epos, ή όχι ? με ποιόν ενισχυτή ?

neXTgen

AVClub Enthusiast
3 July 2007
764
west coast
φίλοι μου, ο χώρος είναι γύρω στα 15 τετραγωνικά ουσιαστικά είναι το δωμάτιο που γράφω μουσική τα synths μου αρκετοί δίσκοι + cd, γραφείο με υπολογιστές και κονσόλες , κοιμάμαι δε σ'αυτό (δεν υπάρχει κρεβάτι μόνο ένα στρώμα) .

σ'αυτόν τον χώρο υπήρχε για 20 τώρα χρόνια ένας NAD 60watts ο οποίος μετακομίζει σε άλλο χώρο. o ενισχυτής αυτός ξεκίνησε να οδηγεί τα αγαπημένα μου rogers που στην πορεία άλλαξαν σε διάφορα άλλα ζευγάρια...

τελευταία άκουγα με ένα ζεύγος kef iq3 , τα οποία (και μετά από ένα service λόγω κάποιου προβλήματος προβλέπεται να μετακομίσουν μαζί με το nad και να αποτελέσουν το audio set #2)

πάμε τώρα για το #1

θέλω ένα καλό ζεύγος ηχείων με αέρα, ζεστό, γλυκά μεσαία, μουσικό τέλος πάντων ηχείο, για ακροάσεις ethnic, blues και παλιού rock (jazz-rock etc) το οποίο να αποτελεί σαφή αναβάθμιση του ήχου nad 3100/kef iq3.

αν μπορούσα να δώσω και κάτω από 1000 ευρώ θα ήταν οκ αλλά ο στόχος είναι max 1500-2000.

έχω όμως ένα καλό/κακό : δεν επηρεάζομαι εύκολα (π.χ. παρ´ότι έχω διαβάσει εδώ μέσα άπειρες φορές την παρότρυνση : "πάρε SPENDOR S3/5", φαντάζομαι θα συμβεί και σε μένα και ενδεχομένως να αξίζει το ηχείο, θα σας πω κάποια πράγματα που έχω ακούσει και μου αρέσουν ΟΧΙ όμως στο χώρο μου, δυστυχώς όχι)

λοιπόν ξεκινάμε :

άκουσα σε αντίστοιχο χώρο φίλου το ματσαρισμένο : creek evolution με epos els3. μου άρεσε αρκετά στο χώρο του (creek ήταν και το cd) πήγα με cd jazz, blues και ήταν οκ.

απλά επειδή υπάρχει ένα pickup (που δεν παίζει και συχνά, αλλά παίζει) και ο creek δεν έχει phono ούτε επιλογέα για την mc denon κεφαλή του (αν και αυτό φυσικά λύνεται με την αγορά ενός phono stage) τέλος πάντων αυτή είναι η πρώτη, η φθηνή λύση.

η άλλη λύση που σκέφτομαι είναι αγορά των epos m12.2 (μου αρέσουν πολύ , δυστυχώς τα έχω ακούσει μόνο με τον ολοκληρωμένο της advanced acoustic που για διάφορους λόγους ΔΕΝ θέλω να αγοράσω)

τα epos m12 λοιπόν μαζί είτε με τον musical fidelity a3.2 ή τον roksan kandy που βλέπω πως έχει πάρει όλες τις διακρίσεις τα τελευταία χρόνια.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ :

είναι τα παραπάνω κομμάτια MADE in ENGLAND ?
υπάρχει και το m5 , μήπως πρέπει να το σκεφτώ ?

θέλω καλό match , όπως πριν 20 περίπου χρόνια με τον nad και τα rogers

για τα b&w 685 τι λέτε ?

πάμε για έναν πρώτο γύρο σχολιασμών-προτάσεων και τα ξαναλέμε

harry

ps σας παρακαλώ αν είναι δυνατόν όπου προτείνετε κάτι άλλο να μου δίνετε και τιμή + χώρα συναρμολόγησης.

Τα Epos και τα Creek κατασκευάζονται στη Μ. Βρετανία. Πλέον, ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη, που είναι ο Michael Creek, φυσικά.

Για τα epos έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια (για τα λεφτά τους), αν και δεν τα άκουσα ο ίδιος. Πιθανό να ματσάρουν και με Creek, αλλά δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά...

