Επιστολή - απάντηση σε έναν φίλο μου

Re: Απάντηση: Επιστολή - απάντηση σε έναν φίλο μου

Διάλεξαν εμάς, ίσως, επειδή και για πολλούς... είμασταν κοινωνικά οι πιο διεφθαρμένοι άρα ακόμα ευκολότερος στόχος.

Κρατάω αυτό... πολύ κοντά στο πνεύμα και το δικό μου και του άρθρου παραπάνω. Βρήκαν που μπορούσαν να το κάνουν και το έκαναν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιστολή - απάντηση σε έναν φίλο μου

Κάτσε ρε Σπύρο δηλαδή αν κάτσω να γράψω ένα άρθρο που θα μιλάει για την ανεργία θα πρέπει να δεχτώ κριτική επειδή δεν αναφέρω μέσα τίποτα για την αισχροκέρδεια των supermarkets?

Άλλο θέμα θίγει ο εν λόγω, άλλο θέμα θίγεις εσύ. Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό δεν είναι αυτό που ξεκίνησε το μπάχαλο, είναι συνέπεια του μπάχαλου.

Ο Εν λογω λέει την υποκειμενική του γνώμη και έμμεσα(μέ την ´σιωπή ´του) δικαιολογεί πλήρως οτι συμβαινει σήμερα απο την Κυβέρνηση, βάσει αυτών πού περιγράφει ώς ´αίτια´.
Το θέμα πού καταπιάνεται είναι άμεσα συσχετισμένο και μέ οσα μάς συμβαινουν σήμερα τά οποια ´αγνοεί´.
Μάλιστα κατέχει και δημόσια θέση σε Πανεπιστήμιο και ως προς την κακοδαιμονια τών δημοσιων ιδρυμάτων γράφει δυό γραμμές.
Οι δέ δυό γραμμές αφιερώνονται στά άδεια αμφιθέατρα και στις μή-απεργιες τών πανεπιστημιακών..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιστολή - απάντηση σε έναν φίλο μου

Περιμενα σοβαρή κριτική τού Εκπαιδευτικού συστήματος(και οχι για τις καφετέριες,πού οι φοιτητές πίνουν καφέ)οπως και σχολια περι τών περικοπών σε μισθούς,συντάξεις κ.λ.π.αλλά και για τις ευθύνες τών Καρχαριών πού επιμελώς ο καθηγητής ξεχνά.

Επειδή εσύ περίμενες από αυτόν να ασχοληθεί με κάτι άλλο αυτός δεν είναι και υποχρεωμένος να το κάνει. Κι εγώ θα περίμενα από σένα να γράψεις μιά ωραία παρουσίαση της Συμφωνίας Από το Νέο Κόσμο του Dvorak,αλλά εσύ κάθεσαι και σπαταλάς το χρόνο σου με το Χατζημπίρο, είσαι απαράδεκτος.:twoguns: Αλλά ο καθένας επιλέγει το θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί και πρέπει να κριθεί για αυτό, όχι για ότι επιλέγει να παραλήψει, πόσο μάλλον όταν γράφει για μιά εφημερίδα με περιορισμένο χώρο στη διάθεσή του και όχι σε κάποιο ιντερνετικό φόρουμε όπου μπορεί να γράφει όσο θέλει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιστολή - απάντηση σε έναν φίλο

Επειδή εσύ περίμενες από αυτόν να ασχοληθεί με κάτι άλλο αυτός δεν είναι και υποχρεωμένος να το κάνει. Κι εγώ θα περίμενα από σένα να γράψεις μιά ωραία παρουσίαση της Συμφωνίας Από το Νέο Κόσμο του Dvorak,αλλά εσύ κάθεσαι και σπαταλάς το χρόνο σου με το Χατζημπίρο, είσαι απαράδεκτος.:twoguns: Αλλά ο καθένας επιλέγει το θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί και πρέπει να κριθεί για αυτό, όχι για ότι επιλέγει να παραλήψει, πόσο μάλλον όταν γράφει για μιά εφημερίδα με περιορισμένο χώρο στη διάθεσή του και όχι σε κάποιο ιντερνετικό φόρουμε όπου μπορεί να γράφει όσο θέλει.

Κάτι έχεις παθει μέ τον Dvorak εσύ.:flipout::ernaehrung004:
Μεταξύ μας πάντως ένα κείμενο κρίνεται και από όσα γράφονται αλλά και από όσα επιμελώς δέν γράφονται...
Αλλά να σου πώ την αλήθεια δεν φανταζόμουν οτι ακομα και η θέση τής Χώρας γιά τά Σκόπια θα ´χωρούσε ´στην κριτική του,αλλά ούτε μιά λέξη γιά οσα συμβαίνουν σημερα.

