Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

+1 για την μείωση των επιδομάτων

και μάλιστα πλήρη κατάργηση οριμένων εξ αυτών ..

* πριν λίγο καιρό από την ίδια πηγή (capital) είχαν δει το φως κάτι στοιχεία για μισθούς καθαριστριών στο υπουργειο οικονομίας
http://www.capital.gr/News.asp?id=680923

Last edited:
εγώ έχω την εντύπωση οτι "συμφέρει" στο κράτος να δίνει πλασματικές υπερωρίες
και επιδόματα παρά να τα καταργήσει και να αυξήσει τον βασικό...
εκτός και εάν σκέφτεται να καταργησει τα επιδόματα και να αφήσει τον βασικό ίδιο...!

To θέμα ΔΕΝ είναι ούτε αν παίρνουν πολλά ούτε αν δουλεύουν λίγο. Είναι η διαφάνεια που κανένας δεν θέλει. Να ξέρουμε βρε αδελφέ πόσα ακριβώς εισέπραξε ο κ. Messenger νόμιμα μέσα στο 2009 με ένα κλίκ στο ιντερνέτ...
Τώρα αν τα πήρε καλώς ήγ κακώς θα δούμε... Πρώτα όμως να ξέρουμε.
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους υπόλοιπους Έλληνες...

Στους δημοτικούς υπαλλήλους προσθέστε και ενα καλό ταμείο με αξιόλογες παροχές (ΤΥΔΚΥ) που κι αυτό θα έπρεπε να μετραει στους μισθούς...
Εγω πάντως έχω φίλο στην Αθήνα που χρόνια τωρα προσπαθει με μέσον να μπει σκουπιδιάρης σε έναν δήμο, αλλά πάνω που φτάνει στο τσαφ....αλλάζει παράταξη ο δήμος και μένει εκτός! (Προφανώς δεν έχει αρκετά μεγαλο δόντι!)

δουλευα καποια εποχη ως εξωτερικος συνεργατης κατα διαστηματα στην τραπεζα της Ελλαδος,το τι επιδοματα εχουν,δεν μπορει να τα διανοηθει ανθρωπινος νους!
επιδομα λεει ανυπανδρης κορασιδας,προικα δηλαδη με λιγα λογια!
επιδομα καυσοξυλων..
και πολλα αλλα που δεν τα θυμαμαι,αλλα μου ειχε σηκωθει η τριχα οταν τα ειχα ακουσει!

Απάντηση: Re: Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

εγώ έχω την εντύπωση οτι "συμφέρει" στο κράτος να δίνει πλασματικές υπερωρίες
και επιδόματα παρά να τα καταργήσει και να αυξήσει τον βασικό...
εκτός και εάν σκέφτεται να καταργησει τα επιδόματα και να αφήσει τον βασικό ίδιο...!

Υπάρχουν ακόμα και τά χειρότερα μέ τούς λεγόμενους αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης οι οποίοι ομως δεν ειναι αποκλειστικής απασχόλησης(θυμάσαι πού ειχες κατέβεις για καφέ προς Τζιτζιφιές μεριά μιά μέρα,γιά να μήν λέμε ονόματα)και έχουν δικαίωμα ελεύθερου επαγγέλματος απο το μεσημέρι και μετά..
Λοιπόν σέ αυτή την περίπτωση οσα χρόνια εργασίας και εάν έχεις πάνε στον βρόντο και δεν σού δινεται σύνταξη (έστω και αμυδρή)απ´το Ταμείο,πού εργάζεσαι παρά μονον απο το βασικό ταμείο,πού θάπαιρνες έτσι και αλλοιώς ως ελευθερος επαγγελματίας..
Ετσι καλύπτονται οι ανάγκες τού κάθε οργανισμού και ενώ πληρώνεις κανονικά την εφορία και παίρνεις επίδομα γιά μισή γυναίκα και μισό παιδί(καθότι τετράωρος)το Ταμείο ειναι απολύτως κερδισμένο γιατί δέν δίνει μία στά 65(αν φτάσει κάποιος φυσικά στά 65)..
Στην περίπτωση δέ,πού γινεις ´μόνιμος´μή αποκλειστικής απασχόλησης(πού πάλι δεν γινεσαι ποτέ,εκτός άν έχεις μπάρμπα στην Κορωνη)δέν αναγνωρίζονται ως συντάξιμα ολα τα προηγούμενα χρόνια............................

