Epson EH-TW9200 / TW9200W

Re: Epson TW-9200

μολις στηθηκε ο προτζεκτορας και το πανι ολα σπεσιαλ προς το παρον μενουν οι συνδεσεις τριγκερ wifi κλπ αυτα ομως αυριο γιατι εγω δεν εχω ιδεα θα ερθει ο αρμοδιος.....

παιδια ο προτζεκτορας φυσαει αν και εγω δεν ειμαι γνωστης ο κουμπαρος μου που γνωριζει ειπε οτι εχει καιρο να δει τετοιο μηχανημα ειδα το batman και εκει που ξεκιναει και φευγουν οι ληστες κρεμασμενοι απο τον ενα ουρανοξυστη στον αλλο επαθα υψοφοβια!!!!εχω μονο ενα προβλημα εχω το playstation 3 αν και το εχω τελευταια αναβαθμιση δεν μου παιζει 3d μηπως δεν το υποστηριζει ξερει κανεις.....

αφου πηρα το sony 6200 3d player επιτελους ειδα και επαθα avatar 3d δεν υπαρχει νομιζεις οτι εισαι συνεχεια μεσα σε μια ζουγκλα τα χρωματα ολα..........απλα απιστευτο

αφου πηρα το sony 6200 3d player επιτελους ειδα και επαθα avatar 3d δεν υπαρχει νομιζεις οτι εισαι συνεχεια μεσα σε μια ζουγκλα τα χρωματα ολα..........απλα απιστευτο

Μπράβο... μπράβο... :SFGSFGSF:

Άντε, καλές απολαύσεις τώρα...

Καλορίζiκος και από μένα .
Έχω τον Epson 5500 , έχει βγάλει τα λεφτά του (δεν ήταν και λίγα...) και ας είναι 2d. Είναι ο τρίτος Epson που αποκτώ και είμαι ευχαριστημένος.

παιδια ωραιοκαι το 2d αλλα το 3d αλλο πραγμα ειδικα σε καλογυρισμενες ταινιες με εφε που αρεσουν πολυ σε εμενα δεν παιζεται δεν θελεις να δεις μετα σε 2D τιποτα....τα πηρα απο το audio vision art προβολεα 2360 και πανι 650
και ενα 3d player απο πλαισιο 200

Όσον αφορά το φίλτρο LPE για τα Epson, από την cine4home, o reviewer της (που λέτε ότι είναι από τους καλύτερους) δίνει εξαιρετικές μετρήσεις φωτεινότητας και κοντράστ. Όλα αυτά είναι διαφήμηση, ή ισχύουν; Μήπως το έχει δοκιμάσει κανείς; Νομίζω πως έχει πολύ ενδιαφέρον (κυρίως για το 3D) - έχουν τρελλαθεί στην Αμερική για να το βρούν.

Όσον αφορά το φίλτρο LPE για τα Epson, από την cine4home, o reviewer της (που λέτε ότι είναι από τους καλύτερους) δίνει εξαιρετικές μετρήσεις φωτεινότητας και κοντράστ. Όλα αυτά είναι διαφήμηση, ή ισχύουν; Μήπως το έχει δοκιμάσει κανείς; Νομίζω πως έχει πολύ ενδιαφέρον (κυρίως για το 3D) - έχουν τρελλαθεί στην Αμερική για να το βρούν.

Για δες εδώ:http://www.avclub.gr/forum/showthre...tion)!?p=1056820989&viewfull=1#post1056820989

Ευχαριστώ πολύ, PIKES. Το περίεργο, όμως, είναι ότι ο cine4home λέει ότι στο dynamic περίπου ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ τη φωτεινότητα (με αρκετά καλά, όχι τέλεια, χρώματα, λίγο κόκκινο παραπάνω), ενώ ο browser δε αναφέρει τίποτα για αυτό!

Ευχαριστώ πολύ, PIKES. Το περίεργο, όμως, είναι ότι ο cine4home λέει ότι στο dynamic περίπου ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ τη φωτεινότητα (με αρκετά καλά, όχι τέλεια, χρώματα, λίγο κόκκινο παραπάνω), ενώ ο browser δε αναφέρει τίποτα για αυτό!

Έτσι λέει το cine4home; Οτι σχεδόν διπλασιάζει τη φωτεινότητα;
Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ή για να το πώ πιο σωστά, δεν νομίζω οτι υπάρχει φίλτρο που να ανεβάζει φωτεινότητα. Να κόβει φωτεινότητα ναί, να ανεβάζει όχι.
Μάλλον θα εννοεί κάτι άλλο, δηλαδή το βάζεις στο Dynamic mode που έχει ούτως ´η άλλως πολύ φώς κι έτσι, ακόμα κι αν το φίλτρο σου κόψει λίγο, πάλι θα έχεις αρκετό. Τα χρώματα όμως θα είναι χρώματα Dynamic mode, δηλαδή άρτζι μπούρτζι και λουλάς...
Είπαμε να βάλεις ένα φίλτρο να βελτιώσεις τα πράγματα, όχι να τα χαλάσεις.
Υπ´όψιν οτι δεν έχω διαβάσει το σχετικό άρθρο για να ξέρω τι λέει, προσπαθώ να καταλάβω απ´τα δικά σας γραπτά.

Απάντηση: Epson TW-9200

Dynamic mode και καλιμπράρισμα είναι δύο έννοιες ασύμβατες. Το έχω ήδη προσπαθήσει μια φορά και δεν ξανακάνω το λάθος. Ας μην μας ανεβάζουν την κλίμακα του γκρι σε 10 σημεία. Ας κάνουν έναν κόπο να πάρουν γκρι και γκάμα σε 100 σημεία. Αλλά, ούτε και έτσι είσαι on the safe side, διότι τα δυναμικά του προβολέα θα σου ''σκίσουν'' έτσι και αλλιώς την εικόνα διότι παρεμβαίνουν όπως να 'ναι και όπου να 'ναι.

Babis, συμφωνούμε, το cine4home συγκεκριμένα δε λέει ότι τη διπλασιάζει, αλλά ότι από τα 2400 lumens του dynamic mode πέφτει στα 1600 περίπου (high lamp), τα οποία είναι υπερδιπλάσια των 750 του cinema mode χωρίς φίλτρο. Τα δε χρώματα είναι τότε αρκετά έως πολύ καλά, μετά από calibration.

Re: Απάντηση: Epson TW-9200

Dynamic mode και καλιμπράρισμα είναι δύο έννοιες ασύμβατες. Το έχω ήδη προσπαθήσει μια φορά και δεν ξανακάνω το λάθος. Ας μην μας ανεβάζουν την κλίμακα του γκρι σε 10 σημεία. Ας κάνουν έναν κόπο να πάρουν γκρι και γκάμα σε 100 σημεία. Αλλά, ούτε και έτσι είσαι on the safe side, διότι τα δυναμικά του προβολέα θα σου ''σκίσουν'' έτσι και αλλιώς την εικόνα διότι παρεμβαίνουν όπως να 'ναι και όπου να 'ναι.

Το Dynamic mode ούτε για μεσημεριάτικο ποδόσφαιρο δεν κάνει... :silly:

Babis, συμφωνούμε, το cine4home συγκεκριμένα δε λέει ότι τη διπλασιάζει, αλλά ότι από τα 2400 lumens του dynamic mode πέφτει στα 1600 περίπου (high lamp), τα οποία είναι υπερδιπλάσια των 750 του cinema mode χωρίς φίλτρο. Τα δε χρώματα είναι τότε αρκετά έως πολύ καλά, μετά από calibration.

ΟΚ... :a0210:
Το φαντάστηκα οτι κάπως έτσι θα ήταν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Epson TW-9200

Δεν αναφέρομαι μόνο στην Epson... Γενικά το λέω.

Σωστά, γενικά, αλλά, προσωπικά δεν γνωρίζω άλλη εταιρεία που να έβγαλε φίλτρα για να εκμεταλλευτεί το Dynamic Mode ειδικά για θέαση ταινιών. Αν δεν βγάζει το φως που πρέπει ο προβολέας, ή ζεις με αυτό που έχει, ή μικραίνεις το κάδρο, ή αγοράζεις άλλον πιο φωτεινό.

εγω παντως βλεπω 2d στο cine mode και μου φενεται μια χαρα.....καλα στο 3d εχει τοσο φως που το σαλονι μου ειναι 60 τετραγωνικα και γινεται μερα στις φωτεινες σκεινες

Για όποιον ενδιαφέρεται για το φίλτρο, βλέπε thread
Epson LPE Filter. Over 1600 Color Correct Lumens Out Of the 5010/5020 6010/6020? A Detailed Review.
στα 2 sites:
avsforum.com και hometheatershack.com
(έχουν τον ίδιο τίτλο και στα 2 sites).
Τα μόνα προβλήματα του φίλτρου τελικά είναι:
1. Δεν μπορεί να καλιμπραριστεί τέλεια...
2. "Μαλακώνει" λίγο την εικόνα, κατά τον browser (βέβαια δε θα είναι και τόσο καλό το υλικό του...)
Μπορεί να το παραγγείλει κανείς από τη Γερμανία στα sites (για 120 ευρώ περίπου):
beamer4u.de
beamer-discount.de
winnings.de
Η γνώμη μου είναι ότι αξίζει το "πείραμα" μόνο για 3D (και για καινούρια λάμπα μάλλον φαίνεται...).