ίσως είμαι κι εγώ "εκτός κλίματος".

Απάντηση: Re: Επιστολή - απάντηση σε έναν φίλο μου

Αν και δεν έχω πάρει ευθείες απαντήσεις, αρχίζω και καταλαβαίνω τελικά το τι κάνει το "υπόλοιπο 90%" που ρώτησα στο ποστ μου:

Μετά από σκληρή αυτοκριτική, κλαίει από τύψεις που έκλεβε το Κράτος τα τελευταία χρόνια. Μάλλον γι' αυτό δεν τολμά να αντιδράσει κανείς. Από ενοχές...

Τώρα πώς η τιμή του φραπέ στην πλατεία Εξαρχείων, επηρρεάζει το ασφαλιστικό σύστημα ή το έλλειμμα δεν έχω καταλάβει αλλά δεν πειράζει, ίσως είμαι κι εγώ "εκτός κλίματος".

Απορώ με σένα ...κι είσαι έξυπνος άνθρωπος αλλά δεν αντιλαμβάνεσαι το προφανές . Καθώς αυξάνεται σε δυσθεώρητα ύψη η τιμή του φραπέ στην πλατεία εξαρχείων , ο "τεμπέλης" και λουφαδόρος δημόσιος υπάλληλος , φερ' ειπείν , αναγκάζεται να πάρει δάνειο για να ανταπεξέλθει , συγχρόνως δε πιέζει για αυξήσεις στον μισθό του . Επειδή δε , ως λουφαδόρος , πίνει καφέδες όλη την μέρα και δεν δουλεύει , δεν έχει άγχος - που είναι μία από τις κύριες αιτίες καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων - άρα ζει περισσότερα χρόνια , επιβαρύνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία .

Και για όποιον του φαίνονται απλοϊκές τέτοιες εξηγήσεις , να του υπενθυμίσω ότι όλα εξηγούνται με την "αρχή της απροσδιοριστίας" και την θεωρία του χάους , θέματα άκρως προσφιλή στους μετανεωτερικούς κοινωνικούς επιστήμονες , που τόσο πολύ θέλουν να ισχύει η κβαντική φυσική στις κοινωνικές επιστήμες

Μάλλον θα πρέπει να μηνύσουμε τα καφέ στην πλατεία για εκτροχιασμό της δημοσιονομικής δαπάνης

( να μην μιλήσω για το ψιλικατζίδικο στην Στουρνάρη που φέρνει κάτι φτηνές μπύρες εισαγωγής και καταρρακώνει το ισοζύγιο !! ο ΑΛΗΤΗΣ !!! )

Γι' αυτό λέω "εκτός κλίματος"....
Εδώ μέσα ή πάς με το ρεύμα ή σε τρώει η μαρμάγκα... Γεμίσαμε από είρωνες και αστειάτορες... Κι όχι μόνο τα απλά μέλη αλλά και η "διοίκηση". :SFGSFGSF:
Μπράβο, καλά το πάτε.

Εδώ μέσα ή πάς με το ρεύμα ή σε τρώει η μαρμάγκα... Γεμίσαμε από είρωνες και αστειάτορες... Κι όχι μόνο τα απλά μέλη αλλά και η "διοίκηση". :SFGSFGSF:
Μπράβο, καλά το πάτε.

Σε εμπόδισε κανείς να εκφραστείς αγαπητέ Babis K. ; Εκτός κι αν εννοείς ότι πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι την ενιαία σκέψη και να βγάλουμε τον σκασμό . Νομίζω πως όλοι μπορούν να σχολιάζουν όλα , υπό την προϋπόθεση ότι δεν γίνονται προσωπικές επιθέσεις ...Και η δική σου ήταν η πρώτη απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι .

Σε εμπόδισε κανείς να εκφραστείς αγαπητέ Babis K. ; Εκτός κι αν εννοείς ότι πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι την ενιαία σκέψη και να βγάλουμε τον σκασμό . Νομίζω πως όλοι μπορούν να σχολιάζουν όλα , υπό την προϋπόθεση ότι δεν γίνονται προσωπικές επιθέσεις ...Και η δική σου ήταν η πρώτη απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι .

Μάλιστα... Σας "επιτεθήκαμε" κι από πάνω....
Δηλαδή ο γάτος εμ μαμεί έμ σκούζει.

