Epson EH-TW9200 / TW9200W

Απάντηση: Epson TW-9200

Ποιον ρωτας, σε ποιον βασιζεσαι και σε ποιον αναφερεσαι. ?
Εκανες 3 απανωτες συγχωνευσεις στα απο πανω μηνυματα και δεν ξερουμε ποιον ρωτας.

Απάντηση: Re: Epson TW-9200

Καλημέρα video converter? ο pioneer είχε δυο εξόδους hdmi?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Warewolf83 βρήκα αγοραστή για τον benq στο 500αρικο ειναι καλά;

Ειμαι έτοιμος αύριο να πάω να τα δώσω για τον ασύρματο πάντα λοιπόν πριν κοιμηθώ γιατι ξυπνάω στις 6 και δεν έχω πακετάρει ακόμα τον benq .Επειδη ήσουν κάτοχος 2 χρόνια και εγώ σκαστό 1 αξίζει η αναβάθμιση η να κάτσω στα αυγά μου ειλικρινά βασίζομαι πάνω σου .Εγω τον έχω δει να παίζει αλλά στα μαγαζί ξέρεις πως τα ρυθμίζουν

ok λοιπον.

a)
Ναι ο pioneer ειχε 2 εξοδους hdmi.

b)
Εξαρταται πόσο τον αγορασες και πόσο ΠΟΛΥ θες να προβεις σε αναβαθμιση επειδη νιωθεις οτι δεν σε καλυπτει. Οποτε μονο εσυ μπορεις να δωσεις απαντηση σε αυτο.

c)
Δεν με λενε warewolf83, αλλα warewolf73. Bασικα ουτε αυτο ειναι το αληθινο μου ονομα, Γιαννη με λενε.
Δεν ημουν κατοχος 2 χρονια ενος epson.
Τον εχεις δει στο μαγαζι που επαιζε και σου αρεσε πολυ, αλλα...? Δεν καταλαβα, φοβηθηκες οτι σου αρεσε επειδη τον ρυθμισαν εντυπωσιακα. ? Το ποσο σου αρεσει η εικονα του και αν εισαι ετοιμος να πληρωσεις αυτη την διαφορα μονο εσυ μπορεις να το κρινεις.

Βασιζεσαι επανω μου. ? Αν βρω το ιδιο μηνυμα σου σε αλλο νημα ή αλλο forum copy-paste θα σου ριξω καταρα να σου καει το ασυρματο link. Δεν τις μπορω τις προδοσιες.

Περαν της πλακας τωρα, εισαι ετοιμος να μεταπηδησεις απο dlp σε lcd προβολεα.
Μαθε λοιπον οτι κατι κερδιζεις, κατι χανεις. Αν, λεω αν αυριο παρεις τον epson και αρχισεις να ρωτας γιατι εχει κακη ευκρινεια απο υποτιθεμενη κακη συγκλιση πανελ. ? Αν μεθαυριο αρχισουν τα κρακ κρακ απο ιριδες ή πορτες. ? Αν σου φανει οτι το μαυρο του δεν ειναι το ιδιο του καταστηματος επειδη οι τοιχοι σου ειναι κατασπροι. ?

Επισης, μπορει να ανεβεις κλιμακα σε εικονα σιγουρα ναι, αλλα θα πρεπει να εισαι ετοιμος να δεχτεις και τα οποια πιθανα προβληματα κουβαλα ενας lcd προβολεας π.χ. συγκλιση πανελ, ποιοτητα κατασκευης, συχνη/αραιη εμφανιση βλαβων κλπ.

Ενας προβολεας αγοραζεται ή οχι, οχι μονο για την εικονα αυτη καθε αυτη, αλλα οι πιο ψαγμενοι εξεταζουν περισσοτερες παραμετρους για πιο πετυχημενη αγορα. (εξτρα καλουδια, επιδοσεις αυτων, βλαβες, τοποθετηση, αξια μεταπωλησης κλπ)

Οσους κι αν ρωτησεις ολοι το ιδιο θα σου πουν, εσυ θα αποφασισεις αν αξιζει η διαφορα στα δικα σου ματια και στην δικη σου τσεπη.

