Epson EH-TW9200 / TW9200W

Re: Epson TW-9200

Με συγχωρείς, Manmayer, αλλά δεν με φώτισες καθόλου! Λες ότι είναι σε διαφορετική κατηγορία, τι θα πει κατηγορία;..., Εγώ σου δίνω χειροπιαστά πλεονεκτήματα (εννέα για την ακρίβεια, και ας θαυμάζω πολύ τη Sony, και τον συγκεκ. Sony 55ES που είδα, τον Epson δεν τον είδα). Εννοείς ποιότητα κατασκευής, μίλησα για quality control (κυρίως) που λέει πολλά, αλλά κατά τα άλλα (δυστυχώς) επαναλαμβάνεις αυτά που έγραψα... Το δε καλιμπράρισμα δεν κοστίζει και πολλά, μπορείς να το κάνεις και μόνο σου με τους ειδικούς δίσκους. Χωρίς παρεξήγηση! Απλώς, εγώ ζήτησα χειροπιαστή σύγκριση.
Προφανώς δεν θέλεις τις γνώμες μας αλλά επιβεβαιώσεις σου. Όταν δεις και το epson αφού λες ότι έχει δει τον sony θα έχεις την χειροποιαστή σύγκριση που επιζητάς. Μέχρι τότε Bye Bye.

Προφανώς και θέλω τις γνώμες σας, αφού σας ζήτησα αν έκανε κανείς σύγκριση! Και προφανώς με παρεξήγησες! Αντ'αυτού, μου επαναλαμβάνεις μερικά απ'αυτά που είπα. Πολύ απλά.

Last edited:
Απάντηση: Re: Epson TW-9200

Καλησπέρα , επειδή γενικά με τρώει πολύ η φάση προτζέκτορα αλλά κρατιέμαι γιατί έχω μικρό βάθος χώρου περίπου 3 μ με λευκούς τοίχους δυστυχώς αλλά αναρωτιόμουν οκ δίνεις τα 2000-2100 για τον προτζέκτορα , φαντάζομαι όμως δεν λέει να πας σε πανί που έχει 200 ευρώ όπως λέμε του Αγγλου.

Αν δεν μιλάμε για ''ειδικά πανιά'', τότε μια χαρά κάνει του Άγγλου.

Α ωραία τότε δεν χρειάζεται και μια περιουσία για πανί. Υποθέτω ότι θέλει άσπρο πανί η θα είναι καλύτερο το γκρι.

Α ωραία τότε δεν χρειάζεται και μια περιουσία για πανί. Υποθέτω ότι θέλει άσπρο πανί η θα είναι καλύτερο το γκρι.

Αυτό εξαρτάται από τις ίντσες του κάδρου σου, αν θα καλιμπράρεις τον προβολέα, πόσες ώρες έχει η λάμπα κ.λ.π.

εγω παντως και ακαλιμπραριστος που ειναι μαρεσει πολυ και λογω δυο μωρων που εχω βλεπω το βραδυ οταν κοιμουνται χωρις σχεδον καθολου ηχο και παλι ο προτζεκτορας δεν ακουγεται.....

Re: Απάντηση: Re: Epson TW-9200

Αν δεν μιλάμε για ''ειδικά πανιά'', τότε μια χαρά κάνει του Άγγλου.

ποια ειναι τα πανια του Αγγλου που διαβαζω συνεχεια?
Ειμαι αυτον τον καιρο σε αναζητηση οθονης 120" αλλα σταθερη (οχι ηλεκτρικη) και οικονομικη κατω απο 600 ευρω , παιζει τιποτα να βρω στον Αγγλο η αλλου?

ποια ειναι τα πανια του Αγγλου που διαβαζω συνεχεια?
Ειμαι αυτον τον καιρο σε αναζητηση οθονης 120" αλλα σταθερη (οχι ηλεκτρικη) και οικονομικη κατω απο 600 ευρω , παιζει τιποτα να βρω στον Αγγλο η αλλου?

Ο Άγγλος είναι ένας πωλητής από το ebay http://www.ebay.com/sch/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from=&_ssn=platinum147&_sop=16 ο οποίος έχει φτηνά πανιά και σε καλή ποιότητα για τα λεφτά τους. Τον προτιμάνε όσοι ψάχνουν ηλεκτρική οθόνη. Δεν θυμάμαι να έχει πάρει κάποιος σταθερή από αυτόν και δεν ξέρω αν έχει και καμία. Μάλλον θα πας σε άλλη λύση. Αν θες ρίξε μια ματιά στην σελίδα του.

Ο Άγγλος είναι ένας πωλητής από το ebay http://www.ebay.com/sch/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from=&_ssn=platinum147&_sop=16 ο οποίος έχει φτηνά πανιά και σε καλή ποιότητα για τα λεφτά τους. Τον προτιμάνε όσοι ψάχνουν ηλεκτρική οθόνη. Δεν θυμάμαι να έχει πάρει κάποιος σταθερή από αυτόν και δεν ξέρω αν έχει και καμία. Μάλλον θα πας σε άλλη λύση. Αν θες ρίξε μια ματιά στην σελίδα του.

γιατι εμενα μου βγαζει τιμες στον αγγλο 2.400$???

τελικα βρηκα αυτη με περιπου 200 ευρω http://www.ebay.com/itm/New-120-Ele...g_Sound_Vision_Projectors&hash=item2c67a450bd

το θεμα ειναι οτι εγω φτιαχνω dedicated χωρο και μου χρειαζεται σταθερη οθονη. Αν παρω ηλεκτρικη και την εχω συννεχεια ανοιχτη θα χαλασει?