Αν και θεωρώ τα b&w 685 καταπληκτικά ηχεία με τα κατάλληλα συνοδά, δεν θα τα προτείνω. Γιατί θεωρώ πολύ σημαντικό το ότι ήδη έχεις ακούσει ηχεία που σου άρεσαν, τα epos, οπότε μπορείς να "χτίσεις" πάνω τους. Αρκεί λοιπόν να επισκεφτείς κάποιο κατάστημα που να τα διαθέτει προς επίδειξη και να ψάξεις για το ιδανικό ταίριασμα, ενδεχομένως με Creek καθώς συνιστούν δοκιμασμένο συνδυασμό.

b&w 685 μπορείτε να μου αναφέρετε τιμή και χώρα συναρμολόγησης καθώς και κάποιο δοκιμασμένο ματσάρισμα είτε με αναφερθέν ή όχι ολοκληρωμένο...

ευχαριστώ..

ps πάντα λαμβάνετε υπ'όψην ότι πρόκειται για μικρό χώρο όπως σας είπα, και βέβαια το ότι θέλω κάτι καλό για να κρατήσει ΞΑΝΑ χρόνια...

Τα 685 είναι κι αυτά αγγλικής κατασκευής.
Αν θυμάμαι καλά, βγαίνουν κάπου στα 600 ευρώ...

Κάτι που ίσως ξεφεύγει λίγο, αλλά είναι εγγυημένο πράμα: ATC SCM19!
Απλά σκοτώνει.

να σου πω, για τα ΑΤC που λες ξέρω πως θέλουν σοβαρό τάισμα αλλά και ότι μιλώντας πια για κατηγορία harbeth es3 εφάμιλλα , δεν θα είναι και πανάκριβα ?

δηλαδή τα b&w είναι ακόμα Manufactured (or made or whatever) in England ??

αν κάποιος με παραπλήσιο με μένα χώρο έχει πετύχει κάτι καλό με τα χρήματα που σας είπα για τον ήχο που ζητώ, ας μας δώσει το setup του :)

Δε θέλουν απαραίτητα τάισμα.
Ο Tzimisce οδηγεί μια χαρά τα 40άρια με λαμπάτο των 50 βατ.
Η συμπεριφορά τους όσον αφορά την αντίσταση είναι άριστη.

Απλώς, θα κάνεις μια μικρή παραχώρηση στις χαμηλές, αλλά παράλληλα θα έχεις την ευχέρεια της τοποθέτησης στο χώρο.
Τα ηχεία κλειστής καμπίνας είναι ό,τι καλύτερο σ' αυτό τον τομέα.

Τα ATC, δεν πρόκειται να σου τσιρίξουν, ούτε να μπουμάρουν.
Επίσης, μιλάμε για το απόλυτο flat. Δε βγάζουν μπροστά κάποια περιοχή συχνοτήτων, είναι ακριβοδίκαια σε όλα τους.
Κι από ανάλυση... αλλού!

Επίσης, μια ακόμα πρόταση στα 1500 ευρώ, είναι τα Audio Physic Step.

Τέλος, κοίτα και προς μεταχειρισμένα μεριά, δε θα χάσεις...

ευχαριστώ guybrush, για b&W 685 (αρχίζω και συνηθίζω την ιδέα εγγλέζοι να εκπαιδεύουν κινέζους για 2 χρόνια, φαίνεται από την ποιότητα κατασκευής και το φινίρισμα) ? λόγω χώρου μήπως τα 685 (ή ακόμα και τα μικρά epos όπως σας είπα) με τον κατάλληλο ενισχυτή αποδόσουν σπουδαία ? έχει κανείς τα 685 ?

Πολύ καλο το epos , έχω ακούσει το m12i , κλικ μου έκανε όμως το paradigm studio 20v3, αξίζει να τo ακούσεις

...........

τα epos m12 λοιπόν μαζί είτε με τον musical fidelity a3.2 ή τον roksan kandy που βλέπω πως έχει πάρει όλες τις διακρίσεις τα τελευταία χρόνια.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ :

είναι τα παραπάνω κομμάτια MADE in ENGLAND ?
υπάρχει και το m5 , μήπως πρέπει να το σκεφτώ ?

θέλω καλό match , όπως πριν 20 περίπου χρόνια με τον nad και τα rogers

για τα b&w 685 τι λέτε ?

πάμε για έναν πρώτο γύρο σχολιασμών-προτάσεων και τα ξαναλέμε

harry

ps σας παρακαλώ αν είναι δυνατόν όπου προτείνετε κάτι άλλο να μου δίνετε και τιμή + χώρα συναρμολόγησης.

Ολα τά προιόντα της Roksan είναι MADE IN ENGLAND !
Ο Kandy MkIII είναι ενισχυτής μέ εκπληκτικές χροιές , ανάλυση , χρονισμό , μουσικότητα. Οι δυνατότητες οδήγησης του πολύ ανώτερες από αυτές πού υποδηλώνει η ονομαστική του ισχύς. Διαθέτει phono stage καί έξοδο ακουστικών.

Για τα μικρα Epos εχω την καλυτερη των εντυπωσεων. Πηγαινε στον Κοψια για να τα ακουσεις και εκει. Νομιζω πως εχει και Creek.

Έχω ακούσει στις εκθέσεις Creek με Epos και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Νομίζω και οι Roksan θα ταίριαζαν.

Re: Απάντηση: epos, ή όχι ? με ποιόν ενισχυτή ?

για τα els3 λες? αν ναι κι εγω την ιδια εντυπωση εχω...

Για τα μικρα Epos εχω την καλυτερη των εντυπωσεων. Πηγαινε στον Κοψια για να τα ακουσεις και εκει. Νομιζω πως εχει και Creek.

Απάντηση: Re: Απάντηση: epos, ή όχι ? με ποιόν ενισχυτή ?

για τα els3 λες? αν ναι κι εγω την ιδια εντυπωση εχω...

Noμιζω τα Μ5. Αυτα που εχουν καπου 500 χωρις βασεις.

Last edited:
Λόγω προσωρινής διαμονής σε άλλο χώρο έχω παροπλίσει τα spendor sp2/3 μου και χρησιμοποιώ τα b&w 685. Είναι το κάτι άλλο με ασυνήθιστα ανοιχτό και ισορροπημένο ήχο. Η κατασκευή πράγματι κινέζικη αλλά πολύ καλή. Γενικώς δεν μου άρεσε ο ήχος της b&w αλλά εδώ σαν κάτι να άλλαξε! Χρειάζονται όμως έναν ενισχυτή με ζεστό ηχόχρωμα για να δώσουν τα μέγιστα καθώς τείνουν προς το υπεραναλυτικό. Θα επιμείνω όμως ως προς τα epos, αφού σου άρεσαν ξεκίνα από εκεί και μην ταλαιπωρείσαι, δεδομένου ότι θα μπορούσαμε να σου προτείνουμε πάνω από 200 μοντέλα ηχείων για τον χώρο σου( ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και όλα σχεδόν παίζουν πλέον τουλάχιστον αξιοπρεπώς!)

φίλε navou το ξέρω πως γίνεται μάχη στην κατηγορία, εξάλλου δραστηριοποιούμαι στο χώρο της μουσικής (μουσικός/μηχανικός είμαι) κοντά 30 χρόνια.. όμως η εμπειρία σου με τα 685 μου είναι πολύτιμος βοηθός , έτσι θέλω κι άλλοι φίλοι να περιγράψουν τις εμπειρίες και να μου δώσουν τις σκέψεις τους, αντίστοιχα..

με ποιον ενισχυτή τα οδηγείς ? μήπως είναι καλύτερα να σκεφτώ για naim ή για musical fidelity ? πείτε μου γενικά σετ ενισχυτών-ηχείων... (τον πολυβραβευμένο της roksan , δεν τον έχω ακούσει, είμαι υπό σκέψη, απλά σε κάποια - του διαβάζω λίγο για harsh sound.... θέλω ό,τι πιο mellow that i can afford.

πιστεύετε πως με το 685 ή το m12 και έναν (ΠΟΙΟΝ??) μουσικό/μαλακό ενισχυτή θα έχω στον ίδιο χώρο που είχα τον nad/kef σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα ?

Επίσης, βάλε στη λίστα των ακροάσεων και τα Sonus Faber Concertino (της σειράς Domus).

Πάνε γύρω στα 1200 χωρίς τις βάσεις (+600). Άκουσέ τα και δεν θα χάσεις.

Επίσης, βάλε στη λίστα των ακροάσεων και τα Sonus Faber Concertino (της σειράς Domus).

Πάνε γύρω στα 1200 χωρίς τις βάσεις (+600). Άκουσέ τα και δεν θα χάσεις.

Tα πηρε ενας ξαδελφος μου πριν λιγες ημερες και δεν εχει βγει απο το σαλονι του εκτοτε... Εχει παθει πλακα! Βεβαια, θελουν πολυ καλα συνοδα για να παιξουν οπως μπορουν.

ναι είναι εκπληκτικά , τουλάχιστον για jazz και κλασική , που τα είχα ακούσει, όμως με πάτε ψηλά (δεν αποκλείεται βέβαια, δίνω στον εαυτό μου αρκετό χρόνο για δοκιμές) .. με τι ενισχυτή πιστεύετε πως θα απέδιδαν τα δέοντα ?