Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

Η ξεφτίλα που υπάρχει στο δημόσιο τομεα δεν έχει να κάνει τόσο με το μισθό των υπαλλήλων.
Δυστυχώς, "οι εκάστοτε κυβερνώντες" βλέπουν τους Δ.Υ κάτι σαν μισθοφορικό στρατό!
Τους ενδιέφερε λοιπόν να συναλλάσονται μαζί τους παρασκηνιακά, και να τους απαξιώνουν υποαπασχολώντας τους, μετατρέποντάς τους σε γραφικές καρικατούρες οκνηρών, αδιάφορων, απρόσωπων ανθρώπων.

Το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό. Δεν φταίει ο κλητήρας της υπηρεσίας που αμοίβεται περισσότερο από τον καθηγητή, πολύ απλά διότι στο δημόσιο τομέα, η προσφορά του εργαζομένου και τα προσόντα του δεν αξιολογούνται!

Απάντηση: Re: Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

Όχι επιστημονικής φαντασίας, αλλά, τουλάχιστον φουσκωμένα κατά 400-500 Ευρώ.

Ο κολλητός μου είναι στο Δήμο εδώ και 15 χρόνια.. Ο καθαρός μισθός του είναι 1400 ευρώ.
Τα ‛Δημοτικά Συμβούλια’ που έχει είναι περίπου +150~200 ευρώ (extra).
(Άμα είσαι προϊστάμενος παίρνεις παραπάνω 70 ευρώ (περίπου)).

και άμα είσαι stage παίρνεις 480~520 ευρώ καθαρά :flipout:
(και εννοείτε ότι κάνεις την ίδια δουλειά με τους μόνιμους υπαλλήλους!!!:BDBDG54: )

το οτι υπάρχουν αυτές οι στρεβλώσεις και ανισότητες εξυπηρετεί αφάνταστα αυτούς που τις δημιούργησαν

ξαφνικά μετατοπίζεται το πρόβλημα της χώρας στους μισθούς κάποιων δημοσίων υπαλλήλων .....

είπαμε γνωστός ο κύριος Π.Π

αντί να στείλει επιστολή για τις ελλείψεις σε υποδομές, για την μη αξιολόγηση των υπαλλήλων, για τη μη κατάρτιση τους, για τα προβλήματα των ορισμένου χρόνου και συμβασιούχων και ένα σωρό άλλα, προτιμά να μας δείχνει το φως στο τούνελ με τα τρομερά του συμπεράσματα

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ Δ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

και θα ξημερώσει μία άλλη μέρα, πιο φωτεινή κλπ κλπ κλπ

Μα οι συμβασιούχοι είναι το μέγιστο αίσχος του Δημοσίου. Το πώς συνυπάρχουν δίπλα στον μόνιμο κάνοντας πολλές φορές την ίδια δουλειά. Πραγματικά παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Φυσικά όσο το σύστημα είναι αγκυλωμένο σε κεκτημένα, δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Σύμφωνα με τα κεκτημένα, μόνο εξίσωση προς τα πάνω χωρεί, που είναι φύσει αδύνατη εάν όχι στα πλαίσια του γελοίου. Δεν λέμε να γίνει εξίσωση προς τα κάτω και να ταπεινωθούν όλοι σε καθεστώς συμβασιούχων, αλλά ένας μέσος όρος, με απώλειες για κάποιους, κέρδη για κάποιους άλλους, εξορθολογισμένα, δεν θα πρέπει κάποτε να γίνει;

Ο κολλητός μου είναι στο Δήμο εδώ και 15 χρόνια.. Ο καθαρός μισθός του είναι 1400 ευρώ. Σωστά..

Τα ‛Δημοτικά Συμβούλια’ που έχει είναι περίπου +150~200 ευρώ (extra). Στα Δημοτικά Συμβούλια δεν είναι fix οι ώρες αλλά αναγνωρίζεται ένα minimum ωρών που τους τελευταίους μήνες το ξεψειρίζουν αρκετά οι Επίτροποι..