Ε Μπαμπη μου και εσύ θεώρησες οτι πάμπολλοι συμφορουμίτες βλέπουν και αναπαράγουν πολύ Λαζόπουλο πού προφανώς ειναι δική σου γνώμη ενώ ούτε βλέπουν,ούτε αναπαράγουν τον Λαζόπουλο πού κατά βάσιν ειναι καθεστωτικός.
Αποψεις ειναι αυτές.

Αλλά αφού θεωρούνται ´ακρίδες´οι πολίτες και αθωώονται ολοι οι βασικοί υπαίτιοι πειράζει νά μήν συμφωνώ?
Η θα πρέπει να θεωρώ οτι ´φταίμε όλοι´πλήν τών Πρωθυπουργών,προμηθευτών,εμπόρων όπλων,μεγαλοεπιχειρηματιών πού δεν πληρώνουν φράγκο στο ΙΚΑ ,κατασκευαστικών εταιρειών πού παίρνουν κατ´ανάθεσιν δουλειές ή και τίς Τράπεζες πού κάνουν οτι θένε.??
Η γιά να ειμαι in θα πρέπει να χαίρομαι πού ηρθε το ´αγιο´ΔΝΤ νά μάς βάλει σε τάξη??
Δεν λέω οτι τά πρεσβευεις ολα αυτά,αλλά μερικοί δέν συμφωνούν..Οποιος θέλει να τα ρίξει στις δυσλειτουργίες τού Δημοσίου ολα ας τά ριξει..
Πάντως καίγονται τά σπίτια ολουνών πιά,εκτός συγκεκριμένων ομάδων.
Και αυτά τα γραφόμενα γιά τις ´ακριδες´πού αθωώνουν ολους τούς υπεύθυνους Καρχαρίες τά άκουγα και τά ακούω βερεσέ.Και δικαίωμά μου.

Σπύρο, μάλλον δεν μπορούμε να συνενοηθούμε, ο καθένας διαβάζει επιλεκτικά και συμπεραίνει ότι θέλει.
Κανέναν δεν αθώωσα, γνωρίζω πολύ καλά πως δουλεύει το σύστημα, πάρα πολλά χρόνια τώρα. Αν και η άποψη η δική μου είναι οτι μεγαλύτερη ευθύνη κι απ την πολιτική ηγεσία έχει η δικαστική εξουσία σ´αυτό το ..δέλο που ζούμε. Αν αυτή δούλευε έστω και στοιχειωδώς θα είμασταν όλοι πάρα πολύ καλύτερα σήμερα.
Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να προσποιούμαστε οτι δεν βλέπουμε τόσα χρόνια τι γίνεται γύρω μας. Ποιός μίλησε για τον ψιλικατζή της γειτονιάς;
Οι "ακρίδες" που λές θα πρέπει να κοιτάξουν λίγο στον καθρέπφτη τους και να αναλάβουν το - πολύ μικρό έστω - μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Ας κάνουμε έστω και μιά φορά στη ζωή μας και την αυτοκριτική μας. Δεν είναι κακό και βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν μας εξισώνει και πολύ περισσότερο δεν αθωώνει τους "καρχαρίες".
Εκτός απ´τους καρχαρίες υπάρχουν και τα πιράνχας. Γι´αυτά δεν έχουμε το θάρρος να πούμε κάτι ή μήπως δεν είναι τόσο "πιασιάρικο" το θέμα;
Εγώ ξέρω οτι τόσα χρόνια στα νοσοκομεία στις εφορίες στις πολεοδομίες αυτοί που βάζουν χέρι στην τσέπη μας δεν είναι "καρχαρίες", πιράνχας είναι. Αυτούς τους ξαχάσαμε ή μήπως δεν υπάρχουν;
Μήπως δεν υπάρχουν κι αυτοί που παίρνουν τις μαϊμούδες επιδοτήσεις για στρέματα που αν τα αθροίσεις ξεπερνούν σε έκταση την έκταση όλης της Ευρώπης; Οι "ανάπηροι" με τις συντάξεις είναι κι αυτοί φανταστικά πρόσωπα;
Σαν πολλοί "ψιλικατζήδες" μαζεύονται στη γειτονιά μας....
Επειδή ξέρω οτι πάλι θα παρερμηνευτούν αυτά που γράφω, ξαναλέω οτι για τους "καρχαρίες" συμφωνώ απόλυτα με όσα έχουν γραφτεί, ποιός είναι αυτός που δεν συμφωνεί;
Η διαφορά μας είναι οτι όλη αυτή η σαπίλα χρησιμοποιείται σαν "άλοθι" όπως έγραψε κι ο Ηλίας γιά όλους εμάς που δεν έχουμε τα άντερα και την ειλικρίνεια να κοιτάξουμε για λίγο και την δική μας καμπούρα.

Σπύρο, μάλλον δεν μπορούμε να συνενοηθούμε, ο καθένας διαβάζει επιλεκτικά και συμπεραίνει ότι θέλει.
Κανέναν δεν αθώωσα, γνωρίζω πολύ καλά πως δουλεύει το σύστημα, πάρα πολλά χρόνια τώρα. Αν και η άποψη η δική μου είναι οτι μεγαλύτερη ευθύνη κι απ την πολιτική ηγεσία έχει η δικαστική εξουσία σ´αυτό το ..δέλο που ζούμε. Αν αυτή δούλευε έστω και στοιχειωδώς θα είμασταν όλοι πάρα πολύ καλύτερα σήμερα.
Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να προσποιούμαστε οτι δεν βλέπουμε τόσα χρόνια τι γίνεται γύρω μας. Ποιός μίλησε για τον ψιλικατζή της γειτονιάς;
Οι "ακρίδες" που λές θα πρέπει να κοιτάξουν λίγο στον καθρέπφτη τους και να αναλάβουν το - πολύ μικρό έστω - μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Ας κάνουμε έστω και μιά φορά στη ζωή μας και την αυτοκριτική μας. Δεν είναι κακό και βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν μας εξισώνει και πολύ περισσότερο δεν αθωώνει τους "καρχαρίες".
Εκτός απ´τους καρχαρίες υπάρχουν και τα πιράνχας. Γι´αυτά δεν έχουμε το θάρρος να πούμε κάτι ή μήπως δεν είναι τόσο "πιασιάρικο" το θέμα;
Εγώ ξέρω οτι τόσα χρόνια στα νοσοκομεία στις εφορίες στις πολεοδομίες αυτοί που βάζουν χέρι στην τσέπη μας δεν είναι "καρχαρίες", πιράνχας είναι. Αυτούς τους ξαχάσαμε ή μήπως δεν υπάρχουν;
Μήπως δεν υπάρχουν κι αυτοί που παίρνουν τις μαϊμούδες επιδοτήσεις για στρέματα που αν τα αθροίσεις ξεπερνούν σε έκταση την έκταση όλης της Ευρώπης; Οι "ανάπηροι" με τις συντάξεις είναι κι αυτοί φανταστικά πρόσωπα;
Επειδή ξέρω οτι πάλι θα παρερμηνευτούν αυτά που γράφω, ξαναλέω οτι για τους "καρχαρίες" συμφωνώ απόλυτα με όσα έχουν γραφτεί, ποιός είναι αυτός που δεν συμφωνεί;
Η διαφορά μας είναι οτι όλη αυτή η σαπίλα χρησιμοποιείται σαν "άλοθι" όπως έγραψε κι ο Ηλίας γιά όλους εμάς που δεν έχουμε τα άντερα και την ειλικρίνεια να κοιτάξουμε για λίγο και την δική μας καμπούρα.

Bρέ σύ πότε παρεξηγήθηκες γιά τά γραπτά σου??
Ηδη στο ποστ μου έχω γράψει:Δεν λέω οτι τά πρεσβευεις ολα αυτά,γιά αποφυγή παρερμηνειών.
Ομως επίτρεψέ μου νά θεωρώ τούς 'Δασκάλους´ πολύ πιό υπεύθυνους απο τούς ´Μαθητές´..
Οσο γιά τον παρασιτισμό πού περιγράφεις και όντως υπάρχει ,το πολύ νά περιλαμβάνει το 15%τού πληθυσμού..
Προφανώς ένα σύστημα γιά νά διαιωνίζεται και νά αναπαράγεται έχει ανάγκη απο συμμάχους..
Μονον πού πλέον ακομα και οι ´σύμμαχοι´αντιλαμβάνονται οτι χρησιμοποιήθηκαν γιά να το νομιμοποιήσουν και τώρα μέσω τής ´κρίσης´βρίσκονται και αυτοί σέ δεινή θέση..
Αν διαφωνούμε σε κάτι ειναι οτι για μένα η διαφθορά αποτελεί συστατικό τού Συστήματος (παγκοσμίως) και οτι πάντα θα υπάρχει..
Ισως μέ κομψότερο και ´αποδοτικότερο´τρόπο (βλ.Γερμανία και μεγάλες εταιρείες πού δωροδοκούν τούς πάντες)αλλά θα υπάρχει.

Απ´εκεί και πέρα θά πρέπει να πάμε αρκετά πίσω και να δούμε ιστορικά γιατί στην Ελλάδα δέν υπήρξε ποτέ ουσιαστική ενδογενής Αστική Τάξη ,πώς έγινε προσπάθεια δημιουργίας ´Κράτους´το 1829 με τρόπο εντελώς ´κακότεχνο και φορεμένο´από τίς Προστάτιδες Δυνάμεις,πώς επίσης ουδέποτε ξεριζώθηκε απο το πολιτιστικό DNΑ η 400 ετής υποδούλωση στούς Οθωμανούς και πάει λέγοντας.

