Epson EMP-TW2000 vs Optoma HD 80

Σωστα, η μεγαλύτερη φωτεινοτητα του προβολεα εντείνει το φαινομενο...
Εγω παντως ειμαι απο τους τυχερους.Δεν ειχα δει ποτε το φαινομενο παρα τους 3 διαφορετικούς DLP που ειχα στο παρελθον...μεχρι πέρυσι τουλαχιστον οπου στην εκθεση High επαιζε ενας DLP στο περιπτερο του Λαιου (δεν θυμαμαι ποιος..)..Τοτε ξαφνικα με επιασε μια ζαλαδα και τα ματια μου εβλεπαν πουλακια!
"Ωστε αυτο ειναι το rainbow" μονολόγησα....

Τον Domino δεν τον είδες στη φετεινή έκθεση;
icon9.gif

Re: Απάντηση: Re: Epson EMP-TW2000 vs Optoma HD 80

Δεν καταλαβα? Ουτε που θ`ασχοληθω να σου εξηγησω ποσο φαουλ εισαι.

Μας εχεις τρελλανει στα επιχειρηματα...!

Το στοιχηματακι που σου ειπα, δε το βαζεις... αρα οντως οι εξηγησεις μπορουν να ληψουν!

δικαιολογημενα εγινε τοση κουβεντα για το ραιηνμποου,αφου ο ανθρωπος θα αγορασει χωρις να ξερει αν βλεπει η οχι.Αν διαβασει τοση συζητηση ισως το ξανασκεφτει.Εγω πιστευω οτι αν βλεπεις σημαντικα ραιηνμποου μακρια απο DLP κιας ειναι 6Χ.
Περαν του ραιηνμποου και του θεματος εγκατασταση,εγω οπου εχω διαβασει οι περισσοτεροι ειναι μαλλον υπερ του Οπτομα.

..οποτε οτι και να διαβασει ειναι αχρηστο αν δεν παει ο ιδιος να δει τον Optoma ή εστω εναν παραπλησιο dlp...
Νομιζω ομως οτι το θεμα rainbow το εξαντλησαμε...

Eγω απορω πως δεν ασχοληθηκε κανεις με τον επσον 2000 ακομη. Ήρθε στην αγορά? Κυκλοφορει κανονικά? 50.000 κοντραστ λεει, δεν συγκινησε κανεναν? Φτανει το.... 15.000? :earmuffs::earmuffs::earmuffs:

Καπου διαβασα, οτι χρησιμοποιει παρομοιο τρυκ με τον JVC για να το πετυχει (αν το πετυχαινει)... Με τετοια τιμη, τετοια εγγυηση, τετοια υποστηριξη και περασε και δεν ακουμπησε...

Ε, όχι και δεν ασχοληθήκαμε! Τόσα έχουν γραφτεί για αυτόν εδώ μέσα!

Όσο για το 50.000:1, είναι δυναμικό (a.k.a. ντεμί-μούφα), άρα δεν συγκρίνεται με το 15.000:1 του dila.

Δεν χρησιμοποιεί τίποτα σχετικό με τον JVC.

Απάντηση: Re: Epson EMP-TW2000 vs Optoma HD 80

Eγω απορω πως δεν ασχοληθηκε κανεις με τον επσον 2000 ακομη. Ήρθε στην αγορά? Κυκλοφορει κανονικά? 50.000 κοντραστ λεει, δεν συγκινησε κανεναν? Φτανει το.... 15.000? :earmuffs::earmuffs::earmuffs:

Καπου διαβασα, οτι χρησιμοποιει παρομοιο τρυκ με τον JVC για να το πετυχει (αν το πετυχαινει)... Με τετοια τιμη, τετοια εγγυηση, τετοια υποστηριξη και περασε και δεν ακουμπησε...