Τελος σε ευχαριστω για την εμπιστοσυνη που μου εδειξες, ειμαι σιγουρος οτι και το avatar μου συνετελεσε σε αυτο.

Last edited:
Re: Epson TW-9200

Το συζητούσα με τον Μανώλη το μεσημέρι που πίναμε καφέ.

Και έλεγα, λες να έχει το video converter στο on? Μπα, δεν νομίζω...... :laugh:

Καλά βρε, τι δουλειά είχε αυτό στο on? Αφού όλες οι πηγές σου είναι συνδεδεμένες με HDMI.

Ουφ! Μας κοψοχόλιασες......

Μου το είπε Κώστα ότι τον ενημέρωσες..
Καλά τώρα τι στα τσακιδια είναι το video converter..
Κώστα ευχαριστώ για την καίρια συμβολή σου!

Αυτή την απορία έχω κι εγώ... Off του το αφήνω, on το βρίσκω την επόμενη... :silly:

Γιάννη αφού ξέρεις τίποτα δεν πειράζω εγώ........ Όπως τα αφήνεις,μόνο το power και το volume πειράζω...

Γιάννη σε ευχαριςτω ενοουςα οτι ειςαι κάτοχος του benq 2 χρόνια .Βαςικα με μπέρδεψες πολυ ολα τα αρνητικά μου είπες για τους lcd για τους DLP δεν άφησες τίποτα .Τι κατάλαβα εγώ απο αυτά που είπες ;οτι οι lcd δεν έχουν καλή ευκρίνεια οτι έχουν συχνές βλάβες δηλαδή οι DLP έτσι οπως το λες δεν έχουν συχνές βλάβες.Με λίγα λόγια παίρνω ενα καλυτερο μαυρο τα extra καλούδια τοποθέτησης κτλ αλλά σε βάθος χρόνου δεν αντέχει όσο οι DLP αυτο μου λες.Και το ερώτημα 770 πήρα τον benq τον έχω ενα χρόνο και να πάθει κάτι οκ όσο εχει μια τηλεόραση κάνει αλλά ο epson εχει όσο μια πολυ καλή 55αρα 4κ τηλεόραση .2000e παίρνεις αμάξι με 770 δεν παίρνεις Οποτε μάλλον epson δεν ειναι value for money .

Μου το είπε Κώστα ότι τον ενημέρωσες..
Καλά τώρα τι στα τσακιδια είναι το video converter..
Κώστα ευχαριστώ για την καίρια συμβολή σου!

Ο video converter έχει εφαρμογή σε πηγές που είναι συνδεδεμένες είτε αναλογικά στον ενισχυτή, π.χ. μέσω σύνδεσης component, είτε δίνουν στην είσοδο του ενισχυτή ανάλυση χαμηλότερη από 1080p, π.χ. 720p.

Τότε επεμβαίνει ο επεξεργαστής εικόνας του ενισχυτή και κάνει upscale την εικόνα σε 1080p.

Η λειτουργία αυτή είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις παλαιών συσκευών ή συσκευών που δεν έχουν έξοδο HDMI π.χ. κάποιο DVD Player, συνεπώς αξιοποιείς τον επεξεργαστή εικόνας του Pioneer για να δώσεις στο προβολικό σου μέσο εικόνα 1080p.

Όταν όμως οι συσκευές σου έχουν συνδεθεί στον AV μέσω σύνδεσης HDMI, και εφόσον όλες δίνουν στην έξοδό τους 1080p, ο video concerter δεν επεμβαίνει, και απλά κάνει passthrough την εικόνα όπως ακριβώς την δέχεται.

Γι' αυτό και πρέπει να βρίσκεται στο off. Αν για κάποιο λόγο ενεργοποιηθεί, είναι δυνατόν να εμφανιστούν τέτοιου είδους θέματα όπως το δικό σου.

Ο κύριος χατζηγεωργιου ξέρει που θα βρω τον κο Μανώλη κάστρουνη;

Ο video converter έχει εφαρμογή σε πηγές που είναι συνδεδεμένες είτε αναλογικά στον ενισχυτή, π.χ. μέσω σύνδεσης component, είτε δίνουν στην είσοδο του ενισχυτή ανάλυση χαμηλότερη από 1080p, π.χ. 720p.