Last edited:
παντως αν δεις τη φατσα του Χατζημπιρου καταλαβαινεις.....
αν πας δε και σε παραδοση μαθηματος απο τον ιδιο καταλαβαινεις ακομα περισσοτερα....

Ο υπάλληλος του Υπουργείου οικονομικών που υπεξαίρεσε 116.000 ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας που είχε εισπράξει ( ενδεχομένως να είναι και κακουργηματικής μορφής ) και για τούτη την πράξη του τιμωρήθηκε με απλή επίπληξη από το πειθαρχικό συμβούλιο , τι είναι ; ακρίδα ή καρχαρίας ; Κι αυτοί που απλώς τον επέπληξαν τι είναι ;

Ο ιατρός , επιμελητής του ΚΑΤ , που διατηρούσε παρανόμως ιατρείο και προς υπεράσπιση του ισχυρίσθηκε ότι οι ανευρεθέντες κατά τον έλεγχο πελάτες - ασθενείς , ήταν συγγενείς και φίλοι που είχαν συγκεντρωθεί για να τον γιορτάσουν τι είναι ; Καρχαρίας ή ακρίδα ; Το πειθαρχικό Συμβούλιο που δέχθηκε τον ισχυρισμό του και τον απήλλαξε , τι είναι ;

Αυτοί οι άνθρωποι θα λειτουργούσαν έτσι σε οποιοδήποτε σύστημα . Οταν τους το επιτρέπει όμως το οποιοδήποτε σύστημα , δεν μιλάμε για οικονομική κρίση , ούτε για ύφεση , ούτε για κερδοσκοπικές επιθέσεις . Μιλάμε για σαπίλα . Κυρίως όμως αυτών που επιτρέπουν να ενεργεί οποιοσδήποτε πολίτης κατ' αυτόν τον τρόπο . Οι οποίοι όμως δεν νομιμοποιούνται μετά να έρχονται και να ζητάνε από την 80χρονη γιαγιά να πάρει μειωμένη σύνταξη .

Ομως επίτρεψέ μου νά θεωρώ τούς 'Δασκάλους´ πολύ πιό υπεύθυνους απο τούς ´Μαθητές´..

Ποιός διαφωνεί σ´αυτό;

Οι οποίοι όμως δεν νομιμοποιούνται μετά να έρχονται και να ζητάνε από την 80χρονη γιαγιά να πάρει μειωμένη σύνταξη .

Από τα πλέον ανάλγητα κι αισχρά μέτρα... Ποιός διαφωνεί μ´αυτό;

Άλλο πράγμα λέω εγώ όμως...
Σαφώς ο βιαστής έχει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη από τους μπανιστηρτζήδες που δεν έκαναν απολύτως τίποτε για να το αποτρέψουν αφού τους βόλευε, πήραν κι αυτοί λίγο "μάτι", και βεβαίως πολύ μεγαλύτερη ευθύνη από την κοπέλα που φόραγε κοντή φούστα.
Αυτά είναι αυτονόητα.
Αυτό που δεν καταάβαίνω είναι γιατί μερικοί θέλουν να βγάλουν εκτός πλάνου τους ´"μπανιστηρτζήδες".
Για μένα είναι άδικο κι ανήθικο να κρύβονται πίσω απ´τη γριούλα των 80 ετών κι απ´τον ψιλικατζή της γειτονιάς όλα τα λαμόγια που βρήκαν ευκαιρία μέσα σ´αυτή τη σαπίλα και είναι μονίμως όλα αυτά τα χρόνια με το δάχτυλο στο μέλι.
Δεν ξέρω αν αυτοί είναι το 15% όπως λέει ο Σπύρος, το θέμα είναι όμως οτι υπάρχουν. Κι εγώ προσωπικά αρνούμαι να κλείσω τα μάτια και να πώ "ο λαός δεν φταίει σε τίποτε". Μου φαίνεται πολύ λαϊκίστικο και - κυρίως - άδικο απέναντι στη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που όντως δεν φταίει σε τίποτε.
Δεν περιμένω να συμφωνήσουμε, ο καθένας έχει την άποψή του και είναι σεβαστή. Αν και γι´αυτό το τελευταίο δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν κρίνω από δεκάδες απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και ειρωνείες, από κάποιους που νομίζουν οτι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια, για το πόπολο που δίνει 80% τους κλέφτες και δεν ψηφίζει τους "σωστούς".

Last edited:
Ποιός διαφωνεί σ´αυτό;

Από τα πλέον ανάλγητα κι αισχρά μέτρα... Ποιός διαφωνεί μ´αυτό;

Άλλο πράγμα λέω εγώ όμως...
Σαφώς ο βιαστής έχει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη από τους μπανιστηρτζήδες που δεν έκαναν απολύτως τίποτε για να το αποτρέψουν αφού τους βόλευε, πήραν κι αυτοί λίγο "μάτι", και βεβαίως πολύ μεγαλύτερη ευθύνη από την κοπέλα που φόραγε κοντή φούστα.
Αυτά είναι αυτονόητα.

Αυτό που δεν καταάβαίνω είναι γιατί μερικοί θέλουν να βγάλουν εκτός πλάνου τους ´"μπανιστηρτζήδες".
Για μένα είναι άδικο κι ανήθικο να κρύβονται πίσω απ´τη γριούλα των 80 ετών κι απ´τον ψιλικατζή της γειτονιάς όλα τα λαμόγια που βρήκαν ευκαιρία μέσα σ´αυτή τη σαπίλα και είναι μονίμως όλα αυτά τα χρόνια με το δάχτυλο στο μέλι.
Δεν ξέρω αν αυτοί είναι το 15% όπως λέει ο Σπύρος, το θέμα είναι όμως οτι υπάρχουν. Κι εγώ προσωπικά αρνούμαι να κλείσω τα μάτια και να πώ "ο λαός δεν φταίει σε τίποτε". Μου φαίνεται πολύ λαϊκίστικο και - κυρίως - άδικο απέναντι στη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που όντως δεν φταίει σε τίποτε.
Δεν περιμένω να συμφωνήσουμε, ο καθένας έχει την άποψή του και είναι σεβαστή. Αν και γι´αυτό το τελευταίο δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν κρίνω από δεκάδες απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και ειρωνείες από κάποιους που νομίζουν οτι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια για το πόπολο που δίνει 80% τους κλέφτες και δεν ψηφίζει τους "σωστούς".

Μά ειναι δυνατόν νά μήν υπάρχουν κοινωνικές ομάδες πού νά μήν συνδράμουν σε μιά δυσλειτουργική κατάσταση??
Πώς στηνεται μια κοινωνία άν δεν εχει ´θεμέλια´και μερίδα συνενόχων??

Για το 80% πού αναφέρεις δεν νομίζω οτι ειναι το θέμα τί ψηφίζουν,αλλά γιατί δέν ελέγχουν αυτό πού ψηφίζουν..
Συχνά εχω αναφερθεί στο γεγονός οτι στο πολίτευμα της Προεδρευομένης Δημοκρατιας τά κόμματα οφείλουν νάναι θεσμοί και Κόμματα Αρχών και οχι κενά περιεχομένου και νά ελέγχονται και εσωτερικά απ´τους ψηφοφορους τους.
Αυτό δεν συμβαίνει ...

Δές ποιοι εκλέγονται σύνεδροι κάθε φορά και θα το διαπιστώσεις..

Επίσης δέν νομίζω πώς οσοι ψηφίζουν μικρά κόμματα τά θεωρούν ´πανάκεια´..Αντιθέτως οι περισσοτεροι μιλάνε γι´αυτά μέ μεγάλη δοση κριτικής και την ψήφο τους την θεωρούν ψήφο ´ανάγκης´ή και διαμαρτυρίας..

Αλλως τε υπάρχει μικρό κόμμα που σήμερα εχει γυρισει την πολιτική ζωή τού τοπου 50 χρονια πίσω ,και ομως προβάλλεται διαρκώς στα κανάλια ως ´αξιόπιστος ´συνομιλητής.

Απ´εκεί και πέρα δέν μπορώ να συναινέσω στην ενοχοποίηση ολόκληρης της Κοινωνίας γιατί γνωρίζω πώς υπάρχει και μιά άλλη Ελλάδα,αλλά και γιατί πολύς κόσμος έχει παλέψει κάτω απο αντιξοες συνθήκες να διατηρήσει τήν αξιοπρέπειά του και να μήν καταφύγει στά ´ευκολα κόλπα´...

Και εσύ το ξέρεις αυτό και απ´την προσωπική σου στάση αλλά και απο την στάση άλλων..
Ε υπ´αυτό το πρίσμα αρνούμαι το τσουβάλιασμα.

συγνώμη για το quote στρατηγέ αλλά θέλω να κάνω μια ερώτηση μετά απο όλα αυτά...

αυτοί για τους οποίους συζητάμε, πιράνχας ή ακρίδες ή ότι άλλο είναι..

απο που προέκυψαν;; παρθενογένεση είναι;;;

μα φυσικά ήταν κάποτε κάποιοι ανάμεσα σε όλους εμάς που εκ των υστέρων μετεξελίχθηκαν σε πιράνχας ακρίδες ή ότι άλλο..

όσον αφορά για τις υπόλοιπες χώρες και τα ελλείμματά τους εγώ έχω να ρωτήσω το εξής.
ναι έχουν και οι υπόλοιποι ελλείμματα και χρωστάνε της Μιχαλούς και λοιπά όμορφα χωρίς φυσικά να φταίει το δημόσιο τους ...

είδατε όμως κανέναν απο αυτούς να ξεβρακώνεται και να προσφέρει γη και ύδωρ για να ξεπουληθεί η χώρα του όπως τα δικά μας τα μπουμπούκια;;
τα δικά μας τα μπουμπούκια που τόσα χρόνια έχουν ξεφτιλίσει κάθε είδους αξιοπρέπεια και τσίπα στον βωμό των χρημάτων απο που προέκυψαν;
μήπως ήταν παλιότερα συνδικαλιστές; άρα κάποιοι απο εμάς;
μήπως ήταν αγροτοπατέρες άρα κάποιοι απο εμάς;

και στην τελική ακόμα κι αν δεν ήταν κάποιοι απο εμάς και μας ήρθαν ουρανοκατέβατοι, εμείς γιατί τους ψηφίζαμε τόσα χρόνια;;;
γιατί ενώ ξέραμε οτι ξεκληρίζουν τον τόπο κυριολεκτικά δεν αντιδρούσαμε;;
μήπως γιατί κοιτούσαμε την βόλεψή μας;;
ποιοί γεμίζουν τόσα χρόνια τις λαοθάλασσες κάθε πράσινης ή μπλε κομματικής προεκλογικής ομιλίας;;
δηλαδή, όσο και να φταίει το γ@μημένο το σύστημα, εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη;;
δεν βλέπουμε τι γίνεται τόσα χρόνια και δεν αντιδρούμε;;
πως γίνεται να μην έχουμε ευθύνη όταν πλήθος φοιτητών ψηφίζει το τάδε μπλε ή πράσινο κόμμα επειδή το κόμμα πληρώνει τα αεροπορικά για τον επαναπατρισμό απο οποιοδήποτε σημείο της γης που είναι κάποιος φοιτητής μόνο και μόνο για να εξαγοράσει την ψήφο μας;;
πως γίνεται να μην έχουμε ευθύνη όταν το Χ Ψ Ω κόμα εξαγοράζει την ψήφο μας με χίλιες μίριες υποσχέσεις και διορισμούς;;
δηλαδή εμείς είμαστε αθώοι του αίματος;
μα εμείς οι ίδιοι ανεχόμαστε και στηρίζουμε με την ψήφο μας τόσα χρόνια αυτήν την σαπίλα!

υ.γ παλιότερα που ήμουν πιο μικρός, και περνούσε κάθε χρώματος υπουργός απο το γραφείο του πατέρα μου τάζοντας λαγούς με πετραχείλια είχα μια μόνιμη διαφωνία με τον πατέρα μου..
αφού έφευγαν όλοι αυτοί, η ατάκα του πάντα ήταν η εξής...
῾῾τους άκουσες;; μην πιστεύεις ούτε λέξη! σε 4 χρόνια θα μας ξαναθυμιθούν. είναι ψεύτες και αλήτες όλοι τους. εσύ κοίτα να έχεις κάτω το κεφάλι, να δουλεύεις σαν σκύλος όλη μέρα για το δικό σου καλό και το καλό της εταιρίας και μην βασιστείς ποτέ σ᾽ αυτά τα κοπρόσκυλα! αν κάνεις αυτό που σου λέω θα είσαι κερδισμένος, αν όχι το κρίμα στον λαιμό σου. θα χάσεις!!!῾῾
κι εγώ αναρωτιόμουν όντας μικρός,
῾῾μα γιατί ρε πατέρα, αφού σου λέει οτι θα κάνει τα πάντα για σένα, γιατί δεν τον πιστεύεις;;῾῾
και η απάντηση ήταν πάντα η ίδια..
῾῾γιατί αγόρι μου κανένας απο αυτούς δεν νοιάζεται για σένα..όλοι αυτοί το μόνο που τους νοιάζει είναι η τσέπη τους και πως θα παραμείνουν για πάντα στην εξουσία. αν κάποιος απο αυτούς είχε σοβαρή δουλεία και ήταν σοβαρός επαγγελματίας που δεν τον ένοιαζε το κέρδος πατώντας επι πτωμάτων, λες να ασχολιόταν με την πολιτική;;;῾῾

υ.γ2 όσο για τα περι ειρωνείας και λοιπών ομορφάδων αυτό που έχω να πω είναι οτι ο maestro όσο καιρό μιλάει και γράφει σ᾽ αυτά τα σοβαρά τα θέματα έχει φάει την ειρωνεία της αρκούδας...
όταν μίλησε ο Μπάμπης όμως ο αντίλογος άλλαξε τρόπο..
γιατί άραγε;
πρέπει όλοι να έχουμε το ειδικό βάρος του Μπάμπη για να μιλήσουμε χωρίς να εισπράξουμε ειρωνεία;
έχετε αναρωτηθεί πόσοι είναι αυτοί που θέλουν να γράψουν αλλά δεν το κάνουν γιατί ξέρουν τον τρόπο που θα πάρουν την όποια απάντηση;
δεν είναι αρεστό αυτό που γράφω αλλά είναι γεγονός και είναι θέμα συζήτησης εκτός φόρουμ όσο κι αν δεν σας αρέσει και δεν θέλετε να το παραδεχτείτε.

Κι εγώ προσωπικά αρνούμαι να κλείσω τα μάτια και να πώ "ο λαός δεν φταίει σε τίποτε". Μου φαίνεται πολύ λαϊκίστικο και - κυρίως - άδικο απέναντι στη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που όντως δεν φταίει σε τίποτε.

Εμένα προσωπικά , αγαπητέ Μπάμπη , με εκνευρίζει απίστευτα το "ο λαός φταίει" όσο ακριβώς με εκνευρίζει και το "ο λαός δεν φταίει" .

Κοινώς δεν με ενδιαφέρει να σώσω τον υπάλληλο που δεν κάνει καλά την δουλειά του . Ευχαρίστως να πάει σπίτι του . Αλλά δεν μπορώ και να κολλήσω σε αυτό και να αποδεχθώ μέτρα μείωσης της αμοιβής του ή και απόλυση του γιατί το αφεντικό δεν έχει τόσα κέρδη όσα θα επιθυμούσε . Δυστυχώς η ασυδοσία , η τεμπελιά , η ανικανότητα -και οτιδήποτε άλλο θες να προσθέσεις-του ενός , είναι αυτή που χρησιμεύει ως πρόσχημα για να περιοριστούν τα δικαιώματα των πολλών . Και αυτό δεν γίνεται προς χάριν των πολλών , αλλά προς χάριν του αφεντικού .

Οπως επίσης η ασυδοσία και η λαμογιά του ενός , δύο ή τριών που παίρνουν με ψευδή στοιχεία αναπηρικές και πρόωρες συντάξεις , δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως πρόσχημα για να μειωθουν όλες οι συντάξεις ( Παίρνεις αναπηρική ενώ δεν είσαι ανάπηρος ; Κόβεται η σύνταξη , επιστρέφεις όσα πήρες ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και συγχρόνως αφου απολυθούν όσοι μετείχαν στο κύκλωμα που σου απένειμε την σύνταξη με ψεύτικα στοιχεία , καταδικάζονται να καταβάλουν ως πρόστιμο αντίστοιχο ποσό με όσα πήρε ο ψευτοσυνταξιούχος ) .

Για μένα λοιπόν το παιχνίδι παίζεται ακριβώς εκεί . Χρησιμοποιείται ως άλλοθι η λαμογιά αρκετών- υπαρκτή το τονίζω - ώστε με αυτόν τον τρόπο να φαλκιδευτούν δικαιώματα των πολλών , των εργαζομένων ώστε η κρίση να αποβεί σε όφελος του κεφαλαίου , ως συνήθως . Συνεπώς όσοι από εμάς επιμένουμε να βλέπουμε μακρύτερα από το θολό πρόσχημα , δεν σημαίνει ούτε ότι υποστηρίζουμε τα λαμόγια , ουτε αρνούμεθα ότι όποιος βρεί ευκαιρία τ' αρπάζει . Σημαίνει απλώς ότι εκτός από το τυράκι , βλέπουμε και την φάκα .

Εμένα προσωπικά , αγαπητέ Μπάμπη , με εκνευρίζει απίστευτα το "ο λαός φταίει" όσο ακριβώς με εκνευρίζει και το "ο λαός δεν φταίει" .

Κοινώς δεν με ενδιαφέρει να σώσω τον υπάλληλο που δεν κάνει καλά την δουλειά του . Ευχαρίστως να πάει σπίτι του . Αλλά δεν μπορώ και να κολλήσω σε αυτό και να αποδεχθώ μέτρα μείωσης της αμοιβής του ή και απόλυση του γιατί το αφεντικό δεν έχει τόσα κέρδη όσα θα επιθυμούσε . Δυστυχώς η ασυδοσία , η τεμπελιά , η ανικανότητα -και οτιδήποτε άλλο θες να προσθέσεις-του ενός , είναι αυτή που χρησιμεύει ως πρόσχημα για να περιοριστούν τα δικαιώματα των πολλών . Και αυτό δεν γίνεται προς χάριν των πολλών , αλλά προς χάριν του αφεντικού .

Οπως επίσης η ασυδοσία και η λαμογιά του ενός , δύο ή τριών που παίρνουν με ψευδή στοιχεία αναπηρικές και πρόωρες συντάξεις , δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως πρόσχημα για να μειωθουν όλες οι συντάξεις ( Παίρνεις αναπηρική ενώ δεν είσαι ανάπηρος ; Κόβεται η σύνταξη , επιστρέφεις όσα πήρες ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και συγχρόνως αφου απολυθούν όσοι μετείχαν στο κύκλωμα που σου απένειμε την σύνταξη με ψεύτικα στοιχεία , καταδικάζονται να καταβάλουν ως πρόστιμο αντίστοιχο ποσό με όσα πήρε ο ψευτοσυνταξιούχος ) .

Για μένα λοιπόν το παιχνίδι παίζεται ακριβώς εκεί . Χρησιμοποιείται ως άλλοθι η λαμογιά αρκετών- υπαρκτή το τονίζω - ώστε με αυτόν τον τρόπο να φαλκιδευτούν δικαιώματα των πολλών , των εργαζομένων ώστε η κρίση να αποβεί σε όφελος του κεφαλαίου , ως συνήθως . Συνεπώς όσοι από εμάς επιμένουμε να βλέπουμε μακρύτερα από το θολό πρόσχημα , δεν σημαίνει ούτε ότι υποστηρίζουμε τα λαμόγια , ουτε αρνούμεθα ότι όποιος βρεί ευκαιρία τ' αρπάζει . Σημαίνει απλώς ότι εκτός από το τυράκι , βλέπουμε και την φάκα .

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

. Χρησιμοποιείται ως άλλοθι η λαμογιά αρκετών- υπαρκτή το τονίζω - ώστε με αυτόν τον τρόπο να φαλκιδευτούν δικαιώματα των πολλών , .

Μονο, που αυτο που τονιζεται στα τελευταια μηνυματα, ειναι οτι -πλεον- οι αρκετοι ειναι περισσοτεροι απο τους πολλους.... και δεν αμφισβητειται φυσικα η λυση που προτεινεις (επιστροφη κλεμενων, τιμωρια κτλ).

+1000000.

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Αλλά αυτά που περιγράφεις στην δεύτερη παράγραφο θέλει πολλή δουλειά και ικανότητες για να γίνουν. Δε γίνονται με ένα φερμάνι του κυρίου υπουργού, θέλει να στρώσεις τον πισινό σου για να φτιάξεις σοβαρή δημόσια διοίκηση και ελεγκτικούς μηχανισμούς που λειτουργούν σωστά. Ενώ η μείωση των συντάξεων γίνεται πολύ απλά, με ένα νόμο...

Αυτό έχει νά κάνει και μέ τόν ιδιωτικό τομέα πού μονον ´καθαγιασμένος´δέν ειναι.Και φυσικά εκεί τσακίζουν εντελώς ,πιά,τούς εργαζομένους .
Δεν τσιμπάω με το κακό δημόσιο και μόνον...Αρκετή περιουσια του ξεπούλησαν στο όνομα τών δυσλειτουργιών πού εσκεμένα προκάλεσαν και θά ξεπουλήσουν και οτι έχει μείνει.

Last edited:
Απ´εκεί και πέρα δέν μπορώ να συναινέσω στην ενοχοποίηση ολόκληρης της Κοινωνίας γιατί γνωρίζω πώς υπάρχει και μιά άλλη Ελλάδα,αλλά και γιατί πολύς κόσμος έχει παλέψει κάτω απο αντιξοες συνθήκες να διατηρήσει τήν αξιοπρέπειά του και να μήν καταφύγει στά ´ευκολα κόλπα´...

'Ετσι ακριβώς είναι, γι' αυτή την "άλλη Ελλάδα" μιλάω και γι' αυτόν τον κόσμο που μέσα σ´αυτό τον οχετό προσπαθεί και ευτυχώς τα καταφέρνει να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του.

Τώρα μιλάς σωστά. Συμφωνώ απόλυτα μέχρι και το τελευταίο κόμμα.
Σ´αυτή την "υπαρκτή λαμογιά" αναφέρομαι και δεν έχω σκοπό να δώσω συγχωροχάρτι σ´όλα αυτά τα ποντίκια που όταν σφίγγουν τα γάλατα πάντα τρυπώνουν και προσπαθούν να κρυφτούν λουφάζωντας πίσω απο έντιμους και μεροκαματιάρηδες παριστάνοντας τον "απλό λαό".