Επιτρέπεται;

Tααο, μια χαρά είναι οι θερμοκρασίες....που να δεις το δικό μου , που φτάνει 80 για πλάκα με τέτοια παιχνίδια,
Τι περιμενες δηλ Απο φορητό υπολογιστή ;
Πως στο καλο να ψυχθει μέσα σε τόσο λίγο χώρο ;

Η τελευταία . Αυτή που υπάρχει στο appstore.

Δεν νομίζω να χρειάζονται ούτε πάστε ούτε τούρτες...ούτε πιστεύω ότι έπεσα σε προβληματικό μηχανάκι.

Απλά δεν κάνουν για (σοβαρά) παιχνίδια. Τους τελικιάζουν το hardware σε χρόνο dt.

Χμμμ, αν είσαι σίγουρος πως είναι πεντακάθαρο και σωστό το σύστημα ψύξης τότε μην το κερνάς γλυκό το μηχανάκι... Αλλά ένα φυσηματάκι δεν βλάπτει.

Όμως νομίζω το έχεις καταλάβει αντίστροφα το θέμα επιδόσεις-θερμοκρασίες-θόρυβος.
Αν κάποιο hardware έχει μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, αυτό συνεπάγεται μεγάλες θερμοκρασίες και απαιτήσεις ψύξης = θόρυβος.
Όσο πιο θηριάκι ο υπολογιστής, τόσο μεγαλύτερες ανάγκες ψύξης έχει. Τί κάρτα γραφικών έχεις;

Το Monkey Island πρέπει να είναι γραμμένο σε κάποιου είδους flash, πραγματικά μη αποδοτικό software (επιβαρύνει τρομερά οποιονδήποτε επεξεργαστή).
Το Call of Duty, τουλάχιστον στο PC, είναι υπόδειγμα καλογραμμένου παιχνιδιού.

Όμως νομίζω το έχεις καταλάβει αντίστροφα το θέμα επιδόσεις-θερμοκρασίες-θόρυβος.
Αν κάποιο hardware έχει μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, αυτό συνεπάγεται μεγάλες θερμοκρασίες και απαιτήσεις ψύξης = θόρυβος.
Όσο πιο θηριάκι ο υπολογιστής, τόσο μεγαλύτερες ανάγκες ψύξης έχει. Τί κάρτα γραφικών έχεις;

Το μηχανάκι είναι ακριβώς αυτό: http://www.everymac.com/systems/app...-2.66-aluminum-15-mid-2010-unibody-specs.html
Πάντως επειδή η χρήση του είναι μια-δυό ώρες την εβδομάδα και πάντα πάνω σε γραφείο, όχι σε κουβέρτες, δεν νομίζω να έχει πιάσει και τόσο μάκα τα φανάκια που να δικαιολογεί φύσημα μέσα σ' ένα εξάμηνο. Οχι ότι κάνει κακό το καθάρισμα, αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται άμεσα...

Πάντως για να πω και του στραβού το δίκιο, το Call Of Duty το παίζει μια χαρά χωρίς σπασίματα στην κίνηση και κολλήματα (με native ανάλυση 1440 Χ900) , παρόλο που είναι ON όλα τα εφφέ των γραφικών. Η ένστασή μου είναι στον θόρυβο των ανεμιστήρων που απογειώνονται (που ομολογώ δεν το περίμενα). Δεν περίμενα να του πέσει τόσο βαρύ.

Τα 3D παιχνιδια ειναι οτι πιο βαρυ μπορεις να τρεξεις σε εναν υπολογιστη!
Τσιτωνουν και τον επεξεργαστη και τη καρτα γραφικων.

Και που να δεις το δικο μου λευκο macbook 4ετιας (τον Μαρτιο τα εκλεισε) σε κατι διαφημιστικα pop up για poker, που πεταγονται σε διαφορες σελιδες! 75αρια χαλλλλλαρα! Ασε που μονιμα ειμαι κοντα στους 55-60.

Βρε σεις, τα πράγματα είναι απλά.

Το παιχνίδι για τους α ή β λόγους απαιτεί μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, είτε από τον επεξεργαστή είτε από την κάρτα γραφικών ή από και τα δυο.

Αποτέλεσμα του αυξημένου φόρτου είναι να ανεβάζουν στροφές τα φουρφούρια.

Λογικό είναι. Συμβαίνει σε όλα τα laptop.

Απλά, απ' ότι φαίνεται, κάποιοι είχατε υπερεκτιμήσει την "ποιότητα" των Mac. Λογικό αν δεν τα είχατε ζορίσει ποτέ. Απλά αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το hardware τους δεν είναι "μαγικό". Big deal.

Βαριεμαι τα ιδια και τα ιδια ρε Δημητρη... μαγικα μηχανηματα και παπαρια μαντολες!!! :bang:

Ας πουμε κατι πιο σοβαρο... υπαρχει laptop αυτου του επιπεδου (i5-i7) , με καλη καρτα γραφιων που να μη θεμαινεται οταν το ζοριζεις ?

Προφανως ξερεις, οπως και οι περισσοτεροι την απαντηση...

Δημητρη, ο Τασος προφανως εξεπλαγη διοτι νομιζε πως για καποιον μαγικο τροπο το macbook θα εμενε αθορυβο, οτι και να του εβαζε.
Η αληθεια ειναι οτι οταν δουλευεις με macbook κακομαθαινεις, αφου στο 90% των καθημερινων εργασιων ειναι τελειως αθορυβο σε αντιθεση πχ με ενα fuzitsu siemens laptop που ειχα με τα ιδια specs το οποιο μετα απο λιγη ωρα "φουφουριζε" ενοχλητικα.
Αρα που ειναι η διαφορα; Προφανως στο πιο καλογραμμενο κωδικα του macosx και της πλειονοτητας των προγραμματων πανω σε αυτο. Εκει ειναι η "ποιοτητα" που προσπαθεις να υποβιβασεις... ;)

Απάντηση: Re: Επιτρέπεται;

Βαριεμαι τα ιδια και τα ιδια ρε Δημητρη... μαγικα μηχανηματα και παπαρια μαντολες!!! :bang:

Ας πουμε κατι πιο σοβαρο... υπαρχει laptop αυτου του επιπεδου (i5-i7) , με καλη καρτα γραφιων που να μη θεμαινεται οταν το ζοριζεις ?

Προφανως ξερεις, οπως και οι περισσοτεροι την απαντηση...

Μα, εγώ είπα σαφώς ότι δεν υπάρχει!

Νόμοι της Φύσης είναι αυτοί.. τα 50-60-70-80 ή και παραπάνω Watt θερμότητας πρέπει με κάποιο τρόπο να βγουν από το εσωτερικό της μηχανής.

Απλά, όπως έγραψα, έχει παρατηρηθεί ότι σε κάποιους έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι αυτοί οι νόμοι "λυγίζουν" όταν μιλάμε για προϊόντα της Apple.

Δημητρη, ο Τασος προφανως εξεπλαγη διοτι νομιζε πως για καποιον μαγικο τροπο το macbook θα εμενε αθορυβο, οτι και να του εβαζε.
Η αληθεια ειναι οτι οταν δουλευεις με macbook κακομαθαινεις, αφου στο 90% των καθημερινων εργασιων ειναι τελειως αθορυβο σε αντιθεση πχ με ενα fuzitsu siemens laptop που ειχα με τα ιδια specs το οποιο μετα απο λιγη ωρα "φουφουριζε" ενοχλητικα.
Αρα που ειναι η διαφορα; Προφανως στο πιο καλογραμμενο κωδικα του macosx και της πλειονοτητας των προγραμματων πανω σε αυτο. Εκει ειναι η "ποιοτητα" που προσπαθεις να υποβιβασεις... ;)

Τάκη, δεν προσπαθώ να υποβιβάσω καμία ποιότητα. Προσπαθώ να εξηγήσω ότι δεν υπάρχουν "μαγικά μηχανήματα".

Το κάνω αυτό γιατί έχω διαπιστώσει ότι πολλοί πιστεύουν ακριβώς αυτό για κάποιες μηχανές..

Αν ο Τάσος είχε βάλει το μηχάνημα να κάνει κάτι απαιτητικό, όπως π.χ. ένα re-encode (πολύ απαιτητικό..) ή ένα remux (μέτρια απαιτητικό..) θα το είχε παρατηρήσει πιο νωρίς.

Γι αυτό κακά τα ψέματα, καλές οι designιές, τα λεπτά προφίλ, κλπ αλλά το desktop μηχάνημα είναι και θα είναι πρώτη επιλογή για όλων των ειδών τις δουλειές.
Αυτό που πίστευα , αποδεικνύεται και στην πράξη περίτρανα: όλα τα laptop μηχανήματα ανάγκης* είναι.

* δευτερεύοντα, τριτεύοντα κλπ.

Αν θες να κανεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ ταυτοχρονα, ναι. Για την πλειονοτητα των καθημερινων εργασιων, οχι, τα laptops ειναι πλεον πολυ ισχυρα και εχουν απιστευτη φορητοτητα.

Διαβάζοντας τις προδιαγραφές του λαπτοπ σου, άσχετα με το λειτουργικό του, έχεις hardware που πάει προς την κατηγορία "θηριάκι". Αλλά συμβαίνει το εξής: στην καθημερινή λειτουργία, ίντερεντ, εφαρμογές γραφείου κλπ το λαπτοπ σου απενεργοποιεί την πολύ δυνατή κάρτα γραφικών nVidia GT330m και χρησιμοποιεί τα ενσωματωμένα γραφικά intel HD του επεξεργαστή σου.
Για τον i7 που έχεις αυτές οι εργασίες ρουτίνας είναι ...παιχνιδάκι. Γι αυτό και οι απαιτήσεις ψύξης είναι λίγες και έχεις συνηθίσει σε χαμηλά επίπεδα θορύβου.
Όταν όμως τρέξεις κάποιο πραγματικό ...παιχνιδάκι, όπως το Call of Duty, ενεργοποιείται η nvidia 330 πλέον.
Το συνολικό θερμικό φορτίο υπερδιπλασιάζεται.
Θα έχεις δει στους σταθερούς πόσο μεγαλύτερη ψύκτρα από τον επεξεργαστή έχει μια καλή κάρτα γραφικών.
Καθώς στο λαπτοπ το σύστημα ψύξης είναι κοινό, το αποτέλεσμα το ακούς έντονα.

Αυτό που περιγράφεις είναι ο τρόπος λειτουργίας που θα έχουν στο εξής και τα περισσότερα από τα φετεινά μοντέλα με τους καινούριους i επεξεργαστές.
Ελαφρές εφαρμογές θα τρέχουν "μόνο" στον επεξεργαστή σε χαμηλό χρονισμό, οι ανεμιστήρες θα παραμένουν ακόμη και σταματημένοι και ο χρόνος μπαταρίας θα παίζει και γύρω στις 5 ώρες wifi browsing για οθόνη 15'' με i5 επεξεργαστή.
Όταν ενεργοποιούνται τα turbo boost στον επεξεργαστή και η ανεξάρτητη κάρτα γραφικών, π.χ. σε βαρύ παιχνίδι, μιλάμε για θερμοκρασίες που πλησιάζουν τους 100 oC στα τσιπάκια, ενώ κοντά στους 50-60 oC στο σασί και χρόνο μπαταρίας με το ζόρι πάνω από 1 ώρα.
Δες και το θέμα που είχα ανοίξει πριν από καιρό σχετικά με τις θερμοκρασίες (μετρημένες με laser θερμόμετρο, σε λάπτοπ με 60-70% την επεξεργαστική ισχύ του δικού σου για το Call of Duty), για να καταλάβεις για τι μεγέθη μιλάμε...
Το δικό σου λαπτοπ είναι αρκετά πιο δυνατό και αν δεν αισθάνεσαι πολύ ζεστό το σασί του, σημαίνει πως έχει και ανεμιστηράκια που πρέπει να έχουν πολύ μεγάλη παροχή αερά, αναπόφευκτα θα ακούγεται δυνατά στο φούλ...

Last edited: