Epson EH-TW9100 ρυθμισεις (calibration)!

Bάζω και εγώ στο παιγνίδι τα Samsung SSG-5100GB-XC (που είναι και 2 ακριβότερα :Banane0:)

Και εγώ αλλά 2 4100 που είναι 2 ευρώ φτηνότερα. Το ένα σφραγισμένο. Μου την έπεφτε ο νταλανικ να δώ 3d στην 50άρα. Ροφούς μου έταζε αθερίνα προέκυψε. Το ένα δεν άνοιξε ποτέ.

Σκίζει η πολυμετοχικότητα λέμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Bάζω και εγώ στο παιγνίδι τα Samsung SSG-5100GB-XC (που είναι και 2 ακριβότερα :Banane0:)

Και εγώ αλλά 2 4100 που είναι 2 ευρώ φτηνότερα. Το ένα σφραγισμένο. Μου την έπεφτε ο νταλανικ να δώ 3d στην 50άρα. Ροφούς μου έταζε αθερίνα προέκυψε. Το ένα δεν άνοιξε ποτέ.

Σκίζει η πολυμετοχικότητα λέμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια... Ξεκινάτε.... Να βάλω καφέ; :ernaehrung004:

Σαββάτο κάτι γίνεται... αλλά δεν το υπόσχομαι. Κανόνισε με τον papavas και το παίζω κολαούζο εγώ.

ps. Ο ροφός του Χρήστου τελικά έπαιξε στο δικό σου med?

Last edited:
Σαββάτο κάτι γίνεται... αλλά δεν το υπόσχομαι. Κανόνισε με τον papavas και το παίζω κολαούζο εγώ.

ps. Ο ροφός του Χρήστου τελικά έπαιξε στο δικό σου med?

Και μόνο που το ρωτάς με προσβάλει... :flipout:

Kανονιστε μονο να εχουμε μπαταριες, γιατι αυτα δεν ειναι επαναφορτιζομενα :afro:

Το med Νικο εχει καποια θεματα με το αν θελει να παιξει κατευθειαν το 3d απο το iso, η θα πρεπει να διαλεξεις το αντιστοιχο m2ts απο το playlist του.
Τελος παντων, εβγαλα ακρη .... μαλλον !

Mε εβαλε στη πριζα ο παλιογερμανος και παραγγειλα ενα τετοιο...

Epson_EH_TW_9200_LPE_clip_image011.jpg

να δω τι στο κορακα κανει στο dynamic mode.
Λεει για το μαυρο, λεει για το contrast, λεει διαφορα που αν ισχυουν (που δεν εχω λογο να το αμφισβητισω αφου τα μετραει και μας τα δειχνει), πιστευω θα αξιζει το κοστος.

Θενκς. Το εχω διαβασει αυτο.
Ποιο πολυ θελω να δω τι κανει στο dynamic mode. Για πειραματισμο!

Εχθες δοκιμασαμε λιγο το φιλτρακι.
Σε dynamic mode δειχνει λιγο περιεργο. "Στελνει" τα χρωματα καπου στο τριγωνο, αλλα το κακο ειναι οτι δεν μπορεις να τα φερεις στις συντεταγμενες τους.
Μου φαινεται πολυ περιεργο πως το κανανε στο cine4home. Πρεπει να το ξαναδιαβασω μηπως μου εφυγε κατι.
Στο cinema , ηρθε πολυ καλα θα ελεγα σε τριγωνο gamma και greyscale. "Χαθηκε" καποιο φως, και βελτιωθηκε αρκετα το μαυρο.
Θελει αρκετες δοκιμες γιατι σε φερνει σε διλλημα.
Στη μια περιπτωση, χωρις το φιλτρο, εχεις μια πιο "παντσατη" εικονα απο "φως" πλευρα, και στην αλλη περιπτωση με το φιλτρο, εχεις μια εικονα με καλυτερα χαμηλα αλλα οχι πολυ φως. Αρκετο μεν, αλλα οχι πολυ.
Δεν ειμουν ποτε φαν του πολυ "φωτος" και δεν με πειραζει. Θα πρεπει να τη ζησω λιγο περισσοτερο πιστευω να δω τι θα αποφασισω.

