Epson EMP-TW2000 vs Optoma HD 80

Δεν υπαρχει καμια μα καμια περιπτωση να εχει καποιος προβλημα rainbow με τον HD80

Για να επιμενω κατι παραπανω θα ξερω. ;)

Απάντηση: Re: Epson EMP-TW2000 vs Optoma HD 80

Με τον 80αρι αποκλειεται να εχει καποιος προβλημα rainbow.

Ως προς το θεμα τωρα...
Ο HD80 ειναι πολυ καλυτερος απο τον epson,περαν πασης αμφιβολιας.

Με τον HD80 ειναι απιθανο να εχει καποιος προβλημα με Rainbow.

Φοραει τον ταχυτερο χρωματικο τροχο που υπαρχει ταχυτητας 6x.
Κανενας αλλος μονοτσιπος DLP προβολεας δεν εχει τοσο γρηγορο χρωματικο τροχο.

Δεν υπαρχει καμια μα καμια περιπτωση να εχει καποιος προβλημα rainbow με τον HD80

Κλασικη περιπτωση ευτυχισμενου αγοραστη που δεν βλεπει ρεινμποου....

Οσον αφορα το θεμα της ταχυτητας, θα σου ελεγα οτι ΔΕΝ ειναι ο μονος που εχει αυτην την ταχυτητα. Η Benq την εχει στα μοντελα της απο εποχης 7700......(απλα πρεπει να μπεις στο κρυφο και να την αλλαξεις, και δουλευει μονο με pal υλικο).

Τωρα , αν ξερεις κατι παραπανω, και δεν ειναι κρυφο, ενημερωσε μας. Το να επαναλαμβανεσαι (και με τετοιον τροπο) δε σε τιμα ιδιαιτερως ...

Καλημερα !

Καλα... ετοιμασε 2 projectors, ο ενας να ειναι ο HD80 (ο αλλος οτι θες)... βαλε μια ταινια με λιγο σκοτεινα πλανα (batman begins ξερω γω), κουκουλωσε τους πριν μπω στο δωματιο, κρυψε και τα remote, θα μπω στο δωματιο με κλειστα ματια, αλλα αν και μετα απο ολα αυτα τον βρω θα μου κανεις δωρο εναν epson 2000?

Επειδη εισαι τοσο σιγουρος και επιμενεις... θα εισαι σιγουρος και οτι δε θα χασεις... :afro:

Anyway επειδη δε θα γινει... ειναι το λιγοτερο κουτο καποιος να ειναι σιγουρος για το τι βλεπει καποιος αλλος και να επιμενει κιολας... :BDBDG54:

Το rainbow, ακόμα και αν δεν το βλέπεις υπό κανονικές συνθήκες θέασης, αν ψάξεις, θα το δεις.

Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι να μην ενοχλεί.

Για μένα, χρειάζεται test drive σε κάθε περίπτωση. Ναι, οι ενδιαφερόμενοι να πάτε οικογενειακώς να δείτε προβολείς.

Όσο για τους φίλους και τους γνωστούς, ίσως εγώ είμαι τυχερός, αλλά ποτέ κανείς δεν μου έχει κάνει παράπονο.

Δεν θα έπρεπε ο φόβος ότι ίσως κάποιος ενοχληθεί από ένα φαινόμενο να αποκλείει μια ολόκληρη τεχνολογία προβολέων, η οποία κατά γενική ομολογία είναι τουλάχιστον αξιόλογη.

Ενοχλητικό το rainbow αλλά μην υπερβάλουμε... Κάποιους τους ενοχλεί και κάποιους όχι. Eννοείται οτι πρίν αγοράσεις τσεκάρεις πρώτα.
Στο συγκεκριμένο προβολέα περισσότερο θα με απασχολούσε ο φακός παρά το Rainbow.
icon12.gif

Μετά από αρκετά χρόνια εμπειρίας (με το Χ1 όταν πρωτοβγήκε) και εκπαίδευσης σε DLP, έχω καταλήξει ότι το rainbow αποτελεί πολύ μικρό πρόβλημα.

Πρώτον, γιατί ο θεατής τελικά εκπαιδεύεται και μετά από λίγο καιρό δεν παρατηρεί τίποτα, ακόμα και αν στην αρχή παρατηρούσε. Θέλει λίγο προσοχή ο διαχωρισμός του να προσπαθήσει κάποιος να δει rainbow και του να βλέπει συνέχεια ενοχλητικά rainbow ενώ παρακολουθεί ταινία.

Δεύτερον, γιατί ανάμεσα σε τουλάχιστον 50 άτομα (προσωπική εμπειρία) που έχουν δει DLP ακόμα και με 2Χ τροχό, κανείς τελικά δεν είχε φαινόμενο rainbow που να μη μπορεί να δει ταινία.

Απάντηση: Re: Epson EMP-TW2000 vs Optoma HD 80

Μετά από αρκετά χρόνια εμπειρίας (με το Χ1 όταν πρωτοβγήκε) και εκπαίδευσης σε DLP, έχω καταλήξει ότι το rainbow αποτελεί πολύ μικρό πρόβλημα.

