Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

για κοινωνική έκρηξη δεν το βλέπω, έχουμε καταπιεί πολλές καμήλες στο παρελθόν ..... τώρα θα μασήσουμε? .....

για πολύ φτώχεια το βλέπω , για δυσθεώρητα ποσοστά ανεργίας, για αύξηση της εγκληματικότητας κλπ κλπ κλπ

πάλι καλά που δεν έχω πουλήσει εκείνο το χωραφάκι στο χωριό (έχει και πηγάδι .... αμ πώς?)

έτσι λένε και στα βόρεια προάστια τις πισίνες...... :grandpa:

:flipout::flipout:

Mια φιλη μου απολυθηκε απο καθαριστρια σε εταιρεια καθαρισμου, γιατι ηθελε να υπαρχει/κανει ενα διαλειμμα αναμεσα στις ωρες δουλειας!!!!!
Ειπατε τιποτα?.....................

(of topic,για τα περι εκμεταλλευσης...)

Που να δεις... γιατρο παθολογο να ξεφορτωνει φορτηγο!!....... (απιστευτες ιστοριες....και ομως υπαρχουν!..)

δλδ σε χώρες που οι περισσότεροι οργανισμοί είναι δημόσιοι έχουν βουλιάξει ??

ενώ αντίθετα σε χώρες που σχεδόν όλες οι υπηρεσίες ξεπουλήθηκαν σε ιδιώτες είναι ακμάζουσες ???

δυστυχώς για ορισμένους (λίγους) το πολύ πρόσφατο παρελθόν άλλα έδειξε ...

Προφανώς βλέπεις αυτά που θες να δεις...
Σε καμία άλλη καπιταλιστική χώρα δεν είναι τόσο μεγάλη η αναλογία ΔΥ στο σύνολο των εργαζομένων και η παραγωγικότητα τους τόσο μικρή.
Αυτό που μπορώ να πώ σίγουρα όμως είναι ότι όσες χώρες είναι πιο ακμάζουσες απο την δική μας έχουν σαφώς μικρότερο Δημόσιο Τομέα σε αριθμό υπαλλήλων αναλογικά με το σύνολο των εργαζομένων (αυτό δεν σημαίνει μικρότερους μισθούς στους ΔΥ τους, αλλά μικρότερο συνολικό κόστος σε σχέση με τα έσοδά τους και.... περισσεύει και κάτι για ανάπτυξη, ενω σε μας ήδη το 48% των εισπράξεων του κράτους πάει σε μισθούς και συντάξεις ΔΥ και άλλο 24% σε εξυπηρέτηση προηγούμενων δανείων!)

Mια φιλη μου απολυθηκε απο καθαριστρια σε εταιρεια καθαρισμου, γιατι ηθελε να υπαρχει/κανει ενα διαλειμμα αναμεσα στις ωρες δουλειας!!!!!
Ειπατε τιποτα?.....................

(of topic,για τα περι εκμεταλλευσης...)

Στην Ιταλία νομίζει ότι είναι; Αν αρχίσουμε τα διαλείματα και τα γεύματα ενδιάμεσα από τις ώρες εργασίας θα σταματήσουμε να τρώμε οικογενειακώς στο σπίτι μας και θα χαλάσει ο κοινωνικός ιστός.
Δυστυχώς το θέμα με τους εργολάβους στην καθαριότητα δεν φαίνεται να λύνεται ακόμα και μετά τα βιτριόλια. Αίσχος

προφανώς αυτά που βλέπω εγώ τα βλέπει τα τελευταία χρόνια και όλος ο κόσμος

για την ακρίβεια όχι μόνο τα βλέπει .... τα βιώνει στο πετσί του ...

* αλήθεια ... είμαστε καπιταλιστική χώρα ??? σοβαρά τώρα ??? μωρέ μπράβο μας εξέλιξη ....

Απάντηση: Re: Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

προφανώς αυτά που βλέπω εγώ τα βλέπει τα τελευταία χρόνια και όλος ο κόσμος

για την ακρίβεια όχι μόνο τα βλέπει .... τα βιώνει στο πετσί του ...

