Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

Απάντηση: Re: Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

άσχετο

αλήθεια είχες ακούσει σχετικά πρόσφατα για ένα θέμα με τις καταδίκες ανηλικών στο Αμέρικα ???

για ένα ψιλοοικογενειακό κύκλωμα δικαστών, πολιτικών και ιδιοκτητών ιδιωτικών φυλακών ανηλίκων ???

που έχωναν τα παιδάκια μέσα για πλάκα ???

όλο λέω να ξαναψάξω να μάθω τι έγινε τελικά, αλλά το αμελώ ....

Ενας εκ τών ιδιοκτητών μιά ιδιωτικής φυλακής ήταν νομίζω ο Γούλφοβιτς..
Τό ´τσακάλι´τού Μπούς..

edit..Τωρα ειδα πώς το υποστήριζε η Φιλελεύθερη Συμμαχία...στην Ελλάδα.....Τα ´ανηψια´τού Ανδριανόπουλου...:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Last edited:
Απάντηση: Re: Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

edit..Τωρα ειδα πώς το υποστήριζε η Φιλελεύθερη Συμμαχία...στην Ελλάδα.....Τα ´ανηψια´τού Ανδριανόπουλου...:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Φοβερο!..:speechless-smiley-0:speechless-smiley-0..δεν το ηξερα...τι ειπες τωρα!

Τωρα το ειδα...ενταξει!...[FONT=comic sans ms,sand]αναπλάσεις αστικών χώρων γύρω από τη φυλακή, παροχή εργασίας σε ανέργους της περιοχής κ.λπ..... [/FONT]
για το καλο μας ειναι....:flipout::flipout: .... Τα ´ανηψια´τού Ανδριανόπουλου ...:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

από τα πολλά σωστά κρατάω αυτό ....

πραγματικά αυτή η επιδοματική πολιτική έχει διαλύσει τον συνδικαλισμό

απεργούν π.χ οι οδοκαθαριστές και δεν τους συμπαραστέκεται κανείς, γιατί ο κος Π.Π μας είπε οτι δουλεύουν μόνο 3 ώρες

απεργούν οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί και καλύτερα να μην πω πως νοιώθουμε σχεδόν όλοι μας

κάθε μικρή ομάδα ασχολείται μόνο με το επίδομα της και τίποτα άλλο

απίστευτα πράγματα

και το αποτέλεσμα ???

αντί να υπάρξει αντίδραση προς αυτούς που έφτιαξαν το τέλμα τα βάζουμε με αυτούς που κολυμπάνε μέσα σε αυτό ....

Πολύ φυσιολογικά δεν πρέπει να συμπαραστεκόμαστε σε άλλες κοινωνικές ομάδες που διεκδικούν μεγαλύτερο κομμάτι από την συνολική πίτα, αφού αν η πίτα παραμένει σταθερή αυτό σημαίνει ότι κάποια άλλη κοινωνική ομάδα θα πάρει μικρότερο κομμάτι, τόσο δύσκολο είναι να γίνει αντιληπτό αυτό;
Στην πράξη (ειδικά στην χώρα μας) κερδίζει πάντα όποιος μπορεί να πιέσει περισσότερο (στο δημόσιο) ή όποιος είναι πιο περιζήτητος για τον χψζ λόγο (στον ιδιωτικό τομέα) και προφανώς αυτό το γεγονός αδικεί αυτόν που προσφέρει περισσότερα και θάπρεπε να αμείβεται καλύτερα (αλλά όμως δεν μπορεί να πιέσει).
Νόμος λοιπόν ειναι το δίκαιο του ισχυρότερου και αυτό ακριβώς εφαρμόζουν ορισμένες κοινωνικές ομάδες για να βελτιώνουν την θέση τους σε σύγκριση με άλλες (άρα και σε βάρος των άλλων).
Πολύ φυσικό επίσης είναι η κάθε κοινωνική ομάδα να προσπαθεί να διατηρήσει τα όποια κεκτημένα της, το θέμα όμως είναι ότι οι περισσότεροι νομίζουμε ότι τα χρήματα στην χώρα τα φέρνει...ο Αη Βασίλης και είναι ατελείωτα και θα υπάρχουν πάντα.... και το μόνο πρόβλημα είναι πως θα τα μοιράσουμε, χωρίς κάποιος να ασχοληθεί και με το "λεπτό" ζήτημα του πως θα τα παράγουμε, γι αυτό και λεω ότι το φαλιμέντο (χρεωκοπία-πτώχευση) για την χώρα είναι σίγουρο και είναι πλέον καθαρά θέμα χρόνου. Πόσο άραγε ακόμη θα συνεχίζουν να μας δανείζουν όταν καταλάβουν ότι δεν θα τα πάρουν ποτέ πίσω;

Τώρα όποιος τολμάει ας γράψει (επισήμως) και τα δικά του (είτε δημόσιος υπάλληλος, είτε στον ιδιωτικό τομέα, είτε ελεύθερος επαγγελματίας.

Κυριε Βλασιδη, (για αλλη μια φορα) σας παραδεχομαι!

Να θεσω και μια αλλη διασταση στο θεμα?

Αν οι παρεχομενες υπηρεσιες απο το Ελληνικο Δημοσιο ήταν επιπεδου Σκανδιναβικών χωρών, θα γκρινιαζαμε για το υψος των αμοιβων τους?

Πολύ φυσιολογικά δεν πρέπει να συμπαραστεκόμαστε σε άλλες κοινωνικές ομάδες που διεκδικούν μεγαλύτερο κομμάτι από την συνολική πίτα, αφού αν η πίτα παραμένει σταθερή αυτό σημαίνει ότι κάποια άλλη κοινωνική ομάδα θα πάρει μικρότερο κομμάτι, τόσο δύσκολο είναι να γίνει αντιληπτό αυτό;
Στην πράξη (ειδικά στην χώρα μας) κερδίζει πάντα όποιος μπορεί να πιέσει περισσότερο (στο δημόσιο) ή όποιος είναι πιο περιζήτητος για τον χψζ λόγο (στον ιδιωτικό τομέα) και προφανώς αυτό το γεγονός αδικεί αυτόν που προσφέρει περισσότερα και θάπρεπε να αμείβεται καλύτερα (αλλά όμως δεν μπορεί να πιέσει).
Νόμος λοιπόν ειναι το δίκαιο του ισχυρότερου και αυτό ακριβώς εφαρμόζουν ορισμένες κοινωνικές ομάδες για να βελτιώνουν την θέση τους σε σύγκριση με άλλες (άρα και σε βάρος των άλλων).
Πολύ φυσικό επίσης είναι η κάθε κοινωνική ομάδα να προσπαθεί να διατηρήσει τα όποια κεκτημένα της, το θέμα όμως είναι ότι οι περισσότεροι νομίζουμε ότι τα χρήματα στην χώρα τα φέρνει...ο Αη Βασίλης και είναι ατελείωτα και θα υπάρχουν πάντα.... και το μόνο πρόβλημα είναι πως θα τα μοιράσουμε, χωρίς κάποιος να ασχοληθεί και με το "λεπτό" ζήτημα του πως θα τα παράγουμε, γι αυτό και λεω ότι το φαλιμέντο (χρεωκοπία-πτώχευση) για την χώρα είναι σίγουρο και είναι πλέον καθαρά θέμα χρόνου. Πόσο άραγε ακόμη θα συνεχίζουν να μας δανείζουν όταν καταλάβουν ότι δεν θα τα πάρουν ποτέ πίσω;

Απελπισια με πιανει.

Γιατι βλεπω οτι η διατηρηση των κεκτημενων θεωρειται αυτονοητη. Ειναι αδυνατον να παρεις τα προνομια απο τους προνομιουχους.

Στη λογικη της εξισωσης προς τα πανω, συμπληρωνω οτι εκτος απο το να παιρνουμε ολοι 50000 το χρονο, θα ηταν ωραιο να ειμαστε ολοι ομορφοι, ψηλοι, γεροδεμενοι, και να σφυζουμε απο υγεια. Ειναι το ιδιο (αν)εφικτο.

Μιλωντας για προσωπικα παραδειγματα, ειμαι Διπλωματουχος Μηχανικος με μισθωτη σχεση απο την οποια παιρνω 1300 x 14. Με τις συνθηκες των τελευταιων μηνων, ουτε λογος για αυξηση γιατι η δουλεια στην εταιρια (κατασκευαστικη) ειναι πεσμενη.

Φιλος μου Μηχανικος ΤΕ στο Δημοσιο παιρνει τα ιδια. Κανει δυο ωρες να παει στη δουλεια του και να γυρισει, εγω 20 λεπτα. Φευγει μιση ωρα αργοτερα απο εμενα το πρωι και γυριζει μια ωρα νωριτερα τουλαχιστον. Αλλος φιλος μου Διπλωματουχος Μηχανικος παιρνει σε νομαρχια 1600 x14. Και οι δυο εχουν ασφαλεια δημοσιου. Εγω στους γιατρους πληρωνω και παιρνω μετα πισω 20 ευρω.

Δεν θεωρουνται υψηλομισθοι. Κανεις απο τους δυο. Σε σχεση με μενα ειναι.

Ακομα και ο πιο χαμηλομισθος ΔΥ ειναι και νιωθει προνομιουχος. Παιρνει πεντε λεφτα εγγυημενα, βρεξει χιονισει και εχει το κεφαλι του ησυχο. Εχετε δει κανεναν να παραιτειται?

Εγω δεν ξερω ουτε μια περιπτωση. Αντιθετα ξερω πολλους που προσπαθουν με καθε τροπο, εστω και με συμβαση να χωθουν στο Δημοσιο. Φταινε φυσικα αυτοι που τους εκμεταλλευονται, αλλα και οι ιδιοι δεν ειναι χωρις ευθυνες.

Συμπληρωνω οτι εργαζομαι και σαν ελευθερος επαγγελματιας μηχανικος, με γραφειο στο σπιτι. Το εισοδημα απο τη δραστηριοτητα αυτη δεν ειναι σταθερο. Μπορει να ειναι καλα, μπορει και οχι. Αν ειχα μονο αυτο, θα ειχα προβλημα.

Σαν ελευθερος επαγγελματιας μηχανικος εχεις αλλες δυσκολιες. Η μεγαλυτερη απο αυτες (εκτος απο το να βρεις δουλειες) ειναι το να βγαλεις ακρη με τις Υπηρεσιες. Με την μπερδεμενη αρκετα νομοθεσια, αλλα και την ανευθυνοτητα των Υπαλληλων. Που δουλευουν με ρυθμους χελωνας, σε κοροιδευουν στα μουτρα σου ή ακομα χειροτερα σε εκβιαζουν. Αν διαμαρτυρηθεις, την επομενη φορα θα περασεις πιο δυσκολα.

Αν αρχισουμε να λεμε παραδειγματα δεν θα τελειωσουμε ποτε.

Φυσικα, δεν φταινε μονο αυτοι. Οι ευθυνες για το καταντημα αυτο ειναι καθαρα πολιτικες. Αλλα οταν συγκεκριμενες ομαδες εκβιαζουν, ή χρησιμοποιουν αστειες δικαιολογιες για να εξασφαλισουν προνομια, δεν ειναι αμοιροι ευθυνων.

Τι θα πει οτι στο Υπουργειο Οικονομικων πληρωνονται τα διπλα για να μη λαδωνοται? Αυτα ειναι τραγικα κατα τη γνωμη μου.

Η λογικη οτι ολοι το ιδιο ειμαστε και δεν ειναι σωστο να στοχοποιουνται κοινωνικες ομαδες, εχει μια βαση. Αλλα πλεον στη χωρα, οι μισοι δουλευουν για να συντηρουν τους αλλους μισους. Και οι καβαντζωμενοι κοιτουν απο ψηλα και κουνουν το δαχτυλο, λεγοντας "μην τα βαζετε μαζι μας, ας παιρνετε κι εσεις τοσα".

Στο δημοσιο, διαπιστωνεις ευκολα οτι παιρνει περισσοτερα οποιος μπορει να εκβιασει. Οι καθηγητες (Βλασσιδης) και οι γιατροι ειναι στην χειροτερη θεση. Οι κλητηρες σε πολλες υπηρεσιες παιρνουν τα ιδια.

Φιλοι μου γιατροι μεχρι τα 35 τους κατα μεσο οροι, δουλευουν 8ωρα και 10 εφημεριες το μηνα και για μεγαλα διαστηματα ειναι σε κατασταση ανεργιας, μεχρι να τελειωσουν την ειδικοτητα.

Οταν τελειωσουν ανοιγουν Ιατρειο, στο οποιο τον πρωτο καιρο μπαινουν 3 ανθρωποι την εβδομαδα.

Ποση θα ηταν η ανεργια στην Ελλαδα, αν δεν υπηρχαν οι περισσευουμενοι ΔΥ και οι στρατιωτικοι?

Last edited:
οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σχεδόν πάντα παίρνουν οτι ζητήσουν
μόνο και μόνο με την εξαγγελία πιθανής απεργίας !

από όσο ξέρω είναι θέση ευθύνης μέχρι εκεί που δεν παίρνει (δηλ. όχι μόνο στα χαρτιά) και σε όλες τις χώρες, οι υπάλληλοι εργάζονται σκληρά και πληρώνονται ανάλογα.

Δε σημαινει οτι ολοι οσοι αμοιβονται καλα ειναι overpayed.

Φυσικα και οι τηλεφωνητριες στη ΥΠΑ θα παιρνουν κατ' αναλογια ενα διχιλιαρο, ετσι για να μην υπαρχουν αδικιες...

Και υπαρχουν πολλες αργομισθιες σε περιφερειακα αεροδρομια, ακομα και Αεροδρομιαρχες που κανουν τη ζωη δυσκολη σε αερολεσχες και λοιπους ερασιτεχνες.

Last edited:
Απελπισια με πιανει.

Γιατι βλεπω οτι η διατηρηση των κεκτημενων θεωρειται αυτονοητη. Ειναι αδυνατον να παρεις τα προνομια απο τους προνομιουχους.

Στη λογικη της εξισωσης προς τα πανω, συμπληρωνω οτι εκτος απο το να παιρνουμε ολοι 50000 το χρονο, θα ηταν ωραιο να ειμαστε ολοι ομορφοι, ψηλοι, γεροδεμενοι, και να σφυζουμε απο υγεια. Ειναι το ιδιο (αν)εφικτο.

Μιλωντας για προσωπικα παραδειγματα, ειμαι Διπλωματουχος Μηχανικος με μισθωτη σχεση απο την οποια παιρνω 1300 x 14. Με τις συνθηκες των τελευταιων μηνων, ουτε λογος για αυξηση γιατι η δουλεια στην εταιρια (κατασκευαστικη) ειναι πεσμενη.

Φιλος μου Μηχανικος ΤΕ στο Δημοσιο παιρνει τα ιδια. Κανει δυο ωρες να παει στη δουλεια του και να γυρισει, εγω 20 λεπτα. Φευγει μιση ωρα αργοτερα απο εμενα το πρωι και γυριζει μια ωρα νωριτερα τουλαχιστον. Αλλος φιλος μου Διπλωματουχος Μηχανικος παιρνει σε νομαρχια 1600 x14. Και οι δυο εχουν ασφαλεια δημοσιου. Εγω στους γιατρους πληρωνω και παιρνω μετα πισω 20 ευρω.

Δεν θεωρουνται υψηλομισθοι. Κανεις απο τους δυο. Σε σχεση με μενα ειναι.

Ακομα και ο πιο χαμηλομισθος ΔΥ ειναι και νιωθει προνομιουχος. Παιρνει πεντε λεφτα εγγυημενα, βρεξει χιονισει και εχει το κεφαλι του ησυχο. Εχετε δει κανεναν να παραιτειται?

Εγω δεν ξερω ουτε μια περιπτωση. Αντιθετα ξερω πολλους που προσπαθουν με καθε τροπο, εστω και με συμβαση να χωθουν στο Δημοσιο. Φταινε φυσικα αυτοι που τους εκμεταλλευονται, αλλα και οι ιδιοι δεν ειναι χωρις ευθυνες.

Συμπληρωνω οτι εργαζομαι και σαν ελευθερος επαγγελματιας μηχανικος, με γραφειο στο σπιτι. Το εισοδημα απο τη δραστηριοτητα αυτη δεν ειναι σταθερο. Μπορει να ειναι καλα, μπορει και οχι. Αν ειχα μονο αυτο, θα ειχα προβλημα.

Σαν ελευθερος επαγγελματιας μηχανικος εχεις αλλες δυσκολιες. Η μεγαλυτερη απο αυτες (εκτος απο το να βρεις δουλειες) ειναι το να βγαλεις ακρη με τις Υπηρεσιες. Με την μπερδεμενη αρκετα νομοθεσια, αλλα και την ανευθυνοτητα των Υπαλληλων. Που δουλευουν με ρυθμους χελωνας, σε κοροιδευουν στα μουτρα σου ή ακομα χειροτερα σε εκβιαζουν. Αν διαμαρτυρηθεις, την επομενη φορα θα περασεις πιο δυσκολα.

Αν αρχισουμε να λεμε παραδειγματα δεν θα τελειωσουμε ποτε.

Φυσικα, δεν φταινε μονο αυτοι. Οι ευθυνες για το καταντημα αυτο ειναι καθαρα πολιτικες. Αλλα οταν συγκεκριμενες ομαδες εκβιαζουν, ή χρησιμοποιουν αστειες δικαιολογιες για να εξασφαλισουν προνομια, δεν ειναι αμοιροι ευθυνων.

Τι θα πει οτι στο Υπουργειο Οικονομικων πληρωνονται τα διπλα για να μη λαδωνοται? Αυτα ειναι τραγικα κατα τη γνωμη μου.

Η λογικη οτι ολοι το ιδιο ειμαστε και δεν ειναι σωστο να στοχοποιουνται κοινωνικες ομαδες, εχει μια βαση. Αλλα πλεον στη χωρα, οι μισοι δουλευουν για να συντηρουν τους αλλους μισους. Και οι καβαντζωμενοι κοιτουν απο ψηλα και κουνουν το δαχτυλο, λεγοντας "μην τα βαζετε μαζι μας, ας παιρνετε κι εσεις τοσα".

Στο δημοσιο, διαπιστωνεις ευκολα οτι παιρνει περισσοτερα οποιος μπορει να εκβιασει. Οι καθηγητες (Βλασσιδης) και οι γιατροι ειναι στην χειροτερη θεση. Οι κλητηρες σε πολλες υπηρεσιες παιρνουν τα ιδια.

Φιλοι μου γιατροι μεχρι τα 35 τους κατα μεσο οροι, δουλευουν 8ωρα και 10 εφημεριες το μηνα και για μεγαλα διαστηματα ειναι σε κατασταση ανεργιας, μεχρι να τελειωσουν την ειδικοτητα.

Οταν τελειωσουν ανοιγουν Ιατρειο, στο οποιο τον πρωτο καιρο μπαινουν 3 ανθρωποι την εβδομαδα.

Ποση θα ηταν η ανεργια στην Ελλαδα, αν δεν υπηρχαν οι περισσευουμενοι ΔΥ και οι στρατιωτικοι?

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και έδωσα και την ερμηνεία γι αυτά που λες, ότι δηλαδή οι ΔΥ βρίσκονται εκτός του γενικότερου Νόμου προσφοράς και ζήτησης και σ αυτούς ισχύει μόνο ο Νόμος του ότι "'οποιος έχει ισχυρότερο μέσο πίεσης, κερδίζει περισσότερα" (το ειπες αλλωστε κι εσύ αλλά και ο ειλικρινής ΔΥ που έγραψε την αρχική επιστολή που σχολιάζουμε).
Το ερώτημα ειναι πόσο μπορούμε πλέον να αντέξουμε...όχι οι μισοί να ταίζουν τους άλλους μισούς, αλλά ...το 1/5 να ταίζει τα άλλα 4/5, αφού και μεγάλο μέρος του ιδιωτικού τομέα είναι καθαρά μεταπρατικό και όχι παραγωγικό και ο,τι ειναι παραγωγικό γίνεται όλο και πιο ασύμφορο σ αυτή την χώρα...
Ως εκ τούτου λέω δυστυχώς μοιρολατρικά ότι η πορεία μας είναι πλέον προδιαγεγραμμένη....

Kαι όχι μόνο... ελεγκτές, τελωνειακοί, λιμενεργάτες, (μπλοκάρω την αγορά και το ελληνικό εμπόριο επειδή γιατί να παίρνω 130 χιλιάρικα το χρόνο τη στιγμή που μπορώ να ζητήσω 200? Aυτά έχοντας βγάλει το δημοτικό πάντα... ) αγρότες (βλ. κρατάω την Ελλάδα κομμένη στα δύο για ένα μήνα επειδή την περσινή μου ενίσχυση την έκανα SLK και έμεινα φέτος στην ψάθα).

Για να μη μιλήσουμε για το σκάνδαλο της ΔΕΗ πριν 1-2 χρόνια... Θα πέταγα τη σκούφια μου να βγάζω όσα οι ΤΕ της ΔΕΗ, όμως εγώ δεν έχω τρόπο να εκβιάσω με τέτοιο ανήθικο τρόπο, ζημιώνοντας ουσιαστικά μόνο τους συμπολίτες μου...

Ευτυχώς κάποιοι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο και αρχίζουν τις μηνύσεις...

Last edited:
Kαι όχι μόνο... ελεγκτές, τελωνειακοί, λιμενεργάτες, (μπλοκάρω την αγορά και το ελληνικό εμπόριο επειδή γιατί να παίρνω 130 χιλιάρικα το χρόνο τη στιγμή που μπορώ να ζητήσω 200? ) αγρότες (βλ. κρατάω την Ελλάδα κομμένη στα δύο για ένα μήνα επειδή την περσινή μου ενίσχυση την έκανα SLK και έμεινα φέτος στην ψάθα)

Ευτυχώς κάποιοι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο και αρχίζουν τις μηνύσεις...

οι τελωνειακοί , εφοριακοί πολεοδόμοι, κ.λ.π μπορούν να βγάλουν
τα εξτραδακια τους και με άλλους τρόπους......ενώ οι καημένοι οι
ελεγκτές δεν έχουν να τα πάρουν από πουθενά...:grandpa:

Οι ελεγκτες μπορει οχι.
Σε αλλες θεσεις της ΥΠΑ σε περιφερειακα αεροδρομια, υπαρχουν διαφορων ειδων εξυπηρετησεις που μπορει να παρεχει καποιος.

Ο γενικος κανονας ειναι οτι οποιος συναλλεσεται με κοινο και προμηθευτες, τα εχει τα εξτραδακια του.

Δε σημαινει οτι ολοι οσοι αμοιβονται καλα ειναι overpayed.

Φυσικα και οι τηλεφωνητριες στη ΥΠΑ θα παιρνουν κατ' αναλογια ενα διχιλιαρο, ετσι για να μην υπαρχουν αδικιες...

Και υπαρχουν πολλες αργομισθιες σε περιφερειακα αεροδρομια, ακομα και Αεροδρομιαρχες που κανουν τη ζωη δυσκολη σε αερολεσχες και λοιπους ερασιτεχνες.

Στο αεροδρόμιο Καστοριάς αυτή την στιγμή μισθοδοτούνται γύρω στα 15 άτομα ....χωρίς πλέον να γίνεται καμία πτήση! (η τελευταία έγινε απο την Athens Airways στις 10 Ιανουαρίου φέτος και τώρα αναμένεται η ένταξη στις άγονες γραμμές)
Βεβαια, και όταν υπήρχαν πτήσεις μιλάμε για 2 πτήσεις την εβδομάδα και κάποιο διάστημα που ήταν 2 εταιρείες 4 πτήσεις την εβδομάδα! Το αν παρ όλα αυτά πηγαίνουν ή όχι στην δουλειά τους (να κάνουν τι;) δεν το γνωρίζω...

Στο αεροδρόμιο Καστοριάς αυτή την στιγμή μισθοδοτούνται γύρω στα 15 άτομα ....χωρίς πλέον να γίνεται καμία πτήση! (η τελευταία έγινε απο την Athens Airways στις 10 Ιανουαρίου φέτος και τώρα αναμένεται η ένταξη στις άγονες γραμμές)
Βεβαια, και όταν υπήρχαν πτήσεις μιλάμε για 2 πτήσεις την εβδομάδα και κάποιο διάστημα που ήταν 2 εταιρείες 4 πτήσεις την εβδομάδα! Το αν παρ όλα αυτά πηγαίνουν ή όχι στην δουλειά τους (να κάνουν τι;) δεν το γνωρίζω...

κάτσε βρε φίλε μας. Δηλαδή αν το αεροδρόμιο γίνει ιδιωτικό, οι υπάλληλοι θα μειωθούν; Δηλ. υπάρχει περίπτωση να λειτουργεί αεροδρόμιο της ΙΑΤΑ χωρίς προσωπικό στον πύργο ελέγχου, χωρίς ασφάλεια, χωρίς προσωπικό εδάφους;

και κάτι ακόμα... γιατί κανένας στην Καστοριά δεν δραστηριοποιείται εναντίον των εταιρειών που διέκοψαν τα δρομολόγιά τους προκειμένου να βάλουν τη γραμμή στις άγονες; Διότι εγώ δεν είδα καμιά προωθητική ενέργεια από τις εταιρείες αυτές ούτε για την Κοζάνη, ούτε και για την Καστοριά. και το τσέκαρα κι από τα κεντρικά τους. Άρα ο ιδωτικός τομέας κλείνει εκβιάζοντας μια ή δυο πόλεις διότι αντί να δράσει με βάση τους κανόνες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της ελεύθερης αγοράς, προτιμά σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, να αναστείλει τις πτήσεις έτσι ώστε να δράσει εκβιαστικά και να αναλάβει το κράτος (ουσιαστικά) τη λειτουργία των γραμμών αυτών. Κι εσείς, αντί να θέσετε τις εταιρείες πρό των ευθυνών τους, στηρίζετε το αίτημά τους, και ζητάτε από το κράτος να αναλάβει το κόστος που κανονικά έπρεπε να αναλαμβάνουν οι εταιρείες.

Μπράβο, μπράβο, πολύ ωραία

Κι επειδή οι εταιρείες λειτουργούν όχι με τους κανόνες της αγοράς, αλλά εκβιαστικά ζητώντας μια μονοπωλιακή κατάσταση, κι έκλεισαν τις πτήσεις, για υτό και υπάρχουν 15 υπάλληλοι, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο εργασίας, αλλά δεν μπορούν να φύγουν, διότι θα κλείσει το αεροδρόμιο. Και, το ξαναλέω, αντί να κράξετε ως τοπική κοινωνία (κι εσύ προσωπικά βόρειε) τις εταιρείες, προτιμάτε να ασχοληθείτε με την αργομισθία των υπαλλήλων του αεροδρομίου, για την οποία είναι υπεύθυνος ο ιδιωτικός τομέας.

Να μου επιτρέψεις να το προωθήσω στο συνάδελφο καθηγητή Μικροοικονομίας και τον άλλο των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων για τις απίστευτες στρεβλώσεις της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, οι οποίες είναι υπεύθυνες σε μεγάλο βαθμό για την παρακμή του νομού και για την ακόμα μεγαλύτερη που έρχεται, καθώς υπάρχει απόκλιση 1,7% ετησίως σε σχέση με το μέσο όρο αύξησης του ΑΕΠ της χώρας. Και οι οποίες μελέτες θα δημοσιευτούν στον τόμο για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Καστοριάς που θα εκδόσει μέσα στο 2010 η Νομαρχία.

Παρεμπιπτόντως όταν έγινε η πρώτη παρουσίαση των μελετών στην Καστοριά στις 15/12 στην μεγάλη αίθουσα της Νομαρχίας το κοινό (απλοί πολίτες) ήταν εννέα (9) άτομα από την αρχή ως τη λήξη. Σε αντίστοιχες ημερίδες στη Φλώρινα ήταν 50 και στα Γρεβενά 200.

Αυτά για να αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες του ατομικά και συλλογικά.

Η εταιρια ηταν η εξης μια: η Athens Airways.

Αυτη ξεκινησε φιλοδοξα τα δρομολογια της προς Κοζανη-Καστορια. Τελικα δεν τραβηξε, για πολλους λογους.

Η παλια ΟΑ ειχε κατα καιρους δρομολογια που γινονταν με προβληματα λογω καιρικων συνθηκων και ελλειψης ραδιοβοηθηματων για την προσεγγιση. Γενικως ειναι δυσκολες γραμμες αυτες οι δυο, και θα ειναι απο τις αγονες για πολλα χρονια.

Το γιατι οι ντοπιοι δεν εδειξαν προτιμηση στην αερομεταφορα, δεν ξερω αν ειναι κυριως γιατι δεν διαφημιστηκε η εταιρια. Για οσο ειχε δρομολογια παντως τα εισητηρια δεν ηταν απο τα φθηνα. Δεν θα εβγαινε κι αλλιως φυσικα.

Τωρα για την υπαρξη επιδοτουμενων γραμμων γενικως, το θεμα σηκωνει πολλη συζητηση.

κάτσε βρε φίλε μας. Δηλαδή αν το αεροδρόμιο γίνει ιδιωτικό, οι υπάλληλοι θα μειωθούν; Δηλ. υπάρχει περίπτωση να λειτουργεί αεροδρόμιο της ΙΑΤΑ χωρίς προσωπικό στον πύργο ελέγχου, χωρίς ασφάλεια, χωρίς προσωπικό εδάφους;

και κάτι ακόμα... γιατί κανένας στην Καστοριά δεν δραστηριοποιείται εναντίον των εταιρειών που διέκοψαν τα δρομολόγιά τους προκειμένου να βάλουν τη γραμμή στις άγονες; Διότι εγώ δεν είδα καμιά προωθητική ενέργεια από τις εταιρείες αυτές ούτε για την Κοζάνη, ούτε και για την Καστοριά. και το τσέκαρα κι από τα κεντρικά τους. Άρα ο ιδωτικός τομέας κλείνει εκβιάζοντας μια ή δυο πόλεις διότι αντί να δράσει με βάση τους κανόνες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της ελεύθερης αγοράς, προτιμά σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, να αναστείλει τις πτήσεις έτσι ώστε να δράσει εκβιαστικά και να αναλάβει το κράτος (ουσιαστικά) τη λειτουργία των γραμμών αυτών. Κι εσείς, αντί να θέσετε τις εταιρείες πρό των ευθυνών τους, στηρίζετε το αίτημά τους, και ζητάτε από το κράτος να αναλάβει το κόστος που κανονικά έπρεπε να αναλαμβάνουν οι εταιρείες.

Μπράβο, μπράβο, πολύ ωραία

Κι επειδή οι εταιρείες λειτουργούν όχι με τους κανόνες της αγοράς, αλλά εκβιαστικά ζητώντας μια μονοπωλιακή κατάσταση, κι έκλεισαν τις πτήσεις, για υτό και υπάρχουν 15 υπάλληλοι, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο εργασίας, αλλά δεν μπορούν να φύγουν, διότι θα κλείσει το αεροδρόμιο. Και, το ξαναλέω, αντί να κράξετε ως τοπική κοινωνία (κι εσύ προσωπικά βόρειε) τις εταιρείες, προτιμάτε να ασχοληθείτε με την αργομισθία των υπαλλήλων του αεροδρομίου, για την οποία είναι υπεύθυνος ο ιδιωτικός τομέας.

Να μου επιτρέψεις να το προωθήσω στο συνάδελφο καθηγητή Μικροοικονομίας και τον άλλο των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων για τις απίστευτες στρεβλώσεις της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, οι οποίες είναι υπεύθυνες σε μεγάλο βαθμό για την παρακμή του νομού και για την ακόμα μεγαλύτερη που έρχεται, καθώς υπάρχει απόκλιση 1,7% ετησίως σε σχέση με το μέσο όρο αύξησης του ΑΕΠ της χώρας. Και οι οποίες μελέτες θα δημοσιευτούν στον τόμο για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Καστοριάς που θα εκδόσει μέσα στο 2010 η Νομαρχία.

Παρεμπιπτόντως όταν έγινε η πρώτη παρουσίαση των μελετών στην Καστοριά στις 15/12 στην μεγάλη αίθουσα της Νομαρχίας το κοινό (απλοί πολίτες) ήταν εννέα (9) άτομα από την αρχή ως τη λήξη. Σε αντίστοιχες ημερίδες στη Φλώρινα ήταν 50 και στα Γρεβενά 200.

Αυτά για να αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες του ατομικά και συλλογικά.

Το επεκτείνεις πολύ το θέμα Βλασση και θα ξεφύγει εντελώς.
Δεν ειπα να γίνει ιδιωτικό το αεροδρόμιο (το αντίθετο...ως μόνιμα ζημιογόνο δεν θα το αναλάμβανε κανείς ιδιώτης....). Η ιδιωτική εταιρεία πάντως νομίζω ότι δικαιούται να σταματάει μία πτήση αν δεν την συμφέρει, ποιός είμαι εγω που θα ζητήσω απο τον ιδιώτη να συνεχίζει να ζημιώνεται για να με εξυπηρετεί; Εκανα την αναφορα για σύγκριση μισθων μεταξύ υπαλλήλων διαφορετικών αεροδρομίων όπου ο ένας μπορεί να δουλεύει πλήρες ωράριο και ο άλλος να δουλεύει ....μία στο τόσο, αλλά πιθανότατα εισπράτουν τα ίδια! Επίσης η καθαρίστρια και ο χαμάλης για τις βαλίτσες δεν χρειάζεται να ειναι μόνιμο προσωπικό, προφανώς μας στοιχίζουν πολύ πολύ περισσότερα έτσι και αν υπήρχε μία πιθανότητα να μην ειναι ζημιογόνο το αεροδρόμιο, με την αντίληψη που έχουμε στην Ελλάδα....δεν υπάρχει καμία!
Απο εκει και πέρα, αν θέλουμε να μην υπάρχουν ζημίες, τα αεροδρόμια στην Ηπειρωτική χώρα έπρεπε να είναι πολύ λιγότερα, έλα όμως που οι βουλευτές (ανεξαρτήτως χρώματος) ενδιαφέρονται πάντα αποκλειστικά για την δημιουργία ενός έργου (που φαίνεται ...) και ποτέ για την μετέπειτα λειτουργία του χωρίς να ...μπαίνει μέσα με τα τσαρούχια το δημόσιο! Η Δυτική Μακεδονία έπρεπε να έχει ένα μόνο αεροδρόμιο, πιθανότατα στην Κοζάνη που ειναι πιο κεντρική, αν όμως το πω εδω αυτό, θα πέσουν όλοι να με φάνε γιατι η κάθε τοπική κοινωνία κοιτάζει αποκλειστικά και μόνο την δική της βόλεψη και αδιαφορεί πλήρως για το ποιός θα πληρώνει στην συνέχεια!
Η εταιρεία τώρα (Athens Airways) που έκανε τις πτήσεις είχε μεν για πρώτη φορά βολικά δρομολόγια για Αθήνα, αλλά το εισιτήριο στοίχιζε 175 ευρώ και έτσι ελάχιστοι χρησιμοποιούσαν την πτήση, αφού πλέον και ο δρόμος για Αθήνα έχει βελτιωθεί σημαντικά. Προφανώς λοιπόν "έμπαινε μέσα" κι αυτή, γι αυτό και σταμάτησε τα δρομολόγια. Η Ολυμπιακή παλαιότερα έκανε άλλα....όταν δεν ειχε πολλά άτομα, έβρισκε μιά δικαιολογία και ακύρωνε την πτήση και σε έστελνε μέσω Θεσσαλονίκης (σου άλλαζε το εισιτήριο και σε αποζημίωνε), αλλά η καθυστέρηση που θα είχες σε έκανε να μην ρισκάρεις να πάρεις την πτήση. Τωρα λενε ότι αν μπει στις άγονες γραμμές η πτήση, το εισιτήριο δεν θα στοιχίζει πάνω απο 70 ευρώ και φυσικά την διαφορά θα την πληρώνει ο προυπολογισμός....
Για τα άλλα που λες τι να σου πω; Οτι σαν κοινωνία είμαστε ...αυτοί που είμαστε το γνωρίζω και εδω δεν διαφέρουμε απο τον μέσο όρο! Εδω λοιπόν ως ανάπτυξη ....νοείται το να έρθουν μερικά πανεπιστήμια ακόμη με φοιτητές που θα νοικιάζουν γκαρσονιέρες και θα ξοδεύουν στα μπαράκια και τα εστιατόρια! Οι γουναράδες ως ανάπτυξη εννοούν να πάρουν κι αλλα δάνεια και να μην εξοφλήσουν τα παλιά, οι αγρότες ...το να τους εγγυάται κάποιος μιά πολύ καλη τιμή διάθεσης των προιόντων βρέξει χιονίσει, και οι λοιποί το να γίνουν μερικές δημόσιες υπηρεσίες και να διοριστούν μόνιμοι υπάλληλοι ώστε να "εξασφαλίσουν" το μέλλον τους!
Αυτά...δεν προλαβαίνω περισσότερα...

Με 36 ετη στον ιδιο φορεα (οχι Δημοσια υπηρεσια, αλλα ειχαμε το μισθολογιο των ΔΥ, καθαρα για συμβατικους λογους), εφυγα με 1370 καθαρα (ΔΕ), ασφαλιση ΙΚΑ. Κι αν δεν ειχαμε ενα επιδομα που με δικαστηρια κερδισαμε, θα επαιρνα καθαρα...1100 !!! Επισημαινω οτι, χωρις αλλου ειδους επιδοματα, αυτος ειναι ο μισθος ενος ΔΥ - απιστευτο ε; Ελπιζω να μην τον φθονειτε ακομη!

Να προσθεσω οτι ως συνταξιουχος ΙΚΑ παιρνω +300 απο τον τελευταιο μισθο - ελεω επικουρικου ταμειου!

Last edited:
Υπάρχει μιά καλή λύση πού προτείνουν έμμεσα οι Νεοφιλελεύθεροι οπαδοί τού άγριου ανταγωνισμού πού η πολιτική τους ξετίναξε ΗΠΑ και Ευρώπη με τίς αεριτζίδικες φούσκες πού δημιούργησαν τά golden boys και τά αφεντικά τους,για να ξεπεραστεί η κρίση πού ´δημιουργήσαμε όλοι μας´(:flipout::flipout:)

Νά πεινάσουν ολοι οι μεσαίοι,μικρομεσαίοι και φτωχοί και ένα χρόνο πριν τά 65 να εκτελούνται ολοι οι υποψήφιοι συνταξιούχοι...:BDGBGDB55:

Ετσι η Ελλάδα θα γίνει μιά ´πλούσια χώρα´...:D:D:D

Last edited:

Καπου διαβασα / ακουσα, πως οι ελεγκτες δεν πληρώνονται αποκλειστικα απο τον προυπολογισμο, αλλα και μεσω καποιας Ευρωπαικης Υπηρεσιας ??

Παντως δε θα αισθανομουν και πολυ ασφαλης (ερχομενος με αεροπλανο στην Ελλαδα) γνωριζοντας πως οι ΕΕΚ ειναι 'τσαντισμενοι' απο περικοπες στους μισθους τους... :angel:

("Εκο Λιμα 432 Χεβυ, πλιζ προσιντ γουιθ δε μανι τρανσφερ μπιφορε φαιναλ απροουτς!") :D