Παντως εκκρεμει το θεμα με το dynamic που δεν βγηκε ακρη ακομα.

υγ. σαν φιλτρο, "μαλακωνει" λιγο την εικονα

Re: Απάντηση: Epson EH-TW9100 ρυθμισεις (calibration)!

υγ. σαν φιλτρο, "μαλακωνει" λιγο την εικονα
Όταν λές "μαλακώνει" την εικόνα υποθέτω πως εννοείς πως χάνει λίγο από την οξύτητα η εικόνα. Κάποιες ερωτήσεις. Τι διάμετρο έχει αυτό το φίλτρο; Συνοδεύεται από κάποιο host για να μπορέσει να στηριχθεί μπροστά από τον φακό; Και τέλος, πόσο σου κόστισε;

Nαι, αυτο εννοω.
Το φιλτρο εχει διαμετρο περιπου 120mm, σαν ενα cd.
Host δεν εχει. Το γυαλι συγκρατειτε απο ενα αλουμινενιο δαχτυλιδι το οποιο οταν τοποθετηθει στο προβολεα, "αγκαλιαζει" απεξω το ανοιγμα του φακου, εξω κι απο το πορτακι.
Περι τα 100 ευρω με μεταφορικα απο Γερμανια.

Λογική την βρίσκω την τιμή αρκεί όντως να κάνει κάποιες βελτιώσεις στην εικόνα. Ξέρεις αν μπορεί να προσαρμοστεί και στον 9000;

Μπορεί να προσαρμοστεί και στον '9000':''What is the LPE filter? It's a filter 12 cm in diameter that mounts on the 5010/5020*. It comes with special edition "Light Power Edition" 5010/5020s projectors. It corrects the native light output of the bulb in the same fashion as the internal filter, except that it is more efficient due to it's size.''
*5010 είναι ο '9000' στην Αμερική.

Μπορείς να προσδιορίσεις το ποσοστό της πτώσης που είχες στην φωτεινότητα; Είναι ήδη στις 720 ώρες η λάμπα μου και στο 3D την βάζω σε normal mode. Και να σκεφτεί κανείς ότι στις πρώτες 200 με 250 ώρες αναγκαζόμουν να προσαρμόζω μπροστά στο φακό, φίλτρο ND 2 γιατί είχα υπερβολικό φως στο eco mode…

Η μονη μετρηση που εχω να σου πω, ειναι με φωτομετρο στην οθονη, χωρις να θυμαμαι σε ποιο mode ημουν, σε μαυρη καρτελα, με το φιλτρο το φως επεφτε στο μισο.

Οχι απαραιτητα. Μετα απο 500 ωρες κι το μηχανημα εχει ακομα πολυ φως στις 106" που βλεπω.

Φίλε Χρήστο μία ερώτηση σε σχέση με τις ρυθμίσεις του προβολέα.

Από την εμπειρία σου (αλλά και του Μανώλη του Καστρουνή βέβαια) το CMS ανταποκρίνεται γενικά όπως πρέπει;

Προσπαθούσα τις προάλλες (μέσα στην απειρία μου και την ασχετοσύνη μου βέβαια) να κάνω κάποιες ψιλορυθμίσεις με το i1 και το HCFR, αλλά αν έχω καταλάβει καλά πώς δουλεύει και τι επηρεάζουν τα Hue και Saturation του CMS σε σχέση με τις μετρήσεις του οργάνου, (συντεταγμένες x,y στο διάγραμμα CIE) δεν μπορώ να πως πως είχα τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Σημειωτέον πως δεν έχω τον 9100 αλλά τον 8100.