Ηλια, οι νεοτεροι JVC DILA ειναι ο μονοι προβολεις που δεν κανουν τρυκ για να πιασουν υψηλο νουμερο κοντραστ, εξου και η διαφορα τους..
Ολοι οι υπολοιποι με νουμερα ανω του 10.000:1 χρησιμοποιουν λυσεις δυναμικης ιριδας με τα γνωστα μειονεκτηματα.. Το ιδιο κανει και ο Epson.
Η καλυτερη σημερα υλοποιηση δυναμικης ιριδας ειναι της Sony.

ΥΓ. Το νουμερο 50.000 προς 1 ειναι μαρκετιστικο και δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα... Αν δεν κανω λαθος, ρυθμισμενος σε D65 ο Epson πιανει περιπου 8.000 προς 1 (με την δυναμικη ιριδα ενεργοποιημενη)..

Re: Απάντηση: Re: Epson EMP-TW2000 vs Optoma HD 80

Μας εχεις τρελλανει στα επιχειρηματα...!

Το στοιχηματακι που σου ειπα, δε το βαζεις... αρα οντως οι εξηγησεις μπορουν να ληψουν!
Το φαουλ πηγαινε στην σταση του Χρηστου,οχι στο ποσο ορατο ειναι το rainbow στον HD80.
Ασε το πνευμα γι`αλλου.

Τα λεγαμε και πριν λιγες μερες στο τηλέφωνο με τον Μπαμπη.
Όταν καποιος αγοράζει ένα μηχανημα και κανει στην ουσία την επιλογη του , μετα ο εγωισμός του δεν τον αφήνει να παραδεχτει τα πιθανά μειονεκτήματα αυτης της επιλογης .
Για αυτόν όλα είναι τέλεια και φροντίζει να εθελοτυφλεί στα μειονεκτήματα.

Σε αποκορύφωμα των παραπανω εχουμε την επιτακτική αποψη που λεει , αφου βλεπω εγω ετσι , τοτε ολοι πρεπει να βλέπουν ετσι.

Λυπαμε Νικολάκη αλλα εισαι λάθος.
Χωρια που με τα παραπάνω μου θυμισες πολύ Blizard και μου ρθε μια ανατριχίλα.

Re: Απάντηση: Epson EMP-TW2000 vs Optoma HD 80

Όταν καποιος αγοράζει ένα μηχανημα και κανει στην ουσία την επιλογη του , μετα ο εγωισμός του δεν τον αφήνει να παραδεχτει τα πιθανά μειονεκτήματα αυτης της επιλογης .
Για αυτόν όλα είναι τέλεια και φροντίζει να εθελοτυφλεί στα μειονεκτήματα.

δεν νομιζω οτι ειναι κανενας τοσο κλειστομυαλος.Εγω πιστευω οτι ολοι ξερουν τα μειονεκτηματα του καθε προβολικου αλλα ο καθενας εχει μια προτιμηση στη συνολικη εικονα,οπου οπως εχουμε πει απειρες φορες το υποκειμενικο στοιχειο ειναι εντονο.

Δεν ξερω τι λεγατε με τον Μπαμπη αλλα δεν υπεραπιζομαι καμια αγορα μου.

Ας το παρουμε απο την αρχη...
Το thread ειναι HD80 vs TW2000.

Θεωρω μεγα λαθος αν καποιος δεν εχει προβλημα στην εγκατασταση του HD80 στο χωρο του να επιλεξει τον TW2000.
Τα μηχανηματα κοστιζουν τα ιδια χρηματα αλλα η εικονα που βγαζει ο HD80 ειναι ανωτερη του TW2000.

Γνωμη μου ειναι οτι το προβλημα του rainbow στον HD80 ειναι ανυπαρκτο.
Οχι οτι δεν υπαρχει περιπτωση να δεις rainbow αλλα θα ειναι ελαχιστες αυτες οι φορες.