Τότε επεμβαίνει ο επεξεργαστής εικόνας του ενισχυτή και κάνει upscale την εικόνα σε 1080p.

Η λειτουργία αυτή είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις παλαιών συσκευών ή συσκευών που δεν έχουν έξοδο HDMI π.χ. κάποιο DVD Player, συνεπώς αξιοποιείς τον επεξεργαστή εικόνας του Pioneer για να δώσεις στο προβολικό σου μέσο εικόνα 1080p.

Όταν όμως οι συσκευές σου έχουν συνδεθεί στον AV μέσω σύνδεσης HDMI, και εφόσον όλες δίνουν στην έξοδό τους 1080p, ο video concerter δεν επεμβαίνει, και απλά κάνει passthrough την εικόνα όπως ακριβώς την δέχεται.

Γι' αυτό και πρέπει να βρίσκεται στο off. Αν για κάποιο λόγο ενεργοποιηθεί, είναι δυνατόν να εμφανιστούν τέτοιου είδους θέματα όπως το δικό σου.

Κωστα ευχαριστω πολυ για την ενημερωση,τωρα που μου τα εκανες δεκαρακια,τα καταλαβα μια χαρα και λυθηκε το μυστηριο.Και για να πω την αληθεια τωρα καταλαβα οτι αυτο μου ειπε ο ευγενικοτατος Σπυρος απο το Audioshow Που μετα απο τηλεφωνικη μας επικοινωνια,με καθυσηχασε και μου ειπε πως δεν υπαρχει κανενα προβλημα με τα μηχανηματα μου,αλλα πρεπει να κανω καποιες ρυθμισεις,τελικα αυτες ηταν....
Πριν λιγο,μιλουσα με τον Γιαννη J_L και μου ειπε και αυτος τα ιδια χθες αλλα που να καταλαβω,θα μου το διορθωνε σημερα το προβλημα,αλλα μπηκε σφηνα ο Μανωλης και τηλεφωνικα μου ειπε,πατα αυτο και αυτο στο remote και εγενετο φως!
Σας ευχαριστω ολους για πολλοστη φορα!!!!

Καλησπέρα μετα απο πολυ σκέψη τελικά αποφάσισα να μη δώσω τον benq w1070 υπήρχε αρκετό ενδιαφέρον για την αγορά του στα 500e.Οι λόγοι που δεν προβαίνω στην αγορά ειναι οτι δυστυχώς οι epson βγάζουν αρκετά προβλήματα και το κατάλαβα απο εδώ απο κριτικές αλλά και απο μια έγκυρη πηγή δικιά μου .Εξαλου η εγγυηση της epson ειναι 2 χρόνια και benq 3χρονια όποτε γιατι να μην τον κρατήσω 3 χρόνια πιστεύω οτι όταν λήξει η εγγυηση ίσως να υπάρχουν στα 2000-2500e προβολείς 4κ.Το τελευταίο καιρό έχει κατακλυστεί η αγορά απο 4κ τηλεορασεις πουε δεν θα έπαιρνα μια 4κ τηλεόραση 55-60" η 4κ θέλει μεγάλη εικονα .Συμπερασμα η αναβάθμιση σε προβολεα δεν ειναι να πάρουμε λίγο καλυτερο μαυρο η πραγματική αναβάθμιση ειναι σε 2-3 χρόνια οι 4κ προβολείς τότε θα υπάρχει υλικό αλλά θα έχουν πέσει και λίγο οι τιμές τους έστω στα 3000-3500e.Oποτέ κάπου εδ. Κλείνω το θέμα του epson και κάτι τελευταίο για κατόχους benq αναβαθμίσεις εντός εγγυηση δωρεάν και φτιάχνονται εδώ

Πιστεύω οτι value for money ειναι ο benq μπορεί να υπάρχουν κάποιες υποχωρήσει σε μαυρο αλλά ειναι καλοί δεν ειναι τυχαίο Ότι οι περισσότεροι που Μ πήραν τηλέφωνο ήταν κάτοχοι benq.Αποψη μου η αναβάθμιση ειναι μόνο το 4κ φανταστείτε εικονα σε πάνω απο 100"Υπομονή

καλα το ειπα εγω απ'την αρχη,οτι ηταν θεμα ρυθμισεων.
Καλοθεατος!