Μάλιστα... Σας "επιτεθήκαμε" κι από πάνω....
Δηλαδή ο γάτος εμ μαμεί έμ σκούζει.

Δεν σε καταλαβαίνω ...χαρακτήρισες είρωνες και αστειάτορες ( sic) την "διοίκηση".... εγώ δεν είδα κάποιον να προβαίνει σε χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο σου . Ο,τι θέλεις μπορείς να γράψεις , αλλά μην αναμένεις ότι θα φιμωθεί η διαφορετική άποψη , ακόμα κι αν δεν σου αρέσει . Εκτός βέβαια και αν επιθυμείς να υπάρξει γραμμή "αφήστε τους μεγαλοσυνταξιούχους των 700 ευρώ να πεθάνουν από την πείνα , ούτως ή άλλως γέροι είναι και δεν προσφέρουν αφου δεν δουλευουν"

Re: Απάντηση: Επιστολή - απάντηση σε έναν φίλο μου

Δεν σε καταλαβαίνω ...χαρακτήρισες είρωνες και αστειάτορες ( sic) την "διοίκηση".... εγώ δεν είδα κάποιον να προβαίνει σε χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο σου . Ο,τι θέλεις μπορείς να γράψεις , αλλά μην αναμένεις ότι θα φιμωθεί η διαφορετική άποψη , ακόμα κι αν δεν σου αρέσει . Εκτός βέβαια και αν επιθυμείς να υπάρξει γραμμή "αφήστε τους μεγαλοσυνταξιούχους των 700 ευρώ να πεθάνουν από την πείνα , ούτως ή άλλως γέροι είναι και δεν προσφέρουν αφου δεν δουλευουν"

Αυτό πάντως το να quotάρονται μηνύματα μελών με "συμπεράσματα" για τα γραφόμενά τους, συμπεράσματα που ποτέ ούτε καν υποννοήθηκαν θεωρώ ότι μόνο καλό δεν κάνει στη συζήτηση. ΙΜΗΟ

Συγγνώμη που το γράφω εδώ, απλά όταν γίνεται σε δικά μου ποστ είμαι απασχολημένος με το να δικαιολογώ απόψεις που δεν έχω...

Αυτό που λές δεν προκύπτει από πουθενα, είναι εντελώς αυθαίρετο.
Δεν έχω διαφορετική άποψη γι´αυτό που συμβαίνει σήμερα, έχω γράψει πολλές φορές εδώ μέσα για την ανηθικότητα της παγκοσμιοποίησης και του χρηματοπιστωτικού συστήματος, και για όλα αυτά τα άθλια που συμβαίνουν απλά δεν συμφωνώ με την άποψη οτι "εμείς οι καημένοι δεν έχουμε καμιά συμμετοχή σ´αυτό, καμιά ευθύνη".
Έχουμε ευθύνη, κατά την δική μου άποψη, πολύ μικρή συγκριτικά αλλά έχουμε.
Το οτι δεν ποστάρω ανά 37 δευτερόλεπτα λέγοντας τα ίδια και τα ίδια κι αναρτώντας προκυρήξεις ανακοινώσεις και μανιφέστα για 900 σελίδες δεν σημαίνει οτι αδιαφορώ, ούτε οτι όλα αυτά που γίνονται είναι καλώς καμωμένα.
Όσο για το οτι "χαρακτήρισα" ειρωνείες αυτά που έγραψες ξαναδιάβασέ τα γιατί εγώ εξακολουθώ να πιστεύω οτι το post σου ήταν όντως ειρωνικό.

Η διαφθορά πάντα υπάρχει στην άρχουσα τάξη. Το πόση είναι αυτή εξαρτάται από το πολιτισμικό επίπεδο της χώρας, αλλά δεν επηρεάζει -από μόνη της- την οικονομία της.

Το ελληνικό πρόβλημα είναι ότι, ενώ η ολιγομελής άρχουσα τάξη συνήθως φροντίζει να εργάζονται οι πολλοί ώστε να παρασιτεί η ίδια στις πλάτες τους, η δική μας, ως πλεοναζουσα δημοκρατικότητας, μοίρασε τον παρασιτισμό της στους πολλούς. Και βέβαια, ένας αργόμισθος Δ.Υ., ένας ψευτο-ανάπηρος, ένας μικρο-φοροφυγάς και τα λοιπά που περιγράφηκαν είναι μικρές αμαρτίες μπροστά στις μίζες ενός υπουργού, αλλά πολλαπλασιαζόμενα με το σύνολο των αποδεκτών εξηγούν, εκτός από τα εκλογικά αποτελέσματα, και την κατάσταση της χώρας: Δεν μπορεί το τσιμπούρι να χοντραίνει ενώ ο σκύλος αδυνατίζει.

