Επιστροφή στη Δραχμή;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιστροφή στη Δραχμή;

Σορυ Σπυρο,αλλα οταν βλεπω ποσταρισματα με κειμενα copy/paste,γραμμενα απο αξιολογους και μη ανθρωπους που εχουν καταθεσει την αποψη τους,προσωπικα μου ειναι εντελως αδιαφορα οπως- πιστευω- και στους περισσοτερους.
δεν αντιλεγω-καλα κανετε παιδια και σχολιαζετε σε τετοιο υψηλο επιπεδο,αλλα νομιζω οτι μετατρεψαμε τον χομπυ-χωρο μας,σε υπουργειο οικονομικων....!
εννοηται οτι θα πρεπει να ασχολουμαστε με την-ασχημη- κατασταση της χωρας μας,ομως αυτο δεν σημαινει οτι θα πρεπει καθε φορα να ψαχνουμε να βρουμε και να αναλυουμε τι εννοει ο Ρουμπινι και ο καθε Ρουμπινι με την π@π@ρια που ξεστομισε.
μαυρα ειναι τα πραγματα ας μην τα κανουμε ομως και κατραμια....!

Είδες νά μεταφέρονται τέτοια κείμενα σέ άλλη κατηγορία πλήν τής Lounge??
Αρα το χόμπυ παραμένει άθικτο,αν και σέ τέτοιες εποχές δεν ξέρω ειλικρινά άν μπορεί οιοδήποτε χόμπυ νά παραμείνει ανεπηρέαστο..
Απ´την στιγμή λοιπόν πού όλη αυτή η θεματολογία βρίσκεται στην ''Καφέ''και μόνον εδώ ,αρκεί ένα κλίκ ή οχι κλίκ τού ''ποντικιού'' γιά νά τά διαβάσει κανείς ή οχι..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιστροφή στη Δραχμή;

Είδες νά μεταφέρονται τέτοια κείμενα σέ άλλη κατηγορία πλήν τής Lounge??
Αρα το χόμπυ παραμένει άθικτο,αν και σέ τέτοιες εποχές δεν ξέρω ειλικρινά άν μπορεί οιοδήποτε χόμπυ νά παραμείνει ανεπηρέαστο..
Απ´την στιγμή λοιπόν πού όλη αυτή η θεματολογία βρίσκεται στην ''Καφέ''και μόνον εδώ ,αρκεί ένα κλίκ ή οχι κλίκ τού ''ποντικιού'' γιά νά τά διαβάσει κανείς ή οχι..

ναι-ειναι και η λυση που ακολουθω τους τελευταιους μηνες.και συγκεριμενα,κανω κλικ,βλεπω κατεβατο και φευγω...
θα ηθελα ομως να να μπαινω και να διαβαζω κατι πραγματικα ενδιαφερον που θα μου δωσει λυσεις,κινητρα,κουραγια....
προφανως και πολλοι συμφορουμιτες εχουν την ιδια αποψη,αφου εαν παρατηρησεις,οι σχολιασμοι αυτων,γινεται απο 3-4 μελη.
δεν θα ηταν καλυτερα να συμμετεχουμε περισσοτεροι σε ενα τοσο σημαντικο θεμα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιστροφή στη Δραχμή;

ναι-ειναι και η λυση που ακολουθω τους τελευταιους μηνες.και συγκεριμενα,κανω κλικ,βλεπω κατεβατο και φευγω...
θα ηθελα ομως να να μπαινω και να διαβαζω κατι πραγματικα ενδιαφερον που θα μου δωσει λυσεις,κινητρα,κουραγια....
προφανως και πολλοι συμφορουμιτες εχουν την ιδια αποψη,αφου εαν παρατηρησεις,οι σχολιασμοι αυτων,γινεται απο 3-4 μελη.
δεν θα ηταν καλυτερα να συμμετεχουμε περισσοτεροι σε ενα τοσο σημαντικο θεμα?

Ο διάλογος ειναι ελεύθερος.

Σας έχω πει ότι έχω ένα κολλητό πολύ καλό παιδί, που δουλεύει σε μια υγιέστατη ελληνική ιδιωτική επιχείρηση; Ο ιδιοκτήτης της υγιέστατης ελληνικής επιχείρησης τυγχάνει αδερφός βουλευτή. Είναι εργατικός και ειλικρινής άνθρωπος σαν όλους μας.

Πριν μια εβδομάδα συγκέντρωσε ο ιδιοκτήτης τα 10 άτομα της επιχείρησης και είπε τα παρακάτω λόγια:
Παιδιά δεν θα κάνω περικοπές στους μισθούς, παραμένουμε όλοι για δουλειά. Θέλω να προσπαθήσετε να αυξήσετε την παραγωγικότητα.
Θα σας πω όμως κάτι σαν συμβουλή.
Μέχρι το Πάσχα να ξεχάσετε την Ελλάδα που ξέρατε...
Όπως μου τα διηγήθηκε ο φίλος μου έβλεπα την αγωνία του στο πρόσωπο.

Χθες τις έφαγε ένας πρώην υπουργός....

οι αντοχές των πολιτών έχουν μειωθεί αισθητά...

Θα φανεί η συνέχεια... μέχρι το Πάσχα σίγουρα πολλά θα γίνουν...

Αλλά...

ΜΗΝ ΣΕ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΟΥ...

κρίμα δεν είναι?

Στην Ελλάδα η κοινωνική πυραμίδα είμαι με την κορυφή προς το …έδαφος. Ανάποδα δηλαδή.

Παράγουν (πραγματικά) πολύ λίγοι και πληρώνονται (πραγματικά επίσης ..δυστυχώς) ΠΑΡΑ πολλοί , και πάρα πολλά (πχ Υπάλληλοι Βουλής , ΟΣΕ , 17 μισθούς σε ΟΠΑΠ , 17,5 σε ΕΛΠΕ , 50.000 ευρώ ΜΕΣΟΣ ετήσιος μισθός ΔΕΚΟ, συντάξεις από τα 45-50 σε σώματα ασφαλείας και αλλού κλπ)

Αυτό θα αλλάξει . Και θα αλλάξει βίαια , πολύ βίαια , γιατί η κοινωνία (και ιδίως ο συνδικαλισμός) αρνείται να καταλάβει τα αυτονόητα..

Και εφόσον η αλλαγή θα είναι πολύ βίαιη , θα γίνουν πάρα πολλά σε σύντομο χρόνο , και φυσικά άγαρμπα . Μαζί με το λίπος που πρέπει να κοπεί θα κοπεί και πολύ σάρκα.. και θα χυθεί και αίμα αθώων – αδύνατων. Επί 30 χρόνια αρνούμαστε το χειρουργικό νυστέρι και έφτασε η ώρα του ...μπαλτά του χασάπη.

Είτε με ευρώ , είτε με δραχμές , είτε με εσκούδο , είτε με κουρκουμπίνια , η γενιά του Πολυτεχνείου θα γίνει περισσότερο φτωχή .
Αλλά και χωρίς ΔΝΤ αυτό θα γίνει έτσι και αλλιώς , μόλις πάρει την εξουσία , η νέα γενιά των 30-35 άρηδων και καταλάβει ότι δεν είναι δυνατόν να στηρίζει την καλομαθημένη γενιά του Πολυτεχνείου που τα έκανε σαλάτα (από κάθε άποψη).

Ποιος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. ? Αυτός που δουλεύει πραγματικά και αμείβεται με παγκόσμια στάνταρ (πχ καπετάνιος σε ποντοπόρο ναυτιλία) .Ακόμα και οι (πραγματικοί) αγρότες μάλλον κερδισμένοι θα βγουν. Ακόμη και ο μικρός που δουλεύει delivery δεν βλέπω που θα χάσει.

Χαμένοι θα είναι οι έχοντες κεκτημένα (και όλοι ξέρουμε κατά βάθος τι παίρνουμε χωρίς να το δικαιούμαστε ) . Και φυσικά κεκτημένα υπάρχουν πολλά στο κρατικο – πελατειακό σύστημα .

Last edited:
Re: Απάντηση: Επιστροφή στη Δραχμή;

Παιδιά δεν θα κάνω περικοπές στους μισθούς, παραμένουμε όλοι για δουλειά. Θέλω να προσπαθήσετε να αυξήσετε την παραγωγικότητα.
Θα σας πω όμως κάτι σαν συμβουλή.
Όπως μου τα διηγήθηκε ο φίλος μου έβλεπα την αγωνία του στο πρόσωπο.

Οτι τι ?

Συντέλεια? Αυτες τις αμπελοφιλοσοφιες και οπου ολοι πια λενε για να πουνε , ποτε δε τα αντεχα.

Ωραια.
Πιθανον αμεση (ελεγχομενη) χρεωκοπια.

Ας κλαψουν οσοι εχουν (πολλα) λεφτα στις τραπεζες που δε θα μπορουνε να τα σηκωσουνε . Αλλα εμεις που δουλευουμε με ιδρωτα για να παρουμε το τριψηφιο (και χαμηλο!) μηνιατικο μας , τι παραπανω να φοβηθουμε?

Εμενα αλλο με ανησυχει.

Εστω επιστροφη στη δραχμη και υποτιμηση.
Εστω 1 ευρω = 1 χιλιαρικο.

Καποιος που παιρνει 700 Ευρω , ποσο μισθο θα παρει εφοσον οι 1000 δραχμες θα εχουν αξια 340, 75 τωρινων δραχμων?

Αν παιρνει 1000 Ευρω, αυτοματως θα παιρνει 340, 750 χιλιαρικα?
Και τι θα γινει με ενοικια? ?Με δοσεις κτλ ?
Θα πεσουν ολα στη νεα αναλογια?

-Θα μπορούσες να ανησυχείς γιατί η βενζίνη στην Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι η πιο ακριβή βενζίνη του κόσμου.
-Θα ανησυχήσεις γιατί θα έχεις ανάγκη ένα αυτοκίνητο και δεν θα μπορείς να το πάρεις με 700 ευρω μισθό.
- Θα ανησυχήσεις γιατί η υγεία θα γίνει άπιαστο όνειρο, το ίδιο και η παιδεία το ίδιο και προστασία (ήδη άρχισαν να καταργούνται αστυνομικά τμήματα στα χωριά, νηπιαγωγεία, και κέντρα υγείας) αν νομίζεις ότι ο Καλλικράτης έγινε για το καλό σου είσαι γελασμένος.
-Δεν μπορώ να απαριθμήσω για πόσα πράγματα θα ανησυχήσεις βάλε φαντασία...

Στην Ελλάδα η κοινωνική πυραμίδα είμαι με την κορυφή προς το …έδαφος. Ανάποδα δηλαδή.

Παράγουν (πραγματικά) πολύ λίγοι και πληρώνονται (πραγματικά επίσης ..δυστυχώς) ΠΑΡΑ πολλοί , και πάρα πολλά (πχ Υπάλληλοι Βουλής , ΟΣΕ , 17 μισθούς σε ΟΠΑΠ , 17,5 σε ΕΛΠΕ , 50.000 ευρώ ΜΕΣΟΣ ετήσιος μισθός ΔΕΚΟ, συντάξεις από τα 45-50 σε σώματα ασφαλείας και αλλού κλπ)

Αυτό θα αλλάξει . Και θα αλλάξει βίαια , πολύ βίαια , γιατί η κοινωνία (και ιδίως ο συνδικαλισμός) αρνείται να καταλάβει τα αυτονόητα..

Και εφόσον η αλλαγή θα είναι πολύ βίαιη , θα γίνουν πάρα πολλά σε σύντομο χρόνο , και φυσικά άγαρμπα . Μαζί με το λίπος που πρέπει να κοπεί θα κοπεί και πολύ σάρκα.. και θα χυθεί και αίμα αθώων – αδύνατων. Επί 30 χρόνια αρνούμαστε το χειρουργικό νυστέρι και έφτασε η ώρα του ...μπαλτά του χασάπη.

Είτε με ευρώ , είτε με δραχμές , είτε με εσκούδο , είτε με κουρκουμπίνια , η γενιά του Πολυτεχνείου θα γίνει περισσότερο φτωχή .
Αλλά και χωρίς ΔΝΤ αυτό θα γίνει έτσι και αλλιώς , μόλις πάρει την εξουσία , η νέα γενιά των 30-35 άρηδων και καταλάβει ότι δεν είναι δυνατόν να στηρίζει την καλομαθημένη γενιά του Πολυτεχνείου που τα έκανε σαλάτα (από κάθε άποψη).

Ποιος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. ? Αυτός που δουλεύει πραγματικά και αμείβεται με παγκόσμια στάνταρ (πχ καπετάνιος σε ποντοπόρο ναυτιλία) .Ακόμα και οι (πραγματικοί) αγρότες μάλλον κερδισμένοι θα βγουν. Ακόμη και ο μικρός που δουλεύει delivery δεν βλέπω που θα χάσει.

Χαμένοι θα είναι οι έχοντες κεκτημένα (και όλοι ξέρουμε κατά βάθος τι παίρνουμε χωρίς να το δικαιούμαστε ) . Και φυσικά κεκτημένα υπάρχουν πολλά στο κρατικο – πελατειακό σύστημα .

Ηλία έτσι ακριβώς!

Αν το καλοσκεφτείς η γενιά του Πολυτεχνείου βύθισε την Ελλάδα στα χρέη, αφού αυτή ανέλαβε τα ηνία τα τελευταία 30 χρόνια...

Οτι τι ?

Συντέλεια? Αυτες τις αμπελοφιλοσοφιες και οπου ολοι πια λενε για να πουνε , ποτε δε τα αντεχα.

Ωραια.
Πιθανον αμεση (ελεγχομενη) χρεωκοπια.

Ας κλαψουν οσοι εχουν (πολλα) λεφτα στις τραπεζες που δε θα μπορουνε να τα σηκωσουνε . Αλλα εμεις που δουλευουμε με ιδρωτα για να παρουμε το τριψηφιο (και χαμηλο!) μηνιατικο μας , τι παραπανω να φοβηθουμε?

Εμενα αλλο με ανησυχει.

Εστω επιστροφη στη δραχμη και υποτιμηση.
Εστω 1 ευρω = 1 χιλιαρικο.

Καποιος που παιρνει 700 Ευρω , ποσο μισθο θα παρει εφοσον οι 1000 δραχμες θα εχουν αξια 340, 75 τωρινων δραχμων?

Αν παιρνει 1000 Ευρω, αυτοματως θα παιρνει 340, 750 χιλιαρικα?
Και τι θα γινει με ενοικια? ?Με δοσεις κτλ ?
Θα πεσουν ολα στη νεα αναλογια?
Καλημερα σε ολους σας.
Δεν τα ξερεις καλα τα πραγματα.Τις 340,75δρχ σου τις πηρανε τοτε για να μας δωσουν Ευρω.Τωρα τα Ευρω σου θα τα παρουν με 250.Δηλ 1000Ε=250,000 δρχ .Οσον αφορα αυτους με τα δανεια ο Θεος μαζι τους .
Αυτα και καλο κουραγιο μας............

**επισης απεφυγε τα νηματα "που παει η χωρα","επιστροφη στην δραχμη" και ολα τα σχετικα.
κατεβατα copy/paste με "φιλολογικο" περιεχομενο που ουσιαστικα δεν τα διαβαζει κανεις και νηματα χωρις προσωπικες αποψεις,μας βγαζουν απο την ουσια.

Μάλλον πάτε πακέτο και με άλλον συνφορουμίτη που του "ενοχλούν" την θέα τα κείμενα copy/paste.....μας συγχωρείτε δεν γεννηθήκαμε οικονομολόγοι, πολιτικοί, κοινωνικοί φορείς, κλπ κλπ.....να τα γράφουμε οι ίδιοι.

Όσον αφορά οτί σας βγάζουν και απο την ουσία, τι να πω....ψάξτε τον ψύχραιμο στην tv και θα ενημερωθείτε απο τα κανάλια ότι έξω έχουν βγει όλοι στους δρόμους και ζητούν μια καλύτερη ζωή.....περαστικά...

Και επειδή βλέπω ότι πειράζουν κάποια άρθρα, παρακαλώ την διαχείριση αν θέλει να μην ξαναpostάρω κάποιο άρθρο.....να με ενημερώσει με pm ή δημόσια.

Καλημερα σε ολους σας.
Δεν τα ξερεις καλα τα πραγματα.Τις 340,75δρχ σου τις πηρανε τοτε για να μας δωσουν Ευρω.Τωρα τα Ευρω σου θα τα παρουν με 250.Δηλ 1000Ε=250,000 δρχ .Οσον αφορα αυτους με τα δανεια ο Θεος μαζι τους .
Αυτα και καλο κουραγιο μας............

Και αν σας έλεγαν ότι 1Ευρώ=1δραχμή.....?

Δηλαδή πληρώνεστε 700ευρώ σήμερα, αύριο θα πληρώνεστε με 700 δραχμές...
Θα μου πείτε μα ένα πακέτο μακαρόνια κάνει 2ευρω=700δραχμές....όχι θα κάνει 2 δραχμές....

Έχεις ένα δάνειο 3000ευρω, ε αυριο θα έχεις ένα δάνειο 3000δραχμες.....

Αυτο που θέλω να πω είναι ότι εσωτερικά της χώρας, δεν θα αλλάξουν τραγικά τα πράγματα, εφόσον υπάρξει οργάνωση, σχέδιασμός και πολιτική βούληση(δηλαδή με άλλον στο τιμόνι και όχι τον ΓΑΠ)....

Φυσικά θα υπάρξουν προβλήματα στις εισαγωγές και για αυτό θα πρέπει να γίνουν βήματα γρήγορα, συντονισμένα και προς το συμφέρον των πολιτών...και των μικροεπιχειρηματιών..

Και φυσικά κρατικοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών και όχι όλων....

Και άλλα πολλά....

Last edited:
και αν ειναι ετσι, ενοικιο 400 ευρω τωρινο πως θα πληρωνεται?
δοσεις δανειων?
φαι?

Αν δε πεσουν ολα αυτοματα σε νεες αναλογιες, εχει να γινει οχι της Αργεντινης αλλα δε ξερω και εγω ποσο αιμα θα χυθει. Και φυσικα δε θα πληρωνεται τιποτα