Last edited:
To αν ειναι αληθεια ή ψεμματα το περιεχομενο της επιστολης, ειναι κατι που πολυ ευκολα μπορει να διαπιστωθει.

Το οτι ειναι ανωνυμη ειναι ενα θεμα, αλλα κανεις εν ενεργεια Δημοσιος Υπαλληλος δεν θα τα ελεγε επωνυμα. Ειναι αυτονοητο.

Σε γενικες γραμμες η κατασταση στο Δημοσιο ειναι αυτη που περιγραφεται. Εκτος απο καποιες Υπηρεσιες που δεν υπαρχουν επιδοματα, συνολικα υπαρχουν πολλοι προνομιουχοι.

Και αφου δεν υπαρχουν καπου καταγεγραμενα, μπορουμε να βασιστουμε σε εμπειριες απο γονεις ή φιλους που ειναι στο Δημοσιο.

Προσωπικα μιλωντας, δεν μου φαινεται κατι υπερβολικο στα οσα αναφερονται (και οι δυο γονεις μου ειναι συνταξιουχοι δημοσιοι υπαλληλοι και εχω φιλους μηχανικους ΔΥ).

Εχω φιλους και στο Υπ Οικονομιας, που διαμαρτυρονται για τα 1800 των καθαριστριων (ενω οι ιδιοι παιρνουν 2300).

Στη χωρα εχει επικρατησει η μεσαια ταξη των προνομιουχων (που αποκαλουν το Δημοσιο "το Ιδρυμα"), που εχουν εξασφαλισμενα τα απαραιτητα, χωρις να απαιτειται να δουλεψουν. Οσοι δε, ειναι σε θεσεις που συναλλασονται αμεσα με κοινο, τεινουν να ξεπερασουν καθε οριο αγενειας και γαιδουριας.

Φυσικα αυτα δεν ισχυουν για ολους, παντα υπαρχουν και εξαιρεσεις. Αλλα οσοι ανηκουν στις εξαιρεσεις δε βλεπω να διαμαρτυρονται, παρολο που τα βλεπουν να συμβαινουν διπλα τους. Προσπερνουν και πηγαινουν σπιτι τους το μεσημερι.

«Είμαι δημόσιος υπάλληλος (δημοτικός) και σας πληροφορώ ότι ο μισθός μου, μαζί με τα επιδόματα προσεγγίζει τα 2.000 ευρώ καθαρά το μήνα. Ο κλητήρας του Δήμου μας, με 12 χρόνια προϋπηρεσία στον Δήμο, παίρνει 1.750 ευρώ καθαρά μαζί με τα επιδόματα.

Φυσικά όλα αυτά χωρίς τις πλασματικές υπερωρίες και τα επιδόματα που σε πολλές υπηρεσίες δίνονται, με τοπικές αποφάσεις υπηρεσιακών συμβουλίων.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση τα 9 χρόνια που είμαι στο Δήμο (με ΑΣΕΠ) είναι ότι όποιος μπορεί να εκβιάσει παίρνει πάντα αυτό που θέλει, και αυτοί που μπορούν να εκβιάσουν είναι πάντα οι Δημόσιοι υπάλληλοι.

ποιο είναι το ψέμα ???

Τα παραπάνω, αναφορικά με τους Δήμους και όχι τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

δυστυχώς δεν γνωρίζω αν τα νούμερα είναι πραγματικά η αν ανήκουν
στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας......

Απάντηση: Re: Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

δυστυχώς δεν γνωρίζω αν τα νούμερα είναι πραγματικά η αν ανήκουν
στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας......

Όχι επιστημονικής φαντασίας, αλλά, τουλάχιστον φουσκωμένα κατά 400-500 Ευρώ.

Re: Απάντηση: Re: Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

Όχι επιστημονικής φαντασίας, αλλά, τουλάχιστον φουσκωμένα κατά 400-500 Ευρώ.

Δεν θα το 'λεγα...
Κοντινότερο παράδειγμα, φίλος μου δημοτικός υπάλληλος (δημοτική αστυνομία) εδώ και 4 χρόνια περίπου, άγαμος-άτεκνος, και παίρνει καθαρά στο χέρι 1.400 ευρώ (χώρια εννοείται τα δώρα-επίδομα αδείας). Με λιγάκι προϋπηρεσία, με επίδομα γάμου και τέκνων, και εάν μπει μέσα στην εξίσωση και μία μικρή διαφοροποίηση προς τα άνω που έχουν ορισμένοι δήμοι, μάλλον κοντά, πολύ κοντά στην πραγματικότητα, είναι τα μεγέθη που δίνει το παραπάνω κείμενο, "επιστολή" ή μη.

