Επίθεση του ΟΤΕ στην αγορά με νέα δορυφορική πλατφόρμα !!!

Καλές οι ανακοινώσεις και ενθαρρυντικές, δεν λέω. Αλλά εμείς που πρέπει να αγοράσουμε κάποιον δέκτη HD είμαστε στην αναμονή τόσες μέρες!!! Ας ελπίσουμε η επίσημη ανακοίνωση και η διάθεση των καρτών να γίνει το συντομότερο δυνατόν.

Η μλκ είναι ότι πρέπει να φτιάξουμε την κεντρική εγκατάσταση στην πολυκατοικία και δεν ξέρω τι να βάλω. Να βάλω μόνο Eurobird ή και Hotbird και Hellas Sat, μήπως και σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και δούμε κάποιο Ελληνικό πακέτο που να αξίζει τα λεφτά. Πέρα του ότι δεν ξέρω πόσα καλώδια να κατεβάσω. Αυτή την στιγμή λέω για ένα διπλό LNB στο Eurobird, για να τα συνδέω στις 2 TV που έχω + 2 φτηνοί δέκτες (τον ένα τον έχω :p) για να βλέπω μόνο. Το θεωρώ μάλλον απίθανο να προσφέρει κάποια εταιρία Ελληνικά κανάλια που να μου κινήσουν το ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον να αξίζουν για τα λεφτά που θα ζητάει. :(

Για κεντρική εγκατάσταση , βάζεις hot + astra + hellas + 28.2( eurobird που λες; ) με 2 πιάτα , 1 μέτρου σε astra και 1,5 σε 28.2 και μια σειρά από υλικά που θα χρειαστείς για κάθε δέκτη που θα μπει ( 2+1 δέκτες κάθε διαμέρισμα )

Καλά όλα αυτά που λες, μόνο που εγώ δεν βλέπω δορυφορική. Θα βάλω δορυφορική επειδή με έχει πρίξει η θεία μου, καθώς θέλει να βλέπει το TV5 στο Hot Bird. Οπότε λέω να βάλω το Eurobird για να βλέπω τα αγγλικά κανάλια. Ο Θείος μου μάλλον θα θέλει το Turksat, γιατί μιλάει Τούρκικα. Παρόλο που αμφιβάλω αν εκτός απ' την θεία μου, έχει κάποιος άλλος όρεξη για δορυφορική. Απλώς θέλουν να έχουμε 1 πιάτο όλοι μας, για να μην τρώμε χώρο στην ταράτσα. Εγώ έχω ήδη ένα μικρό πιάτο που βλέπει στον Hotbird και για αυτό το λόγο δεν έχω καν συνδεδεμένο δέκτη στο σπίτι μου. Τον δέκτη τον έχει ο πατέρας μου τώρα, καθώς εγώ δεν τον χρησιμοποιώ. Για αυτό λέω να αγοράσουμε 1 πιάτο 1.2 μέτρα με βάση για 4 LNB. Τώρα από εκεί και πέρα εξαρτάτε απ' το τι θα θέλει ο καθένας. Δλδ μπορεί ο καθένας να έχει και το δικό του LNB, αν δεν θέλει να βλέπει κανάλια από άλλον δορυφόρο. Αλλά όπως προείπα, κανείς δεν φαίνετε να έχει όρεξη για δορυφορική εκτός απ' την θεία μου. Αν βάλουν κάνα πακέτο της προκοπής, το ξαναλάζουμε το σύστημα. :p

κι άλλο δημοσίευμα της «Ν» σήμερα για το πακέτο του ΟΤΕ.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/04/22/1503794.htm

ένα απόσμασμα...

τι λέγαμε λοιπόν χτες ότι euro σε HD και πακέτο OTE είναι δυο διαφορετικά πράγματα?

Απο την πληροφόρηση που έχω και στην αρχική τουλάχιστον φαση (που μας ενδιαφερει άμεσα) κανάλι ERT HD (Euro2008-Olympics) και πακέτο ΟΤΕ ειναι δυο διαφορετικά πράγματα, αφού το πρώτο (εφόσον προλάβουν...) θα διατεθεί με κάρτα κοναξ σε τιμή κόστους (δηλαδή ουσιαστικά δωρεάν).
Τωρα αν τα βρηκαν και στην διάρκεια του γιούρο η ΕΡΤ διαφημίσει το μελλοντικό πακέτο του ΟΤΕ και ενταχθεί μετά και σ αυτό...αυτό είναι νέα είδηση!
Η νεκροψία θα δείξει....

Γιατι, αν πληρώσεις 15 ευρώ το κόστος κατασκευής της κάρτας δεν είναι σαν δωρεάν; Αν την δωσουν εντελώς δωρεάν θα τρεξουν να την πάρουν πρωτα όλοι όσοι δεν θα την χρειαστούν και δεν θα μείνουν για τους πραγματικούς χρήστες (υπενθυμίζω ότι οι θεωρητικοί δικαιούχοι ειναι όλοι όσοι πληρώνουν ΕΡΤ μεσω ΔΕΗ...δηλαδή καμιά δεκα εκατομμύρια, ενω κάρτες υπολογίζεται να μην κυκλοφορήσαουν πάνω απο 20χιλιάδες)

Όχι. Δεν είναι δωρεάν. Μπορώ να σου που καμιά 100άρια πράγματα που είναι φτηνότερα από τα 15 ευρώ της κάρτας.

manos ας μην αρχισουμε τωρα κουβεντουλα για το ευρος της φρασεως δωρεαν

οντως η τιμη ειναι τζαμπα και επισης ολες μα ολες η Δορυφορικες πλατφορμες χρεωνουν 15 ευρω για το κοστος της smart card

Με αντίστοιχη λογική οι Ελβετοί χρεώνουν 60 ευρώ εφάπαξ! Για 6 κανάλια και 1 HD. Άρα 15 ευρώ=τιμή κόστους και ΣΧΕΔΟΝ δωρεάν. Αλλά αυτο το σχεδόν είναι σαν να μην υπάρχει όταν θα χρειαστεί κάποιος πάνω απο 10πλάσια λεφτά για αγορά δέκτη.

Απλώς ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι δωρεάν επειδή το πουλάνε σε τιμή κόστους. Γιατί με την ίδια λογική και η Bugatti Veyron δωρεάν είναι, που εκεί την πουλάνε και κάτω απ' το κόστος! :p

Anyway. Μάλλον κανείς δεν έχει ιδέα του τι θα γίνει. Ούτε εκεί στον ΟΤΕ δεν γνωρίζουν. :p Οπότε αναμονή...

Πάντως σύμφωνα με το δημοσίευμα που διαβάσαμε ο πρόεδρος της ΕΡΤ έκανε λόγο για ενίσχυση της νέας πλατφόρμας του ΟΤΕ με την παραχώρηση των αγώνων του EURO2008.

Ναυτεμπορική said:
Όπως ανέφερε στη «Ν» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα στηρίξει την προσπάθεια παρέχοντας στην πλατφόρμα τη μετάδοση των αγώνων του EURO 2008, συνολικά 62 ώρες προγράμματος, τα οποία μάλιστα θα μεταδίδονται παράλληλα με την αναλογική μετάδοση, σε high definition.

Να προσθέσω ότι ο τηλεοπτικός φορέας πληρώνει κάποια λεφτά και για τη κάρτα, και για τα δικαιώματα κρυπτογράφησης (πχ. conax) και για την διανομή της κάρτας. Οπότε είναι λογικό να χρεώνει ένα μικρό ποσό για την κάρτα. Επίσης αν ήταν εντελώς δωρεάν θα ήταν εύκολο για τους πολίτες να "χάσουν" τη κάρτα και έτσι να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τα κόστη για τον φορέα.

Εγώ προτείνω να έχουμε υπομονή ... Απο ότι μπορώ να καταλάβω έχει μπεί το νερό στ' αυλάκι οπότε θα ξεκαθαρίσει το θέμα σύντομα !

Και μόλις ξεκαθαρίσει, τότε κάνουμε και τις σχετικές αγορές όσοι χρειαζόμαστε "πρώτες ύλες" !!!

Με καποιους ανθρωπους που μιλησα (μες την πρεμουρα μη τυχον και δεν προλαβω κι εγω) μου συνεστησαν να περιμενω μετα το Πασχα πριν προβω σε ληψη αποφασεων.

Ακομη δεν εχει οριστικοποιηθει τιποτε τουλαχιστον σε επιπεδο υλοποιησης συνεπως η βιασυνη μονο σε περιττα εξοδα μπορει να οδηγησει.

Οταν ερθει με το καλο η ωρα θα υπαρχουν αρκετες καρτες για ολους.

Τωρα αν ειναι ακριβο ή οχι το δορυφορικο πακετο που θα βγει νομιζω οτι ειναι πολυ προωρο να συζηταμε αν μας συμφερει χωρις να ξερουμε κανενα αλλο στοιχειο.

Οσο για τα 15 ευρω για καρτα νομιζω οτι ειναι "τσαμπα" σε σχεση με ολα τα υπολοιπα κοστη στα δορυφορικα. Αν παλι καποιος το βρισκει υψηλο υπαρχει και η ΕΡΤ που ειναι πραγματικα τσαμπα.

Μην ξεχναμε οτι δεν μας υποχρεωνει και κανεις να δουμε EURO σε HD.

Την ιδια αγωνια εχουμε ολοι για τις εξελιξεις αλλα σε αυτη τη φαση συνισταται ψυχραιμια.

Κατι μου λεει οτι θα εκπλαγουμε ευχαριστα.

Μακάρι όλα να εξελιχθούν καλά και να απολαύσουμε Euro και αργότερα άλλο υλικό σε HD.

Κι εγώ λοιπόν στην αναμονή μαζί με όλους σας, καθώς σκέφτομαι την αγορά HD δέκτη. Αρα, πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τι θα γίνει και τι συμφέρει τελικά....

Απάντηση: Re: Επίθεση του ΟΤΕ στην αγορά με νέα δορυφορική πλατφόρμα !!!

δες το MANUAL της τηλεορασεως κατα πασα πιθανοτητα η χρηση του ειναι για cable ΤV υπηρεσια που δεν υπαρχει ακομη στην Ελλαδα

το slot ειναι για κωδικοποιημένη επίγεια ψηφιακή tv!!( DVB-Terestrial)