Επόμενες αγορές;

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
τώρα που κλείνει η CES και είδαμε τί παίζει, προγραμματίσαμε τί θα αγοράσουμε για φέτος;

Για να ακούω σχέδια..

ΥΣΤ. Έχω και εγώ πρόγραμμα..
:music-smiley-005:

Προσωπικώς έχω μπερδευτεί.

Ήμουν για Canon 5D, αλλά βλέπω πως η 40D τα πάει πολύ καλά στη δυναμική περιοχή (1 στοπ πάνω από την 5D και την 350D μου -στο jpeg!), ισοφαρίζει σχεδόν την 5D στον τομέα του θορύβου -σχεδόν άριστο 1600, αρκετά καλό ακόμη και το 3200-, έχει καλό σκόπευτρο + lifeview (σημαντικό για μάκρο) και όλα αυτά στη μισή (και λιγότερο) τιμή! Δηλαδή και για το ευρυγώνιο πια μπορώ να πάρω και έναν Sigma 10-20 και να μου μείνουν μάλιστα χρήματα για έναν EF 70-300is!

Ίσως περιμένω τον αντικαταστάτη της 5D.... Διαφορετικά με βλέπω για την 40D με τα rebates του Ιουνίου.

Αν και γλυκοκοιτάζω και κατά τη μεριά της Pentax... (K20D). Γιατί όχι, τους φακούς έστω για mf ήδη τους έχω...

Εγώ σκέφτομαι να κάνω τώρα τα πρώτα μου βήματα στις SLR και σκέφτομαι

α) Να περιμένω να βγεί η 450D μπας και πέσει καθόλου η 400D
b) Να πάω σε Nikon ?

Απλά και ταπεινά διλήμματα..
Και μετά έχουν σειρά οι φακοί...

εγω παλι ειμαι κομπλε. Την D300 την πηραμε, φακους πηραμε, τριποδο, μονοποδο, παραγειλαμε, ε, καμια καλη φωτογραφια αν βγαζαμε μια χαρα θα ημασταν.:coool:

Η αληθεια βεβαια ειναι (αυτο μεταξυ μας :ears:) οτι υπαρχει μια βασανιστικη σκεψη στο μυαλο μου.
Εχω παθει πλακα με το ποσο ξυραφι ειναι ο νικον 70-200 2,8 που εχω, σε βαθμο που ολοι οι αλλοι φακοι που εχω μου φαινονται standard definition vs High definition.

Γλυκοκρυφοκοιταζω λοιπον τον 24-70 (1700 δολ) ο οποιος επισης ειναι ξυραφι. Αλλα πολλα τα λεφτα. Δεν το σηκωνω τωρα.

Αραγε υπαρχει αλλο ξυραφι? Αλλα ξυραφι οχι απλως sharp.

σημ. εχω τον νικον 12-24, 105, και τον sigma 17-70.

Α, και φιλτρα θελω αλλα γι αυτα μπορει να περιμενω τον Βλασση οταν κατεβει να παμε παρεα.

Βεβαίως και υπάρχουν ξυράφια.

Οι Zeiss για μοντούρα Nikon, χειροκίνητης εστίασης ασφαλώς. Πχ οι Distagon 35/2m Planar 50/1.4, Planar 85/1.4

δηλ τους Planar 50/1.4, Planar 85/1.4 που τους βρισκεις και ποσο?

κατι σε zoom παιζει?

Αφού σε ζουμ έχεις τους 18-200 και 70-200 ή κάνω λάθος? Μήπως και τον 12-24?

Δοκίμασε έναν γρήγορο 50ρη καλύτερα. Και σε ff να πας στη συνέχεια, θα σου μείνει. Ο AFD 50/1.4 είναι πολύ καλός, αλλά ο Zeiss Planar 50/1.4 (χειροκίνητης) είναι νομίζω ο κορυφαίος σε οξύτητα.

κ τον 18-200 κ τον 17-70 κ τον 12-24 εχω. Καλοι ολοι αλλα μονο ο 70-200 ξυριζει.
κανα ξυραφι στο 17-50 ή 24-80 εχουμε? Ενα walkaround ξυραφι δηλαδη.

