Σπύρο, μάλλον δεν μπορούμε να συνενοηθούμε, ο καθένας διαβάζει επιλεκτικά και συμπεραίνει ότι θέλει.
Κανέναν δεν αθώωσα, γνωρίζω πολύ καλά πως δουλεύει το σύστημα, πάρα πολλά χρόνια τώρα. Αν και η άποψη η δική μου είναι οτι μεγαλύτερη ευθύνη κι απ την πολιτική ηγεσία έχει η δικαστική εξουσία σ´αυτό το ..δέλο που ζούμε. Αν αυτή δούλευε έστω και στοιχειωδώς θα είμασταν όλοι πάρα πολύ καλύτερα σήμερα.
Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να προσποιούμαστε οτι δεν βλέπουμε τόσα χρόνια τι γίνεται γύρω μας. Ποιός μίλησε για τον ψιλικατζή της γειτονιάς;
Οι "ακρίδες" που λές θα πρέπει να κοιτάξουν λίγο στον καθρέπφτη τους και να αναλάβουν το - πολύ μικρό έστω - μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Ας κάνουμε έστω και μιά φορά στη ζωή μας και την αυτοκριτική μας. Δεν είναι κακό και βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν μας εξισώνει και πολύ περισσότερο δεν αθωώνει τους "καρχαρίες".
Εκτός απ´τους καρχαρίες υπάρχουν και τα πιράνχας. Γι´αυτά δεν έχουμε το θάρρος να πούμε κάτι ή μήπως δεν είναι τόσο "πιασιάρικο" το θέμα;
Εγώ ξέρω οτι τόσα χρόνια στα νοσοκομεία στις εφορίες στις πολεοδομίες αυτοί που βάζουν χέρι στην τσέπη μας δεν είναι "καρχαρίες", πιράνχας είναι. Αυτούς τους ξαχάσαμε ή μήπως δεν υπάρχουν;
Μήπως δεν υπάρχουν κι αυτοί που παίρνουν τις μαϊμούδες επιδοτήσεις για στρέματα που αν τα αθροίσεις ξεπερνούν σε έκταση την έκταση όλης της Ευρώπης; Οι "ανάπηροι" με τις συντάξεις είναι κι αυτοί φανταστικά πρόσωπα;
Σαν πολλοί "ψιλικατζήδες" μαζεύονται στη γειτονιά μας....
Επειδή ξέρω οτι πάλι θα παρερμηνευτούν αυτά που γράφω, ξαναλέω οτι για τους "καρχαρίες" συμφωνώ απόλυτα με όσα έχουν γραφτεί, ποιός είναι αυτός που δεν συμφωνεί;
Η διαφορά μας είναι οτι όλη αυτή η σαπίλα χρησιμοποιείται σαν "άλοθι" όπως έγραψε κι ο Ηλίας γιά όλους εμάς που δεν έχουμε τα άντερα και την ειλικρίνεια να κοιτάξουμε για λίγο και την δική μας καμπούρα.
συγνώμη για το quote στρατηγέ αλλά θέλω να κάνω μια ερώτηση μετά απο όλα αυτά...
αυτοί για τους οποίους συζητάμε, πιράνχας ή ακρίδες ή ότι άλλο είναι..
απο που προέκυψαν;; παρθενογένεση είναι;;;
μα φυσικά ήταν κάποτε κάποιοι ανάμεσα σε όλους εμάς που εκ των υστέρων μετεξελίχθηκαν σε πιράνχας ακρίδες ή ότι άλλο..
όσον αφορά για τις υπόλοιπες χώρες και τα ελλείμματά τους εγώ έχω να ρωτήσω το εξής.
ναι έχουν και οι υπόλοιποι ελλείμματα και χρωστάνε της Μιχαλούς και λοιπά όμορφα χωρίς φυσικά να φταίει το δημόσιο τους ...
