Επλογή projector για 1080p games + ταινίες (+ 3D)

Re: Απάντηση: Επλογή projector για 1080p games + ταινίες (+ 3D)

Ωραία. 2,90 βγαίνει το μπλακάουτ αν δεν απατώμαι. Θα σου πουν ο Βας και ο Λάκης από πού ψώνισαν.

Ο Βας και ο Λάκης ποιοι είναι να τους ρωτήσω;;

Ό τοίχος μου πάντως είναι αυτός. Προφανώς θα φύγει αυτή η κουμούτσα μπροστά.. και δεν με πειράζει να καλύπτει και τα ππαράθυρα, οπότε νομίζω είμαι ευέλικτος σε διαστάσεις...

Δεν θα έλεγα και τόσο ευέλικτος...καλά τα παράθυρα, αλλά, το πανί θα κλείσει και το καλοριφέρ?

Αν μπορούσα να το μετακινώ και να το στήνω τις ώρες που θα βλέπω ταινία, τότε ναι..! Αλλιώς, έχω ωφέλιμο χώρο όλο αυτό

Ο Βας και ο Λάκης ποιοι είναι να τους ρωτήσω;;

Ό τοίχος μου πάντως είναι αυτός. Προφανώς θα φύγει αυτή η κουμούτσα μπροστά.. και δεν με πειράζει να καλύπτει και τα ππαράθυρα, οπότε νομίζω είμαι ευέλικτος σε διαστάσεις...

2.80 αν δεν θυμάμαι καλά είναι το φάρδος και το τρέχον μέτρο είχε πέρυσι 20κάτι ευρώ με την έκπτωση.

Το έχει το κατάστημα Σάρλας στην Οδό Αθηναίδος 4. Είναι παράλληλη της ερμού είναι ο πρώτος δρόμος όπως έρχεσαι από τη σταδίου αρχίζει με καραγιώργη σερβίας και μετά γίνεται περικλέους και μετα αθηναίδος. Όπως κατεβαίνεις θα το βρείς στο δεξί σου χέρι. Ζήτα ύφασμα μπλακαουτ.

Υπόψην ότι από μέσα περνάει φως. Δεν είναι πλήρους συσκότισης.

2.80 αν δεν θυμάμαι καλά είναι το φάρδος και το τρέχον μέτρο είχε πέρυσι 20κάτι ευρώ με την έκπτωση.

Το έχει το κατάστημα Σάρλας στην Οδό Αθηναίδος 4. Είναι παράλληλη της ερμού είναι ο πρώτος δρόμος όπως έρχεσαι από τη σταδίου αρχίζει με καραγιώργη σερβίας και μετά γίνεται περικλέους και μετα αθηναίδος. Όπως κατεβαίνεις θα το βρείς στο δεξί σου χέρι. Ζήτα ύφασμα μπλακαουτ.

Υπόψην ότι από μέσα περνάει φως. Δεν είναι πλήρους συσκότισης.

Είμαι από Πάτρα.. θα πάω να κοιτάξω αύριο σε κανά αντίστοιχο μαγαζί να ψάξω για .. μπλακ άουτ..

Γεια σας ξανά!

Χθες μόλις είδα την πρώτη μου ταινία στον νέο προτζέκτορα. Η εικόνα είναι εκπληκτική, σας ευχαριστώ πολύ για όλες τις συμβουλές σας.

Το καθυστερούσα γιατί περίμενα να φτιάξω το πανί πρώτα, αλλά τελικά δεν κρατήθηκα και είδα στον λευκό (πλην λίγο βρώμικο) τοίχο.

Μάζεψα και 2-3 απορίες και είπα να σας της πω:

α) Βλέπω υπάρχουν active 3d γυαλιά με 20 ευρώ μόνο, ενώ αυτά που είχε μέσα ο προτζέκτορας είχαν 90+. Κάνουν; Ποια η διαφορά;

β) Ο προτζέκτορας ήταν τελειώς flat και δεν μπορούσα να κάνω τέλειο focus και στο πάνε μέρος και στο κάτω. Είναι κάτι που ρυθμίζεται ή θα ζήσω με αυτό;

γ) Ο τοιχός τελικά μπορεί να πάει για χάλασμα... να τον βάψω καλύτερα αντί να φτιάξω πανί; Με το ίδιο κόστος που θα έδινα για πανί, έχω καλύτερη ποιότητα εικόνας;

Για ποιον προβολέα πρόκειται? Καλές θεάσεις να έχεις!