τελικα βρηκα αυτη με περιπου 200 ευρω http://www.ebay.com/itm/New-120-Ele...g_Sound_Vision_Projectors&hash=item2c67a450bd

το θεμα ειναι οτι εγω φτιαχνω dedicated χωρο και μου χρειαζεται σταθερη οθονη. Αν παρω ηλεκτρικη και την εχω συννεχεια ανοιχτη θα χαλασει?

Απο τι στιγμη που πας σε dedicate βαλε σταθερη και τελιωσες με το θεμα τις οθονης.

Η φτηνες ηλεκτρικες μοιαζουν καλες στην αρχη αλλα μετα απο λιγο καιρο αρχιζουν τα κυματα και τα προβληματα.

Επισεις η οθονη που εβαλες ειναι glass bead ,για home cinema θες matt white.

η λυση του να προβαλω στον dedicated χωρο απευθιας στον τοιχο και οχι σε σταθερη οθονη αποριπτεται ? με την οθονη θα εχω καλυτερη εικονα?

Γιατι μια αλλη λυση που σκεφτομουν η οποια δεν ξερω αν ειναι σωστη και κατα ποσο ωραια θα φαινεται , ηταν στον τοιχο που θα προβαλω να βαψω σε λευκο χρωμα το κομματι που θα αντιστοιχει στις 120 ιντσες τις οθονης και ολον τον υπολοιπο τοιχο ολογυρα να τον βαψω καταμαυρο.

η λυση του να προβαλω στον dedicated χωρο απευθιας στον τοιχο και οχι σε σταθερη οθονη αποριπτεται ? με την οθονη θα εχω καλυτερη εικονα?

Γιατι μια αλλη λυση που σκεφτομουν η οποια δεν ξερω αν ειναι σωστη και κατα ποσο ωραια θα φαινεται , ηταν στον τοιχο που θα προβαλω να βαψω σε λευκο χρωμα το κομματι που θα αντιστοιχει στις 120 ιντσες τις οθονης και ολον τον υπολοιπο τοιχο ολογυρα να τον βαψω καταμαυρο.

Φυσικά και δεν απορρίπτεται, κάθε άλλο...

Ο τοίχος είναι σε καλή κατάσταση? Επίσης, στον τοίχο σου μπορείς να κρεμάσεις DIY κάδρο, χρησιμοποιώντας υλικό όπως το PVC. Το καλό με τις DIY κατασκευές είναι ότι μπορείς να βάψεις το κάδρο σου, όπως και όποτε θέλεις, ματσάροντας ιδανικά την φωτεινότητα του προβολέα σου μετά από 200, 500, 1000 ώρες.

γιατι εμενα μου βγαζει τιμες στον αγγλο 2.400$???

Όταν δεν έχει διαθεσιμότητα στα πανιά οι τιμές είναι εξωπραγματικές. Όσες έχουν νορμάλ τιμές - κάτω από 200 - είναι κανονικές τιμές και μπορείς να τις παραγγείλεις τώρα.
Πάντως για dedicated χώρο μάλλον θα πας για σταθερή ή για DIY.

Φυσικά και δεν απορρίπτεται, κάθε άλλο...

Ο τοίχος είναι σε καλή κατάσταση? Επίσης, στον τοίχο σου μπορείς να κρεμάσεις DIY κάδρο, χρησιμοποιώντας υλικό όπως το PVC. Το καλό με τις DIY κατασκευές είναι ότι μπορείς να βάψεις το κάδρο σου, όπως και όποτε θέλεις, ματσάροντας ιδανικά την φωτεινότητα του προβολέα σου μετά από 200, 500, 1000 ώρες.

Ο τοιχος ειναι γυψοσανιδα οποτε ειναι εντελος λειος.
Αυτο που δεν καταλαβα ειναι γιατι ειναι καλυτερα , να κρεμασω ενα DIY καδρο και να το βαψω μαυρο απο το να βαψω μαυρο κατευθιαν ολο τον υπολοιπο τοιχο και να αφισω ασπρο μονο το κομματι που θα προβαλει ο projector. Απο αποψη αισθητικης δεν θα ειναι καλο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Epson TW-9200

Ο τοιχος ειναι γυψοσανιδα οποτε ειναι εντελος λειος.
Αυτο που δεν καταλαβα ειναι γιατι ειναι καλυτερα , να κρεμασω ενα DIY καδρο και να το βαψω μαυρο απο το να βαψω μαυρο κατευθιαν ολο τον υπολοιπο τοιχο και να αφισω ασπρο μονο το κομματι που θα προβαλει ο projector. Απο αποψη αισθητικης δεν θα ειναι καλο?

Το μάσκινγκ γύρω γύρω, φυσικά και μπορείς να το βάψεις μαύρο (ό,τι καλύτερο). Μιλούσα για DIY κατασκευή οθόνης και όχι μάσκινγκ. Εφόσον έχεις διαθέσιμη γυψοσανίδα, όλα καλά!! Βάφεις γύρω γύρω μαύρο και τον χώρο της οθόνης μπορείς να τον βάψεις μ' ένα ελαφρό γκρίζο. Τις αντέχει τις 120'' ο Έπσον. Αν όχι (δεν σου αρέσει), πας σε λευκό.