Εφοσον λοιπον εχει μειωθει στο τιποτα δεν ειναι προβλημα.Προβλημα ειναι οταν το βλεπεις και σ`ενοχλει ολη την ωρα.
Για τις ελαχιστες αυτες φορες το θεωρω κουτο να παρεις ενα υποδεεστερο μηχανημα στο οποιο θα βλεπεις τα ελαττωματα του συνεχεια.

Για τον αν ειναι ολα τελεια με τον HD80 και εθελοτυφλω το ξερεις καλυτερα,γι`αυτο σε παρακαλω μην γραφεις ανακρίβειες.
Με στεναχωρεσες πολυ με το υφος του post σου.

Last edited:
Απάντηση: Re: Epson EMP-TW2000 vs Optoma HD 80

Οχι οτι δεν υπαρχει περιπτωση να δεις rainbow αλλα θα ειναι ελαχιστες αυτες οι φορες.

Εφοσον λοιπον εχει μειωθει στο τιποτα δεν ειναι προβλημα.Προβλημα ειναι οταν το βλεπεις και σ`ενοχλει ολη την ωρα.

Το ποσο προβλημα είναι για τα ματια του καθενος δεν μπορεις να το ξερεις.
Και μαλιστα όταν το φαινομενο δεν εχει εξαφανιστεί, αλλα απλως εχει μειωθει ( όπως λες )
Συνεπώς όταν λες πως εγω το βλεπω αλλα δεν με ενοχλεί επειδή είναι λίγο , και συμπληρώνεις
Δεν υπαρχει καμια μα καμια περιπτωση να εχει καποιος προβλημα rainbow με τον HD80
τοτε εισαι αδικαιολόγητα απόλυτος.

Με στεναχωρεσες πολυ με το υφος του post σου.
Εκει που θα με τσατίζει καποιος άλλος , καλυτερα να με τσατίζεις εσυ .
Και εκεί που θα σε στεναχωρεί καποιος άλλος καλύτερα να σε στεναχωρώ εγω που σ’ αγαπω.
:HTEHEH56:

καλημερα απο ενα νεο συμφορουμιτη ! θελω να μπω και εγω στο χωρο της μεγαλης εικονας. εχω πονοκεφαλο δυο μηνες για το τι θα παρω . γραφω σε αυτο το χωρο γιατι κατεληξα σε αυτο το διλλημα dlp ή lcd και ιδιαιτερα αναμεσα σε epson και optoma. τα χαρακτηριστικα ειναι εντυπωσιακα και στους δυο. ο χωρος μου δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλος και δεν ξερω αν μπορω να ειναι ακριβως απεναντι ο προτζεκτορας απο το πανι αλλα δεν θελω δινοντας 2500 (αρκετα χρηματα για το μεσο μισθο ) να κανω μεγαλες παραχωρησεις στην ποιοτητα εικονας και να παρω κατι οχι καλο. απο οτι καταλαβαινω ο optoma ειναι καλυτερος , ποσο ομως???? rainbow effect δε ξερω τι ειναι μιας καλα καλα δεν εχω δει προτζεκτορα 1080 ή να το πω καλυτερα εκτος απο ενα epson 700 που επαιζε dvd ουτε καν 720p ταινια, δεν εχω δει κατι αλλο. καθε συμβουλη δεκτη . ευχαριστω.
Υ.Γ. καποιος , καπου δεν υπαρχει να το δω? ξερω οτι εχει κοστος να το πληρωσω αλλα να δω....

Καλωσήρθες φίλε μας, και καλώς να ανοίξεις και πανί! ;)
Σε πολλά μαγαζιά του χώρου μπορείς να δεις προβολείς, χωρίς κανένα κόστος. Συγκεκριμένα για το rainbow, ακόμα και σε ένα Πλαίσιο θα μπορείς να κάνεις το test. Αλλά καλό θα ήταν να το δεις σε κάποιον καλύτερο χώρο, για να πάρεις γενικότερη γεύση.