Υπόψιν, οι δικηγόροι όταν παντρευτούμε, πληρώνουμε εισφορά στο Ταμείο Νομικών. Βάσει κάποιου -βολικότατου- νόμου του Μεταξά.

Εάν δε αποκτήσουμε θυγατέρες, κρατείται ετησίως κάποιο επιπλέον ποσό εισφορών, για την "προικοδότησή" τους.

ας λαϊκίσω ... ως συνηθίζω .. με απλά περιστατικά καθημερινού βίου ( sic )

κολλητή στο πεντάγωνο ( καραβανού )

980 βασικός

2480 στην τσέπη συν παιδικός σταθμός δωρεάν συν πρόσβαση στο στρατιωτικό σούπερ μάρκετ ( -30 -50 % από την αγορά !! )
το 401 Σ.Ν για support
καλοκαιρινές διακοπές σχεδόν δωρεάν σε συμπαθητικές μονάδες ψυχαγωγίας ( εντάξει δεν είναι Μύκονος )

και κερασάκι στο παντεσπάνι
η διπλή -τριπλή σύνταξη από τους άλλους ... ( εμάς )

το πρόβλημα μου δεν είναι να ΜΕΙΩΘΟΥΝ αυτά
ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΞΟΜΟΙΩΘΟΥΝ !!!

κοντεύουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να δείχνουν παρίες και οι έτεροι προαναφερόμενοι προύχοντες

παγκόσμια καπιταλιστική πρωτοτυπία πρέπει να ναι αυτό

θα μας αντιγράψουν και οι Αμερικάνοι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

Δεν θα το 'λεγα...
Κοντινότερο παράδειγμα, φίλος μου δημοτικός υπάλληλος (δημοτική αστυνομία) εδώ και 4 χρόνια περίπου, άγαμος-άτεκνος, και παίρνει καθαρά στο χέρι 1.400 ευρώ (χώρια εννοείται τα δώρα-επίδομα αδείας). Με λιγάκι προϋπηρεσία, με επίδομα γάμου και τέκνων, και εάν μπει μέσα στην εξίσωση και μία μικρή διαφοροποίηση προς τα άνω που έχουν ορισμένοι δήμοι, μάλλον κοντά, πολύ κοντά στην πραγματικότητα, είναι τα μεγέθη που δίνει το παραπάνω κείμενο, "επιστολή" ή μη.

Δηλώνω άγνοια για τους μισθούς της Δημοτικής Αστυνομίας.

Προϊστάμενος Οικονομικού Τμήματος, με 25 χρόνια, παντρεμένος με 2 παιδιά, παίρνει με όλα μέσα καθαρά 1580 Ε.

Κλητήρας, με 2 έτη, παντρεμένη με 2 παιδιά, παίρνει 1250 Ε.

Τη μικρή διαφοροποίηση που έχουν ορισμένοι Δήμοι, δεν την κατάλαβα. Απ' όσο γνωρίζω, τηρείται ενιαίο μισθολόγιο.

η μόνη διαφορά που μπορεί να έχει κάποιος δήμος είναι οι υπερωρίες (πλασματικές ή μη)

πάντως ο κατάλογος των παραδειγμάτων δείχνει να μην έχει τελειωμό, κάθε λίγο και λιγάκι τα ίδια και τα ίδια

αυτοί που έχουν εφαρμόσει την επιδοματική πολιτική διαλύοντας ουσιαστικά τον συνδικαλισμό είναι οι ίδιοι που διαιωνίζουν την κατάσταση και επιπλέον την ξεφτιλίζουν εισάγοντας από το παράθυρο "υλικό" στο δημόσιο (σταζ, ημιαπασχόληση κλπ)

Last edited:
Εννοώ δεν ξέρουμε τι παίζει με επιδόματα, υπερωρίες και έξτρα τοπικές παροχές (ακόμη και σε είδος, μην το γελάτε, πχ έκαστος παίρνει ένα λίτρο γάλα ημερησίως, χαζα-χαζά αυτό μεταφράζεται σε αξία σχεδόν 40 ευρώ τον μήνα ή περίπου 450 ευρώ ετησίως).