Μα οι Έλληνες εργάζονται σκληρά, αντιτάσσει κάποιος, σκληρότερα από πολλούς στην Ευρώπη. Σωστό. Τι αποτέλεσμα έχει, όμως, η εργασία του; Σε εθνικό επίπεδο, θα μπορούσε κάλλιστα να σκάβει τρύπες ενώ ο διπλανός του τις ξαναγεμίζει. Διότι καμία κυβέρνηση της τελευταίας τριακονταετίας δεν φρόντισε αυτοί που δουλεύουν να παράγουν κάτι, μάλλον το αντίθετο. Έτσι, οι Έλληνες μόνο πουλάνε ο ένας στον άλλον, ρούχα, τηλεοράσεις, αυτοκίνητα, καφέδες, αλλά από παραγωγή και εξαγωγές, γιοκ. Σαν χώρα, μοιάζουμε με τον μέθυσο συγγενή, διάβαζα τις προάλλες εδώ (προσέξτε ποιος είναι αυτός που το γράφει), που ζει με δανεικά, αλλά και δε νοιάζεται να εργαστεί. Και ξέρουμε ότι πολλά από τα όργανά του μέθυσου δουλεύουν, και μερικά από αυτά πολύ σκληρά, αλλά όχι επειδή ο ίδιος εργάζεται κάπου. Και, όντως, τα όργανα είναι τα τελευταία που φταίνε για αυτό.

Δεν υποστηρίζω ότι ή αξιοπρέπεια κάποιου προέρχεται μόνο από τη δουλειά ή, έστω, την παραγωγικότητά του, κάθε άλλο. Όμως πρέπει να έχουμε συναίσθηση των επιλογών μας και των συνεπειών τους. Αν θέλουμε να ζούμε χαλαρά, τότε πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στην κατανάλωση. Αν όμως θέλουμε iPhone και Golf και Gucci, κάτι θα πρέπει να πουλήσουμε και εμείς σε αυτούς που φτιάχνουν αυτά και όχι, τα νησιά μας και τα πλοία μας δεν φτάνουν.

Και με αυτά, φτάνω στην ερώτηση του McZab, "πού είναι ο κόσμος;" Ο κόσμος, νομίζω, είναι πολιτικά ανώριμος και κακομαθημένος. Μεγάλωσε με το "έχει ο θεός", με το "εγώ ελπίζω να τη βολέψω". Δεν είναι σε θέση να κατανοήσει το πρόβλημα -αλλά αυτό θα έχει "διορθωθεί" μέχρι το χειμώνα. Επίσης, ακόμα και όταν ενεργοποιείται, δεν έχει την κοινωνική συνείδηση να ζητήσει αυτό που πρέπει - έχεις και τη διεθνή κρίση, που οφείλεται σε άλλα προβλήματα, πάλι παρασιτισμού, αλλά όχι σαν τον δικό μας, να θολώνει τα νερά και να μας πείθει ότι εμείς είμαστε οι πτωχοί πλην τίμιοι. Εν πάση περιπτώσει, όμως, δε ζητάει δουλειά, ζητάει βόλεμα. Δε ζητάει καλή υγεία, παιδεία και συγκοινωνία, ζητάει λεφτά για να διπλοπληρώσει τα ιδιωτικά σχολεία, νοσοκομεία και αυτοκίνητα. Δε ζητάει τιμωρία των επίορκων, ζητάει εκδίκηση για να εκτονωθεί. Εκεί βρίσκεται, κυρίως η ευθύνη του, αυτό το "όλοι φταίμε" που πολλοί το λένε, πολλοί το κατηγορούν, αλλά ποτέ δε βρίσκει το σωστό του μέτρο.

Μπράβο, καλά το πάτε.

Άστο ρε μπάΜπις που θα μας πεις και κλακαδόρους

σε παρακαλώ !!!