(Άμα είσαι προϊστάμενος παίρνεις παραπάνω 70 ευρώ (περίπου)). Σωστά..

και άμα είσαι stage παίρνεις 480~520 ευρώ καθαρά :flipout:
(και εννοείτε ότι κάνεις την ίδια δουλειά με τους μόνιμους υπαλλήλους!!!:BDBDG54: )

Σωστότατα!!!

Τα stage αποχωρούν, το κλείσιμο των Δήμων έρχεται...(είναι σαν τη διαφήμιση του συνονόματου που περπατάει)...:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

μα αυτό ακριβώς είναι που ζητάνε και οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι (τουλάχιστον οι περισσότεροι) ατομικά,

μείωση των επιδομάτων και κατάργηση κάποιων άλλων με παράλληλη αύξηση του βασικού μισθού , είμαι σίγουρος οτι θα ωφεληθούν πολλοί περισσότεροι από αυτούς που θα έχουν μείωση αποδοχών

να φύγει και η ρετσινιά του καλοπληρωμένου δημοσίου υπαλλήλου που έχει γίνει πια κακόγουστο αστείο...

το οτι υπάρχουν αυτές οι στρεβλώσεις και ανισότητες εξυπηρετεί αφάνταστα αυτούς που τις δημιούργησαν

ξαφνικά μετατοπίζεται το πρόβλημα της χώρας στους μισθούς κάποιων δημοσίων υπαλλήλων .....

είπαμε γνωστός ο κύριος Π.Π

αντί να στείλει επιστολή για τις ελλείψεις σε υποδομές, για την μη αξιολόγηση των υπαλλήλων, για τη μη κατάρτιση τους, για τα προβλήματα των ορισμένου χρόνου και συμβασιούχων και ένα σωρό άλλα, προτιμά να μας δείχνει το φως στο τούνελ με τα τρομερά του συμπεράσματα

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ Δ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

και θα ξημερώσει μία άλλη μέρα, πιο φωτεινή κλπ κλπ κλπ

Ποιος είναι αυτός, βρε αδερφέ?? Αν δεν μπορείς να το γράψεις, που δεν βλέπω το λόγο, π.μ me please.

Κατά τα άλλα, συμφωνώ απόλυτα με αυτά που έγραψες.

ας λαϊκίσω ... ως συνηθίζω .. με απλά περιστατικά καθημερινού βίου ( sic )

κολλητή στο πεντάγωνο ( καραβανού )

980 βασικός

2480 στην τσέπη συν παιδικός σταθμός δωρεάν συν πρόσβαση στο στρατιωτικό σούπερ μάρκετ ( -30 -50 % από την αγορά !! )
το 401 Σ.Ν για support
καλοκαιρινές διακοπές σχεδόν δωρεάν σε συμπαθητικές μονάδες ψυχαγωγίας ( εντάξει δεν είναι Μύκονος )

και κερασάκι στο παντεσπάνι
η διπλή -τριπλή σύνταξη από τους άλλους ... ( εμάς )

το πρόβλημα μου δεν είναι να ΜΕΙΩΘΟΥΝ αυτά
ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΞΟΜΟΙΩΘΟΥΝ !!!

κοντεύουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να δείχνουν παρίες και οι έτεροι προαναφερόμενοι προύχοντες

παγκόσμια καπιταλιστική πρωτοτυπία πρέπει να ναι αυτό

θα μας αντιγράψουν και οι Αμερικάνοι

45 χρονών από ΣΤΥΑ, 2000 πάνω κάτω σύνταξη, εφάπαξ κανά 70άρι χιλιάρικα, και δουλεύει και σε εταιρεία.