* αλήθεια ... είμαστε καπιταλιστική χώρα ??? σοβαρά τώρα ??? μωρέ μπράβο μας εξέλιξη ....

Οι κρίσεις στον Καπιταλισμό είναι μέρος τού ιδίου τού Συστήματος...Μέσω αυτών επιβιώνει..Οποιος δεν το βλέπει αυτό,ηθελημένα ή άθελά του θα ψάχνει τίς αιτίες τής κρίσης σέ διάφορες Κοινωνικές ομάδες.....Πάντα κάποιοι θα ορίζονται ως ´Εβραίοι´γιά να επισύρουν τήν ´μήνιν´τών υπολοίπων...
Και απο τις Κρίσεις προκύπτουν καταρρεύσεις μικρών μονάδων και μικρομεσαίων ,ή ακόμα και μεσαίων νοικοκυριών και υπερ-κέρδη απο τούς ´γνωστούς´άγνωστους..
Και μετά απο 4-5 χρόνια και αφού τα εισοδήματα θάχουν εκμηδενιστεί και η προλεταριοποίηση μεγάλης μερίδας τού πληθυσμού θα είναι γεγονός,θά ξαναδοθούν κάποιες ´αυξησούλες´που θα ισούνται μέ το 1/10 όσων θάχουν χαθεί και αυτό θα παρουσιαστεί ως ´ανάπτυξη´και ´έξοδος´απ´την Κρίση...

Sorry(sic)δέν μασάμε και ούτε ´φταίμε όλοι´...
Ντροπή μέ τά παπαγαλάκια που φορτώνουν τούς πάντες μέ την ναζιστικής προελεύσεως θεωρία τής Συλλογικής Ευθύνης.

μα ....

αφού οι καπιταλιστικές χώρες έχουν μικρό σε έκταση δημόσιο τομέα (που ως γνωστόν είναι η ρίζα όλων των κακών) ..... άρα δεν έχουν προβλήματα ...

μα ....

αφού οι καπιταλιστικές χώρες έχουν μικρό σε έκταση δημόσιο τομέα (που ως γνωστόν είναι η ρίζα όλων των κακών) ..... άρα δεν έχουν προβλήματα ...

Σέ παραπέμπω,ως παράδειγμα ,σέ δημοσιεύματα Αμερικανικών εφημερίδων,γιά τις ιδιωτικές ´ΔΕΗ´στην Καλιφόρνια..
Απεδείχθη πώς το ηλεκτρικό ρεύμα αυξήθηκε, καί οι συνθήκες ασφαλείας και η συντήρηση τών μονάδων υποβαθμίστηκε ...
Αλλο το να υπάρξει η πολιτική βουληση το να γινει αξιοκρατικός και λειτουργικός ο Δημόσιος Τομέας και άλλο η συνειδητή καταρράκωσή του.

άσχετο

αλήθεια είχες ακούσει σχετικά πρόσφατα για ένα θέμα με τις καταδίκες ανηλικών στο Αμέρικα ???

για ένα ψιλοοικογενειακό κύκλωμα δικαστών, πολιτικών και ιδιοκτητών ιδιωτικών φυλακών ανηλίκων ???

που έχωναν τα παιδάκια μέσα για πλάκα ???

όλο λέω να ξαναψάξω να μάθω τι έγινε τελικά, αλλά το αμελώ ....

Re: Απάντηση: Re: Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

Υπάρχουν όμως και πολλές θέσεις που μπορούν να καλύπτονται με άλλου είδους συμβάσεις. π.χ. ο καθαρισμός μπορεί να μην γίνεται από μόνιμους υπαλλήλους αλλά από συνεργεία καθαρισμού (κάτι που βέβαια στην Ελλάδα είναι επικίνδυνο όπως απέδειξαν οι εργολάβοι καθαριότητας του ΗΣΑΠ)

Το αίσχος των συμβασιούχων του Δημοσίου, η εικόνα του Κράτους-εργοδότη μεσαιωνικών προδιαγραφών, η χρησιμοποίηση εργολάβων από το ίδιο το Κράτος για ανάγκες τόσο πάγιες όπως η καθαριότητα δημόσιων χώρων, κατά τη γνώμη μου δεν δείχνει τίποτε άλλο από τη χρεωκοπία του άρθρου 103 του Συντάγματος.
Το ίδιο το Κράτος προσπαθεί να το παρακάμψει και να ξεφύγει από τους περιορισμούς του.

άσχετο

αλήθεια είχες ακούσει σχετικά πρόσφατα για ένα θέμα με τις καταδίκες ανηλικών στο Αμέρικα ???

για ένα ψιλοοικογενειακό κύκλωμα δικαστών, πολιτικών και ιδιοκτητών ιδιωτικών φυλακών ανηλίκων ???

A Judge’s Victims - NYTimes.com

άσχετο

Ο εξορθολογισμός του τρόπου οργάνωσης της διοίκησης, και η καλύτερη κατανομή των δυνάμεων και η αποτελεσματικότερη διάθεση των υπαλλήλων, δεν συνεπάγεται λογικώς τη μείωση του κράτους, παρά το ότι μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των ΔΥ. Δηλαδή να έχουμε λιγότερους ΔΥ, και παρ' όλα αυτά να παραμείνει το σωφρονιστικό μας σύστημα δημόσιο, εάν αυτοί είναι οι φόβοι σου.

εγώ δεν έχω πρόβλημα με τη διαφάνεια.

λοιπόν προσλήφθηκα στο Δημόσιο ως καθηγητής (Β'/θμιας Εκπ/σης) το Σεπτέμβριο του 2007 κι είχα και 1,5 χρόνο προυπηρεσία ως αναπληρωτής καθηγητής. Τον Νοέμ. 2003 εκλέχθηκα λέκτορας στο Πανεπιστήμιο στη Φλώρινα και διορίστηκα (επί θητεία, όχι μόνιμος) στις 25 Οκτ.2004. Οι συνολικές αποδοχές μου από την υπηρεσία είναι 2008 ευρώ το μήνα με μπτχ. διδακτορικό, 4 παιδιά, και 12 χρόνια υπηρεσία και επίδομα παραμεθόριας περιοχής (δηλ. συνολική μείωση φόρου 125 ευρώ). Στο ποσό που αναγράφω περιλαμβάνονται όλα τα επιδόματα. Ποσά μεταφορικά κλπ. διαμονής δεν υπάρχουν (όπως και για όλο το Υπουργείο Παιδείας), αλλά τα πάγια έξοδά μου είναι 300-420 ευρώ μηνιαίως, τα οποία βαρύνουν αποκλειστικά εμένα.

Η αύξηση αποδοχών από το 2004 στο 2010 ήταν της τάξης των 28 ευρώ μηνιαίως (εικοσι οκτώ ευρώ.

Δηλ. ξεκίνησα με 1979, κάτι και τώρα είμαι στα 2008.

Επίσης είμαι υπεύθυνος πρακτικής άσκησης φοιτητών με συνολικές αμοιβές 4000 ευρώ μεικτά (πλαφόν δεν πάει παραπάνω) για τρία χρόνια (3) συνολικά. Φυσικά δεν πρόκειται για αργομισθία, το αντίθετο θα έλεγα, αφού ακόμη και το ίδιο το πρόγραμμα το διεκδικώ εγώ και δεν έρχεται έτοιμο από την Υπηρεσία.

αν λάβω μέρος σε επιστημονικό συνέδριο εσωτερικού (υποχρέωσή μου λόγω επαγγέλματος ) με ανακοίνωση που θα δημοσιευτεί σε πρακτικά, έχω συνολική αποζημίωση 300 ευρώ για ένα συνέδριο το χρόνο. Αν λάβω μέρος σε συνέδριο εξωτερικού (μια φορά το χρόνο) λαμβάνω αποζημίωση 600 ευρώ (μεικτά μιλούμε, έτσι;; )

Αν τύχει να εκπροσωπήσω τη χώρα επίσημα στο εξωτερικό λαμβάνω αποζημίωση μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) η οποία καλύπτει το σύνολο των εξόδων ή ένα μέρος τους. Π.χ. μου έτυχε να πάω στη Μολδαβία για 3 μέρες και πληρώθηκα (μετά 13 μήνες) 664 ευρώ και στο Κόσσοβο για 5 μέρες (μετά από 9 μήνες) 730 ευρώ. Υπολογίστε περίπου 0,30 το χλμ. η αποζημίωση και 60 ευρώ συνολικά ημερήσια έξοδα με διαμονή, φαγητό, έξοδα παράστασης, κλπ.

Έχω δικαίωμα δεύτερου επαγγέλματος (νόμιμα ως πολύτεκνος, αλλά όχι να έχω δεύτερη υπαλληλική σχέση). Από τα όποια ποσά λάβω από δεύτερο επάγγελμα κρατά το πανεπιστήμιο ένα 11,5% από τα μεικτά (μέσω της Επιτροπής Ερευνών) και το υπόλοιπο φορολογείται με αυτοτελή φορλόγηση στην πηγή με 20%, όπως όλα τα επιδόματα, αλλά το υπόλοιπο ποσό μπαίνει κανονικά στη φορολογική δήλωση, σύμφωνα με τον πάρεδρο και ισχύει κανονικά για το υπό φορολόγηση ποσό. Αττό σημαίνει ότι μετά τις κρατήσεις 11,5% +20% το υπόλοιπο φορολογείται με 37%. Άρα έστω ότι εισπράττω ένα ποσό 10.000 ετησίως (λέμε τώρα...) θα μου μείνουν καθαρά περίπου 3800 ευρώ.

Αυτά μέχρι την 1/2/2010. Από χθες έχω μείωση μισθού (συνολικών αποδοχών περίπου 120 ευρώ).

ΥΣΤ. Α, και κάτι ακόμα. Το Σεπτέμβριο σε παιδικά γενέθλια βρισκόμουν σε μπαλκόνι με μπαμπάδες σχεδόν στο σύνολό τους πωλητές -ντίλερς από εταιρείες καλλυντικών, και φαρμάκων. Κατα μέσο όρο μια δεκαετία νεότεροι από μένα. Ήμουν αυτός με τις απολύτως μικρότερες ετήσιες αποδοχές (ατομικές, χωρίς της συζύγου) και φυσικά δεν είχα (ούτε θα έχω ποτέ) παροχή αυτοκινήτου, ούτε τηλεφώνου, ούτε ξενοδοχείου, ούτε επιταγές σε άλλα καταστήματα, ούτε ετήσιο ταξίδι σε εξωτικό προορισμό επειδή έπιασα τους στόχους μου.

Βέβαια το Δεκέμβριο στον ίδιο χώρο και με την ίδια παρέα υπήρχαν 3 στους 14 πωλητές που είχαν έστω κι ελάχιστα πιο χαμηλές αποδοχές από τις δικές μου.

Αυτά.....

Last edited:
Τώρα όποιος τολμάει ας γράψει (επισήμως) και τα δικά του (είτε δημόσιος υπάλληλος, είτε στον ιδιωτικό τομέα, είτε ελεύθερος επαγγελματίας.

Re: Απάντηση: Re: Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

απίστευτα πράγματα !!

βρήκα και κανδύο ελληνικές αναφορές (όχι από Indymedia :flipout:, αν και υπάρχει)

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=255143&dt=14/02/2009

http://stavrochoros.pblogs.gr/2009/02/idiwtikes-fylakes-kai-dikastes-.html

http://www.sek-ist.gr/EA/home.php?article_ID=1726

Τώρα όποιος τολμάει ας γράψει (επισήμως) και τα δικά του (είτε δημόσιος υπάλληλος, είτε στον ιδιωτικό τομέα, είτε ελεύθερος επαγγελματίας.

δημοτικός υπάλληλος κλάδου διοικητικού-λογιστικού, πτυχιούχος/μεταπτυχιακό/έγγαμος με 2 παιδιά/5 χρόνια διορισμένος μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, με 10ετή+ προυπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα

1450 τσέπη και δατς ολ

στην τελευταία φορολογική δήλωση δήλωσα λιγότερα από τα μισά που είχα δηλώσει την τελευταία χρονιά που ήμουν στον ιδιωτικό τομέα (πριν διοριστώ)