Με την d300 που πήρα πρόσφατα και εγώ νομίζω ότι είμαι οκ,
φακούς έχω σταθερούς από 20αρη έως 180αρη και μερικούς ενδιάμεσα.

Ζουμ δε χρησιμοποιώ αλλά ένα ζουμακι ευρυγώνιο δε θα με χάλαγε κιόλας.

Φλάς το σκέφτηκα λίγο (SB600) αλλά σπάνια βγάζω με φλας οπότε ας περιμένει, θα τραβάω με αυτό που έχει πάνω.

Αυτό που μου λείπει περισσότερο τελικά έιναι ένα μικρό ταξιδάκι στη φύση να δοκιμάσω αυτά που έχω, να χαλαρώσω και να φέρω δουλειά για το σπίτι για κανα μήνα...;)

περιμένω συγκριτικά ανάμεσα στην sony a300, canon 450d, pentax k200d, αν και το ματάκι μου κοιτάει πλαγίως τις sigma sd14 και την compact DP1

πληροφοριακώς και μόνο, η α100 κυκλοφορεί ήδη σε τιμή κάτω από τα 500 ευρώ (κιτ με τον 18-70). Αυτή τη στιγμή η πιο φθηνή μηχανή 10mp, και μάλιστα με σταθεροποίηση στο σώμα (δεν ξέρω για τις Olympus, πάντως λόγω μικρού αισθητήρα προσωπικώς δεν τις εντάσσω στην ίδια κατηγορία)

Εγώ έχω στα υπόψη τα εξής:

1. Υπερευρυγώνιο φακό. SIGMA 10-20 ή ΤΟΚΙΝΑ 12-24. O πρώτος θα μου ερχόταν καλύτερα αλλά δεν τον έχω βρει στην Ευρώπη πουθενά κάτω από 420 ευρώ. Και τα μεταχειρισμένα στο ebay είναι όλα (μα όλα) λεμόνια. Από Χογκ Κογκ παίζει στα 350 αλλά τρέχα γύρευε. Αν κάποιος βρει καλύτερη πηγή εδώ είμαστε...
2. Ένα σώμα ψηφιακό, μικρότερων διαστάσεων από τη D200, 10 ή περισσότερα μέγα. Υποψηφιότητες 2. Η πρώτη είναι η NIKON D60 με τον φακό AFS 18-55 VR που παίζει αρχικά στα 700-750 ευρώ. Αγνωστη ποιότητα, μάλλον ίδια με τη D40X , αλλά με σύστημα καθαρισμού και φακό VR (χμμμμμ) και σύστημα μασκαρίσματος φωτεινών σημείων (adapting light) , άρα μάλλον ικανοποιητική. Εναλλακτική λύση η SONY A350 στα 14 μεγα με σπαστή οθόνη, αλλά στα 750 ευρώ με το φακό 18-70 που είναι μάλλον σκουπίδι. Αυτή έχει περισσότερες πιθανότητες, καθώς η σπαστή οθόνη βοηθά τους φοιτητές στην φωτογράφηση των εφημερίδων στο εργαστήριο. Ο φακός βέβαια χρειάζεται επειγόντως αντικατάσταση, άρα το κόστος θα ανεβεί. Τα 14 μεγα από την άλλη θα βοηθήσουν αν δώσουν αξιοπρεπές προς καλό αποτέλεσμα για upsizing. Εχω γραφτεί στο πρακτορείο Alamy και ότι στέλνεις πρέπει να αντιστοιχεί σε 48 ΜΒ ασυμπίεστο δηλ. 5100Χ3500 ή κάπου εκεί. Τα 10 μεγα με καλό φακό ικανοποιούν. Τα 8 και τα 6 όχι.

Βλέποντας κια κάνοντας...

Ο επόμενος παρακαλώ...
:HTEHETH63:

70-200/4 IS για να ολοκληρώσω την συλλογή μου από ποιοτικούς φακούς. Kαλός ο Sigma 18-200 αλλά "άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας...". Θα πήγαινα και στον 2.8 αλλά πρακτικά θεωρώ πολύ άβολο το 1.5 κιλό.

Re: Απάντηση: Επόμενες αγορές;

70-200/4 IS για να ολοκληρώσω την συλλογή μου από ποιοτικούς φακούς. Kαλός ο Sigma 18-200 αλλά "άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας...". Θα πήγαινα και στον 2.8 αλλά πρακτικά θεωρώ πολύ άβολο το 1.5 κιλό.

Θα τον κρατήσεις τον 18-200?

με βαριά καρδιά για καμιά εκδρομή, για all around φάση. Αν και κατά βάθος θα μου την σπάει να ξέρω ότι θα έβγαζα καλύτερες φωτογραφίες...

Αυτό που είπες είναι όλο το ζουμί...

Πάντως μη θεωρείς ότι ο 70-300 is δεν είναι ποιοτικός φακός... -bye-

Εγώ έχω στα υπόψη τα εξής:

1. Υπερευρυγώνιο φακό. SIGMA 10-20 ή ΤΟΚΙΝΑ 12-24. O πρώτος θα μου ερχόταν καλύτερα αλλά δεν τον έχω βρει στην Ευρώπη πουθενά κάτω από 420 ευρώ. Και τα μεταχειρισμένα στο ebay είναι όλα (μα όλα) λεμόνια. Από Χογκ Κογκ παίζει στα 350 αλλά τρέχα γύρευε. Αν κάποιος βρει καλύτερη πηγή εδώ είμαστε...
2. Ένα σώμα ψηφιακό, μικρότερων διαστάσεων από τη D200, 10 ή περισσότερα μέγα. Υποψηφιότητες 2. Η πρώτη είναι η NIKON D60 με τον φακό AFS 18-55 VR που παίζει αρχικά στα 700-750 ευρώ. Αγνωστη ποιότητα, μάλλον ίδια με τη D40X , αλλά με σύστημα καθαρισμού και φακό VR (χμμμμμ) και σύστημα μασκαρίσματος φωτεινών σημείων (adapting light) , άρα μάλλον ικανοποιητική. Εναλλακτική λύση η SONY A350 στα 14 μεγα με σπαστή οθόνη, αλλά στα 750 ευρώ με το φακό 18-70 που είναι μάλλον σκουπίδι. Αυτή έχει περισσότερες πιθανότητες, καθώς η σπαστή οθόνη βοηθά τους φοιτητές στην φωτογράφηση των εφημερίδων στο εργαστήριο. Ο φακός βέβαια χρειάζεται επειγόντως αντικατάσταση, άρα το κόστος θα ανεβεί. Τα 14 μεγα από την άλλη θα βοηθήσουν αν δώσουν αξιοπρεπές προς καλό αποτέλεσμα για upsizing. Εχω γραφτεί στο πρακτορείο Alamy και ότι στέλνεις πρέπει να αντιστοιχεί σε 48 ΜΒ ασυμπίεστο δηλ. 5100Χ3500 ή κάπου εκεί. Τα 10 μεγα με καλό φακό ικανοποιούν. Τα 8 και τα 6 όχι.

Βλέποντας κια κάνοντας...

Ο επόμενος παρακαλώ...
:HTEHETH63:

καλά, θα προσθέσεις σύστημα δίχως να έχεις ήδη φακούς γι' αυτό; Κι εγώ είπαμε καλοβλέπω την K20D, αλλά έχω ήδη περίπου 30 φακούς βιδωτούς και μοντούρας K, που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω.

Τον Sigma 10-20 τον σκέφτομαι κι εγώ, εάν τελικώς πάρω σώμα με μικρό αισθητήρα. Αν και νομίζω ότι το υπερευρυγώνιο πλάνο είναι δύσκολο στη σύνθεσή του, εφόσον ξεπεράσεις το αρχικό στάδιο των φωτογραφιών εντυπωσιασμού με την υπερτονισμένη προοπτική κλπ.