Επιτρέπεται;

Στις προδιαγραφές του λαπτοπ σου :

GeForce GT 330M* VRAM Type: GDDR3 Details: *This system has dual graphics processors -- a NVIDIA GeForce GT 330M with 512 MB of dedicated GDDR3 SDRAM and Intel HD Graphics with 256 MB of DDR3 SDRAM shared with main memory. The system automatically switches between graphics systems based on use (when applications use OpenGL, Core Graphics or other graphically demanding technologies, the system will use the dedicated graphics card, otherwise it will use Intel HD Graphics to conserve battery life).

Ίσως αν παίξεις λίγο με τα προφίλ διαχείρισης ενέργειας να ελατώσεις λίγο το θόρυβο αλλά πρόσεξε μην το παραζεστάνεις.

Μάλιστα. Επεξηγηματικός. Εχω κι εγώ ένα laserάκι θερμόμετρο για τέτοιες δουλειές, αλλά λυπάμαι τώρα να ξεβιδώσω όλο το κάτω καπάκι και να μετράω θερμοκρασίες. Παντως το σασί όχι δεν μπορώ να πω ότι καίει.

Πρόσεξε όμως, μιλάμε για 5-10 λεπτά έτρεχε το παιχνίδι. Οχι καμιά ώρα....

Υ.Γ. καλά κάνω τόσα χρόνια μου φαίνεται και έχω προωθήσει τα παιχνίδια στις κονσόλες....ούτε επεξεργαστές, ούτε αλλαγές κάρτες γραφικών κάθε μήνα. Ετσι και μπεις στο τρυπάκι για να παίζεις παιχνίδια με υπολογιστή, είναι χειρότερο κι από έλλειμα της ελλάδος.....ρίχνεις και ρίχνεις λεφτά και δεν ισιώνει με τίποτα :flipout:

Οτι ειπε ο Δημήτρης παραπάνω τα λεγα τις προαλλες (στο ιδιο θεμα).

Και επαλαμαβάνω, υπάρχουν πολλοί που νομίζουν ότι τα Mac έχουν μαγικό hardware (και δεν βλέπω να (τους) αλλάζουν και γνώμη). Αν ανατρέξετε σε, όχι και τοσο παλιά, θεματα θα το δείτε.

Για τις κονσόλες: Καλές είναι Τάσο αλλά, έχοντας πρόσφατη εμπειρία από 360 + PS 3 θα πω ότι πίστευα και παλιότερα:

Με εξαίρεση sports games, σοβαρό παιχνίδι σε κονσόλα δεν υπάρχει.

Αυτό (μου) ήταν γνωστό.

Αυτο που μου έκανε εντύπωση πάντως είναι ότι ακόμα και τα γραφικά είναι πολυυυυυ πίσω σε σχέση με PC.

Έβαλα πχ το Killzone 3 (latest, gratest, 3D etc) και τα γραφικα ήταν μια θολή απογοήτευση.

Τα Mac δεν εχουν "μαγικο" hardware αλλα πολυ καλοδουλεμενο software, πολλες φορες "tailored made' για να ταιριαζει με το επιλεγμενο hardware, εξου και τα πολυ καλα αποτελεσματα.

Πλέον το hardware είναι πανομοιότυπο σε όλες τις διαφορετικές πλατφόρμες λειτουργικού και υπάρχει όλο και μεγαλύτερη σύγκλιση στην "εμπειρία χρήσης", με τις όποιες διαφορές να κοστίζουν πολύ ακριβά στους αγοραστές MAC.
Αλλά ας μην το κάνουμε κι αυτό ένα νήμα Microsoft vs Apple ;)

Τι ακριβα ρε παιδια... εφτιαξα σε φιλο μου το ΣΚ ενα desktop με i5 , 4gb ram , 1ΤΒ δισκο dvd/rw , nvidia 260 , πληκτρολογια , ποντικια , ηχεια κλπ, 22" monitor και του πηγε κοντα στα 950 ευρω.
Φυσικα , ολο το software απο το "θειο" ...:flipout:

Με λιγα παραπανω επαιρνε αν ηθελε, imac i5 21.5 " , ειχε ολο το software αυθεντικο και φυσικα να μη μιλησω για ποιοτητα κατασκευης, αισθητικη και ασφαλεια.

Μη ξαναρχιζουμε τα ιδια.

Και πολύ καλά έκανε.