είδατε όμως κανέναν απο αυτούς να ξεβρακώνεται και να προσφέρει γη και ύδωρ για να ξεπουληθεί η χώρα του όπως τα δικά μας τα μπουμπούκια;;
τα δικά μας τα μπουμπούκια που τόσα χρόνια έχουν ξεφτιλίσει κάθε είδους αξιοπρέπεια και τσίπα στον βωμό των χρημάτων απο που προέκυψαν;
μήπως ήταν παλιότερα συνδικαλιστές; άρα κάποιοι απο εμάς;
μήπως ήταν αγροτοπατέρες άρα κάποιοι απο εμάς;
και στην τελική ακόμα κι αν δεν ήταν κάποιοι απο εμάς και μας ήρθαν ουρανοκατέβατοι, εμείς γιατί τους ψηφίζαμε τόσα χρόνια;;;
γιατί ενώ ξέραμε οτι ξεκληρίζουν τον τόπο κυριολεκτικά δεν αντιδρούσαμε;;
μήπως γιατί κοιτούσαμε την βόλεψή μας;;
ποιοί γεμίζουν τόσα χρόνια τις λαοθάλασσες κάθε πράσινης ή μπλε κομματικής προεκλογικής ομιλίας;;
δηλαδή, όσο και να φταίει το γ@μημένο το σύστημα, εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη;;
δεν βλέπουμε τι γίνεται τόσα χρόνια και δεν αντιδρούμε;;
πως γίνεται να μην έχουμε ευθύνη όταν πλήθος φοιτητών ψηφίζει το τάδε μπλε ή πράσινο κόμμα επειδή το κόμμα πληρώνει τα αεροπορικά για τον επαναπατρισμό απο οποιοδήποτε σημείο της γης που είναι κάποιος φοιτητής μόνο και μόνο για να εξαγοράσει την ψήφο μας;;
πως γίνεται να μην έχουμε ευθύνη όταν το Χ Ψ Ω κόμα εξαγοράζει την ψήφο μας με χίλιες μίριες υποσχέσεις και διορισμούς;;
δηλαδή εμείς είμαστε αθώοι του αίματος;
μα εμείς οι ίδιοι ανεχόμαστε και στηρίζουμε με την ψήφο μας τόσα χρόνια αυτήν την σαπίλα!
υ.γ παλιότερα που ήμουν πιο μικρός, και περνούσε κάθε χρώματος υπουργός απο το γραφείο του πατέρα μου τάζοντας λαγούς με πετραχείλια είχα μια μόνιμη διαφωνία με τον πατέρα μου..
αφού έφευγαν όλοι αυτοί, η ατάκα του πάντα ήταν η εξής...
῾῾
τους άκουσες;; μην πιστεύεις ούτε λέξη! σε 4 χρόνια θα μας ξαναθυμιθούν. είναι ψεύτες και αλήτες όλοι τους. εσύ κοίτα να έχεις κάτω το κεφάλι, να δουλεύεις σαν σκύλος όλη μέρα για το δικό σου καλό και το καλό της εταιρίας και μην βασιστείς ποτέ σ᾽ αυτά τα κοπρόσκυλα! αν κάνεις αυτό που σου λέω θα είσαι κερδισμένος, αν όχι το κρίμα στον λαιμό σου. θα χάσεις!!!῾῾
κι εγώ αναρωτιόμουν όντας μικρός,
῾῾
μα γιατί ρε πατέρα, αφού σου λέει οτι θα κάνει τα πάντα για σένα, γιατί δεν τον πιστεύεις;;῾῾
και η απάντηση ήταν πάντα η ίδια..
῾῾
γιατί αγόρι μου κανένας απο αυτούς δεν νοιάζεται για σένα..όλοι αυτοί το μόνο που τους νοιάζει είναι η τσέπη τους και πως θα παραμείνουν για πάντα στην εξουσία. αν κάποιος απο αυτούς είχε σοβαρή δουλεία και ήταν σοβαρός επαγγελματίας που δεν τον ένοιαζε το κέρδος πατώντας επι πτωμάτων, λες να ασχολιόταν με την πολιτική;;;῾῾
υ.γ2 όσο για τα περι ειρωνείας και λοιπών ομορφάδων αυτό που έχω να πω είναι οτι ο maestro όσο καιρό μιλάει και γράφει σ᾽ αυτά τα σοβαρά τα θέματα έχει φάει την ειρωνεία της αρκούδας...
όταν μίλησε ο Μπάμπης όμως ο αντίλογος άλλαξε τρόπο..
γιατί άραγε;
πρέπει όλοι να έχουμε το ειδικό βάρος του Μπάμπη για να μιλήσουμε χωρίς να εισπράξουμε ειρωνεία;
έχετε αναρωτηθεί πόσοι είναι αυτοί που θέλουν να γράψουν αλλά δεν το κάνουν γιατί ξέρουν τον τρόπο που θα πάρουν την όποια απάντηση;
δεν είναι αρεστό αυτό που γράφω αλλά είναι γεγονός και είναι θέμα συζήτησης εκτός φόρουμ όσο κι αν δεν σας αρέσει και δεν θέλετε να το παραδεχτείτε.