Άκυρο...είδα ότι παρήγγειλες τον Optoma 30. Σε τι ύψος είναι τοποθετημένος ο προβολέας σε σχέση με την οθόνη (που παίζει στον τοίχο)? Μήπως έχεις πειράξει το keystone?

Για ποιον προβολέα πρόκειται? Καλές θεάσεις να έχεις!

Άκυρο...είδα ότι παρήγγειλες τον Optoma 30. Σε τι ύψος είναι τοποθετημένος ο προβολέας σε σχέση με την οθόνη (που παίζει στον τοίχο)? Μήπως έχεις πειράξει το keystone?

Σε τραπεζάκι 60-70cm είναι και όπως είπα, είναι flat, σημαδεύει ευθεία και δεν του έχω δώσει καμία κλήση. Το keystone είναι στο 0. Αν πειράξω το focus μπορώ να φτάσω το "τέλειο" στο πάνω μέρος αλλά το κάτω είναι εμφανώς πολύ θολό, και το αντίθετο.

Λογικο ειναι να υπαρχει μια ανομοιομορφια λόγω του φακου, αλλα οχι τοσο που να βγαζει μάτι.

Για τα γυαλια των 20 ευρω εχω παρει 2 ζευγαρια και απλα στηριζονται σε διαφορετικο τροπο συγχρονισμου με τον projector.
Ειναι τα dlp link και οχι τα rf που πιθανον να εχεις εσυ.
Τα rf κοστίζουν 120 ευρω περιπου μαζι με τον πομπό.
Δεν ξερω αν εχεις τα rf.
Παντως δεν μπορεις να επιλεξεις και τους 2 τροπους συγχρονισμους ταυτοχρονα.
Οποτε αν αποφασισεις να παρεις dlp link γυαλια, αυτα που έχεις (αν ειναι rf) πανε στράφι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επλογή projector για 1080p games + ταινίες (+ 3D)

Σε τραπεζάκι 60-70cm είναι και όπως είπα, είναι flat, σημαδεύει ευθεία και δεν του έχω δώσει καμία κλήση. Το keystone είναι στο 0. Αν πειράξω το focus μπορώ να φτάσω το "τέλειο" στο πάνω μέρος αλλά το κάτω είναι εμφανώς πολύ θολό, και το αντίθετο.

Aν παιζεις με pc, δοκιμασε πρωτα να απενεργοποιησεις εντελως οποιοδηποτε sharpness κλπ στον προβολεα.
Υστερα απενεργοποιησε το clear type στα Win. (τα ενεργοποιεις αργοτερα παλι)

Κατοπιν φτιαξε ενα απλο εγγραφο κειμενου, γεμιζοντας το με το ιδιο γραμμα να γεμισει η οθονη οταν το εχεις full screen (π.χ. οοοοοοοοοοοοο)

Τελος, οταν θα θες να ρυθμισεις το focus στον προβολεα, αστον να ζεσταθει η λαμπα τουλαχιστον 20-25 λεπτα και υστερα ανοιξε αυτο το κειμενο στο desktop του pc σε full screen.
Αρχιζε να ρυθμιζεις το focus, προσπαθωντας να βλεπεις τα γραμματα να δειχνουν σωστα παντου. Αν δεν δειχνουν, προσπαθησε να ρυθμισεις ετσι, ωστε να μοιρασεις τη διαφορα out of focus στην οθονη. (μην μαζεψεις ολο το out of focus σε μια γωνια εντονα, ουτε ομως και στο κεντρο της οθονης. Καπου στο 1/3 της οθονης απο το κεντρο)

Αν με την παραπανω μεθοδο (εγγραφο κειμενου) καταλαβεις οτι καταφερες να κανεις σωστο focus, εισαι οκ.
Αν και παλι βλεπεις μεγαλο τμημα της οθονης να ειναι θολο, τοτε ισως μιλαμε για καποιο προβλημα.