τώρα που κλείνει η CES και είδαμε τί παίζει, προγραμματίσαμε τί θα αγοράσουμε για φέτος;
Για να ακούω σχέδια..
ΥΣΤ. Έχω και εγώ πρόγραμμα..
:music-smiley-005:
Για να ακούω σχέδια..
ΥΣΤ. Έχω και εγώ πρόγραμμα..
:music-smiley-005:
70-200/4 IS για να ολοκληρώσω την συλλογή μου από ποιοτικούς φακούς. Kαλός ο Sigma 18-200 αλλά "άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας...". Θα πήγαινα και στον 2.8 αλλά πρακτικά θεωρώ πολύ άβολο το 1.5 κιλό.
με βαριά καρδιά για καμιά εκδρομή, για all around φάση. Αν και κατά βάθος θα μου την σπάει να ξέρω ότι θα έβγαζα καλύτερες φωτογραφίες...
Εγώ έχω στα υπόψη τα εξής:
1. Υπερευρυγώνιο φακό. SIGMA 10-20 ή ΤΟΚΙΝΑ 12-24. O πρώτος θα μου ερχόταν καλύτερα αλλά δεν τον έχω βρει στην Ευρώπη πουθενά κάτω από 420 ευρώ. Και τα μεταχειρισμένα στο ebay είναι όλα (μα όλα) λεμόνια. Από Χογκ Κογκ παίζει στα 350 αλλά τρέχα γύρευε. Αν κάποιος βρει καλύτερη πηγή εδώ είμαστε...
2. Ένα σώμα ψηφιακό, μικρότερων διαστάσεων από τη D200, 10 ή περισσότερα μέγα. Υποψηφιότητες 2. Η πρώτη είναι η NIKON D60 με τον φακό AFS 18-55 VR που παίζει αρχικά στα 700-750 ευρώ. Αγνωστη ποιότητα, μάλλον ίδια με τη D40X , αλλά με σύστημα καθαρισμού και φακό VR (χμμμμμ) και σύστημα μασκαρίσματος φωτεινών σημείων (adapting light) , άρα μάλλον ικανοποιητική. Εναλλακτική λύση η SONY A350 στα 14 μεγα με σπαστή οθόνη, αλλά στα 750 ευρώ με το φακό 18-70 που είναι μάλλον σκουπίδι. Αυτή έχει περισσότερες πιθανότητες, καθώς η σπαστή οθόνη βοηθά τους φοιτητές στην φωτογράφηση των εφημερίδων στο εργαστήριο. Ο φακός βέβαια χρειάζεται επειγόντως αντικατάσταση, άρα το κόστος θα ανεβεί. Τα 14 μεγα από την άλλη θα βοηθήσουν αν δώσουν αξιοπρεπές προς καλό αποτέλεσμα για upsizing. Εχω γραφτεί στο πρακτορείο Alamy και ότι στέλνεις πρέπει να αντιστοιχεί σε 48 ΜΒ ασυμπίεστο δηλ. 5100Χ3500 ή κάπου εκεί. Τα 10 μεγα με καλό φακό ικανοποιούν. Τα 8 και τα 6 όχι.
Βλέποντας κια κάνοντας...
Ο επόμενος παρακαλώ...
:HTEHETH63:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.