Εγώ θέλω να κάνεις μια ερώτηση στον φίλο σου: Αν έκανε τα ίδια ακριβώς χρήματα το iMac, τι θα έπαιρνε;

Να πάρει iMac γιατί; για την μεγάλη επεκτασιμότητα που έχει; που θες να βάλεις έναν δεύτερο σκληρό ή ένα δεύτερο dvdr και πρέπει να αρχίζεις συλλογή με εξωτερικά κουτάκια; που δεν μπορείς να βάλεις ότι κάρτα γραφικών θες; που θέλει συγκεκεριμένες μνήμες; ή που για να αλλάξεις έναν σκληρό πρέπει να λύσεις όλο το μηχάνημα που αποκλείεται ένα μέσος χρήστης να πάρει ένα τέτοιο ρίσκο σπίτι του.

Για να πάρει κάποιος iMac ή
-θα πρέπει να είναι καράσχετος από hardware να τρέμει μόνο στην ιδέα ότι ξεβιδώνει υπολογιστή (που υπάρχει πααααααααρα πολύς τέτοιος κόσμος) με αποτέλεσμα να μην τον ενδιαφέρει ούτε καν αναβάθμιση-απλά αγοράζει το επόμενο γρηγορότερο μοντέλο.
-να θέλει να βάλει υπολογιστή στο σαλόνι και να φοβάται μην του έρθει καμιά αερωθούμενη παντόφλα.

Αν βγάλετε τις παρωπίδες θα δείτε ότι σε μια σ' αυτές τις δυό κατηγορίες εμπίπτουν όλοι που παίρνουν iMac.

Βέβαια δεν βάζω την περίπτωση "μουτζαχεντίν" που βλέπει ο άλλος μήλο και του γυρίζουν τα μάτια ανάποδα... εκεί δεν υπάρχει γιατριά...

Δεν υπάρχει περίπτωση κομπιουτεράς που να έχει "ανησυχίες" να πάει να πάρει iMac . Mac Pro ναι. Αλλά εκεί κολλάνε όλοι στα φράγκα.

Σόρυ για το offtopic αλλά δεν μπορώ να διαβάζω συνέχεια ότι πρέπει να αγοράσουμε όλα τα προϊόντα της μηλιάς για να δούμε το φως το αληθινό.

O βασικος λογος που παιρνει καποιος Mac (οποιουδηποτε τυπου) ειναι το ανωτερο software (παντρεμενο με επιλεγμενο hardware), που προσφερει ποοοολυ καλυτερη εμπειρια χρησης σε σχεση με τα windows-based μηχανηματα..
Εκει ειναι η επιτυχια τους και ο λογος που φανατικοι windowsαδες οπως εγω, καναμε switch και δεν γυρισαμε ποτε πισω..
Το θεμα με τις παρωπιδες Τασο, ειναι πως τις φορανε και εκεινοι που μισουν την apple για καποιο λογο και δεν μπορουν να παραδεκτουν το προφανες...

Ευτυχώς που οι φανατικοί windowsάδες που έκαναν switch είναι συντριπτική μειοψηφία, αλλιώς θα κάναμε jailbreak και τα desktop για να κάνουμε drag 'n drop....

Το πάτε φιρί φιρί για flame εσείς... ;)
Εγώ εντάξει, την αποδέχομαι την "εμπειρία χρήσης" και τα όποια πλεονεκτήματα ευαγγελίζονται οι χρήστες-αγοραστές apple.
Αλλά μια και βγάζουμε το οικονομικό από την εξίσωση, ένα ολοκαίνουριο μοντέλο λαπτοπ με πληρωμένα windows, από τα πολύ καινούρια της HP, η σειρά DV6-6000 που έρχετε αυτές τις μέρες με χαρακτηριστικά ίδια και λίγο ανώτερα με το λαπτοπ του φίλου που άνοιξε το θέμα, κοστίζει 950 περίπου, αυτό με i5 που παράγγειλα εγώ κοστίζει 775 .
Το ίδιο-αντίστοιχο MacBook ΠΟΣΟ κοστίζει;
Οι τιμές που βρήκα εγώ είναι 1940-2340 ανάλογα με τον επεξεργαστή για περίπου ίδιο hardware.
Μιλάμε δηλαδή για τιμές ΥΠΕΡδιπλάσιες, σχεδόν τριπλάσιες!
Γι αυτό τονίζω το "αγοραστές".
Και γι αυτό έχω την απορία γιατί να κολάει κάποιος αυτοκόλητο μηλαράκι στο πίσω μέρος του τζιπ συνήθως;...

Συγκρινεις βουρτσες με φουτσες... αλλα δυστυχως τα εχουμε ξαναναπει ... βαριεμαι τα ιδια και τα ιδια.

Τασο, κι εγω κομπιουτερας ειμαι , με πολυ περισσοτερες ανυσηχιες απο πολλους εδω μεσα, κι εχω iMac 27 ".
Δεν το εχω μετανοιωσει ουτε στιγμη, φυσικα, αλλα δε σημαινει οτι δεν εχω και pc για οπου χρειαζεται.
Oλα εχουν το ρολο τους.... και ο φιλος μου δεν ειναι κομπιουτερας , το αντιθετο μαλιστα.
Απλα ειναι κοντοφθαλμος ... κι εχει εμενα για φιλο του, που ξερει οτι θα του γλυτωσω εστω και λιγα χηματα με software απο το "θειο" , θα του το φτιαχνω καθε λιγο οταν θα κολλαει, κλπ.

Ας μη το συνεχισουμε ομως... δεν εχει νοημα.

Ευτυχώς που οι φανατικοί windowsάδες που έκαναν switch είναι συντριπτική μειοψηφία, αλλιώς θα κάναμε jailbreak και τα desktop για να κάνουμε drag 'n drop....

Οι περισσοτεροι ειναι σαν και εσενα Τασο: φοβισμενοι/βαριεστημενοι να δοκιμασουν κατι που θα τους βγαλει εξω απο τα νερα τους. Οσοι ομως το δοκιμασαν, δεν γυρισαν πισω...
Και φυσικα, τα εχουμε ξαναπει, αν εχεις "ανησυχιες", το macosx εχει τρομερο βαθος σαν λειτουργικο (linux based γαρ..), απλα εχει δωσει βαση στο να κανει την ζωη ευκολη στον μεσο καταναλωτη. Πολλοι μπερδευουν την απλοτητα χρησης με την απλοϊκότητα..

Re: Απάντηση: Επιτρέπεται;

Και πολύ καλά έκανε.
...
Για να πάρει κάποιος iMac ή
-θα πρέπει να είναι καράσχετος από hardware να τρέμει μόνο στην ιδέα ότι ξεβιδώνει υπολογιστή (που υπάρχει πααααααααρα πολύς τέτοιος κόσμος) με αποτέλεσμα να μην τον ενδιαφέρει ούτε καν αναβάθμιση-απλά αγοράζει το επόμενο γρηγορότερο μοντέλο.
-να θέλει να βάλει υπολογιστή στο σαλόνι και να φοβάται μην του έρθει καμιά αερωθούμενη παντόφλα.

Αν βγάλετε τις παρωπίδες θα δείτε ότι σε μια σ' αυτές τις δυό κατηγορίες εμπίπτουν όλοι που παίρνουν iMac.

Βέβαια δεν βάζω την περίπτωση "μουτζαχεντίν" που βλέπει ο άλλος μήλο και του γυρίζουν τα μάτια ανάποδα... εκεί δεν υπάρχει γιατριά...

Δεν υπάρχει περίπτωση κομπιουτεράς που να έχει "ανησυχίες" να πάει να πάρει iMac . Mac Pro ναι. Αλλά εκεί κολλάνε όλοι στα φράγκα.

...

Δεν θεωρώ οτι ανήκω σε καμιά από τις παραπάνω κατηγορίες κι ας έχω imac.

Το πως κατέληξα είναι ολόκληρη ιστορία: Έχω computers εδώ και 26 χρόνια. Το πρώτο καθαρά δικό μου ήταν ένα 286 hyundai με vga κι έγχρωμη οθόνη το 1989.

Από τότε, έχω αλλάξει δεκάδες Η/Υ. Το τι modifications και τι πειράγματα είχα κάνει δεν λέγεται... Και ήμουν ανήσυχος και στο software γι' αυτό έψαχνα από πολύ νωρίς τα άλλα λειτουργικά όπως OS/2, Linux, BeOS. ήταν εποχές που για να γράψεις Ελληνικά στο linux έπρεπε να πειράξεις κώδικα στον πυρήνα και να τον ξανακάνεις recompile.

Μετά από πολλά, βαρέθηκα. Βαρέθηκα να ξυπνάω μια μέρα και ένα περιφεριακό (κάρτα) να έχει πρόβλημα με τους drivers των windows και να μην ξεκινάει ο υπολογιστής, βαρέθηκα να κάνω αναβαθμίσεις, βαρέθηκα να δίνω συνέχεια λεφτά και για κάτι καλύτερο και να μην ταιριάζει με κάτι από τα υπόλοιπα. Συν του οτι περιόρισα τις δραστηριότητές μου από "τα πάντα" σε συγκεκριμένα πράγματα.

Έτσι κι αφού θαύμαζα τα mac των φίλων (για την ποιότητα κατασκευής και το λειτουργικό τους τότε), πήρα ένα powerbook δικό μου. Αφού είδα οτι συγκεκριμένες δουλειές τις έκανε τέλεια και το περιβάλλον, ήταν ιδανικό για απρόσκοπτη εργασία, πήγα και σε mac pro μετά.

Για να μην το κουράζω, στο γραφείο πλέον έχω imac 27ρι και mac book pro 15ρι. Ενώ στο σπίτι έχω τον δεύτερο mac pro. Όμως αν γύριζα τον χρόνο πίσω, θα τον άλλαζα κι αυτόν με ένα άλλο imac 27ρι. Είναι υπερβολή πλέον γι' αυτά που κάνω (και δεν είναι λίγα ούτε έχουν μικρές απαιτήσεις).

Εν κατακλείδι, δεν είναι τέλεια μηχανήματα, αλλά από τότε που έχω περάσει πλήρως σε mac, έχω βρει την υγειά μου. Δεν ασχολούμαι με τα μηχανήματα, αλλά με τη δουλειά μου.

Είναι όπως εκείνος ο φίλος σε άλλο section του forum που έλεγε, τι τα θέλετε τα QNAP, στήστε, ένα δικό σας pc με linux ξερωγώ και θα μπουτάρει σε 15"... Κάτι αντίστοιχο είναι και και στα computers.

Συγκρινεις βουρτσες με φουτσες... αλλα δυστυχως τα εχουμε ξαναναπει ... βαριεμαι τα ιδια και τα ιδια.

Τι ακριβα ρε παιδια... εφτιαξα σε φιλο μου το ΣΚ ενα desktop με i5 , 4gb ram , 1ΤΒ δισκο dvd/rw , nvidia 260 , πληκτρολογια , ποντικια , ηχεια κλπ, 22" monitor και του πηγε κοντα στα 950 ευρω.
Φυσικα , ολο το software απο το "θειο" ...:flipout:

Με λιγα παραπανω επαιρνε αν ηθελε, imac i5 21.5 " ,

Θα συμφωνησω οτι συγκρινεις βουρτσες με φουτσες..

Γιατι ο iMac 21.5" των 1349 με διπυρηνο επεξεργαστη εν ετει 2011, τον 500gb σκληρο και την αργη καρτα γραφικων 4670 με 256mb ram δεν συγκρινεται με το θηριακι που λες οτι εφτιαξες για τον φιλο σου με 950 και εχει διπλασια αποδοση, τριπλασια εγγυηση και πολυ μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο.

Ακομα και ο λιγο πιο γρηγορος iMac 21.5" που κανει 1689 + 189 για 3 χρονια εγγυηση(γιατι η apple εμπιστευεται μονο με 1 χρονο εγγυηση τα μηχανημα της), δηλαδη συνολικο κοστος περι τα 1850 ειναι σχεδον διπλα απο τα 950 που εδωσε ο φιλος και εχει και παλι καλυτερες επιδοσεις και μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο.

Δεν ειναι μικρη η διαφορα του να χρειαζεται να δινεις τα διπλα χρηματα. Εσυ μπορει να την βλεπεις μικρη, αλλα δεν ειναι...

Last edited:
Όλα καλά, αλλά ξεχνάτε πολλοί και την ποιότητα της οθόνης που έχουν γενικά τα προϊόντα της apple.
Στα υπόλοιπα δεν θα διαφωνήσω (επεξεργαστή, κάρτα γραφικών) αλλα είναι θέμα χρόνου να βγουν τα νέα iMac και τότε θα μπορούμε να κάνουμε πιο σωστές συγκρίσεις.

Συμφωνω φιλε panosxgr και ειναι κριμα που πολλοι που παιρνουν καινουριο μηχανημα καταληγουν σε μετριοτατες οθονες με tn panel, οταν με περιπου 200 μπορουν να παρουν εξαιρετικη dell 23" οθονη με ips panel, που κανει και pivot (γυρναει καθετα),αρκετες εισοδους, διαφορα αλλα εξτρα και φυσικα 3 χρονια on site εγγυηση + αλλαγη στο πρωτο καμμενο πιξελ.

Dell 2311H

Last edited:
γενικά ότι πληρώνεις παίρνεις αλλά παίζει και λίγο ρόλο το brand. Δεν δικαιολογείται απόλυτα η διαφορά τιμής από την ποιότητα, αλλά όπως και να έχει η ποιότητα είναι ανώτερη και οι βολικότητα κα, που είναι καθαρά υποκειμενικά!

http://support.apple.com/kb/SP503
σχετικά άσχετο
διαβάζοντας για το πάντρεμα της χρήσης των δύο καρτών ανάλογα τις ανάγκες της εφαρμογής μπορείτε να μου πείτε αν εφαρμόζετε και σε αυτό το μοντέλο που έχω; διότι είχα διαβάσει τότε ότι ήταν θέμα λογισμικού η αυτόματη χρησιμοποίηση της κάθε κάρτας και ότι με τις ερχόμενες αναβαθμίσεις θα έστρωνε δηλαδή με το snow
γνωρίζετε κάτι;