.... Ο κόσμος, νομίζω, είναι πολιτικά ανώριμος και κακομαθημένος. Μεγάλωσε με το "έχει ο θεός", με το "εγώ ελπίζω να τη βολέψω". Δεν είναι σε θέση να κατανοήσει το πρόβλημα -αλλά αυτό θα έχει "διορθωθεί" μέχρι το χειμώνα. Επίσης, ακόμα και όταν ενεργοποιείται, δεν έχει την κοινωνική συνείδηση να ζητήσει αυτό που πρέπει - έχεις και τη διεθνή κρίση, που οφείλεται σε άλλα προβλήματα, πάλι παρασιτισμού, αλλά όχι σαν τον δικό μας, να θολώνει τα νερά και να μας πείθει ότι εμείς είμαστε οι πτωχοί πλην τίμιοι. Εν πάση περιπτώσει, όμως, δε ζητάει δουλειά, ζητάει βόλεμα. Δε ζητάει καλή υγεία, παιδεία και συγκοινωνία, ζητάει λεφτά για να διπλοπληρώσει τα ιδιωτικά σχολεία, νοσοκομεία και αυτοκίνητα. Δε ζητάει τιμωρία των επίορκων, ζητάει εκδίκηση για να εκτονωθεί. Εκεί βρίσκεται, κυρίως η ευθύνη του, αυτό το "όλοι φταίμε" που πολλοί το λένε, πολλοί το κατηγορούν, αλλά ποτέ δε βρίσκει το σωστό του μέτρο.

Συμφωνω με ολο το ποστ αλλα κυριως με αυτο, αφου δεν βγαζω τον εαυτο μου απ'εξω. Και αφου εχω ηδη ευνοηθει οχι αμεσα, αλλα σιγουρα εμμεσα, απο καποια "τσιμπουρια" που ανακυκλωσαν μερος οσων ειχαν τσιμπησει.

Οσο για τις ειρωνιες που αναφερθηκαν νωριτερα. Οταν κυριολεκτικα διασυρεται μια αποψη την οποια καποιος εκφραζει και καποιοι συμφωνουν, αυτο αποτελει σαφως ειρωνια προς τους καποιους και ας μην αναφερονται ή υπονοουνται.

Οταν δε, αυτοι οι καποιοι αντιδρασουν, χαρακτηριζονται ως "επιτιθεμενοι" και "προκλητικοι".

Αυτο δεν ειναι πρωτη φορα που συμβαινει, αλλα εμφανιζεται παντα, οταν μια αποψη αντιτιθεται στο ρευμα.

Προφανως κανεις δεν κλαιει απο τυψεις.

Αλλα αν υπαρχει μια απλοϊκη σκεψη, ειναι οτι φταινε οι κλεφτες που εκλεψαν και οι κακοι κερδοσκοποι, που τα εβαλαν με τους αθωους Ελληνες που δεν φταινε σε τιποτα.

Ολοκληρη η Ελληνικη κοινωνια τις τελευταιες 3 δεκαετιες (δεν εχω αποψη για πιο πισω) ειναι βασισμενη στο οτι αρκετοι βολευτηκαν και οι υπολοιποι ελπιζουν να βολευτουν. Το πως, δεν εχει σημασια, αν και ενας τροπος ειναι πολυ κοινος. Ο ΕΥΚΟΛΟΣ.

Και εκει ακριβως ειναι το μυστικο. Αν εγω εχω βολευτει στην ακρουλα μου, χεστηκα αν το κρατος υπολειτουργει και αν αλλοι βολευονται καλυτερα απο εμενα. Δεν θελω να φτιαχτει το κρατος, ουτε το να σταματησουν να βολευεται ο κοσμος καλυτερα. Θελω απλα να βρεθω στη θεση τους.

Επειδη αυτη η λογικη αφορα πολυ μεγαλη μεριδα του πληθυσμου, αυτο ηταν το προβλημα.

Λιγοι x πολλα = πολλοι x λιγα.

Αυτα εχουν αναφερθει πολλες φορες, αλλα για καποιο λογο ξεχνιουνται.

Αναφερονται παραδειγματα αλλων χωρων, που κι εκει συνεβησαν ή θα συμβουν τα ιδια με εδω. Κι αυτες λοιπον δεν επιλεγησαν τυχαια αλλα δοθηκε καποια αφορμη. Ασε που ειμαστε "πολυ μπροστα" και δε μας φτανουν ο,τι και να γινει.

Οσο για το τι κανει ο κοσμος τωρα, νομιζω το εξης:

Περιμενει να δει τι θα γινει, και πως θα τη βολεψει αν αλλαξει η κατασταση.

Μπράβο, καλά το πάτε.

Ε Μπαμπη μου και εσύ θεώρησες οτι πάμπολλοι συμφορουμίτες βλέπουν και αναπαράγουν πολύ Λαζόπουλο πού προφανώς ειναι δική σου γνώμη ενώ ούτε βλέπουν,ούτε αναπαράγουν τον Λαζόπουλο πού κατά βάσιν ειναι καθεστωτικός.
Αποψεις ειναι αυτές.

Αλλά αφού θεωρούνται ´ακρίδες´οι πολίτες και αθωώονται ολοι οι βασικοί υπαίτιοι πειράζει νά μήν συμφωνώ?
Η θα πρέπει να θεωρώ οτι ´φταίμε όλοι´πλήν τών Πρωθυπουργών,προμηθευτών,εμπόρων όπλων,μεγαλοεπιχειρηματιών πού δεν πληρώνουν φράγκο στο ΙΚΑ ,κατασκευαστικών εταιρειών πού παίρνουν κατ´ανάθεσιν δουλειές ή και τίς Τράπεζες πού κάνουν οτι θένε.??
Η γιά να ειμαι in θα πρέπει να χαίρομαι πού ηρθε το ´αγιο´ΔΝΤ νά μάς βάλει σε τάξη??
Δεν λέω οτι τά πρεσβευεις ολα αυτά,αλλά μερικοί δέν συμφωνούν..Οποιος θέλει να τα ρίξει στις δυσλειτουργίες τού Δημοσίου ολα ας τά ριξει..
Πάντως καίγονται τά σπίτια ολουνών πιά,εκτός συγκεκριμένων ομάδων.
Και αυτά τα γραφόμενα γιά τις ´ακριδες´πού αθωώνουν ολους τούς υπεύθυνους Καρχαρίες τά άκουγα και τά ακούω βερεσέ.Και δικαίωμά μου.

Last edited:
Eπειδή κανείς δεν το ανέφερε(νομίζω), να υπενθυμίσω ότι όταν σε μια χώρα, σε έναν κόσμο, σε ένα σύμπαν, κλπ κλπ, η "ολιγαρχία"(λιοντάρι) τρώει τα πάντα, η "ακρίδα" θα μιμηθεί το λιοντάρι.....ας πρόσεχε η "ολιγαρχία", τώρα θα κατέβει και αυτη τα σκαλιά που οδηγούν στην κόλαση(όχι όλοι).

Βεβαίως και έχουμε ευθύνες οι περισσότεροι, αλλά να με συγχωρείτε που ποτέ δεν εκμεταλεύτηκα κανέναν και ποτέ δεν ρεμούλαρα(καινούρια λέξη) απο κανένα "ταμείο" και θεωρώ άδικο να σέρνομαι μαζί με την "ολιγαρχία" και εγω στον πάτο.

Αλλά αφού θεωρούνται ´ακρίδες´οι πολίτες και αθωώονται ολοι οι βασικοί υπαίτιοι πειράζει νά μήν συμφωνώ?
Η θα πρέπει να θεωρώ οτι ´φταίμε όλοι´πλήν τών Πρωθυπουργών,προμηθευτών,εμπόρων όπλων,μεγαλοεπιχειρηματιών πού δεν πληρώνουν φράγκο στο ΙΚΑ ,κατασκευαστικών εταιρειών πού παίρνουν κατ´ανάθεσιν δουλειές ή και τίς Τράπεζες πού κάνουν οτι θένε.??
Η γιά να ειμαι in θα πρέπει να χαίρομαι πού ηρθε το ´αγιο´ΔΝΤ νά μάς βάλει σε τάξη??
Δεν λέω οτι τά πρεσβευεις ολα αυτά,αλλά μερικοί δέν συμφωνούν..Οποιος θέλει να τα ρίξει στις δυσλειτουργίες τού Δημοσίου ολα ας τά ριξει..
Πάντως καίγονται τά σπίτια ολουνών πιά,εκτός συγκεκριμένων ομάδων.
Και αυτά τα γραφόμενα γιά τις ´ακριδες´πού αθωώνουν ολους τούς υπεύθυνους Καρχαρίες τά άκουγα και τά ακούω βερεσέ.Και δικαίωμά μου.

Δε νομιζω οτι αθωωσε κανεις αυτους που αναφερεις. Το να λεει καποιος οτι "φταιμε και εμεις" (σε καποιο βαθμο και για καποιους λογους), δε σημαινει οτι δε φταινε οι αλλοι. Ποσο μαλλον οταν ειναι πασιφανες οτι υπαρχουν κλεφτες και λαμογια.

Εκτος αν εχεις εξηγηση, γιατι απο ολες τις χωρες του κοσμου, στην Ελλαδα μαζευτηκαν οι πιο διεφθαρμενοι πολιτικοι και οι διαφθορεις επιχειρηματιες.
Και γιατι η διαφθορα ειναι διαχρονικη και καλυπτει ολα τα επιπεδα, απο την πολεοδομια της γειτονιας, μεχρι τα Υπουργεια?

Απλουστατα γιατι το να υπαρχει μπαχαλο συμφερει πολλους. Και αυτοι που θιγονται απο το μπαχαλο ξερουν οτι πιο ευκολο ειναι να βρουν τον τροπο να καβατζωθουν, παρα να λειτουργησει το συστημα σωστα.

Και δυστυχως, ακομα και τωρα που ειμαστε στο παρα ενα, καμια απο τις ανωμαλιες δεν θιγεται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιστολή - απάντηση σε έναν φίλο μου

Δε νομιζω οτι αθωωσε κανεις αυτους που αναφερεις. Το να λεει καποιος οτι "φταιμε και εμεις" (σε καποιο βαθμο και για καποιους λογους), δε σημαινει οτι δε φταινε οι αλλοι. Ποσο μαλλον οταν ειναι πασιφανες οτι υπαρχουν κλεφτες και λαμογια.

Εκτος αν εχεις εξηγηση, γιατι απο ολες τις χωρες του κοσμου, στην Ελλαδα μαζευτηκαν οι πιο διεφθαρμενοι πολιτικοι και οι διαφθορεις επιχειρηματιες.
Και γιατι η διαφθορα ειναι διαχρονικη και καλυπτει ολα τα επιπεδα, απο την πολεοδομια της γειτονιας, μεχρι τα Υπουργεια?

Απλουστατα γιατι το να υπαρχει μπαχαλο συμφερει πολλους. Και αυτοι που θιγονται απο το μπαχαλο ξερουν οτι πιο ευκολο ειναι να βρουν τον τροπο να καβατζωθουν, παρα να λειτουργησει το συστημα σωστα.

Και δυστυχως, ακομα και τωρα που ειμαστε στο παρα ενα, καμια απο τις ανωμαλιες δεν θιγεται.

Οταν πάρω απάντηση γιά την κριση της Ισλανδιας και τής Ιρλανδίας ή την τεράστια διαφθορά στην Γερμανία,πού μάλιστα ειναι και ´Μητροπολιτικού´τύπου(εκεί βρισκονται οι Μητρικές Εταιρείες πού μιζώνουν ολο τον Κοσμο),οπως επίσης οταν πάρω απάντηση γιά την μεγάλη διαφθορά στην Ιταλία αλλά και στην Γαλλία,αλλά και γιά την εκτός κάθε πραγματικότητας διαφθορά στις ΗΠΑ μέ εταιρείες-χρηματοπιστωτικές λοταρίες πού τσακιζουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων,ισως ξανασκεφτώ την Ελλάδα..
Αλλά για μένα η διαφθορά ειναι μέρος τού Συστήματος και παράγωγό του..Δεν θα αθωώσω ένα ληστρικό παγκόσμιο σύστημα απολύτως ολιγαρχικό,πλέον για να τα ´χώσω´στον ψιλικατζή της γειτονιάς.Εκτός φυσικά άν ήμουν πολυεκατομυριούχος και δεν το γνωρίζω...

Τέλος δεν μισώ την χώρα μου,ούτε ντρέπομαι πού γεννήθηκα εδώ και οχι απο κανά Δούκα τού Λουξεμβούργου..
Μέ ενοχλούν οι δυσλειτουργιες πού υπάρχουν αλλά δεν προτίθεμαι να τσουβαλιάσω κάθε πολίτη ως ακρίδα..IMHO πάντα.
Και φυσικά δεν θεωρω πατρίδα μου το κράτος,ούτε τις διάφορες ιδιωτικές μεγαλοεπιχειρήσεις...
Αλλα καταλαβαίνω σαν πατρίδα και ευτυχώς αυτά ακομα υπάρχουν σε σημαντική μερίδα τού πληθυσμού,οσο και αν λοιδωρείται διαρκώς και επιμελέστατα.

Last edited: