Επίθεση του ΟΤΕ στην αγορά με νέα δορυφορική πλατφόρμα !!!

Απάντηση: Re: Επίθεση του ΟΤΕ στην αγορά με νέα δορυφορική πλατφόρμα !!!

θα παίζει σε οποιοδήποτε HD δέκτη που θα έχει το ανάλογο cam επάνω ?

Οσον αφορά την συμφωνία με την ΕΡΤ είναι μάλλον conax , άρα ναι ...
όσον αφορά το δικό του πακέτο , με ιδιοκτησιακούς δέκτες και NDS , δλδ κλάψε τα έξοδα που θα κάνεις για να δεις την ΕΡΤ σε πρώτη φάση ...

τι το ιδιαίτερο θα έχουν οι δέκτες αυτοί που δεν το έχουν οι άλλοι της αγοράς ?

Αυτή η εξέλιξη είναι αρνητική για μένα , επειδή αυτή την στιγμή είμαι σε φάση αναμονής αγοράς HD δέκτη ... Εαν είναι να δοθεί ιδιοκτησιακός δέκτης , γιατί να αγοράσω τώρα δέκτη και να μου μείνει σε 5 μήνες; μας έχουν για πολύ ζώα εαν περιμένουν να δούμε ΕΡΤ HD σε κάποιο HD δέκτη και μετά να μας πούνε , περάστε πάρτε τον δικό μας για να συνεχίσετε να βλέπετε ...

Προτείνω μποϋκοτάζ και στο προϊόν της ΕΡΤ ( εκτός εαν έχετε ήδη δέκτη HD ) και στο πακέτο του ΟΤΕ ( προτιμήστε της nova , αυτή ξέρουμε , αυτή εμπιστευόμαστε )

Απάντηση: Re: Επίθεση του ΟΤΕ στην αγορά με νέα δορυφορική πλατφόρμα !!!

τι το ιδιαίτερο θα έχουν οι δέκτες αυτοί που δεν το έχουν οι άλλοι της αγοράς ?

εαν θες να δεις το πακέτο του ΟΤΕ , θα χρειαστείς τον ιδιοκτησιακό όπως γίνεται πχ με το βρεταννικό SKY ( ή μάλλον γινόταν )

Και το δικό του πακέτο τι θα προσφέρει δλδ που θα αξίζει τα λεφτά???

τι δλδ αμα

παρω δεκτη

μετα θα μου μεινει?

θα θελει δικο τους?

ε οχι!

τυπου sky hd δλδ

(εκτος αν τους δωσουν απο τωρα... - αν δεν τους δωσουν απο τωρα να ξερουμε ε τι να πω...

μην αγοραζουμε δυο φορες δεκτη!)

Last edited:
Μετά από όσα έγιναν με το πακέτο του Άλφα πριν από χρόνια, νομίζω ότι δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε.

Ούτε με ψιθύρους ...

Ούτε με ανακοινώσεις ...

Ούτε καν με την υλοποίηση, αν δεν τρέξει κάποιο καιρό ώστε να βεβαιωθούμε ότι αξίζει τον κόπο...

Γι' αυτό προτείνω να βασίζεστε σε αυτά που υπάρχουν σήμερα και τα οποία ξέρετε τι προσφέρουν και πόσο κοστίζουν. Αν κάποτε κάνει κάτι ο ΟΤΕ, θα δούμε. Πάντως εδώ και 8 χρόνια όλο είναι να φτιάξει πακέτο και τελικά τίποτα...

Εννοείται βέβαια ότι κι εγώ λέω μακάρι να φτιάξει κάτι ο ΟΤΕ. Άλλωστε χωρίς ανταγωνισμό πολύ φοβάμαι ότι δεν πρόκειται να δούμε βελτίωση ούτε και στη Nova-Forthnet που χρόνια τώρα προσφέρει λίγα κανάλια, χάλια ποιότητα εικόνας με πανάκριβο αντίτιμο.

Last edited:
Malon 99% ote pai nds apo poli palea to paketo pu tha eftiahne sto hot bird se nds itane exune ta mihanimata ke kathonte deite ke to rumaniko paketo DOLCE pu o ote ine kirios metoxos ti sistima exi....NDS

εγω κυριοι ενα εχω να πω...
υπομονη και μην βιαζεστε..
αφηστε να δουμε τι..παιζει και μετα προχωραμε σε αγορες..

Παιδιά νομίζω μπερδεύετε γενικά τα πράγματα.
Υπάρχουν 2 ελληνικά project για Hellasat (εφόσον υλοποιηθούν)
Το πρώτο είναι η πρόθεση της ΕΡΤ να δείξει το Euro2008 και τους Ολυμπιακούς αγώνες σε HD, πιθανότατα με κάρτα conax που θα δίδεται σε τιμή κόστους σε όσους έχουν λογαριασμό ΔΕΗ (και αρα πληρώνουν ΕΡΤ).
Εδω δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα ιδιοκτησιακού δέκτη.
Το δεύτερο project είναι το πιθανό δορυφορικό πακέτο του ΟΤΕ που θα έχει και κανάλια HD, όταν και εφόσον υλοποιηθεί. Εφόσον αυτό υλοποιηθεί τοτε είναι προφανές ότι ο ΟΤΕ θα επιλέξει για την κρυπτογράφηση το NDS-Videoguard που χρησιμοποιεί ήδη για την πλατφόρμα Dolce της Ρουμανίας στον ίδιο δορυφόρο και το οποίο διεθνώς δίνεται μόνο μαζί με ιδιοκτησιακούς δέκτες (αγγλία, ιταλία, ισραήλ, σερβία κλπ). Κανένα πακέτο σε nds δεν δίνει σκέτη κάρτα (βεβαια μέχρι σήμερα αυτές παίζουν καλά και σε dragon-t.rex cam και σε emulators αν και αυτό δεν ισχύει για το πακέτο του Ισραήλ ούτε μπορεί να θεωρηθεί βεβαιο για νεότερες εκδοχές καρτών).

Voreie , το πρώτο πρότζεκτ έχει ημερομηνία λήξης και το δεύτερο μάλλον ξεκινάει αμέσως μετά ... Ετσι το έχω καταλάβει εγώ ... δλδ στην περίπτωση που δεν έχεις τίποτα , θα αγοράσεις πιάτο + παρελκόμενα για hellas και HD δέκτη ο οποίος θα λειτουργήσει για 3 μήνες και μετά πάπαλα , θα μεταβούμε ( εαν το θέλουμε πρώτα ) στο πακέτο του ΟΤΕ ... Δεν υπάρχει κάποιο μπέρδεμα , υπάρχει ένας δέκτης HD που αγοράζεται και ενώ το HD έχει ζωή ακόμα 20 χρόνια , πάει σε αχρηστία διότι εαν θες HD από το πακέτο του ΟΤΕ , θα πρέπει να πάρεις τον ιδιοκτησιακό ...

Το σωστό είναι να μας δώσει από τώρα τον ιδιοκτησιακό του ο ΟΤΕ για να τα παρακολουθήσουμε όλα αυτά ...

Δεν διαφωνώ ότι το σωστό είναι ...όλα τα πακέτα να δίνουν σκέτες κάρτες και ο καταναλωτής να επιλέγει τον δέκτη της αρεσκείας του (που και ο χειρότερος δέκτης της ελεύθερης αγοράς είναι πάντα καλύτερος απο τον καλύτερο ιδιοκτησιακό...έχω εμπειρία επ αυτου!)
Ομως ΕΡΤ και ΟΤΕ δεν είναι ο ίδιος φορέας και μέχρι τώρα η ΕΡΤ (κακώς) δεν μετέδιδε τα κανάλια της απο τον δορυφόρο του ΟΤΕ και μας τα κλειδωνε (δηλαδή τα κλειδώνει ακόμη) μέσω Nova. Ετσι, απ όσα γνωρίζω, τα σχέδια της ΕΡΤ αφορούν δωρεάν μετάδοση καναλιού (που θα συνεχίσει και μετα με ελέυθερο πρόγραμμα κυρίως με ελληνικά ντοκιμαντέρ σε HD) και η κωδικοποίηση θα γίνει καθαρά για να αντιμετωπιστει το πρόβλημα των δικαιωμάτων. Αν λοιπον η ΕΡΤ απο τώρα εδινε ...τον μελλοντικό αποκωδικοποιητή του ΟΤΕ (που προφανώς ακόμη ούτε καν έχει σχεδιαστεί) θα φώναζαν οι ήδη κατέχοντες εξοπλισμό HD. Και βεβαια μεχρι τωρα δεν ειχαμε δει καμιά συνεργασία ΕΡΤ-ΟΤΕ (αντίθετα η ΕΡΤ συνεργαζόταν με την Nova).
Σε γενικές γραμμές, αυτός που ενδιαφέρεται για δορυφορικό δεκτη HD με δυνατότητες, εννοείται πως δεν θα βασιστεί σε κάποιον ιδιοκτησιακό (και να πω ότι σε χωρες όπως αγγλία-ιταλία με φοβερά δυνατές ενώσεις καταναλωτών δεν έχουν ακόμη πετύχει να δίνουν τα nds πακέτα σκέτες κάρτες!)

Πολύ καλό νέο πάντως το γεγονός οτι η κάρτα που θα χρειαστούμε για το Euro σε HD, θα είναι σαν την "ελβετική" δλδ μικρό κόστος και κωδικοποίηση λόγω δικαιωμάτων!

Νομίζω οτι αντί να δώσω 100 ευρώ στους Ελβετούς, καλύτερα να τα δώσω σε Έλληνες, αρκεί βέβαια το HD κανάλι να είναι εξίσου καλό ποιοτικά με το HD Suisse! Αν και πολύ φοβάμαι...

Βασικά το θέμα είναι πλέον να προλάβουν τις προθεσμίες! Ως Ελληνες τρέχουμε πάντα την τελευταία στιγμή.

Re: Απάντηση: Επίθεση του ΟΤΕ στην αγορά με νέα δορυφορική πλατφόρμα !!!

Το σωστό είναι να μας δώσει από τώρα τον ιδιοκτησιακό του ο ΟΤΕ για να τα παρακολουθήσουμε όλα αυτά ...

ποιος μας ακουει ομως?

Εγώ είπα την άποψη μου .. ας το δούμε στη ΝΕΤ και μετά όποτε ξεκινήσει με το καλό ο ΟΤΕ , θα πάρουμε τον ιδιοκτησιακό του ... Για τους ήδη κατόχους τους εύχομαι καλές θεάσεις !