τωρα που πεισαμε τον Ilzals να μη παρει τον 9200,θα προγραμματισω παουερ μπαι,να τον παρουμε ολοι οι υπολοιποι κατοχοι του 1070.

Καλησπέρα μετα απο πολυ σκέψη τελικά αποφάσισα να μη δώσω τον benq w1070 υπήρχε αρκετό ενδιαφέρον για την αγορά του στα 500e.Οι λόγοι που δεν προβαίνω στην αγορά ειναι οτι δυστυχώς οι epson βγάζουν αρκετά προβλήματα και το κατάλαβα απο εδώ απο κριτικές αλλά και απο μια έγκυρη πηγή δικιά μου .Εξαλου η εγγυηση της epson ειναι 2 χρόνια και benq 3χρονια όποτε γιατι να μην τον κρατήσω 3 χρόνια πιστεύω οτι όταν λήξει η εγγυηση ίσως να υπάρχουν στα 2000-2500e προβολείς 4κ.Το τελευταίο καιρό έχει κατακλυστεί η αγορά απο 4κ τηλεορασεις πουε δεν θα έπαιρνα μια 4κ τηλεόραση 55-60" η 4κ θέλει μεγάλη εικονα .Συμπερασμα η αναβάθμιση σε προβολεα δεν ειναι να πάρουμε λίγο καλυτερο μαυρο η πραγματική αναβάθμιση ειναι σε 2-3 χρόνια οι 4κ προβολείς τότε θα υπάρχει υλικό αλλά θα έχουν πέσει και λίγο οι τιμές τους έστω στα 3000-3500e.Oποτέ κάπου εδ. Κλείνω το θέμα του epson και κάτι τελευταίο για κατόχους benq αναβαθμίσεις εντός εγγυηση δωρεάν και φτιάχνονται εδώ

Πιστεύω οτι value for money ειναι ο benq μπορεί να υπάρχουν κάποιες υποχωρήσει σε μαυρο αλλά ειναι καλοί δεν ειναι τυχαίο Ότι οι περισσότεροι που Μ πήραν τηλέφωνο ήταν κάτοχοι benq.Αποψη μου η αναβάθμιση ειναι μόνο το 4κ φανταστείτε εικονα σε πάνω απο 100"Υπομονή

Από τόσες ερωτήσεις και τόσες απαντήσεις, αυτό είναι το συμπέρασμα που έβγαλες?? :shot:

Ναι αυτή τη σκέψη έβγαλα 2-3000 δεν αξίζουν ακόμα για 1080p προβολεα .Οι epson και γενικά οι lcd δίνουν καλο μαυρο αλλά βγάζουν αρκετά προβλήματα δεν το λέω εγώ αλλά τεχνικοί οπως και άνθρωποι που δυο εβδομάδες τωρα που είχα αγγελία τον benq με παίρνανε τηλέφωνο και μου έλεγαν είχα τον 6100 τον 7200 και πάμε σε DLP.ΔΙΑΒΑΣΤΕ κριτικές όχι απο site που τα παίρνουν για να γράφουν αλλά απο αγοραςτες μπείτε στα forum εξωτερικού της epson Παιδια δεν τα λέω εγώ ο κόσμος τα λέει είχα 4 τηλέφωνα απο ανθρώπους που αφήνουν μηχανήματα 2000 για να πάνε στον benq .Η epson δίνει 2 χρονια και η benq 3 εγγυηση μίλησα σήμερα και με τις δυο αντιπροσωπείες στην ελλαδα .Εγω θα εξαντλήσω την εγγυηση μου και μετα βλέπω σήμερα υπήρχε άνθρωπος που μου αγόραζε τον benq 600e για να τον πουλήσω είχε τον 7200 ενα χρόνο με το μισό συν αντιπροσωπεία.Μπειτε στο skroutz και διαβάστε κριτική του 9200 τι λέει κάποιος μπείτε στα Amazon εξωτερικού να δείτε τι λενε κριτικές .Αυτα δεν τα λέμε λάθος ολα πρεπει να τα λέμε ιδιαίτερα εδώ που μας εχει φάει η κρίση και υποκογοζουμε το κάθε euro

Ο δικός σου ο άνθρωπος να υποθέσω ότι είχε την ευχαρίστηση να δει ταινία σε παρόμοιο χώρο και με τους δύο προβολείς;
Τώρα για τα θέματα αξιοπιστίας, δεν ξέρω αν πρέπει να θεωρούνται αποτρεπτικός παράγοντας για το συγκεκριμένο μοντέλο. Τον 9200. Στον 9000 είχε όντως γίνει χαμός αλλά έχουν περάσει έκτοτε δύο γενιές και τα πράγματα φαίνεται πως έχουν ησυχάσει πολύ.
πάντως αφού ο άνθρωπος πέρασε τη φρίκη σωστής τοποθέτησης του 1070, δεν έχει άδικο στο σκεπτικό του ως προς το κατά πόσο αξίζει να δώσει 1500 ευρώ διαφορά. Δεν τα λέει κανείς και λίγα. Τη βγάζει τη διετία με τον συγκεκριμένο και τις όποιες υποχωρήσεις. Μακάρι και να έχει και δίκιο για το 4Κ υλικό και τα 4Κ προβόλια.Αν και για να ψάχνεται για αναβάθμιση κάτι μου λέει ότι σε λίγο καιρό δε θα μπορέσει να κρατηθεί.

Τι να κάνει το καλο μαυρο αν ειναι να σκάσει 2000e και να στον κρατάνε 1 μήνα στο εξωτερικό για φτιάξιμο .Εγω έδωσα 700ε πριν ενα χρόνο μετα απο 1 χρόνο πάλι 700 εχει και να λήξει η εγγυση και τι έγινε ;700 ούτε καλή τηλεοραση δεν παίρνεις

Panoramix ψάξε και διάβασε για τον 9200 μπες στο skroutz και διάβασε μπες σε ξένα forum .Εγω ψήνονται εδώ και καιρών να πάρω και μια τηλεοραση 65"4κ Ξέρεις τι μου είπε η γυναίκα μου που ειναι άσχετη το 4κ θέλει Εκάλη εικονα εύχομαι να ειναι ο επόμενος σου στα 6000 ξεκινάνε τωρα σκέψου σε 3 χρονια ;

Στο σκρουτζ τι ακριβώς αναφέρει πέρα από ένα γενικόλογο αβαντάρισμα του sony από έναν από τους δύο χρήστες? Σε ποιά sites αναφέρεσαι? δε δίνεις και κανένα λινκ?

Eνταξει η επσον εχει (ειχε) ενα θεμα στο quality control. Ομως ολοι οι προβολεις εχουν θεματα. Ενας dlp μπορει να χτυπησει στις hdmi boards και στα ηλεκτρονικα γενικα, ενας lcd θα εχει φθορα στα πολωτικα φιλτρα, ή προβληματα σκονης κλπ. Στους προβολεις σημερα με χαμηλες τιμες βλεπουμε εκπτωσεις στην ποιοτητα υλικων απο οπου και αν αυτοι προερχονται.
Οποτε ενα νεο μοντελο σε σχεση με τον προκατοχο του αναγκαστικα θα πρεπει να λειτουργησει ενα Χ χρονικο διαστημα για να ειμαστε σιγουροι αν βγαζει καποιο προβλημα, αστοχια υλικου κλπ.

Λιγο πολυ ετσι ηταν παντα βεβαια, απλα σημερα εχουμε και την μειωση κοστους υλικων, το πεσμενο quality control κλπ
Και αυτο φυσικα το παρατηρουμε και σε αλλες συσκευες, οχι μονο στους προβολεις. Ψαχνουμε π.χ. σημερα τηλεοραση και το πρωτο που κοιταζουμε ειναι τι προβληματα εχει βγαλει σε αλλους κατοχους.

Panoramix λέει οτι στις 120ωρες τον έστειλε για λαμπα και πλακέτες 2400ε μηχανημα