Πρώτον, γιατί ο θεατής τελικά εκπαιδεύεται και μετά από λίγο καιρό δεν παρατηρεί τίποτα, ακόμα και αν στην αρχή παρατηρούσε. Θέλει λίγο προσοχή ο διαχωρισμός του να προσπαθήσει κάποιος να δει rainbow και του να βλέπει συνέχεια ενοχλητικά rainbow ενώ παρακολουθεί ταινία.

Δεύτερον, γιατί ανάμεσα σε τουλάχιστον 50 άτομα (προσωπική εμπειρία) που έχουν δει DLP ακόμα και με 2Χ τροχό, κανείς τελικά δεν είχε φαινόμενο rainbow που να μη μπορεί να δει ταινία.

Strax, αν ξεκίνησες με Χ1 και κατάφερες και τον συνήθησες τώρα δεν σε ενοχλεί ούτε οξυγονοκόληση... :Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Epson EMP-TW2000 vs Optoma HD 80

Strax, αν ξεκίνησες με Χ1 και κατάφερες και τον συνήθησες τώρα δεν σε ενοχλεί ούτε οξυγονοκόληση... :Banane0:

Αυτό ξανά πες το.. Εγώ είχα βάλει 2000 ώρες στον Χ1.. Έχω πάθει μόνιμη ανοσία στο rainbow.

Εγώ έντονο rainbow είχα δει σε Χ1 και έτσι πήγα στον 5700. Έβλεπα και εκεί, σαφώς λιγότερο όμως, και μετά από ελάχιστο καιρό, καθόλου.

Το rainbow, ακόμα και αν δεν το βλέπεις υπό κανονικές συνθήκες θέασης, αν ψάξεις, θα το δεις.

Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι να μην ενοχλεί.

Για μένα, χρειάζεται test drive σε κάθε περίπτωση. Ναι, οι ενδιαφερόμενοι να πάτε οικογενειακώς να δείτε προβολείς.

Όσο για τους φίλους και τους γνωστούς, ίσως εγώ είμαι τυχερός, αλλά ποτέ κανείς δεν μου έχει κάνει παράπονο.

Δεν θα έπρεπε ο φόβος ότι ίσως κάποιος ενοχληθεί από ένα φαινόμενο να αποκλείει μια ολόκληρη τεχνολογία προβολέων, η οποία κατά γενική ομολογία είναι τουλάχιστον αξιόλογη.

+111111111...
Δεν συνηγορώ απλώς, αλλά υπερθεματίζω!!! Είναι στ´αλήθεια πολύ άδικο να αποκλείουμε μια θαυμάσια τεχνολογία για χάρη κάποιου πιθανού(?????) προβλήματος.

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Re: Απάντηση: Re: Epson EMP-TW2000 vs Optoma HD 80

Οσον αφορα το θεμα της ταχυτητας, θα σου ελεγα οτι ΔΕΝ ειναι ο μονος που εχει αυτην την ταχυτητα. Η Benq την εχει στα μοντελα της απο εποχης 7700......(απλα πρεπει να μπεις στο κρυφο και να την αλλαξεις, και δουλευει μονο με pal υλικο).
Δωρο-αδωρο και αδιαφορο.

Τωρα , αν ξερεις κατι παραπανω, και δεν ειναι κρυφο, ενημερωσε μας. Το να επαναλαμβανεσαι (και με τετοιον τροπο) δε σε τιμα ιδιαιτερως ...
Ασε ρε Φραγκισκο που βλεπεις. Αφου σου λεει ο ανθρωπος αποκλειεται :flipout::flipout::flipout:

Δεν καταλαβα? Ουτε που θ`ασχοληθω να σου εξηγησω ποσο φαουλ εισαι.

Re: Απάντηση: Epson EMP-TW2000 vs Optoma HD 80

Εγω με τον HD81 πάντως Nix_ βλέπω rainbow και μπόλικο μάλιστα...

Ο HD80 και ο HD81 ειναι παρόμοιοι αλλα ειναι και διαφορετικοι σε ενα κρισιμο τομεα,στο panel.
Ο HD80 εχει DC2 ενω ο HD81 εχει DC3.Πιθανοτατα το μεγαλυτερο contrast του DC3 ειναι υπαιτιο του οτι βλεπεις πολυ rainbow με τον HD81.

Παιδια το raιnbow συνηθιζεται και μετα απο καιρο δεν βλεπεις σχεδον τιποτα, αυτο ειναι μεγαλη αληθεια. Και εγω με τον infocus 4805 που ειχα μετα απο 150 ωρες περιπου δεν εβλεπα τιποτα. Αυτο που γραφει παραπανω ο Strax ισχυει 100%.
Και μην συγκρινουμε την εικονα DLP με LCD ακομα οι διαφορες υπαρχουν και μεγαλες μαλιστα υπερ των DLP.

Και σε αυτες τις πρωτες 150 ωρες Σταθη πως αντεχες και εβλεπες μια ταινια, αφου σε πειραζε το φαινομενο?

Δεν είναι μόνο θέμα συνήθειας...
Υπολογίστε και στην πτώση της φωτεινότειτας της λάμπας που μειώνει σημαντικά το φαινόμενο.