To θέμα ΔΕΝ είναι ούτε αν παίρνουν πολλά ούτε αν δουλεύουν λίγο. Είναι η διαφάνεια που κανένας δεν θέλει. Να ξέρουμε βρε αδελφέ πόσα ακριβώς εισέπραξε ο κ. Messenger νόμιμα μέσα στο 2009 με ένα κλίκ στο ιντερνέτ...
Τώρα αν τα πήρε καλώς ήγ κακώς θα δούμε... Πρώτα όμως να ξέρουμε.
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους υπόλοιπους Έλληνες...
1.ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ. 2. ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. ΤΕΛΟΣ. 3. ΟΛΟΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΑΣ ΤΕΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΟΔΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Re: Απάντηση: Re: Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

Ποιος είναι αυτός, βρε αδερφέ?? Αν δεν μπορείς να το γράψεις, που δεν βλέπω το λόγο, π.μ me please.

Κατά τα άλλα, συμφωνώ απόλυτα με αυτά που έγραψες.

δεν τον ξέρω τον άνθρωπο,

σχήμα λόγου είναι και αφορά όλους αυτούς που ενώ μπορούν να καταγγείλουν ένα σωρό άλλα υπαρκτά και σοβαρά προβλήματα, μέσω μίας ανώνυμης καταγγελίας εξαπολύουν μύδρους τσουβαλιάζοντας χιλιάδες ανθρώπους και ζητώντας την τιμωρία τους ..

όσο για το γεγονός των πλασματικών υπερωριών έχω την εντύπωση οτι θα έπρεπε να υπάρξει παρέμβαση και να του ζητηθούν στοιχεία που να αποδεικνυουν τα λεγόμενα του κύριου Π.Π. , γιατί είναι άλλο να το υποψιαζόμαστε όλοι και να αποτελεί ένα είδος "κοινού" μυστικού και άλλο να το δημοσιεύεις ...

1.ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ. 2. ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. ΤΕΛΟΣ. 3. ΟΛΟΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΑΣ ΤΕΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΟΔΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

θα έλεγα/συμπλήρωνα ενιαίο μισθολόγιο όντως για τους πάντες.
Δηλαδή και για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους εξίσωση με τους δημόσιους...

Για να μην μας λένε αι κυβερνήσεις για κοινωνικές ανισότητες...
Θα προτιμούσα να πληρώνω παραπάνω τους υπαλλήλους μου, παρά να πληρώνω παραπάνω φόρους για τις στρατιές αναρμοδίων...
Έτσι κανέις δεν θα σκοτώνεται να μπει στο δημόσιο, θα κοπούν με τη μία τα ρουσφέτια... και κάποτε θα ισορροπήσουν τα πραγματα σ' αυτή τη χώρα.
Τα δύο μέτρα και δυο σταθμά πρέπει να λήξουν.-
Αλλά ξέρω από τώρα πως κανέις πολιτικάντης δεν έχει τα κότσια για κάτι τέτοιο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

όσο για το γεγονός των πλασματικών υπερωριών έχω την εντύπωση οτι θα έπρεπε να υπάρξει παρέμβαση και να του ζητηθούν στοιχεία που να αποδεικνυουν τα λεγόμενα του κύριου Π.Π. , γιατί είναι άλλο να το υποψιαζόμαστε όλοι και να αποτελεί ένα είδος "κοινού" μυστικού και άλλο να το δημοσιεύεις ...

Έλα, βρε Δημήτρη, τώρα......που ζεις?? Στην Ελλάδα είμαστε, όπου τα τηλεδικεία δικάζουν και αποφασίζουν τα πάντα σε λιγότερο από 20 λεπτά της ώρας. Οι δε ''καταγγελίες''??

Από τη μικρή εμπειρία που έχω, πιστεύω, ότι τουλάχιστον οι μισές κινούνται από προσωπικό και μόνον όφελος. Αλλά, δεν βαριέσαι.....κοπάνα μια ''καταγγελία'' και άσε 10 άλλους να τρέχουν......

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

Έλα, βρε Δημήτρη, τώρα......που ζεις?? Στην Ελλάδα είμαστε, όπου τα τηλεδικεία δικάζουν και αποφασίζουν τα πάντα σε λιγότερο από 20 λεπτά της ώρας. Οι δε ''καταγγελίες''??

Από τη μικρή εμπειρία που έχω, πιστεύω, ότι τουλάχιστον οι μισές κινούνται από προσωπικό και μόνον όφελος. Αλλά, δεν βαριέσαι.....κοπάνα μια ''καταγγελία'' και άσε 10 άλλους να τρέχουν......

έχεις δίκιο

στο κάτω κάτω σε αυτή τη χώρα πια,

ο καθένας λέει ότι θέλει

και όσοι μπορούν κάνουν και ότι θέλουν ...

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, ας με διορθώσουν οι συμφορουμίτες γιατροί, έχω όμως την εντύπωση ότι μέρος των αμοιβών τους στο ΕΣΥ προέρχεται ή τουλάχιστον προερχόταν από πλασματικές υπερωρίες (εφημερίες).

Με αυτές, το επίπεδο των αμοιβών τους ξεπερνούσε κατά 30-40% τις δικές μου (πριν 10 χρόνια, τώρα δεν ξέρω).

Αν είναι έτσι και κοπούν λοιπόν, θα έχουμε έναν εργαζόμενο με τουλάχιστον 10 χρόνια πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και αποδοχές διοικητικού υπαλλήλου του υπουργείου οικονομικών.
Είναι σίγουρο ότι οι καλύτεροι θα σκοτώνονται για μια θέση στο ΕΣΥ..

Το βασικό πρόβλημα με τους ΔΥ ειναι ότι δεν υπόκεινται στους Νόμους προσφορας-ζήτησης, στους οποίους υπόκεινται όλοι οι υπόλοιποι του ιδιωτικού τομέα! Αν λοιπόν θέλαμε να είμαστε δίκαιοι....θα βγάζαμε σε μειοδοτικό πλειστηριασμό τις θέσεις των ΔΥ και θα τις έπαιρνε αυτός που θα ζητούσε λιγότερα, αρκει βέβαια να είχε τα τυπικά προσόντα! Μπορεί μία ζόρικη θέση να ζητιόταν με περισσότερα λεφτά, αλλά θέσεις "αραχτές και light" θα πληρώνονταν πολύ πολύ λιγότερο απο ότι σήμερα! Για τους γιατρούς που αναφέρατε ειναι προφανές ότι η θέση στην Ανω Κωλοπετεινίτσα θα έδινε πολύ καλύτερο μισθό απο την θέση στην Αθήνα, λόγω μειωμένης ζήτησης.
Αυτό φυσικά ...δεν θα γίνει ποτέ και γι αυτό όλοι θα θέλουν να μπουν στο δημόσιο παρά να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα (ή θα θελουν να ειναι μέσα και ...να δουλεύουν και έξω).
Το τελικό ερώτημα λοιπόν είναι...πόσους ΔΥ μπορεί να αντέξει η συγκεκριμένη χώρα; Ηδη το 48% των φόρων πάει σε μισθούς και συντάξεις ΔΥ και το 24% σε εξυπηρέτηση χρέους και τα νούμερα αυξάνουν συνεχώς! Συνεπώς δεν βλέπω πως θα γλυτώσουμε το φαλιμέντο, αφού μείωση αριθμού ΔΥ δεν κάνει κανείς στην Ελλάδα!

Το βασικό πρόβλημα με τους ΔΥ ειναι ότι δεν υπόκεινται στους Νόμους προσφορας-ζήτησης, στους οποίους υπόκεινται όλοι οι υπόλοιποι του ιδιωτικού τομέα! Αν λοιπόν θέλαμε να είμαστε δίκαιοι....θα βγάζαμε σε μειοδοτικό πλειστηριασμό τις θέσεις των ΔΥ και θα τις έπαιρνε αυτός που θα ζητούσε λιγότερα, αρκει βέβαια να είχε τα τυπικά προσόντα! Μπορεί μία ζόρικη θέση να ζητιόταν με περισσότερα λεφτά, αλλά θέσεις "αραχτές και light" θα πληρώνονταν πολύ πολύ λιγότερο απο ότι σήμερα! Για τους γιατρούς που αναφέρατε ειναι προφανές ότι η θέση στην Ανω Κωλοπετεινίτσα θα έδινε πολύ καλύτερο μισθό απο την θέση στην Αθήνα, λόγω μειωμένης ζήτησης.

Καταργήθηκε ο βασικός κατώτατος μισθός, και τώρα στον ιδιωτικό τομέα πληρώνονται με βάση την προσφορά σε μειοδοτικό διαγωνισμό; Όποιος εργοδότης δουλεύει έτσι είναι παράνομος και πρέπει να τον κατηγορούμε, όχι να απαιτούμε να ασπαστεί και το δημόσιο τους τρόπους του. Ο Δημόσιος τομέας έχει πολλά προβλήματα και έχει και να λογοδοτήσει για πολλά, αλλά όχι και να τα ισοπεδώνουμε όλα.

Re: Απάντηση: Re: Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

θα έλεγα/συμπλήρωνα ενιαίο μισθολόγιο όντως για τους πάντες.

Αυτο ουτε επι Σταλιν στην Ρωσια δεν γινοταν και Μαο Τσε Τουνγκ στην Κινα...

Ειναι δυνατον πχ. Χειρουργος επιμελητης σε Νοσοκομειο να παιρνει οσα η καθαριστρια?

Απλως ο μισθος πρεπει να εξαρταται κατα την γνωμη μου απο επιτευξη στοχων , διαφορετικων για καθε υπηρεσια...

Το ενιαίο μισθολόγιο ισχύει και εφαρμόζεται. Τα επιδόματα αλλάζουν τα δεδομένα. Είναι λογικό να υπάρχουν επιδόματα για κάποιες εργασίες αλλά δυστυχώς τώρα πια υπάρχουν επιδόματα για τα πάντα. Και δυστυχώς τα επιδόματα χρησίμευαν σαν είδος αύξησης.

Οι κατώτατοι βασικοί μισθοί στο δημόσιο είναι ίδιοι με τους κατώτατους στον ιδιωτικό τομέα. Άμεση διαφοροποίηση υπάρχει με την άνοδο μισθολογικού κλιμακίου με βάση τα χρόνια προϋπηρεσίας, κάτι που δεν είναι σταθερό και ίδιο για όλον τον ιδιωτικό τομέα. Ναι, οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ευνοημένοι γιατί πάντα ξέρουν πόσα θα πάρουν, και πότε, και δύσκολα χάνουν τη θέση τους. Από την άλλη, φορολογούνται για όλα όσα παίρνουν και ελέγχονται για τα περιουσιακά τους στοιχεία κάθε χρόνο (ή τουλάχιστον έτσι ορίζεται ότι πρέπει να γίνεται).

Re: Απάντηση: Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

ελέγχονται για τα περιουσιακά τους στοιχεία κάθε χρόνο (ή τουλάχιστον έτσι ορίζεται ότι πρέπει να γίνεται).

Ανακριβές, δεν ισχύει για όλους τους ΔΥ (ούτε καν για την πλειοψηφία τους) και δεν είναι η ιδιότητα του ΔΥ ο λόγος υποβολής τέτοιων εκθέσεων, αλλά άλλοι (πχ η συμμετοχή του ΔΥ σε κάποια επιτροπή κλπ)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

Ανακριβές, δεν ισχύει για όλους τους ΔΥ (ούτε καν για την πλειοψηφία τους) και δεν είναι η ιδιότητα του ΔΥ ο λόγος υποβολής τέτοιων εκθέσεων, αλλά άλλοι (πχ η συμμετοχή του ΔΥ σε κάποια επιτροπή κλπ)

Όταν διορίστηκα, κατώτατη βαθμίδα, κατώτατο κλιμάκιο (καμία πιθανότητα συμμετοχής σε επιτροπές, ούτε εγώ ούτε οι άλλοι νέοι συνάδελφοι) δήλωσα τα περιουσιακά μου στοιχεία και μας ενημέρωσαν ότι αυτή τη δήλωση πρέπει να την υποβάλλουμε κάθε χρόνο.